Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

pri tomto príspevku som si spomenul na výroky ľudí "načo mám riešiť hluk PC, veď mám slúchadlá"...načo mať poriadnu skrinku (čo neznamená sumy 100+€), keď ju nevidím a PC ide, načo mať poriadny zdroj, veď ide aj s nejakým smaškom, načo mať X, keď PC ide, načo mať Y, keď mám slúchadlá a nepočujem ten hluk

lenže okrem iného môže prísť závada, môže prísť crash, môže prísť dym a môžme len dúfať, že niektorý šmak nepokazil niečo drahé
nebudeme predsa motor z bavoráka dávať do MBčky

tu sa ukazuje aj ten problém, že teraz všetci chcú vidieť výsledok ich investície, no nie vždy to je tak, často tieto investície chránia od ďalších, nečakaných a námatkových investícii, redukujú starosti, potrebu troubleshootingu a podobne...

už je len na ňom, či si nechá skôr poradiť od človeka, ktorý vie, čo je aj poriadok v skrinke, balans v zostave, inteligentné vyberanie produktov, prehľad na trhu, ktorý vie pracovať aj s rozpočtom, no nebude ignorovať kritické nedostatky aktuálnej situácie alebo od niekoho, komu to je očividne jedno
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mozes mi vysvetlit, ze co si chcel povedat konkretne tymto (podciarknutym) "lenže okrem iného môže prísť závada, môže prísť crash, môže prísť dym a môžme len dúfať, že niektorý šmak nepokazil niečo drahé"??? Aky suvis ma skrinka s dymom alebo tym, ze odide nieco ine??? Nebavime sa tu o zdroji, bavime sa o skrinke. Som zvedavy.
DropDead
Addict
Addict

tam je už zhrnuté všetko, to áno

ak chceš nejakú takú verziu pre skrinky, tak o riadok nižšie ako tvoje podčiarknuté :lol:
nebudeme predsa motor z bavoráka dávať do MBčky

naučili ma to skúsenosti, ak to neprijímaš, tak nech sa páči
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Prepáč, ale to sú sračky...rovnaký prietok vzduchu dosiahnem aj so skrinkou za 25-30€ = rovnaké teploty. A ak má človek v sebe aspoň štipku logického myslenia a trošku šikovnosti, ani tie káble nebudú problém. Aj lacnejšie skrinky majú dobre vyriešené pozície pre "usporiadanie" káblov. Ešte to chalan ani nemá doma a ty už za neho riešiš hluk a prach, ako keby bol v dnešnej dobe problém dokúpiť prachové filtre za 1€. (A ten dym, wtf?) Ajtak, keď kúpi skrinku za 25-30€, jednu pozíciu pre fan bude mať osadenú, do druhej môže dokúpiť ďalší fan, ak to bude potrebné = 3-5€ + 2x prachový filter =2-3€...a má ušetrených 20-25€ ktoré môže investovať do výkonu, ktorý aj pocíti.

Inak neber to osobne, ale nemohol som si pomôcť...v každom druhom príspevku tvrdíš aký si profík a máš najväčšiu cicinu pod slnkom...to ti z toho fakt nie je k*kotno? :roll:

//sry za vulgarizmy
DropDead
Addict
Addict

tak to pŕŕ, ja žiadny profesionál, ktorý sa tým živý nie som, som nadšenec a človek, čo sa tomu venuje
a kým sa do mňa nezačne nikto navážať, tak nespomeniem nič o tom "aký som profík" - listuj dozadu 6-7 strán, kde moje príspevky neboli nič viac, než len návrh + komentár a bol kľud bez ľudí, ktorých komentáre sú len do počtu, bez toho, aby prispeli radou k danej zostave/situácii, no zase ok, dostali sme sa na križovatku skúseností a toho, čo si myslíme, že sa patrí udržiavať v poriadku a dobrej kondícii

ináč to tvoje urob si sám a kupovanie skrinky + 984984 filtrov a 654987 ventilátorov je úžasné - príde mi to ako keď chlapci kúpia šunku auto za stovku a za polovicu ceny si naň capnú nový výfuk, nech to pekne prdká, keď pridajú

zase ma napadá analógia...načo mi mercedes, keď aj s mojim favoritom dosiahnem rovnakú rýchlosť na dialnici

