Máte nejaký spôsob ako im to vrátiť, alebo naučiť ich aspoň trošku dbať na to, na čom sa dohodnú?
Nespoľahlivosť ľudí
Nespoľahlivosť ľudí
Aj vy máte známych alebo kamarátov, na ktorých sa nedá spoľahnúť? Dosť ma to vytáča, keď sa s niekym dohodnem na niečom, a ten na to zabudne, alebo sa ozve keď už je neskoro.
Máte nejaký spôsob ako im to vrátiť, alebo naučiť ich aspoň trošku dbať na to, na čom sa dohodnú?
Re: Nespoľahlivosť ľudí
Aj mne sa stáva, že sa s niekým dohodnem a zabudnem na to. Práve preto nikomu nič nesľubujem a pokiaľ je to záležitosť, že to bude až niekedy o týždeň, tak dotyčnému poviem, aby mi to pripomenul deň vopred.
Záleží na dohode, ak sa dohodnem s kolegom na večernom matche NHL 15 a on sa nepripojí tak ma to nenasere tako ako, keď sa dohodnem, že sviňu zabijeme o 7.30 a dotyčný príde 8.10.
Ako im to vrátiť? Dobrá otázka... niektorým ľuďom je to proste jedno.
Ako im to vrátiť? Dobrá otázka... niektorým ľuďom je to proste jedno.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mam kamarata s ktorym je tazko dohodnut sa na presny cas. Na prave poludnie sa dohodneme, ze vecer okolo siedmej sa stretneme. On vravi, ze to bude na testno, tak sam poviem, ze tak teda o osmej vecer. Dojdem, sadnem, objednam sa a niekedy pride 20:15, niekedy o osmej zavola, ze sa len chysta... Tiez mi to vadi. Dokazem akceptovat 5 minut, ale u neho je pravidlo, ze nikdy nechodi na cas.
V prvom rade si treba uvedomiť, že ide o problém môj a nie dotyčného. Pretože ja som bol oklamaný alebo na mňa bolo zabudnuté, hocičo... Ten, kto sa na to vykašlal, tomu je to úplne u prdele častokrát.
Takže ja ako východisko vidím hlavne to, komu sa dá skutočne dôverovať a na koho slovo sa dá spoľahnúť. Je jasné, že nenechám dôležité veci na nespoľahlivých ľuďoch a preto sa vždy seba spýtam, či je to ten dotyčný schopný dodržať alebo urobiť. Ako píše begbeee, zase neni dohoda ako dohoda
. Vážne ma dokáže nasrať, keď sa dohodnem s dobrým priateľom na niečom a on sa na to vykašle. Toto ma vie teda nasrať, alebo s frajerkou
. Skôr ako pomstu treba dobre vytmaviť všetko druhému, alebo trošku ignorovať. Zase v nejakých rozumných medziach a nerobiť z komára somára. Každopádne ja som ptm k nim tiež menej ústretovejší.
Takže ja ako východisko vidím hlavne to, komu sa dá skutočne dôverovať a na koho slovo sa dá spoľahnúť. Je jasné, že nenechám dôležité veci na nespoľahlivých ľuďoch a preto sa vždy seba spýtam, či je to ten dotyčný schopný dodržať alebo urobiť. Ako píše begbeee, zase neni dohoda ako dohoda
-
Mek
Addict
Tiez mam negativne skusenosti s nespolahlivymi ludmi. Neviem, ci mam na nich len stastie, ale je ich celkom dost takych v mojom okoli. Po par skusenostiach si uz s tym clovekom nic radsej neplanujem, pokial sa neozve sam.
Asi každý z nás má vo svojom okolí ľudí, na ktorých sa dá spoľahnúť.. a potom ľudí, na ktorých sa určite nedá spoľahnúť. Jednoducho treba tých ľudí spoznať a zistiť, ktorí sú akí a podľa toho sa prispôsobiť. Dôležité veci zverovať hlavne spoľahlivým ľuďom, prípadne ak je potrebné riešiť veci s nespoľahlivými, treba im aj niekoľkokrát pripomenúť, či daná vec platí a podobne.
Dávať nejakú príučku alebo sa mstiť tým menej spoľahlivým považujem trochu za detinské.

Dávať nejakú príučku alebo sa mstiť tým menej spoľahlivým považujem trochu za detinské.
-
vonjose
Expert
Sám seba považujem za pomerne nespoľahlivého ak sa jedná o nedôležité veci. To mi musia ľudia aj 10 krát pripomínať alebo odomňa chcieť aby som danú vec spravil ihneď.
V dôležitých veciach sa ale snažím nikoho nesklamať.
Čo sa týka nespoľahlivých ľudí v mojom okolí...
