nova zostava- restartovanie po zavedeni OS

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

nova zostava- restartovanie po zavedeni OS

Príspevok od používateľa mischo »

Zdravim vas pani, po velmi dlhom case som sa pustil do upgrade-u jedneho PC co bol doma (este stary duron). Takze sa menili komplet creva a vlastne asi vsetko len bedna zostala stara.

Nova zostava:
MB: GIGABYTE B85-HD3/ Intel B85/ LGA1150/ 4xDDR3 1600MHz/ VGA/ ATX
CPU: INTEL Pentium G3258 3.2GHz, 3MB, socket 1150, BOX (haswell refresh)
RAM: Patriot RAM DDR3 2GB PC3-10600 1333MHz CL9 2x
HDD: Western Digital Blue 500GB 16MB cache (WD5000AAKX)
Zdroj: Fortron FSP460-60HCN

Vsetko islo ako ma, po zlozeni sa PC nastartoval, v biose som si na rychlo prebehol nejake nastavenia, zacal som s instalaciou Win 7 64bit, vsetko islo ako , nastavil som si pouzivatelske meno , dokoncenie instalacie, nasledoval restart a PC uz nenabehlo. Ani logo dosky ani nic, PC sa dookola restartuje preblikava klavesnica. Do biosu sa dostat viem, chyby to nehlasi ziadne. Moze byt ze disk isiel do lovist? Ked odpojim disk tak sa dostanem do stadia ze mi hlasi chybu OS, takze snazi sa bootovat ale nenabootuje (absencia OS).

A dalsia moznost. Funguje to zatial na integrovanej grafike, moze byt ze ma problem s x64 bit? Len nechapem preco by to spadlo este pred zabadzanim OS. V biose som nastavil iny OS ako Win8.

Nic ma nenapada a najhorsie ze je to darcek na vianoce, je to taka kompromisna zostava ako vidite, hlavne vyuzitie Internet a sem tam CS a minecraft co sa hrava mladsi brat. Takze zacali prazdniny a chcel som to pc stihnut upgradovat na tajnaca. No asi sa mi to uz nepodari utajit.

Za kazdu radu budem maximalne vdacny. Ak som nejaku banalitu pokaslal, tak ma to mrzi ale PC som neskladal uz asi skoro 10 rokov a zjavne som vysiel z cviku.

Takze zatial velmi pekne dakujem ked aj za precitanie do konca :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: nova zostava- restartovanie po zavedeni OS

Príspevok od používateľa brm »

Skúsil by som to celé rozobrať a opäť nanovo poskladať. Ak máš podozrenie na disk (môže byť), skúsil by som ho v inom PC, skontroluj SMART hodnoty. Na otestovanie ramky určite memtest.. a ostatné komponenty, ak máš možnosť, skús tiež v inom PC.

Môže to byť jeden chybný káblik, ale môže byť aj chybná doska súca na reklamáciu.

A ešte.. pozri bios na dosku, či nie je vydané niečo novšie.
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ako prve som skusal zlozit to na novo a nainstalvoat na novo, nepomohlo. Vzdy to slape ako hodinky a ako nahle sa doinstaluje win, hodi prihlasovaciu obrazovku, bum restart a potom uz nenabehne system z disku. Ramky su lacnak, za tie by som veru ruku do ohna nedal, to prebehnem cez memtest, ale ako prve skusim pozriet bios :)

pride mi ze je to len softw. vada nejaka.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak skus iny Win, ked si myslis, ze je to sw problem.
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

takze nejaky progres: Nahraty posledny bios - bez zmeny, memory test OK, smart test disku OK, Win8 bohuzial po ruke nemam. Ale uz stahujem, ak to bude do zajtra budem rad. Este tam skusit hodit win7 x86 verziu. Skusim si zohnat aj dalsi sata disk na skusku.

Viete mi poradit co myslia tymto:

2-4BIOS Features& Boot Option PrioritiesSpecifies the overall boot order from the available devices. For example, you can set hard drive as thefirst priority (Boot Option #1) and DVD ROM drive as the second priority (Boot Option #2). The list onlydisplays the device with the highest priority for a specific type. For example, only hard drive defined as thefirst priority on the Hard Drive BBS Priorities submenu will be presented here.Removable storage devices that support GPT format will be prefixed with "UEFI:" string on the boot devicelist. To boot from an operating system that supports GPT partitioning, select the device prefixed with "UEFI:"string.Or if you want to install an operating system that supports GPT partitioning such as Windows 7 64-bit, selectthe optical drive that contains the Windows 7 64-bit installation disk and is prefixed with "UEFI:" string

Predpokladam ze toto bude ten problem, lenze ja tam pri mechanike taku moznost uefi nemam
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Aby si dal disk ako prvy v poradi bootovania (priorita zariadeni v biose) a tiez aby si pozrel ci ho mas na UEFI.
Taktiez si skus pozriet cast pretaktovania a prepni AUTO na XMP ak to najdes.
mischo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Chlapi dakujem za rady !!! Je to vyriesene, HW uplne v poriadku, tak isto boli dobre nastavenia v Biose.

Bol to virus v Boot casti disku, a doska ho detekovala tak nedovolila nacitat. (pravdepodobne sa tam nahral z jedneho disku pri instalacii win)

Nacital som linux, zmazal vsetky oddiely, spravil jednu particiu ntfs, nainstaloval WIN 7 potom cez instalacku win 7 hodil prikazovy riadok a tam dal prikazy:

bootrec /RebuildBcd
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot

restart a PC sa uz samo nerestartuje ale pekne sa nacita system :) Ak by mal niekto podobny problem tak dufam ze pomoze.
Napísať odpoveď