a nakoniec...nečítaš, padla tu už aj Z1tka od Zalmanu a uniká ti podstata, prišiel v skratke návrh - core 2500 od fractalu, potom neviem ktorý jedinec sa na to zameral, no medzitým, keď sa ujasnilo ako to je s rozpočtom padla aj daná Z1tka
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Netrep furt o autách, tie nikoho nezaujímajú. Fakt je, že aj komponenty za 2k môžeš kludne narvať do skrinky za 30€, do ktorej vrzneš dva fany a bežať to bude úplne rovnako ako v skrinke za 60€...uvedom si že ten rozdiel v teplotách, hluku a v akomsi znečistení je totálne zanedbatelný a v tomto prípade zbytočne drahý. Keby sa ako ich ty nazývaš "jedinci" neozvali, tak o Z1 nepadne ani slovo a ďalej mu radíš predraženú a úplne zbytočnú investíciu :wink:

A kto tu čo hovorí o "urob si sám"?? Preboha, ja nehovorím že si má zobrať karbošku a v skrinke urobiť dieru na pretiahnutie káblov...hovorím že všetky skrinky v tejto cenovej sú na jedno kopyto, a rovnako ako skrinka za 60€, tak aj skrinka za 30€ má pozície na manažment káblov zhruba rovnaké, respektíve dostačujúce, aby bol zachovaný "poriadok" v skrinke a prietok vzduchu.

Myslím že nemá zmysel ďalej rozoberať hovadiny. Ty tu tvrdíš že rozdiel medzi 1L Pepsi a 2L Pepsi je v kvalite...ja tvrdím že je rozdiel len v cene :wink:
DropDead
Addict
Addict

"Fakt je, že aj komponenty za 2k môžeš kludne narvať do skrinky za 30€" za tento výrok naozaj uznávam tvoju odbornosť :wink:
hluk je zanedbateľný ? :lol: ty asi veľa skúsenosti v tomto segmente nemáš

pigesko...znovu, čítaj, aby si zistil, že vtedy nebol známy absolútne žiadny rozpočet, tak som zvolil zlatú strednú cestu, rovnako moje návrhy nie sú nikdy predraženými a úplne zbytočnými investíciami, to povedia len takí s prepáčením nímandi ako ty a týmto ja končím, ja nemám za potreby si nechať rozprávať od človeka, ktorý nepriložil ruku k dielu a neprispel niečím užitočným a tvoje výroky ? dajme tomu, že mi prídu...prepáč...smiešne

mr_freek, ak ešte občas žmurkneš na tému, tak toto si nevšímaj, každých 10 strán je nejaký konflikt, kde prídu "odborníci" s praktikami spred 10 rokov a nie zo súčasnosti :lol:

(naozaj si skús poriadne prečítať stránky dozadu, aby si si uvedomil, že sa do mňa navážaš úplne zbytočne a je to presne tak ako som napísal vyššie, že v tom čase NEBOL určený rozpočet a tak som zvolil vzhľadom k predpokladanej (a neskôr potvrdenej) skutočnosti zlatú strednú cestu, nie minimum, no optimálnu cenovú reláciu a produkty v nej, ktoré neurazia nikoho, ani neprivedú nikoho na mizinu a v okamihu, keď nám bolo oznámené od freeka, že tam bude o kompromise (aj tak nebol určený presný peniaz ani celkový rozpočet ani to, aký NB na výšku chce, aby sa mohlo predpokladať, koľko zvýši), tak som ja dal Z1 od zalmanu...naozaj, prečítaj si to a ak nie si naozaj tak blbý, tak si to všimneš)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nieje nic krasnejsie ako huciaci PC pod stolom.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

V lepsej skrinke nehuci? Je to z 80 percent o chladicoch a vetrakoch, nie o skrinke.
SamerLP
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SamerLP »

Keď má niekto dobré slúchatká ktoré tlmia okolité zvuky nič nepočuje :) ale aj zdrojom to môže byť niektoré sú hlučné :D
DropDead
Addict
Addict

nenávidím toto tvrdenie - "stačí mať uzavreté slúchadlá"

