Elite: Dangerous

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Elite: Dangerous

Príspevok od používateľa aacid »

vsimol som si ze nie je ziadna samostatna tema na tuto hru.

hravate niekto? hra vysla pred mesiacom, predtym bola dlho ako early access. ja som sa o nu vobec nezaujimal az ked vysla oficialne som ju impulzivne kupil a zatial nelutujem aj ked som este nemal moc casu to hrat.

najviac ma laka to objavovanie, kedze je v hre komplet mliecna draha co je nejakych 400 miliard hviezdnych systemov a absolutna vacsina z nich je este nepreskumana.
trosku ma sklamalo ze aby som mohol objavovat na urovni potrebujem nasetrit cca 10 milionov kreditov, ale tak co, moznosti ako zarabat je hromada. od obchodovania cez priekupnictvo, piratenie az po vrazdenie ci chytanie piratov. bojom sa zatial celkom vyhybam, vsade na internete strasia ze treba joystick a je pravda ze s mysou a klavesnicou mi tie suboje moc nesli. joystick sice mam ale pravacky a ako lavakovi mi je to dost nepohodlne ale kupil som xboxovy ovladat a tym sa to celkom da (len by to chcelo viac tlacidiel).

stale mam absolutny chaos v politike, viem ze su tam 3 hlavne strany ale ci ma kazda svoj kusok galaxie alebo je to pomiesane o neviem, z mapy mi to vobec nie je jasne. chcel som sa pridat k imperiu ale na mape som skoro ziadne imperialne systemy nenasiel, len obcas cervena bodka v mori zelenej (ci modrej).

jedine z coho som sklamany je dizajn lodi. mozno je to iba mnou, ale vsetky lodicky su ozaj onicom, ked som hraval EVE online tak som lodicky vyberal viac menej podla vzhladu, teraz je to ozaj iba funkcnosti pretoze sa mi asi ani jedna lodka nepaci. nastastie v hre clovek svoj stroj ani neuvidi mimo hangaru.
aktualne som vlastnikom Adder-u, taka lodka na vsetko, v nicom nevynika ale ani v nicom o moc nezaostava. len vyhlad je ako z tanku :(
Siberian
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Elite: Dangerous

Príspevok od používateľa Siberian »

Hrávam. Tiež sa zatiaľ bojom vyhýbam, hoci to je skôr tým, že si chcem našetriť na lepšie vybavenie a aj potom sa asi skôr dám na PvE boje. Myslím, že to nebude až taký problém s myšou a klávesnicou, pokiaľ si človek kúpi shield cell banks a gimballed zbrane, uvidím. Možno sa zatiaľ budem venovať trochu objavovaniu galaxie.

V mape galaxie si môžeš označiť planéty len jednotlivých frakcií - vychádza to tak, že dole (v smere galaktickej roviny) prevláda Impérium, v strede je Federácia, ktorá je asi najväčšia, ale aj viac premiešaná s nezávislými systémami a nad ňou je Aliancia, ktorá je asi najmenšia a najviac "premiešaná" a rôznorodá. Takže ak chceš ísť k Impériu, tak ideš dole dole, domovský svet je Achernar.

Mne osobne sa dizajn lodí celkom páči, momentálne lietam v Asp Explorer a asi ešte dlho budem. Neskôr chcú pridať aj pristávanie na planétach, čo vysvetľuje aj dizajn lodí, keby mali dizajn ako v EVE, tak by sa pri vstupe do atmosféry asi rozsypali. Okrem toho sú to dizajny prevzaté do značnej miery ešte z čias prvej Elite z roku 1984.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to bude moj problem s tou mapou, nejak stale zabudam na treti rozmer, proste som si vybral len imperium a odzoomoval... treba aj rovinou poposuvat..

wow, ty uz mas Asp Explorer? to je prave ta lod na ktoru chcem 10 mega nasetrit. ale realnejsie to vidim ze nasetrim na cobru a budem objavovat v nej.

ja chapem ze chcu dodrzovat tradiciu elite hier, ale ta tie lode v 1984 tak vyzerali pretoze zlozitejsie a detailnejsie dizajny vtedy neboli mozne. ale s tym pristavanim uznavam, je to asi skor funkcny dizajn.
Siberian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Siberian »

