Nespoľahlivosť ľudí

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Nespoľahlivosť ľudí

Príspevok od používateľa energy00 »

Ano, zabudlivost je problem, ale ak viem, ze na to zabudnem, tak si to zapisem, dam pripomienku aby som tu vec mohol splnit -> dalo sa na mna spolahnut. Nie ? Pridam dalsie "odvetvie" : ked sa poliehate na ineho cloveka, dajme tomu ma pre vas nieco vyrobit, odsledovat, delegujete nanho ulohu, ktoru ma splnit a kasle na to alebo to urobi nedostatocne, lebo ma na praci dajme tomu debatu s kolegom, ktory ho prisiel pozriet. Potom nestiha termin a vy prichadzate o premie -> dobre ohodnotenie -> zvysenie platu atd. Lebo mate v teame nespolahliveho cloveka. Teraz sa bavime o typickej nespolahlivosti, ze sa na to dotycny proste vykasle.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

pinco - jasné, v takomto prípade by som pochopil, kebyčlovek zabudol na také maličkosti, ale ani jeden z mojich známych nie je takýto prípad, všetci menovaní zábudlivci sú študenti, ktorí nič také dôležité na práci nemajú a väčšinu času sa len flákajú
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Dunno, ja tiež takého človeka poznám :) Myslela som si síce, že toľko mešká len pri mne (s výhovorkou, že meškajú všetci a mám si na to zvyknúť, a že keď som taká múdra, mám mu naplánovať deň ja), ale on to robí každému.

Nevidím ho často, ono to človeka aj dosť obmedzuje, pokiaľ sa s niekým dohodne na určitú hodinu a on mešká niekoľko hodín (bez zdôvodnenia). Medzitým má človek aj iné plány.

Reku, dlho sme sa nevideli, tak by bolo milé pokecať (bolo to v lete, takže cesty zjazdné). V piatok sme sa dohodli, že v nedeľu o tretej pôjdeme von. Povedal, že nemá žiadne plány, tak mu to vyhovuje, preč cestuje až v pondelok. V nedeľu na obed mu volám, mobil nedostupný. Tak sme šli so psom medzitým von. O tretej (kedy tu mal už byť) volá, že bol dakde v lese, ale za hodinku a pol príde. O šiestej mu volám, že či teda ešte príde. Vraj áno, len si prehodí veci do auta (cesta autom cca 10 minút). Nakoniec prišiel asi o ôsmej s úsmevom, že ma vždy rád vidí, ale že o hodinu musí odísť 8) :lol:

Ja viem byť dosť trpezlivý človek (každému sa môže stať, že nestíha či zabudne). Ale pokiaľ toto niekto robí roky, to stratím trpezlivosť aj ja a radšej s takým človekom veľmi v živote nerátam a skôr si raz za čas zavoláme.

A či sa to dá nejak tomu druhému vrátiť? Pokiaľ si ten človek neuvedomuje, že nejakú chybu urobil, asi ťažko bude dbať na tvoje "vrátenie" či výčitky :)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Hentaký ludia co to robia potom urobia z čakajuceho človeka debila.
S takými ludmi by som sa nestretával, chvalabohu takých ja v okolí ani nemam.
Ked uz ktosi meskal sa omluvil a povedal preco meskal,alebo zavolal/zavolala ze mešká, tiez to tak robím.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Ja som sa s nespolahlivymi ludmi stretol najma na vyske na internatoch, ti pochadzali mimo mesta. Takmer vsetci co tam byvali mali neuveritelne vela volneho casu, nikdy neprichadzali nacas. Ked sme sa stretavali ci uz v meste (kam to mali 15 minut), alebo na intrakoch v nejakom podniku (kam to mali 2 minuty), tak vzdy vzdy vzdy meskali.

Vsetko studenti co hovno robili a nemali ziadne povinnosti (rovnako ako aj ja v tom case samozrejme).

Zaujimave, ze s kamaratmi z Bratislavy nikdy ziaden podobny problem, vzdy a vsade nacas, ci uz baby alebo chalani.

A ako niektori pisu, ze cakat na niekoho 30 minut, nedajboze dlhsie? Prvy a posledny krat, resp. by som si strasne musel chciet zasukat aby som na nejaku tak dlho cakal :lol:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to sa neda tak generalizovat. ja som z dediny a mam presne opacny problem, ale nemyslim si koli tomu, ze je to vysada ludi z mesta. inac mam zopar ludi v okoli, ktori mi robia slusne nervy. a neni to o naviazanosti na daneho cloveka, ale ked ideme na pivo a dotycny meska 45!! minut, tak co je moc to je moc..neoplacam to nijako, proste kaslem na presny cas aj ja, pripocitam si taku polhodinku k dohodnutemu casu a aj tak ma vacsinou necakaju viac ako 10min.
blackieees
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa blackieees »

Neznasam ju!