test, trošku by som ubral chladičom a pridal skrinke+ventilátorom - tu je jeden zlý prvok - zle zapracované perforácie (väčšinou v tvare honey comb) a často sa takto môžeme stretnúť s nepríjemným (pískanie pripominajúcim) hlukom, no to je len jeden z mnoha aspektov
taktiež nič tak nenaštve ako hlučné ventilátory v skrinke, prípadne úplne v pohode ventilátory, ktoré treba zregulovať, čo nie je často problém, keďže sa to dá cez dosku, hlavne, keď je podpora vo speedfane, aby si to človek vedel nastaviť aj podľa teploty karty
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Piskanie je sposobene kondenzatormi na doske. Za to moze doska, nie skrinka. Mozno su lepsie odhlucnene skrinky, ktore cast hluku zabrania, aj tak najvacsim zdrojom hluku su klasicke disky a potom pri velkom vykone to bude graficka karta. Nedavno som robil pre kamarata zostavu, objednal si skrinku Fractal Design CORE 2500, ktora tu bola dost casto ospevovana a odporucana. Skrinka je zaujimava, ma dost otvorov na chladice, chybaju ale kryty na zakrytie tychto otvorov a problematicke vidim hlavne dva otvory z hornej casti cez ktore pude padat prach do skrinky. Sposob kablov je absolutne nevhodny, umiestnenie zdroja uplne dole co so zdrojom od EVGA robilo tak neskutocne problemy, ze to az pekne nebolo. Vzhladom na bocne umiestnenie diskov 2.5 a 3.5 palcovych bolo potrebne tahat samostatne kable pre napajanie, potom sata kable a este hore k mechanike. Dlzka kablov nebola dostatocna na pripojenie vsetkeho na jeden, teda dva kable. Dlhe kable vetraku vpredu, vzadu a tretieho hore sposobili zamotanu gucu. Blech bocnice od spodnej casti zakladnej dosky (pri pohlade na prednu cast bedne ide o bocnicu vpravo) uplne nedoliehal a mierne vibroval. Stabilita a masivnost bedne vyzerala velmi dobre, ale celkovy dojem z tejto bedne je katastrofalny a tuto 52 eurovu bednu hodnotim horsie ako 35 eurovy Cooler Master Elite 311.

DropDead nechapem preco tu stale omielas auta, pises o Mercedese a Favorit. Rovnaku rychlost disku, vykon grafickej karty alebo vykon procesora dosiahnes v bedni za 100 eur a aj v bedni za 18 eur, to len na margo porovnania Mercedesu a Favoritu na dialnici pri rychlost 130 km/h. Alebo co si tym vlastne chcel napisat a aka bola poistna tohto porovnania?
DropDead
Addict
Addict

ty si asi nikdy o aerodynamickom hluku nepočul...

podľa tvojho popisu šlo o 2300vku

k favoritu a mercedesu
to, že favorit vytiahne rovnako ako mercedes na diaľnici (podľa predpisov) neznamená, že mercedes nemá význam

alebo dávanie stále novších a novších komponentov do rovnakej starej skrinky (často so starým zdrojom) mi pripomína dnešných honičov za megapixelmi u foťákov v ich telefónoch, no aj celkovo...všetci chcú viac megapixelov, no kašlú na to, že samotné senzory sú malé, zaostrovanie je primitívne a podobne
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslel si zrejme plochu snimaca vo fotaku, ale to je jedno, rad ta poucim :) Predsa o zdroji sa nebavime a zhodli sme sa na tom, ze zdroj vyznam ma.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

DropDead začínam mať pocit, že triezve uvažovanie je pre teba asi cudzí pojem. Ako môžeš porovnávať PC s autami?

Sú snáď auta konštruované ako nejaká skladačka? Že si kedykoľvek zmyslíš vymeniť nejaký diel (napríklad motor, prevodovku, nápravy atď) za iný diel, ktorý je určený pre výkonovo/konštrukčne úplne iné auto? NIE! Každé jedno auto ma dané, čo v ňom môže byť použité.

Sú snáď PC konštruované tak, že sú to hotové celky a nemôžeš v nich meniť komponenty, ako sa ti zachce? NIE! Akýkoľvek komponent môžeš dať aj do 15 ročnej skrinky, ale taktiež aj do úplne novej skrinky za 200€.

