Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
@kiko: u mna naopak, ja si neviem vynachvalit vlastnu vahu. Tuky sli dole, cisty sval hore, ale samozrejme, ze to nie je len vlastna vaha (bosa, tabata, military, trx...) v skratke nie len pucenie ciniek v posilke
Ja by som povedal, že cvičenie s vlastnou váhou je pre ľudí, ktorí začínajú s cvičením, chcú zhodiť tuk a zároveň nabrať nejakú svalovú hmotu. Ľudia, ktorí sú chudí a chcú nabrať objem, nech radšej idú do činiek.
A argument, že nechcem ísť do posilky, lebo nemám ísť s kým, je blbosť. Mne sa napríklad cvičí ešte lepšie, keď som sám. Nikto ma nerozptyľuje, nikto sa mi neprihovára, sústredím sa len na cvičenie. A keď potrebujem pomoc v prípade, že skúšam ťažšie váhy, tak oslovím niekoho v posilke a vždy mi niekto ochotne pomôže.
A argument, že nechcem ísť do posilky, lebo nemám ísť s kým, je blbosť. Mne sa napríklad cvičí ešte lepšie, keď som sám. Nikto ma nerozptyľuje, nikto sa mi neprihovára, sústredím sa len na cvičenie. A keď potrebujem pomoc v prípade, že skúšam ťažšie váhy, tak oslovím niekoho v posilke a vždy mi niekto ochotne pomôže.
Mne napríklad v poslednom čase začínajú strašne vadiť posilky. Tým, že som začal už robiť full time tak s dostávam len v najvyťaženejších časoch, kedy je tam fakt plno. Najhoršie potom je, keď si chcem odcvičiť skoro celý tréning v klietke na drepy a teda ju na skoro hodinu zablokujem a po chvíly sa ma každých 5 minúť pýta niekto, koľko tam ešte budem. Jednoducho je to otravné a nebaví ma to tak. Rozhodí to človeka z koncentrácie a už aby myslel len na to, dokedy má vypadnúť.
Preto som rád, že teraz chodím do fitka, kde sú dva stojany a jedna drepovacia klietka. To je proste základ každého fitka.
Kazdy ma ine preferencie, ale ja osobne nemam rad verejne komercne fitka a vobec ich uz nenavstevujem. Za prve sa clovek musi niekam odtrajdat /strata casu/,za druhe je determinovany prave volnymi strojmi, je v miestnosti s cudzimi ludmi ktori mu nemusia byt prave sympaticki,plati nemale peniaze za vstup atd. Lepsie je si urobit posilku v ramci bytovky, kazdy panelak mava volnych par miestnosti v prizemi,pri pirvniciach ktore kedysi sluzili ako kocikarne, susiarne,odkladacie priestory a pod. Staci sa dohodnut na domovej schodzi a z jednej si urobit malu posilku kde bude chodit iba par nadsencov ktori tam aj byvaju. Alebo, ked niekto byva v rodinnom dome tak si urobit posilku vlastnu podla osobnych predstav a potrieb. Je to sice nie prave lacne riesenie ale ked si clovek uvedomi ze je to
investicia v podstate do konca zivota /činky a stroje bez problemov preziju vo funkcnom stave este aj vase vnucata/ bez dalsich nakladov. Samozrejme je ine ak niekto chodi do verejneho fitka kvoli tomu ze sa tam stretava s partiou,kamosmi,obkukava babi a pod.
investicia v podstate do konca zivota /činky a stroje bez problemov preziju vo funkcnom stave este aj vase vnucata/ bez dalsich nakladov. Samozrejme je ine ak niekto chodi do verejneho fitka kvoli tomu ze sa tam stretava s partiou,kamosmi,obkukava babi a pod.