Sú ľudia, ktorým nemôžem nič povedať, lebo do dvoch dní to vie celý okruh ľudí v ktorom sa daný človek pohybuje. Tým už radšej nič súkromné nehovorím.
Ďalšia vec je napr. tá dochvíľnosť. Sú ľudia, ktorí nedokážu prísť nikam načas. Tak som to už aj ja začal tak brať. Dohodnem sa s kamoškou, že o osmej sa stretneme, ale nakoľko viem že chodí neskoro, tak prídem 20:15 a aj tak vždy ešte čakám.
V dôležitých veciach sa ale snažím nikoho nesklamať.
Čo sa týka nespoľahlivých ľudí v mojom okolí...
Sú ľudia, ktorým nemôžem nič povedať, lebo do dvoch dní to vie celý okruh ľudí v ktorom sa daný človek pohybuje. Tým už radšej nič súkromné nehovorím.
Ďalšia vec je napr. tá dochvíľnosť. Sú ľudia, ktorí nedokážu prísť nikam načas. Tak som to už aj ja začal tak brať. Dohodnem sa s kamoškou, že o osmej sa stretneme, ale nakoľko viem že chodí neskoro, tak prídem 20:15 a aj tak vždy ešte čakám.
-
Grim
Darca
Kedysi som všade chodil na čas. Častokrát som niekde bol aj o 10 minút skôr. Pre istotu. V tej dobe ma tiež štvalo, že niekto meškal. Bolo to v časoch, keď som ešte chodil do školy. Teraz, keď mám plno povinností, permanentne meškám. Mal som obdobie, kedy som meškával vždy aj pol hodinu. Teraz je to tak cca 10 minút. Naučil som sa celkom dobre vykrúcať sa, keď som niekomu oznamoval, že budem meškať - keď som napísal že za 3 minúty, znamená to 5-6 minút. Ak som napísal 5, znamená to 10. Atď. Už mi prestalo vadiť, že niekto mešká. Takýchto ľudí nepotrestáš tak, aby si uvedomili, že majú chodiť načas. Oni to majú v sebe, že nedokážu odhadnúť čas. Ak ti to vadí, tak sa s nimi nestretávaj. Alebo prídi ešte neskôr ako chodia obvykle oni.
akonahle zistim ze niekto je pravidelne nespolahlivy, tak prestanem s nim uplne ratat a v podstate minimalizujem interakcie na nevyhnutne minimum.
-
Fabo
Hardcore addict
Tak mas spolahlivo nespolahlivych ludi a nespolahlivo nespolahlivych 
Ked o niekom viem, ze pravidelne meska o XY minut, lebo proste nedokaze odhadnut cas, a je to klasika uz X rokov... tak sa tomu prisposobim. Ak je teda toto jediny problem.
Potom su ludia ktory funguju na principe totalnej randomizacie... Tam toho clovek vela nevymysli... tak sa len snazim nastavit do takeho rezimu, kde na nich proste nic dolezite nenechavam a co sa stane to sa stane.
Ked o niekom viem, ze pravidelne meska o XY minut, lebo proste nedokaze odhadnut cas, a je to klasika uz X rokov... tak sa tomu prisposobim. Ak je teda toto jediny problem.
Potom su ludia ktory funguju na principe totalnej randomizacie... Tam toho clovek vela nevymysli... tak sa len snazim nastavit do takeho rezimu, kde na nich proste nic dolezite nenechavam a co sa stane to sa stane.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
no ja mam taku frajerku co nedokaze nikam prist na cas. jedine ako sa da s takymi ludmi jednat je v buducnosti meskat tiez, nemaju to radi. 
Naša reakcia na nespoľahlivého človeka vie dokonalo preveriť, ako sme na dotyčnom človeku závislí.
-
Andi_Cibula
Addict
Preto je lepšie sa dohadovať na časovom intervale a nie na presnej hodine. 
-
Grim
Darca
...takže "čakaj na mňa na dohodnutom mieste medzi ôsmou a deviatou"...tak? Tak to rovno môžem prísť na deviatu, nech tam čaká on na mňa...
Zo slušnosti by sa mal človek omluvit ked mešká, kedze sa s niekym dohodol na termíne.
5 minutové meškanie nieje hrozné, ale hodinové meškanie už áno.
Kto to robí permanentne a ani nemá tú slušnosť sa omluvit a povedat prečo meškal, tak by som mu začal robiť to isté.
5 minutové meškanie nieje hrozné, ale hodinové meškanie už áno.
Kto to robí permanentne a ani nemá tú slušnosť sa omluvit a povedat prečo meškal, tak by som mu začal robiť to isté.
Ja mám veľa nespoľahlivých ľudí vo svojom okolí. Jedného kamaráta mám takého, že napr. niekedy sa aj dohodneme, že ideme niekde, ja ho čakám a on mi až vtedy zavolá alebo napíše, že nejde. Alebo aj keď mešká 25 minút, tak vôbec sa neozve, nezavolá že nestíha a bude meškať.