A stále to bude tvoriť funkčný vyskladaný "celok" bez ohľadu na to, či to bude v starej 15 ročnej skrinke, alebo či to bude v novej 200€ skrinke. To ako ty navrhuješ PC zostavy mi je úplne jedno, je to tvoja vec za čím si stojíš. Ale ak si nevieš rozumne obhájiť použitie nejakého komponentu (v tomto prípade použitie nejakej skrinky), tak sa nesnaž porovnávať neporovnateľne.
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Dropdead ty co mas stale prosim ta tendenciu porovnavat nieco s niecim ? Auta, megapixely, bla bla... Ako nehovorim, ze sa nevyznas ked niekomu radis. Radis dobre, ale prehanas to. Vsetko si precital, vsetko mas nastudovane, vsetko porovnavas az si do toho tak zamotany, ze az trepes kraviny a nedajboze ked ta niekto chyti za slovicko tak je ohen na streche. To, ze mas scitane testy a benchmarky, vsak to dokaze kazdy co vie pouzivat google a ma tolko casu ako ty. A ako vidim mas ho hoodne ba az zijes zivotom hojko-pretaktovanie... Na tomto fore su iny ludia ako na pretaktovani. Kde ta uz minule odignorovali a zamkli tvoju temu o vyplakavani, ze ludia na hnojko su retardovani a nenechaju si vysvetlit to, ze sa neoplati brat amd ked si mozu kupit dvojjadro g3528 a taktovat do maxima. To, ze hry zacinaju vyzadovat min. 4 jadra a upgrade bude tak na rok ale uz neni tvoj problem vsak su to neni tvoje peniaze. Dalsia vec je, ze niekomu az tak nezalezi mat tiche pc a radsej za peniaze usetrene za skrinku, ktora miesto 100€ stoji 25€ dolozi na novu grafiku s 2+ rocnou zarukou ako by mal pocuvat tvoje rady tzn. vzdy intel a kedze je drahy tak vybehanu grafiku od minerov z bazosu. Proste ludia su rozny. Niekto ma pri pc sluchadla a nevadi mu teda hluk pri pc a mozno sa mu tak lepsie hra. Mne napr. najviac huci hdd a nevadi mi to. Zatial staci kedze 500gb ssd stoji kolko stoji tak neporovnavaj podla seba ked uz si taky guru do pc. Je to ok, ze chces poradit s vyberom ale neprehanaj to a nerob zo seba nieco s trapnym porovnavanim mercedes-favorit-mpix-intel-amd-blablapi*oviny. Ide to tu pekny offtopic pani. :wink:
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale tak pani no, nie tak ostro. Treba uprimne priznat, ze DropDead tu je jeden z mala, ktory ma vyborny prehlad a povazujem ho mozno za najlepsieho odbornika na hardware na tomto fore. Jeho rady su podla mna vzdy vitane, velmi dobre vie poradit, ale ma svoje minusy, tak ako vsetci z nas. Nepreferuje AMD, doslova ho zatracuje, ale kto chce AMD, tak si kupi inde. Ano, G3528 a taktovanie, to je argument z ktoreho mne je smiesne, ale neriesim to, lebo sa radsej pozriem po FXoch a tam to pre mna konci. Aj napriek tomu tvrdim, ze DropDead vie velmi dobre poradit a keby som kupoval novy pocitac pre seba, tak to urcite budem konzultovat prave s nim. Ak by mi poradil zostavu, teda od dosky, procesoru, cez pamate, zdroj, skrinku a dalsie veci, tak si to prefiltrujem podla seba a ramky tam hodim obycajny Kingston alebo Corsair, skrinku za 30-40 eur a zdroj podla financii. Viem, ze teraz ludia ospevuju dosky s tzv. military class kondenzatormi, ktore udajne nepistia, aj ine firmy ponukaju alternativu a ano, tu som ochotny priplatit si 20 eur, pretoze doska je zaklad, nechcem piskot, chcem moznost upgrade procesoru o tri roky a chcem mat kvalitu a stabilitu. Najnovsie je hitom EVGA, hlavne ich zdroje. Podla recenzii, testov a skusenosti je to kvalita a ked mi daju 5 alebo az 10 rokov zaruku, tak preco nie, vezmem radsej ich zdroj ako Corsair alebo Enermax. Ale ak nemam peniaze, tak sa pozriem po Seasonicu alebo sa uspokojim aj s Fortronom, ktory tu bol v minulosti dobre ze nie oznaceny ako najvacsi crep medzi zdrojmi. Tak este raz to napisem, ak mam maly rozpocet, dam tam kludne Fortron a nemam s tym problem, kvalita je vyssia ako pri Eurocase a cena nizsia ako pri EVGA. Ale vratim sa k skrinke o ktorej je cela tato diskusia. Z mojho pohladu je pri rozpocte 400 alebo 550 eur platit za skrinku 60 eur velky luxus. Ak si vezmem dosku, procesoroch, pripadne chladic na procesor, dalej su to pamate, dnes uz castokrat ssd, datovy disk, lepsi zdroj, tak na skrinku mi fakt neostavaju peniaze a vsetko toto co som vymenoval mozem dat aj do skrinky Eurocase za 19 eur, pretoze mi to fungovat bude, fungovat bez problemov a v buducnosti to viem aj v takejto skrinke upgradovat, ak tam mam primerany zdroj. Ked budem mat rozpocet vyssi, nebude mi luto penazi, tak dam aj 80 eur za skrinku, len aby bola masivna, dobre odvetrana a hlavne ticha. Vsetko je to o peniazoch a hodnotach, ktore pri kupe pocitaca zastavame. Ja som za tieto dni nepocul ani jeden uznatelny a hodnoverny argument pre kupu drahsej skrinky, stale to boli len omacky do vetra bez racionalneho argumentovania, ktore by som mohol akceptovat.