To však musíš mať dobrých susedov, aby povolili posilku v bytovke. Takmer vždy sa nájde pár ľudí, ktorí s tým budú mať problém. Aj keď na to nemajú žiadny rozumný argument, tak s tým nebudú súhlasiť. U nás v bytovke bol presne taký problém. Za druhé si neviem predstaviť nákup strojov a príslušenstva do takejto posilky. Dajme tomu, že sme piati ľudia z bytovky, ktorí chcú posilku a schvália nám ju. Nákup strojov zrealizujeme tak, že sa poskladáme rovným dielom. Prvý problém: jeden prestane chodiť a bude chcieť vyplatiť sumu, ktorú do toho investoval. Druhý problém: prisťahuje sa niekto, kto bude chcieť chodiť do našej posilky. Bude musieť dať podiel, ktorý sme dali za stroje? Alebo ako? Týmto vzniknú len zbytočné hádky. A keď nám zrušia posilku, čo spravím so strojmi? Idem teraz zháňať kupcu na to? Takisto sú to poväčšinou malé priestory, takže veľa tam toho nedáš. Jedna benchovacia lavička, jedna drepovacia klietka, na stenu hrazda, stojan s jednoručkami a možno tam dáš nejakú menšiu univerzálnu posilňovaciu vežu a si skončil. Čo v takej posilke zacvičíš? Už keď sa tam stretnete dvaja, tak vás bude veľa. U nás navyše sa nedalo vypnúť v zime kúrenie a malé pivničné okienko z toho robili skôr saunu. Všeobecne však cirkulácia vzduchu tam nie je bohvie aká. Si spotený a pri otvorenom okne ti je zima, alebo pri zavretom sa ešte viac potíš ako prasa. Samozrejme keď cvičíš, tak nejaku činku občas pustíš z väčšej výšky. To hneď bude vadiť ľuďom, ktorí bývajú hneď nad posilkou. A kopec iných drobností, ktoré budú ľuďom prekážať a je len otázka času, kedy to zatrhnú. Aspoň teda u nás v bytovke to takto prebiehalo. No nie, ďakujem, radšej si zaplatím vstup do fitka spolu so všetkými pre mňa nesympatickými ľuďmi, kde sa nemusím o nič starať, odcvičím si svoje a idem domov.
Bol som vo viacerych posilkach v panelakoch na sidliskach a fungovali viac menej bez problemov, ale urcite ze sa najdu aj vchody kde by to domaci nepovolili. Velka komercne fitko je samozrejme lepsie vybavene, otazka ale znie ci jeho priemerny navstevnik naozaj aj pravidelne vyuziva vsetky jeho moznosti.
My sme mali posilku vo vchode a určitý čas bol kľud, ale potom boli s tým len problémy. Pár ľudí prestalo chodiť a pobrali si svoje veci. Každú chvíľu sme čosi dokupovali, lebo nám už to bolo málo. Potom sme to nemali kde dať. Ľudia, ktorí s tým pôvodne súhlasili, neskôr chceli mať aj sušiareň, už len z princípu, že niekto využíva spoločný priestor a oni z toho nič nemajú, tak cítili krivdu a podobne. No vykašlali sme sa na to a každý začal chodiť radšej normálne do fitka a toto sme využivali, ak niekto chcel dvojfázové tréningy, tak si šiel večer dať ešte nejaký biceps, triceps.
Samozrejme, že vo fitku zrejme nevyužiješ všetko. Ale ak chceš, tak to tam máš a nemusíš hľadať kadejaké alternatívy, ako čo precvičiť. Ja napríklad skoro vôbec nechodím do časti, kde sú bicykle a bežecké pásy a podobné kardio záležitosti, ale keď sa mi chce, tak to tam mám. Zaplatím si 240 € za ročnú permanentku a mám kľud. Keď cvičím, tak mi je jedno, či je mi ten vedľa sympatický alebo nie. Nejdem s ním predsa začať randiť. A argument, že cesta do fitka je strata času?! Koľko vecí urobíš za deň, ktoré sú strata času? Už len písanie tohoto príspevku ma stálo kopec času. A keď je stroj na ktorom chcem cvičiť obsadený? No tak idem za chlapom, spýtam sa koľko bude cvičiť a kým docvičí, si dám niečo iné. Ja v tom nevidím problém