Je rozdiel meskat 5 minut a meskat 5 minut! Zalezi, ci som "stredobodom" daneho stretnutia. Je ine, ked meska student na seminar alebo cviciaci. Je rozdiel, ked meska ucastnik diskusie alebo prednasajuci, takisto, ako je rozdiel, ked meska herec alebo divak na divadelne predstavenie. Neznasam, ked mi niekto vycita neskory prichod na "kruzkovicu". Rovnako som alergicky na to, ked sa dohodnem s jednou osobou na konkretnom case a ona meska 15 a viac minut.

Ja som az prehnane spolahlivy a zodpovedny a vyzadujem to aj od mojich partnerov, kamaratov, rovesnikov. A to, ci je niekto (ne)spolahlivy, zavisi od samotnej osobnosti. Vyhovorky typu, "mam vela roboty", "neviem, kde mi hlava stoji", "zabudol som", "mal som dolezitejsie veci na praci", neakceptujem.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

blackieees
No tak vieš je nás viac takých čo sú dochvílny, ale vidís je aj dosť takých ktorý nie su.
Ich nezmeníš, musia sami nato prísť, a nečakaj ze budú ako ty.
Tak áno, ked ludia meškajú vedia svoje meškanie zdôvodniť výhovorkami, ale aj reálnymi dovodmi.
Som toho názoru ze, krátka sms alebo telefonát čakajúcemu, by si mal nájst kazdý človek ktorý zvykne meškávať.
A nie ze príde meškajuci o pol hodinu neskor s usmevom na perách ako keby sa nic nedeje.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja zase dobre nechápem, ako to u niektorých funguje. To akože v sobotu sa dohodnete, že v stredu o 4 sa stretnete v bare a vy tam prídete, bez toho, aby ste tomu človeku ešte zavolali? Alebo ako? Lebo ja napríklad, keď sa mám s niekým stretnúť, tak mu zavolám v ten deň, či platí stretko a o koľkej a kde sa stretneme. A ešte raz mu zavolám predtým, ako odídem z domu, či už je na ceste, aby som na neho nečakal. A keď mám pocit, že sa vyhovára, tak mu rovno poviem, že na neho kašlem, lebo čakať nemienim a nech sa mi ozve, keď bude mať na mňa čas. Ak by aj napriek tomu meškal, tak by som ho sprdol ako poslednú sirotu a vyhadzoval by som mu to na oči pri každom stretnutí.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No napriklad ja sa dohodnem v sobotu, ze v pondelok sa stretneme o 15:00.
Príde pondelok a este pred 15:00 si dáme vediet ci to platí alebo neplatí.
Ak platí, tak si rozkuskujem svoj cas tak, aby som sa stihol pochystat a dostavit na miesto stretka o 15:00.
Ak by som meškal, dám vediet sms/ telefonatom ze budem meškať napr. 10 min a to preto, aby druhá strana sa vedela podla toho zariadit.
Ak sa stalo, ze druhá strana meškala a ja som cakal nanu cojaviem 15 min, tak potom ked dosla sa mi omluvila a povedala prečo meškala a beriem to inak ako kebyze mi nic nato nepovie a nedajboze by cosi odvrkla.
Ja mám stastie v tom ze v mojom okolí sú docela dochvílny ludia.
Ak by som mal nedochvílnych ludí ktorý vedia meškávat cojaviem 30 minut alebo nebodaj niekolko hodín bez ozvania ze budu meškať tak by som im to dal vyzrať stým ze moj zivot sa netočí len okolo nich a za tu dobu co som cakal na nich som si takisto mohol nieco este zariadit.
A ak je ktosi tak zaneprázdnený clovek ze nevie kde mu hlava stojí, nech si teda nedáva stretká ked si to nedokáze zariadit a sledovat si čas na hodinách.
A ked je ktosi egoistický dement ktorý si myslí ze vsetko sa okolo neho točí, tak to je kapitola sama o sebe s takým trulom ani nemam za potrebu sa nejako bavit ked ho spoznám.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

U mňa presne tak isto. Ale potom nechápem, ako niekto aj napriek tomu mešká. U mňa sa to teda nestáva, že by som na niekoho čakal viac ako 10 minút, lebo to zorganizujem tak, aby neboli žiadne výhovorky. A tak ako píšem, keď mám pocit, že sa vyhovára, že napr.: "Neviem, či stihnem v práci všetko dokončiť a dokedy mi to bude trvať." Alebo aj ja neviem, či stihnem, tak mu rovno poviem, aby sme stretko preložili a zavoláme si, keď nám to bude vyhovovať a bodka. Veď predsa hádam každý má mobilný telefón, tak sa dohodnem. Fakt nikdy sa mi nestalo, aby niekto meškal 45 minút alebo hodinu. Po desiatich minútach by som ho bombardoval telefonátmi, a ak by do dvadsiatich minút neprišiel, tak odchádzam.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne tak, pretoze tiez aj ty máš svoj cas a svoje starosti co by si miesto stretka rád vybavil.
Ale ked by si cakal na niekoho hodinu ako blb a on ti nedáva vediet tak logicky to dochvilneho cloveka naserie.
Nedochvilnemu je to fuk a s takým moc nemat osobný kontakt, pretoze este z teba urobí debila a prekruti svoju chybu na teba.
Sú maloktorý nedochvílny ludia ktorý si to uvedomia ze su nedochvilny a zacnu cosi stým robit.
A dalsí si to neuvedomia aj kebyze im to povies aj neviem ako zrozumitelne, musia sami nato prist.
dunno
Star
Star