Ak si chceš rýchlo zarobiť na Cobru, tak sa na nižších leveloch najviac oplatí kupovať a predávať rare komodity. Obvykle ich môžeš zopár nakúpiť na niektorej stanici za pár šupov a predať o približne 130-160 svetelných rokov za asi 15000 kreditov tonu. Mne sa tak podarilo našetriť v Hauleri na Cobru a následne aj na Asp, hoci to trvalo dlhšie (s 36 tonovým nákladným priestorom v Cobre to bolo okolo 500 tisíc kreditov za jednu cestu, ale dá sa ísť aj s väčším nákladným priestorom, ale lietať bez štítov... je trochu riskantné, lebo NPC je jedno, či do teba narazí pri parkovaní na stanici). Mne vyšla výhodná trasa zo Zeessze a Altairu do systémov okolo Lave (tam je ich viacero na kope s rare komoditami), ale tam nie je Impérium nikde, skôr Aliancia a Federácia. Tu sú aktualizované obchodné trasy + lokality s rare komoditami... ak to už teda nepoznáš http://www.elitetradingtool.co.uk/

A tiež ak vieš, že máš na trase bieleho trpaslíka (na mape je hviezda so značením D), tak už počas skoku spomaliť s klávesou x (bohvie, ako to je bez klávesnice, každopádne spomaliť na minimum), inak hneď vletíš do jeho "horúcej zóny", prehreješ sa a dôjde k poškodeniu lode. Mne sa takmer nepodarilo vyviaznuť, tak nech sa nemusíš učiť na vlastných chybách.

A čo sa týka dizajnov... Elite hry majú istú tradíciu, tak si možno aj nechceli poštvať proti sebe pôvodných fanúšikov.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Tak som si to na základe recenzií a na základe toho, že ma vždy takéto "exploration" hry zaújmali. Som s toho trošku mimo, snažím sa do toho dostať, konečne sa mi podarilo nakonfigurovať gamepad. S akým joystickom hráte ??
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Siberian:
uz sa na to tradovanie chystam, aktualne mam 14T v Adderi ale asi vyhodim fuel scoop (ak sa ukaze ze cestou je kde tankovat) a este by som mohol vymenit C3 shield za C1 a dostal by som sa na 24T (popripade 22T a C2 shield, neviem co je lepsie aktualne).

najprv som sa chcel vyhnut nejakym toolom a navodom ako co najrychlejsie zarobit, ale realne, co ine zmysluplne sa da v hre aktualne robit okrem bojovania a objavovania. bojovat nechcem a na objavovanie treba nieco zarobit, tak preco nezarobit co najrychlejsie, ze?

inac ak nepoznas http://eliteshipyard.nfshost.com/, celkom fajn na hranie sa s vybavou :)

Digital:
ja, ako som pisal, hram na xboxovom ovladaci, nic som na nom nekonfiguroval, staci nastavit v menu "advanced mapping" alebo take nieco a potom sa to ovlada takto: http://i.imgur.com/T105elz.png
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Je to čisto online hra, alebo sa dá hrať aj bez dobrého internetového pripojenia (nejaká kampaň)? Píše že je nutné internetové pripojenie, no je to niečo na štýl WoT alebo WT, alebo je pripojenie nutné len kvôli nejakej ochrane? Pýtam sa preto, lebo mám doma problém z internetom, a kvôli tomu nemôžem hrať hry ako WoT, lebo mám ping okolo 200. No táto hra sa mi veľmi páči. Ale keď hra potrebuje stále a dobré pripojenie na internet, tak to potom ide bohužiaľ mimo mňa.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

mozes to hrat aj bez netu

je tam singlac, kampan nie, ale v podstate ulohou hry je zarobit na co najlepsiu vybavu a lod, online moznost dava strielt nielen botov - ktori su aj v multaku ale aj real ludi... thats it, inac nieje medzi multakom a singlacom ziaden rozdiel
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak tak, to online pripojenie je tam kvoli tomu ze cely svet je na serveroch a je spolocny pre multiplayer aj singleplayer hru. teda ak niekto vykupi vsetok vzacny tovar zo stanice, tak ho tam nebudes mat ani ty v singleplayeri.
ale hratelne by to malo byt v singleplayeri uplne v pohode, kedze tam nie je sietova komunikacia taka narocna a npc piloti su riadeni lokalne.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Snajper2 »

kde sa dá tá hra kúpiť? nenašiel som ju v žiadnom obchode
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

oni si z nejakeho dovodu proste idu svoje a neponukaju hru nikde inde...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Lebo takto sa asi nemusia delit napr. so Steamom so ziskami. 100% im ide do vrecka.
Ale zda sa mi ze som niekde cital, ze to planuju predavat postupne aj na Steam-e a podobnych strankach.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je logicke ze im ide 100% do vrecka, na druhu stranu sa musia o distribuciu starat sami, co su peniaze navyse a hlavne cez steam by urcite predali ovela viac kopii.