Ale viac sa stretávam s inou nespoľahlivosťou, netýka sa to času stretnutia. Skôr sa stretávam s takým, že sa rozprávam s niekým, hovoríme o nejakom filme, ktorý videl ale nevie názov, povie mi, že pozrie sa do PC a pošle mi názov filmu. A nič. Zabudne. Alebo poviem spolužiakovi, pošli mi toto, hento ... a nepošle nič. Pošle až keď mu to pripomeniem. Poviem kamoške aby zavolala keď jej príde balík (niečo pre mňa), nezavolá. Zavolám jej, že už by mal prísť, nedošiel ? A ona "Jaaj, sorry už prišiel predvčerom len som ti zabudla zavolať". Alebo ide spolubývajúci do obchodu, poviem mu, že kúp mi 5 rožkov. Príde a nekúpi nič. Proste veľmi často sa mi stáva, že ľudia zabudnú na niečo na čom sme sa dohodli. Aj keď sú to často maličkosti, ale aj v tom sa podľa mňa prejavuje nespoľahlivosť ľudí.
Ale viac sa stretávam s inou nespoľahlivosťou, netýka sa to času stretnutia. Skôr sa stretávam s takým, že sa rozprávam s niekým, hovoríme o nejakom filme, ktorý videl ale nevie názov, povie mi, že pozrie sa do PC a pošle mi názov filmu. A nič. Zabudne. Alebo poviem spolužiakovi, pošli mi toto, hento ... a nepošle nič. Pošle až keď mu to pripomeniem. Poviem kamoške aby zavolala keď jej príde balík (niečo pre mňa), nezavolá. Zavolám jej, že už by mal prísť, nedošiel ? A ona "Jaaj, sorry už prišiel predvčerom len som ti zabudla zavolať". Alebo ide spolubývajúci do obchodu, poviem mu, že kúp mi 5 rožkov. Príde a nekúpi nič. Proste veľmi často sa mi stáva, že ľudia zabudnú na niečo na čom sme sa dohodli. Aj keď sú to často maličkosti, ale aj v tom sa podľa mňa prejavuje nespoľahlivosť ľudí.
Dunno
Ano aj toto co si popísal patrí k tomu, tiez to neznášam, snazim sa byt dochvílny a spolahlivý ale su tipy ludí co to proste nerobia.
Ano aj toto co si popísal patrí k tomu, tiez to neznášam, snazim sa byt dochvílny a spolahlivý ale su tipy ludí co to proste nerobia.
Este ma napadlo, ze mame jedneho takeho rodinneho znameho, ktory neviem ci to robi naschval alebo fakt je az tak mimo, ale vzdy ked zavola, ze pride napr. rano o siedmej tak pride najskor na obed okolo dvanastej. Raz este ked sme mali staru Skodu 120, tak nam ju pomahal opravovat. Oprava trvala par dni, pretoze vzdy meskal niekolko hodin. Prvy den povedal, ze pride rano o osmej a v skutocnosti prisiel okolo obeda, medzi 11-12. Na nieco sa vyhovoril, a ked odchadzal, tak povedal ze na druhy den pride skor, uz okolo siedmej, ale prisiel okolo 10-tej (sice skor ako den predtym, ale ajtak s 3 hodinovym meskanim). Dalsie dni sme uz pocitali s tym, ze aj ked povedal, ze pride rano, tak prisiel na obed. Najlepsie bolo, ked niekedy aj zavolal, ze sa ospravedlnuje, ze meska, ale ze uz je na ceste. A prisiel o hodinu a pol, pritom byva 15 minut peso od nas, a chodil autom.
Vidím, že niektorým vadia aj maličkosti, no by ste boli prekvapení, akí by ste boli zábudliví, keby ste mali pracovné povinnosti a neviete, kde vám hlava stojí, denne 20 telefonátov + otravného riaditeľa, ktorý vám v jednom kuse mení plán a zadáva nové úlohy. Dôležité veci si väčšinou zapíšem, ale
takéto maličkosti, keď mi niekto zavolá, tak mu rovno poviem, že na to určite zabudnem a aby sa mi pripomenul. By som mal hlavu ako balón, keby som si mal všetko pamätať. Ale sú určité osoby, na ktoré myslím vždy a pri nich sa snažím nezabudnúť.
takéto maličkosti, keď mi niekto zavolá, tak mu rovno poviem, že na to určite zabudnem a aby sa mi pripomenul. By som mal hlavu ako balón, keby som si mal všetko pamätať. Ale sú určité osoby, na ktoré myslím vždy a pri nich sa snažím nezabudnúť.