OnePlus One

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: OnePlus One

Príspevok od používateľa DropDead »

jo, mám to tam, len sa mi to nechce vždy prepínať, no zase taký problém to nie je :)
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Tak ja som taky tupec. Prišlo mi to tempered glass. Ale zo spodu tam už mám prach.teraz mam objednať nové alebo sa to da nejako vyčistiť?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to sa ti ako podarilo :D
dasti555
Professional
Professional

No to by zaujímalo aj mňa. Asi veľmi technický som (a to chodím na takú školu :/ )

Šiel som to tam dať tak som si popozeral letáky čo tam je. Použil som ten vlhčený servítok utrel mobil. Odlepil som fóliu z toho skla. Dám to tam a čo nevidím nesedí mi teda nebolo to až tak okaté ale predsa len chcel som to mať pekne rovno. Tak som to odlepil pozerám na to a už tam prach a čím viac som to držal v ruke prachu tam viac a viac naskakovalo. Tak som to ešte pre istotu 4x dal na telefon a naspäť lebo som sa zakaždým jak syk pohol (asi som to nemal robiť hneď keď som sa zobudil).
Tak teraz mám telefón ktorý síce je "chránený" ale špinavý jak prasa.

Asi objednám ešte jedno ...
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

tak ked uz na tom skle je prach co ti brani to risknut a umyt to sklo pod vodou ? skus za to nic nedas
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

On ho ma medzi sklom a displejom, s tym nespravi uz nic.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ak ho umyjes neviem ci ti bude drzat a budes ho vediet aplikovat rovnako ako nove
dasti555
Professional
Professional

No veď toto já by som to aj umyl ale zas takto aspoň drží ale zas nemusel by som objednávať nové ak náhodou by to bolo v poriadku. No uvidím počas dňa to asi umyjem.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jasne ze nebude drzat, ved tam je lepidlo omg, ktore zmyjee, ale kludne tam potom na celu vrstvu skla nanes chemopren, druhu vrstvu aj na displej a priloz k displeju :D
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

bohužiaľ, dať fóliu/sklo bez toho, aby sa tam neprihodil svinsky nejaký prach je umenie
dasti555
Professional
Professional

Tak pozeral som si to balenie ešte ráz a našiel som vecičku DUSK SUCKER neodstránila ten problém úplne ale už to je lepšie. Aj sa mi to podarilo pekne nalepiť. Tak nechám to tak už :D aj keď je tam ešte jedna s ktorou by to už bolo možno dokonalé ale neviem :D

Inak mám asi halušky alebo čo stále sa mi zdá že sa mi posúva predná kamera :D Teraz vyzerá byť v strede ale ráno som sa na to pozeral a bola tak jemne posunutá do prava (tak bola aj keď som ho dostal)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nalepit sklo bez prachu je urcite lahsie ako foliu, treba ho vzdy drzat smerom nadol a prach nan nenapada pekne si to prirovnat a nalepit..
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lepidlo na skle ? nieje to nahodou tak ze na tom skle je ista povrchova vrstva ktora vytvara tu prilnavost ? umy ho zato nic nedas. ja som moje nalepil uplne bez prachu chce to len opatrnost =)
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Ono je tu určitá pravdepodobnosť, čím väčší displej, tým väčšia šanca, že sa na povrch fólie/skla nanesie nejaké to zrnko prachu (kidding). Treba to dávať opatrne, či som lepil na SGS3 alebo pred pár týždňami na iP5S, tak treba hlavne poriadne utrieť povrch displeja a hneď odbaliť fóliu a snažiť sa ju nalepiť čo najlepšie. Stalo sa mi, že pár krát som sa snažil prelepovať, aby som ju lepšie umiestnil a práve vtedy sa stane, že sa tam dostane nejaký prach.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Arkaz napísal:lepidlo na skle ? nieje to nahodou tak ze na tom skle je ista povrchova vrstva ktora vytvara tu prilnavost ? umy ho zato nic nedas. ja som moje nalepil uplne bez prachu chce to len opatrnost =)
no, ale urcite tam bude nieco na baze lepidla, raz som ho nechtiac utrel handrickou a tolko prachu sa na ten kusok nalepilo, ze som ho hned aj vyhodil, uz to dole z tade proste neslo.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Niekde som čítal odporúčanie, že takéto veci treba lepiť v zaparenej kúpeľni, tam máš vraj najmenej prachu vo vzduchu. Inde v byte sa Ti všade víri prach z oblečenia, postele, záclon, kobercov.. rozvírený prach z ventilátorov v PC, NTB a podobne.