Samozrejme, že vo fitku zrejme nevyužiješ všetko. Ale ak chceš, tak to tam máš a nemusíš hľadať kadejaké alternatívy, ako čo precvičiť. Ja napríklad skoro vôbec nechodím do časti, kde sú bicykle a bežecké pásy a podobné kardio záležitosti, ale keď sa mi chce, tak to tam mám. Zaplatím si 240 € za ročnú permanentku a mám kľud. Keď cvičím, tak mi je jedno, či je mi ten vedľa sympatický alebo nie. Nejdem s ním predsa začať randiť. A argument, že cesta do fitka je strata času?! Koľko vecí urobíš za deň, ktoré sú strata času? Už len písanie tohoto príspevku ma stálo kopec času. A keď je stroj na ktorom chcem cvičiť obsadený? No tak idem za chlapom, spýtam sa koľko bude cvičiť a kým docvičí, si dám niečo iné. Ja v tom nevidím problém
-
Emkej
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no myslím, že tu záleží na osobných preferenciách, cieľoch etc. Neviem prečo sa tu hádate čo je lepšie. Cvičiť sa dá všade a keď niekto radšej chodí na preliezky (streetworkout), do fitka, cvičí doma alebo kto vie kde, nevidím dôvod prečo by to mal meniť. Ja napr. cvičím rôzne stojky a blbosti doma ale chodím aj do fitka pretože ma to potom viac motivuje poriadne odcvičiť ten tréning a hlavne doma nemám také vybavenie. No čo som tým chcel povedať je, že si myslím, že neexistuje jeden správny typ cvičenia alebo miesto kde cvičiť, ide o to nájsť si pre seba niečo čo ťa bude baviť, bude poskytovať nejaké benefity (estetické, výkonostné, zdravotné...) a nebude to totálna blbosť ako hodinový pobyt na orbitreku. To platí pre "obyčajných" ľudí nie pre nejakých elite atlétov. Toť môj názor na vec.
Nemám pocit, že by sme sa hádali.
-
Emkej
Light Professional
j srry, hádať sa je asi silné slovo nato
dedo ma 91rokov,tenky jak palica ale vytlaci slusne
Dnes som objednal z http://www.nu3tion.com/ na odporucanie tu na fore, tak uvidime... 
chalani, neviem cim to bude (predpokladam pretazenie a podobne) ale po chvili cvicenia ma boli v predlakti. V posilke si nedavam tazke vahy ani na biceps ani na hrudnik... aj ked cvicim vlastnu vahu / trx ... zacinam pocitovat tu bolest intenzivnejsie a castejsie. Nemate nejake overene rady ako sa toho zbavit bez nejakeho obmedzovania sa v treningu, nejaku zazracnu masticku/bilinku 
-
Arkaz
Addict
Myslim ze sa to casom da dokopy ked spevnis slachy. Ak chces kup animal flex je to klbova a slachova vyziva. Velmi dobra.
To sa stáva určite každému, že ho niečo začne bolieť z ničoho nič. Ono to ani nemusí byť len tak, stačí, že si predtým spravil nejaký pohyb, nejak zle zaťažil ruku a bolesť je na svete a pri zdvíhaní váhy to pociťuješ intenzívnejšie. Mňa tiež občas bolí rameno, niekedy zase zápästie, ale tak že nedokážem nič dvihnúť. Deň, dva si dám pauzu, alebo cvičím len cviky, pri ktorých ruku príliš nezaťažujem a prejde to. Neboj sa, keď aj dva týždne nebudeš cvičiť, tak z teba neubudne. Občasná pauza spraví len dobre.
Ahojte chlopi. Uz dlhsiu dobru cvicim s rovnakou vahou a rovnakymi opakovaniami. Stale sa nedokazem dopracovat na vyssiu vahu alebo viac opakovani, lebo moje svaly to nevladzu zdvihat. Mate nejaky tip co by mi pomohol ? Vdaka
-
Arkaz
Addict
Skusil by som silovy trening typu Korte a podobne. Je jasne ze aktualny treningovy plan co mas ta uz dopredu neposunie.
Skús postupne zvyšovať opakovania. Napríklad si mal teraz 8 opakovaní, tak sa skús dostať napríklad na 12 (alebo len 10) a to tak, že dajme tomu v 3 sériach dáš jednu sériu s 12 opakovaniami, postupne ísť na 2 séria a nakoniec všetky. Ďalej už nepridávaj opakovania ani série, ale zvýš váhu a zníž opakovania. Ide však o to, aby si sa prinútil zdvíhať viac, či už viac opakovaní, alebo vyššiu váhu. Ak chceš pridávať váhu, tak si pridávaj po 1 kg, nie naraz zvýšenie o 10 kg, to samozrejme nedáš.
