Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Fabo »

Lub0$ stalo sa mi podobne, akurat je bez senzora slepeho uhla a bez brzdy. 300 plus praca :D

Nastastie neni uplne, len nefunguje odklopenie (sklopenie ako-tak ide) a blbne nastavovanie, musim pomoct rukou.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Fabo: bud rad, kamarat to mal na X5 za 800 :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ratzi a to mam (na pomery Volva) stary mass-market model (teda spatak je zhodny, P2 platform C30/S40/V50). Keby to bolo na novej XC90 alebo S80 tiez by to stalo viac. Pripadne keby trebalo vymenit cele zrkadlo, nielen tu najvnutornejsiu cast.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Fabo, kamarat na xc90tke robil predne svetlomety, jeden stal cez 1000eur. No a o tom vravim, ze clovek moze dat auto rovno odpisat, lebo mat kopec veci v zrkadle, je dobre, ale ma to aj svoju nevyhodu...a tou je cena, potom kaslat na tie brzdove svetla v zrkadle...to ma vyjde lacnejsie vojst niekomu do cesty a nasledne dat vyklepat a prestriekat (kym mi nevystrelia airbagy) :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak hej, svetla su vrazda. hlavne ked je cocka, bixenony, natacanie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tak to brzdové svetlo môže byť pod prednou maskou alebo vedľa hmloviek alebo tak nejak, ja by to tiež určite uvítal. :)

Inak.. ak má niekto na bmw, volvo, mercedes a podobne, musí mať nie len na ich spotrebu, ale aj ich údržbu a servis. Ale hlavne, mať také auto bez havarijnej poistky, to musí byť väčší adrenalín ako nočná jazda po okreske 150kou. A ak už mám poistku, nerozhádže ma ani späťák za 3000€.

:)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

brm, nebudem platit za 7rocne auto havarijku ako za nove :) keby mi nejaka poistovna bola schopna ponuknut produkt adekvatny tomu, ze som auto kupil za stvrtinu ceny za nova. Nebudem platit poistne jak keby som mal nove auto ked na totalku dostanem mozno polovicu z toho co som dal za jazdenku.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Na SR mate ceny poistiek este ok, ja som kupil focus za 1000libier a rocna poistka zakonna ma vysla na 1500, s tym teda, ze to bola poistka tretej strany.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

zdravím, dnes som bol na STK, a nespravil som EK, otázka je, ako je to možné, že pred dvomi rokmi som ju spravil s vyššími hodnotami CO2 ako dnes. Ide o to, že pred dvomi rokmi som mal 120g/km pri norme 150 dnes som urobil 105 ale norma bola len 100. Odkiaľ sa berie táto norma ? v TP mám ešte napísane 143g/km, tak ako mám spraviť nižšiu normu ako je normálne uvedené v TP ?
Idem ho teraz pretočiť na diaľnicu a poobede zbehnem zas, ale odkiaľ sa berie tá sprostá norma a od kedy sa znížila? Kde je niekde vo vyhláške táto norma uvedená ? Nikde to neviem vygoogliť.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tu je nejaká nudná prezentácia kde je plno zákonov určujúcich kadejaké normy emisií a kvality palív: http://www.aspek.sk/externe/aspek/home. ... %C3%A1.ppt

ak sa ti chce, prebehni si jednotlivé zákony či neboli novelizované a o čom presne píšu. Ale zrejme to určuje niektorý z nich.

A ako to znížiť keď to auto ani z výroby nemalo tak nízke? Sú tri možnosti:
1) kúpiť novšie auto (presne o toto aj štátu a automobilkám ide, lebo modernizácia vozového parku neznamená iba zníženie emisií, ale aj zvýšenie bezpečnosti a pod.)
2) dohoda s pracovníkom EK, prípadne menšia finančná motivácia
3) zainvestovanie do svojho auta - výmena katalyzátoru príp. nejaké nepovolené finty
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je nejaka blbost, pokial viem, tak norma by sa uz nemala menit. Ak mas motor napriklad pre normu Euro 4, tak by sa ten limit nemal sprisnovat, ved to je proti logike. Skusim nieco pohladat, ale over si, ze ti motor testovali podla rovnakej normy ako pred 2ma rokmi.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