Zaroven by som chcel poprosit ostatnych, aby sa vyhli urazkam, pretoze tu vobec nie su nutne. Tuto diskusiu povazujem za diskusiu na primeranej urovni, len mi v nej vo velkej miere chyba lepsia argumentacia. Ja som svoje argumenty vo vacsej miere napisal v tomto prispevku - post2134441.html#p2134441 To, ze DD neuviedol primerane argumenty povazujem za maly problem z jeho strany, ale ciastocne ho chapem, pretoze asi nie je rozumny argument na to obhajovanie 60 eurovej skrinky.

//autoeditácia príspevku (23 Dec 2014, 2:26)
Este doplnim jedno porovnanie, kedze tu uz padli porovnania fotaku a mobilu v megapixeloch, favoritka a medak na dialnici. Pridam aj ja porovnanie a rovno k veci.

Mam tri zostavy, oznacim ich A, B a C. Obe su Intel, aby DropDead neskolaboval, ze si niekto kupil AMD.
Zostava A: MSI B85-G43, Xeon 1231 v3, 2x4GB DDR3, SSD Samsung Evo 840, WD Blue 1TB, Seasonic SS-500ET-F3, grafika ASUS GTX760
Zostava B: Gigabyte H97-HD3 , i5-4690K, 2x4GB DDR3, SSD Samsung Evo 840, WD Blue 1TB, Seasonic SS-500ET-F3, grafika ASUS GTX760
Zostava C: Gigabyte B85M-D2V, Pentium G3220, 2x2GB DDR3, WD Blue 1TB, Fortron Hexa 500+, grafika pasivna GeForce 210 trebars od GB

Zostavy mam vypisane, teraz jednoduche otazky:
1. Uvidim rozdiel vo vykone v zostave A v bedni Eurocase za 19 eur a napriklad v bedni Fractal Design CORE 2500?
2. Uvidim rozdiel vo vykone v zostave B v bedni Eurocase za 19 eur a napriklad v bedni Fractal Design CORE 2500?
3. Uvidim rozdiel vo vykone v zostave C v bedni Eurocase za 19 eur a napriklad v bedni Fractal Design CORE 2500?

Zostava C je kancelarska, kupil si ju Ferko z Kalamenovej ked zmaturoval z prvej vyplaty. Bol rad, ze po obecnom urade to bol historicky druhy pocitac v obci. Chodili sa nan divat vsetci ludia v nedelu po kostole. Teraz Ferko zaraba lepsie a z kancelarskej zostavy by si chcel urobit nieco na hranie, ale kedze sa rozhodol stat mestanom, tak si kupil byt v centre mesta na hypoteku. Na pocitac mu teda ostava len par stoviek, v jeho dedine sa dopocul len o obchode Alza a tak nikde inde nevie nakupit, preto musi vziat z Alzy a vychadzat z ich cien. Preto sa rozhodol, ze by si rad nechal z povodnej zostavy skrinku (Eurocase za 19 eur), zdroj a dosku. V bazare by chcel predat procesor, pamate a grafiku si nechal do zalohy, ak by sa mu jeho nova pokazila alebo ju daruje na obecny urad. Teraz pride na rad konspiracna teoria a kalkulovanie. Ferko ma dosku, ktora je sice podpriemerna, ale urcitu kvalitu ma. Kupi tam teda procesor, este nevie ci Xeon 1231 v3 alebo i5-4690. K tomu kupi 2x4GB DDR3, asi vezme Kingston, kedze maju peknu modru farbu, skoro ako jeho Skodovka pod oknami. Na internete precital, ze by sa mu patril SSD disk, aby pocitil tu rychlost, rozhoduje sa medzi Crucial a Samsungom, ale precital si diskusie, benchmarky a vzhladom na vykon, cenu a kvalitu voli Crucial, aby usetril. Jeho rozpocet je 650 eur a preto ma dilemu, ze ci nevziat SSD disk a kupit novu skrinku, ze ci vziat podstatne slabsiu graficku kartu a kupit lepsiu skrinku, alebo ci kupit lepsiu skrinku s novym zdrojom a grafiku zhanat z bazaru+zabudnut na SSD. Ferko ako chlapec z dediny ide na to zdravym sedliackym rozumom. Preto sa rozhodne:
a) kupi procesor, pamat, SSD a grafiku ASUS GTX760
b) kupi procesor, pamat, novu skrinku, SSD a grafiku z bazaru
c) kupi procesor, pamat, novu skrinku, novy zdroj, slabu grafiku z bazaru
d) kupi procesor, pamat, SSD, novy zdroj a grafiku z bazaru
e) kupi skoro vsetko z bazaru