Ja to mam s par kamosmi dohodnute tak, ze vzdy ked sa mame stretnut, tak ak sa pohnu z domu/prace, tak ma prezvonia, aby som vedel, ze uz su na ceste. Vtedy sa pohnem aj ja. Da sa to vsak len v malom meste a ked sa vyberie miesto stretnutia cca v strede cesty medzi nami, alebo blizsie ku mne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No a co ked zabudnú ti prezvonit v dannu hodinu? alebo dokazu ti zavolat a dat vediet ze sa to ruší to vase stretko?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

pinco napísal:U mňa presne tak isto. Ale potom nechápem, ako niekto aj napriek tomu mešká. U mňa sa to teda nestáva, že by som na niekoho čakal viac ako 10 minút, lebo to zorganizujem tak, aby neboli žiadne výhovorky. A tak ako píšem, keď mám pocit, že sa vyhovára, že napr.: "Neviem, či stihnem v práci všetko dokončiť a dokedy mi to bude trvať." Alebo aj ja neviem, či stihnem, tak mu rovno poviem, aby sme stretko preložili a zavoláme si, keď nám to bude vyhovovať a bodka. Veď predsa hádam každý má mobilný telefón, tak sa dohodnem. Fakt nikdy sa mi nestalo, aby niekto meškal 45 minút alebo hodinu. Po desiatich minútach by som ho bombardoval telefonátmi, a ak by do dvadsiatich minút neprišiel, tak odchádzam.
Presne tak, toto je podla mna najlepsia cesta a tiez to praktizujem. A tiez ked ja viem, ze nemusim stihat, tak dam vediet dopredu. Tak isto to praktizuju aj kamosi a asi sa mi ani nestalo, ze by som na niekoho cakal viac ako 15 minut.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Väčšinou je to o prioritách, poznáte to, ako si niekto hľadá dôvody a niekto spôsoby. Väčšinou keď na niekoho pridlho čakáte a opakuje sa to, tak ste dotyčnému pravdepodobne dosť lahostajný.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Parkrat sa mi stalo, ze sme sa na niecom dohodli a potom mi este kratko predtym dotycny zavolal, ze ci to teda plati. Jasne, ze plati, vsak sme sa dohodli! Ak by neplatilo, predsa by som to zrusil sam a z mojej strany. No citam, ze je to tak bezne, toz asi som z inej planety :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

My si skôr voláme, či dotyčný nezabudol. Prípadne si napíšeme na FB/SMS že odchádzam z domu.
dunno
Star
Star

Blastbit napísal:No a co ked zabudnú ti prezvonit v dannu hodinu? alebo dokazu ti zavolat a dat vediet ze sa to ruší to vase stretko?
nezabudnu lebo uz to robia automaticky. Teda aspon doteraz sa nestalo, ze zabudli. Ak by zabudli prezvonit, tak by ma museli cakat = ich problem. Ked sa stretko rusi, tak jasne, zavolaju.
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

blackieees napísal:Neznasam ju!
Rovnako som alergicky na to, ked sa dohodnem s jednou osobou na konkretnom case a ona meska 15 a viac minut.

Ja som az prehnane spolahlivy a zodpovedny a vyzadujem to aj od mojich partnerov, kamaratov, rovesnikov. A to, ci je niekto (ne)spolahlivy, zavisi od samotnej osobnosti. Vyhovorky typu, "mam vela roboty", "neviem, kde mi hlava stoji", "zabudol som", "mal som dolezitejsie veci na praci", neakceptujem.
Podobne. Mam kamarata, na ktoreho nie jej spolah, vzdy meskal, a to vzdy x minut, niekedy aj 15, 30. Vyhovorky sa nasli vzdy, castejsie vsak telefon nedvyhal. Som clovek ktory pride 10 minut skor, no ked clovek meska 15 minut a je jediny s ktorym sa stretavam, odchadzam.
Mozno je to odvodene s minulosti, ale ked som bol maly, par kras som cakal aj pol hodinu a dlhsie! na cloveka ktory povedal ze iba odskoci a pride spat. po hodine prisiel a ja ako hlupe dieta som tam stale cakal. Nikdy viac. 15 - 20 minut a idem (domov). Vzdy som vedel povedat s presnostou na 5 minut, kedy kde budem, a nechapem vyjadreniam sposobu meskam pre to, lebo som zle odhadol cas. Halo, prid 10 minut skor.. pravdepodobne tam uz budu aj dalsi.. Kazdopadne telefon ma kazdy v ruke. Moznost dat vediet je nekonecna.
Napísať odpoveď