veď práve pred dvomi rokmi bola norma vyššia, takže som spravil, dnes sa zázrakom znížila a už to nemám šancu spraviť, myslím, že budem musieť niečo fuknúť do vačku... asi o tom im na EK ide. Auto je 2007 čiže je to ešte euro 4.
Ešte aj v protokole čo mám z minula som mal vyššie emisie ako dnes. Ale tam bola aj tá norma vyššia.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No presne o to mi ide, nezda sa mi, ze by sa len tak znizili limity pre urcitu normu. Normy sa pravidelne sprisnuju pre nove vozidla, ale sprisnovat stare normy je nezmysel. Skus zavolat na nejaku inu stanicu EK ci o tom nieco nevedia. Co som hladal, tak som nasiel len jednotne cisla a zmienku o tom, ze ak je v technicaku uvedeny limit, tak vozidlo musi splnat dany limit.
PS: benzin alebo diesel?
//edit: podla vsetkeho je ten limit pre CO 100 g / 100 km pre benzinove motory od zaciatku.
Nemas nahodou starsi motor, ktory bol predtym v Euro 3 norme? Tam je limit 230.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

v TK mám 143, minule mi tam dali normu 150, dnes 100...čiže to nemám šancu spraviť.
je to diesel

no s úplatkom som to spravil, ale každopádne sú to čuráci...

v roku 2012 som robil prvú EK po 4 rokoch (auto je 2008 sekol som sa) no ale v roku 2012 som mal tieto hodnoty

dymivosť norma 1,50 namerané 1,07 vyhovuje

v roku 2014

dymivosť norma 1,00 namreané 1,05 nevyhovuje

na druhý krát mi tam vyčaroval 0,74 i keď najnovšie octavky III majú tieto hodnoty kolo 1,2 podľa výrobcu od novoty....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Aj tak sa mi to nezda, skus si to overit niekde na vyssej urovni. Lebo fakt nerozumiem tomu ako mozu takto znizit limit pre motor, ktory bol vyrobeny podla inych noriem. Ved tymto sposobom by odstavili vsetky starsie auta. Stale mi to pripada tak, ze bud technik urobil chybu alebo si len chcel privyrobit takto po Vianociach.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Je to blbost, chod niekam inam na EK zjavne chceli na tebe zarobit, alebo zadali zle udaje(nepravdepodobne). Hodnoty sa menia vzdy pre nove vozidla nie pre stare, staci sa pozriet co jazdi po slovenskych cestach. :nono:
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no už som to spravil, mám emisie na protokole o EK ešte menšie ako ww lupo s trojvalcovým 1,2 TDI.

Lupo má vraj 85g ńa 100km, ja mám 74g na 100km...nemal som náladu behať kade tade a riešiť veci, zajtra vyrážam do zahraničia a potreboval som narýchlo emisnú, takže som mu dal do ruky 10€, ale každopádne, takto krásne bola nastavená mašina na EK, on tam nič nenastavoval, len zvolil auto a typ motora, ešte aj protokol o nespravení EK mi vystavili s tou nesplniteľnou normou.

Každopádne, na toto pozor pri EK !!! Už nevedia, čo a ako človeka o*ebať.

//autoeditácia príspevku (27 Dec 2014, 21:26)
no už som to spravil, mám emisie na protokole o EK ešte menšie ako ww lupo s trojvalcovým 1,2 TDI.

Lupo má vraj 85g ńa 100km, ja mám 74g na 100km...nemal som náladu behať kade tade a riešiť veci, zajtra vyrážam do zahraničia a potreboval som narýchlo emisnú, takže som mu dal do ruky 10€, ale každopádne, takto krásne bola nastavená mašina na EK, on tam nič nenastavoval, len zvolil auto a typ motora, ešte aj protokol o nespravení EK mi vystavili s tou nesplniteľnou normou.

Každopádne, na toto pozor pri EK !!! Už nevedia, čo a ako človeka o*ebať.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Slovenska klasika :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...to by som sa na to kukol...v pondelok som bol na EK...pozerám protokol z 2012 a súčasný...hodnoty stanovené sú rovnaké. Skús sa pozrieť do hlavičky protokolu. V pravom stĺpci je riadok "hodnoty určené alebo ustanovené:". Ja tam mám napísané "EUROTAX AU-Daten". Pravdepodobne nejaká norma, podľa ktorej sa určujú hodnoty. Skús si to porovnať s tým starším.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jj. V roku 2012 tam mám eurotrax au daten. V roku 2014 je tam autodata. Ináč je v hlavičke všetko rovnaké.
Napísať odpoveď