Ako by ste sa rozhodli vy? Ja by som urcite volil moznost a), teda kupit novy procesor (napr. 4690K), k tomu 2x4GB DDR3, Crucial MX100 a Asus GTX 760. To vsetko spolu za 644 eur podla aktualnych cien na Alze. Vsetko nove, v plnej zaruke. A vsetko by to Ferko napratal do Eurocase skrinky. Tu sa dostavame ku zaciatku k mojim zostavam A, B a C. Zrazu sa zo zostavy C stala zostava podobna tej s oznacenim B. Bude mat zostava od Ferka s novym procesorom, pamatou, SSD a grafikou ASUS GTX760 lepsi vykon ako zostava v novej skrini bez SSD? Alebo ako zostava v novej skrini s novym zdrojom bez SSD a mozno s horsou grafikou?

Dakujem, nemam dalsie otazky :D
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Tak nech sa na moj prispevok neurazi mozno to inak vyznie ako to je myslene. Sam som priznal, ze ma prehlad a sa vyzna. Teraz je ale taka internetova doba, ze kto sa zaujima a vie hladat tak si vsetko najde. Su aj horsie veci ako napr. co som videl na sectore zostavu do 500€ vs. konzoly tak tam az nechutne nasilu natlacili vsetko najlacnejsie a ako celok to bol nepekny zlepenec v skrinke eurocase. Skrinka sa da zohnat dobra aj za tych 25-30€. Nie vyborna ale dobra. Zas kto sklada bezne zostavy a prejde mu par skriniek rukou vie, ze je lepsia hoc len fractal core 1000 oproti najlacnejsej eurocase kde sa na plechoch porezes take su tenke. A to mas rozdiel 20€. Tu islo skorej fakt o to, ze ked je rozpocet aky je a kupuju sa nove veci tak draha 60€+ skrinka je zbytocna.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Na vykone to samozrejme nic neda. Ale ono sa to da pekne porovnat s notebookmi. Nebudem predsa kupovat lacny Acer ked viem ze tie ich plasty (sasi) su neskutocne hrozne. Samozrejme ani toto prirovnanie nieje dobre, kedze notebook je na prenasanie ale PC stoji nehybne cele mesiace.

//ale vsak som pisal ze aj tak to nieje dobre prirovnanie :) sam mam NAS v lacnej CM skrinke a som spokojny
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Wladas preco pleties hrusky s jablkami? Preco porovnavas panty, ktore sa pri pouzivani notebooku mozno aj par tisic krat otvoria, do ktoreho ti nasava spinu pri tom ako ho mas hodeny na posteli alebo na nohach? Ked pises o Acere, tak mas aj radu V alebo Ferrari, ktore su kvalitou niekde inde a to, ze zijes z predsudkov lacnych Acerov je tvoja nevedomost. V pripade lacneho notebooku dostanes nizku kvalitu, teda sa tam setri na plastovom tele notebooku, na pantoch, na chladeni. Tu skutocne dostavas castokrat az nekvalitu. Pri kupe lacnej pc bedne tu nekvalitu nedostanes, pretoze ta bedna je pouzitelna aj 10 rokov, noc sa jej nestane, chladenie je normalne a ziadnym sposobom zasadne neovplyvni chod pocitaca. Pri notebooku to uz problem moze byt. Neviem preco mate potrebu stale porovnavat a prirovnavat nieco k niecomu, miesat hrusky a jablka. Pointa tejto poslednej dvoj alebo troj stranovej diskusie je v skrinke pre stolny pocitac a ked chces nieco porovnavat, tak nech sa paci, vyssie mas priklady troch zostav a upgradu zostavy.
Napísať odpoveď