Ak však nedokážeš spraviť ani opakovanie naviac, tak cvičíš svoje maximum. Zníž si váhu, pridaj si opakovania alebo sériu naviac a cvič hlavne technicky správne. Ono niekedy menej je viac. Lepšie precvičíš s nižšou váhou a správne, ako s maximálnou a trápiš sa s tým aj na úkor techniky.
Ak však nedokážeš spraviť ani opakovanie naviac, tak cvičíš svoje maximum. Zníž si váhu, pridaj si opakovania alebo sériu naviac a cvič hlavne technicky správne. Ono niekedy menej je viac. Lepšie precvičíš s nižšou váhou a správne, ako s maximálnou a trápiš sa s tým aj na úkor techniky.
-
R1k1nko
Darca
caute
mam UZ dost vazny problem .... asi 12 decembra som si v posilke natiahol nejak sval v ramene alebo co ( tlacil som jednorucky na prsia) seklo ma v ramene a bolest bola na svete v ten den som docvicil aj s bolestou ... potom som si dal pauzu tri dni a siel zas, chrbat, biceps dokonca aj ramena a trapézi viem relativne odcvicit na 85% bolest tam je ale vtedy mi nezabera ten "chory"sval ale cviky: tlaky jenoruckami a aj s veľkou činkou na rovnej na sikmej aj spodne prsia, dalej triceps na bradlach alebo uzky uchop to su cviky ktore nedam !! tam je bolest naozaj velka a idem malými váhami ale to je o pi*i ziadna svalovka na druhy den proste niesom spokojny (viete ake to je ked to odflaknete ...)
Kazdy den som si to rameno natieral konopnym kremom (hrejivy) plus pravidelne beriem tabletky vapnik kupil som si aj klbovu vyzivu DR.max Complex 3 aktiv beriem to od toho urazu asi par dni nato aj kremujem .... cvicit som cvicil dalej nohy,chrbat okey ale prsia som vypustil teraz som mal este 5 dnovu pauzu (sviatky) a dnes som konecne siel do posilky ze tie prsia znicim rameno som doma krutil hore dole , su dva pohyby pri ktorych som to mierne citil ale aj tak som siel a dal prsia a zas to iste ledva viem zdvihnut ruku
kvoli praci nemozem ist hore dole po doktoroch vyberat si PNku alebo dovolenku a pod pi*ov*** ... (najradsej by som bol kebyze viem presne kam ist ziadne odporucanie od obvodneho lekara dat mi nejake inekcie alebo nieco aby som mohol znova ist na plno ... ) tak isto nemozem prestat cvicit take ze mesiac pauza a pod ... (ked ste silno namotany tazko sa da prestat)
vypicujte mi aj do ko*ot alebo hocico len mi dajte nejaku odpoved ... ci ste niekto nemal nieco podobne a bol podobne namotany na posilovanie
diky
Kazdy den som si to rameno natieral konopnym kremom (hrejivy) plus pravidelne beriem tabletky vapnik kupil som si aj klbovu vyzivu DR.max Complex 3 aktiv beriem to od toho urazu asi par dni nato aj kremujem .... cvicit som cvicil dalej nohy,chrbat okey ale prsia som vypustil teraz som mal este 5 dnovu pauzu (sviatky) a dnes som konecne siel do posilky ze tie prsia znicim rameno som doma krutil hore dole , su dva pohyby pri ktorych som to mierne citil ale aj tak som siel a dal prsia a zas to iste ledva viem zdvihnut ruku
kvoli praci nemozem ist hore dole po doktoroch vyberat si PNku alebo dovolenku a pod pi*ov*** ... (najradsej by som bol kebyze viem presne kam ist ziadne odporucanie od obvodneho lekara dat mi nejake inekcie alebo nieco aby som mohol znova ist na plno ... ) tak isto nemozem prestat cvicit take ze mesiac pauza a pod ... (ked ste silno namotany tazko sa da prestat)
vypicujte mi aj do ko*ot alebo hocico len mi dajte nejaku odpoved ... ci ste niekto nemal nieco podobne a bol podobne namotany na posilovanie
diky