Inak priznám sa, že suché fólie som ani raz nenalepil bez jediného zrniečka prachu. Aj preto mám radšej tie mokré fólie, človek ich môže donekonečna odliepať, oplachovať a nanovo prilepiť na displej..

:D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak tak tie morke su na nezaplatenie :D Inak ked uz je rec o ochranych sklach ja som na svoj MT teraz kupoval z ciny znackove Nilkin a je to sakra rozdiel orpoti beznym lacnakom z ciny. ma taky fialovy nadych daku ochranu vrstvu a aj odtlacky sa nan ovela menej chytaju, http://www.ebay.com/itm/351207579205?_t ... EBIDX%3AIT
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Ach jáj a je to tu :) Napíšem rovno svoje skúsenosti z lepením Tempered Glass a malý či možno veľký :D ale stručný návod ako na to :) Keď to niekomu pomôže kľudne ho zdieľajte ďalej 8) , ale aspoň za námahu :plus: :wink:

1.Pripraviť si miesto, kde to budeš aplikovať na displej Tempered Glass. Najlepšie dobre osvetlene miesto, utrety prach na sucho aj mokro, poprípade aj vyparena kúpeľňa je dobre miesto, pretože tam je tiež veľmi malo prachu no mne osobne to nevyhovovalo keďže tam nemám pracovný stôl :D
2.Poriadne očistiť povrch telefónu priloženou alkoholom napustenou handričkou poprípade namočenou handričkou v liehu .
3.Pripraviť si všetko potrebne to znamená špendlík,ihlu ,alebo zicherku, antistatickú handričku, ktorá je priložená v balení a pomôcku na vytlačenie vzduchových bublín či prebytočnej vody medzi sklom a displejom a antiprachové nálepky ktoré slúžia na odstránenie malých čiastočiek prachu, ktoré sa môžu dostať pod sklo pri aplikovaní .
4.Dobre si nasvietiť miesto aplikácie, pretože to je základ, aby si dokázal eliminovať či odstrániť čiastočky prachu/nečistot.
5.Teraz to najdôležitejšie aplikovanie skla. Posledný krát pozrieť na displej či tam nie je prach :sly: a hurá poďme na to. Odlepiť ochrannú fóliu zo skla smerom dolu aby sa na spodnú priľnavú čast nedostali nečistoty.
6.Dvoma rukami chytiť sklo, to znamená palcom a ukazovákom za hrany v polohe ako keby ste fotili mobilom na šírku :) Prečo dvoma? pre najpresnejšie usadenie .
7.Teraz už len nasadiť presne sklo na svoje miesto tu sa môže stať, že nesadne rovno to, ale vôbec nevadí a nič take strašne sa nestalo .Zoberieš si spomínanú ihlu, alebo špendlík a bud z hornej či spodnej časti ho vložíš pod sklo cca 4mm a pomaly a opatrne páčiš sklo .Krásne sa ti odlepí a môžeš to skúsiť znovu .Niekto robí tuto čast nechtom či prstom a to je chyba, pretože si takto zašpiní či zamastí spodnú priľnavú plochu .
K samotnej aplikácii: Ku sklu je vždy priložená taka pomôcka, ktorou sa pekne dotlačia okraje a pripadne kvapôčky vody či vzduchové bubliny.Vždy sa vytláča od stredu smerom k okrajom
8. pokiaľ si myslíš, že už je to na správnom mieste tak si nastav na mobile biele pozadie napríklad naše milované :
:aasmile24:
a poriadne zaostri :shock: a hľadaj prach :sly: vlasy a čokoľvek čo tam nemá byť, keď niečo nájdeš tak sa treba vrátiť na bod 7 a odstrániť sklo.Chytiť ho za bočne hrany a nadvihnúť teraz len jednou rukou podla potreby a do druhej ruky si pripraviť antiprachovú nálepku a opatrne ju nalepiť zospodu na problematické plochy, ktoré majú nečistoty a odlepiť ten bordel :salala: . Chce to trosku jemnosti , ale ide to pekne .V žiadnom prípade neodstraňuj prach tou priloženou antistatickou handričkou pretože tým neodstrániš nečistoty, ale pravý opak a dostaneš ich tam ešte viac . :weep:
V prípade , že to nevedomky urobíš tak treba odstrániť cele sklo dolu a opláchnuť ho pod vodou. Predtým si ale treba poriadne umyť ruky a opláchnuť sklo vlažnou vodou nie úplne horúcou .
potom opäť nanesieš sklo na správne miesto, môže ostať zospodu mokré, prebytočná voda sa vytlačí pridávanou pomôckou.
9.niekedy sa stáva, že na skle je už od výroby medzi fóliou a sklom prach stáva sa to, ale skôr málokedy nie vždy je to zapríčinené aplikáciou. Musím sa priznať pekne som sa zapotil. Keď som ho lepil prvý krát, tak som to pokašlal úplne. Pri aplikacii sa mi tam dostal prach a vôbec som si neuvedomil, že mam tie antiprachové nálepky tak som ten vlások zotrel priloženou handričkou takže som musel ísť pod vodu :) asi 4x som musel to sklo dat dolu, pretože vždy tam bolo smietko prachu, ale nakoniec to mam dokonale čiste. Verím, že niekomu sa to podari aj na prvýkrát no ja som také šťastie nemal a nájde sa takých štastlivcov veľmi málo.A Práve preto som si dal námahu a napísal som vám tento stručný návod a môže vás pripraviť aj na menšie komplikácie, ktoré sa dajú jednoducho vyriešiť .