ked braben je proste stara skola, je to vidno na vsetkom co robia. vsetku komunikaciu riesia cez forum (ine hry dnes uz skor uprednostnuju facebook alebo reddit), distribuciu si riesia sami... dokonca aj rss na galnet pridali iba par tyzdnov dozadu, co mi prislo ako uplna samozrejmost ze ked mas stranku kde kazdy den pribudaju nove spravy tak tam musi byt rss.

inak vcera som zase hral, uz som si vybavil lod na prieskum a aj vyrazil do neznama. som nejakych 1000 svetelnych rokov od zeme a zatial je to celkom nuda, vsetky systemy su si podobne ako vajce vajcu. treba ist asi dalej :) aj tak sa nemam v plane vracat do civilizacia aspon kym nevyjde novy patch kde trochu upravia navigovanie na mape. ak teda prezijem dovtedy (prieskum je dost monotonny a obcasne sa pozabudnem a dostanem sa moc blizko k hviezde).
Snajper2
Light Professional
Light Professional

ale čítal som, že tá hra nemá žiadnu kampaň, ani príbeh. len si tak poletujete po vesmíre. navyše, ovládanie je vraj dosť zložité, a odporúča sa gamepad alebo joystick. je to pravda?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no je to taky sandbox, nie je tam ziadna pribehova kampan typu, teraz spravis tamto, pojdes tam, zabijes bosa, dalsi level.

ale je to obrovsky svet kde proti sebe stoja 3 strany (federacia, imperium a aliancia), kazda ma vlastne systemy, vladu, politiku, obchod. pribeh sa posuva ako v realnom zivote cez spravodajstvo (http://www.elitedangerous.com/news/galnet/) a ma ozajsny dopad na hru.

napriklad nedavno prebiehali vo federacii boje proti pestovaniu drogy Onionhead, takze cena rastla a ty si mohol slusne zarobit na jej pasovani.
alebo sa niektore systemy rozhodli rebelovat proti federacii a ty si mohol bud jednej alebo druhej strane pomoct tym ze si nosil zasoby, nicil nepriatelske lode alebo plnil misie pre tu konkretnu stranu. podla toho na ktoru stranu sa pridalo viac hracov, tak ta vyhrala.

k ovladaniu... da sa to hrat bez problemov aj na klavesnici a mysi. samozrejme ak chces hrat pohodlnejsie tak doporucujem aspon gamepad (aktualne pouzivam xbox360 gamepad a som celkom spokojny) a pokial by si mal zaujem o nejake to pvp tak asi aj ten joystick, pretoze je to urcite vyhoda. ale npc nepriatelov zabijes bez problemov aj s mysou a klavesnicou.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

vyzera to dobre ale uplna pecka to podla mna bude az na oculus rifte :) ked oculus vyjde tak si kupim potom aj tuto hru + treba na to asi aj nejaky lepsi joystick s plynom no nebude to lacna zalezitost

nevyriesil to zle ani tento typek:

Snajper2
Light Professional
Light Professional

je to čisto onlineovka?

mimochodom, čo sa týka ovládania, tak také zložité sa málokedy vidí
http://www.elitedangerous.eu/#!about1/cbm4
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

musis byt stale online, ale vies hrat aj v solo mode, kde ziadneho ineho hraca nestretnes.

to ovladanie len vyzera zlozito, ja som sa do toho dostal behom prvych dvoch hodin. potom som kupil xbox controller a to bolo este jednoduchsie.

velmi zalezi co robis, ale pri vacsine cinnosti pouzivas mozno 1/3 z toho co je v tom clanku. to su totiz pokrocile mapovania, napriklad ten xbox controller tam ma 3x viac veci nez standartne nastavenie a na tom ja hravam uplne bezne a netreba mi viac.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

konecne po poslednom patchi sa da celkom slusne zarobit aj bounty huntingom. :D
Napísať odpoveď