Tempered Glass je veľmi dobrý vynález a je to rozhodne investícia, ktorou dokážete ochrániť svoj displej nie len proti nežiaducim škrabancom, ale aj úplnému rozbitiu LCD panelu a preto odporúčam úplne každému si zaobstarať túto ochranu.
Dúfam , že moje rady a stručný návod vás potešil a pomohol vám v aplikácii Tempered Glass. :)

Na záver už len dodám, že aj Gorilla Glass sklo sa dá poškriabať. Testy sú jedna vec... no prax druha, stačí male smietko piesku vo vačku a škrabanec je na svete. Mať toto sklo ma svoje výhody ja mam rozhodne dobrý pocit z toho, že je poškriabané maximalne ochranné sklo ako samotný displej :plus: nemusím si dávať na mobil až taký veľký pozor , proste šmarím ho na stôl aj displejom dolu a to úplne bez nejakých výčitiek :)

Prajem veľa šťastia pri aplikácii vašeho skla :smt006 :happyrespect:
dasti555
Professional
Professional

Pfúú tak díky za návod zajtra sa na to pustím teda pôjde pekne pod vodu. Teraz už je celkom tma na to aj keď ten pocit že to mám dizajnovo zle mi hovorí nech to idem spraviť teraz. Aj keď niektoré veci mi to už nepomôže odstrániť ..

Inak chybu som já spravil asi v každom bode :D keď som to ráno lepil :D.
Tak dík za návod a karmu máš istú ;)

EDIT: Čo sa týka toho opláchnutia tak iba ho strčiť pod vodu bez nejakého extrémneho umývania?

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2014, 10:16)
Tak som sa na to pustil a zistil som že nemám tú srandu na tie bublinky. Teraz to je celé bublinkové a dokonca horšie ako predtým. Prečo som to musel prelepovať už som to mal skoro bezchybne... Zas moja chyba ... :@

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2014, 10:32)
Tak už som to spravil už nech to je ako to je už sa s tým nebudem babrať toto neni na moje nervy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na vytláčenie bublín dobre slúži platobná karta.. :)
Napísať odpoveď