Lucidne sny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
eror
Medium Star
Medium Star

Re: Lucidne sny

Príspevok od používateľa eror »

94jakub napísal:Lucidne sny exitujú, nájdeš o tom dosť na nete.
Astrálne cestovanie a sny o budúcnosti neexistujú, je to len výmysel.
Nechcem ťa sklamať ale každý znás má pár krát sen o budúcnosti lenže vačšinou si ho nezapametáme a niektorý den si povies aaa De ja wu...

A ešte 1 otázka na lucidne sny alebo astrálne cestovanie, Dnes sa mi to stalo po 1x je to ble zlý pocit...
Ale neviem či to bolo astrálne alebo luciidny sen. Proste som vstal okolo 6 a som si pustil hodbu a pocuval ale hovoril som si ze "budem mat luciidny sen a verim tomu" dokolečka... Ani som netusil ze som v sne a najprv som bol vonku volade vsetko bolo cierne seba som vydel a vyletel som do vzduchu ale zacal som sa triast zrazu ako keby som sa objavil vo svojej izbe a moja dusa chcela odletiet s mojho tela ale nejak jej to neslo stale som sa triesol... A potom prost som bol stale v izbe pozrel som sa na stenu vedel som ze je oranzova len ona bola cierna a mala bodky oranzove... a zrazu úplne nepríjemny pocit lezal som na posteli a úplne jak keby to bolo real celé telo stuhnute ktomu som sa triesol predstavoval som si svoju hlavu a vnej na 1 oku som sa pozeral na stenu a v druhom ze sa vraciam do tela ale nejde to a neslo to dobre dlho som si predstavoval ako sa fackam... ze uz chcem vstat ale neslo to trosku som bol vylakany v sne ale ked som sa zobudil bolo to celé good nic ziaden strach pohoda klidek a teraz vam sem pisem svoju skusenost...

Otázka: Ako proste ovládať tento luciidny sen aby som neskakal s 1 miesta na 2 (ci to bolo 1. krat tak to bolo ble?)
2 otazka mal som lucidny sen alebo astralne cestovanie?
3 ked uz nechcem snivat ako to mam cele ukoncit?
4 otazka preco som si nevedel predstavit nejaku je*acku?
AcidXpress
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa AcidXpress »

lucidne sny ma clovek podla toho ktore casti mozgu mu funguju najviac ked zaspava :-) niektori ludia maju taky a onakvi program cez den a mozog vyuzivaju inak tak niekto ich mava a iny jednoducho nie :-) myslim ze bol taky softik ktory pustal frekvencie zvukov ktore zvysovali cinnost casti mozgu, musel si mat ozaj pohodlne sluchatka, tmu, klud a musel si sa vedet ozaj sustredit a zaroven zostat velmi kludny :-) idoser ci tak nejak sa to volalo :-) niektore veci tam fungovali, ine zase nie, zalezalo od cloveka .. tam bola jedna dosa ktoru ked si si pustil pred spanim tak si mal skoro vzdy lucidne sny rano :-) uvedomoval si si ze je to sen a mohol si pobehovat a robit co si sam uznal za vhodne :-) imho vacsia sranda je zjest 3 rohypnole a potom si dat 2 hodinovu prechadzku :-D
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

eror: 1. trening
2.vyzera to na astral, ale hranica medzi LD (lucid dream) a astralom je niekedy dost tenka
3.to je dost individualne
4. TRENING :P
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AcidXpress »

stejko napísal:hranica medzi LD (lucid dream) a astralom je niekedy dost tenka
Lucidny sen je ze si vo sne uvedomujes ze snivas a mozes ten sen ovladat .. jednoducho povedane ze pocas spanku ti podvedomie pracuje viac ako by malo.
Astralny sen je akoby duch opustil telo a ty mal sen v ktorom by si bol niekto iny alebo len duch sameho seba, v astralnom sne sa ti moze stat ze stretnes sameho seba ale ten sen nemozes ovplivnovat takze medzi astralnym a lucidnym je kapanek rozdiel .. jeden je viac duchovny a druhy taky dobrodruznejsi :-) aspom tak to vnimam ja podla seba
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

dnes som vstal, robil som si kavu, ako som tak pozeral z okna, napadlo ma, ze uz musim konecne preparkovat auto, doktorka je do 12stej, tak aby som ju stihol a pol osmej do nocnej...vypil som kavu, zapol pc, pozrel 2 filmy a serial, spravil obed, v tom volala mama ze pride o osmej a ja na to ze okay, ze nebudem doma, po obede zahral fifu a pozrel este par filmov, pozeral telku ked v tom prisla mama, zalial ma pot...mama mala prist az o osmej...to uz je osem? nepreparkoval som auto! nebol som u lekarky! meskam do prace! ked som si toto vsetko uvedomil - precitol som a zobudil som sa, boli 3 hodiny nad ranom a ja som bol v bezpeci svojej postele a cely den este predomnou, kavu uz mam spravenu a vsetky moje povinnosti pre istotu pred sebou na papieri :lol:
eror
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa eror »

CheZteR napísal:dnes som vstal, robil som si kavu, ako som tak pozeral z okna, napadlo ma, ze uz musim konecne preparkovat auto, doktorka je do 12stej, tak aby som ju stihol a pol osmej do nocnej...vypil som kavu, zapol pc, pozrel 2 filmy a serial, spravil obed, v tom volala mama ze pride o osmej a ja na to ze okay, ze nebudem doma, po obede zahral fifu a pozrel este par filmov, pozeral telku ked v tom prisla mama, zalial ma pot...mama mala prist az o osmej...to uz je osem? nepreparkoval som auto! nebol som u lekarky! meskam do prace! ked som si toto vsetko uvedomil - precitol som a zobudil som sa, boli 3 hodiny nad ranom a ja som bol v bezpeci svojej postele a cely den este predomnou, kavu uz mam spravenu a vsetky moje povinnosti pre istotu pred sebou na papieri :lol:
otazka je ci si si to predstavoval alebo sa ti to len snivalo...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

eror napísal: Nechcem ťa sklamať ale každý znás má pár krát sen o budúcnosti lenže vačšinou si ho nezapametáme a niektorý den si povies aaa De ja wu...
Nechcem sklamať ja teba ale sen o budúcnosti neexistuje. To čo si väčšina ľudí myslí, že je nejaké vydenie do budúcnosti, je len nedokonalosť mozgu ako tvoje spomínané Deja vu.
Lucídne sny sú ako tak dokázané, to ostatné sú väčšinou rôzne ezoterické sprostosti.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Rethon napísal:Mňe sa lucídne sny snívaju pomerne často, no s jednou vecou mám stále problém a to je behanie. Resp. keď ma niekto naháňa tak sa mi ťažko uteká, ako keby som sa brodil nejakým bahnom. Mal som ale zopár snov ked sa mi behalo perfektne lebo som mal akési tenisky na baterky, nevýhoda bola že sa mi rýchlo vybili... ale mohol som sa aspoň s nimi porozprávať (s tými teniskami) a donútiť ich aby išli aj bez bateriek... Čo mi ale ide perfektne je lietanie, síce vzlietnutie je vždy o čosi tažšie ale ked už som vo vzduchu tak mám taký pocit bezpečia a vtedy to ide úplne samo (stačí keď len pár krát mávnem rukami aby som sa udržal vo vzduchu). No musím si dávať pozor aby som neodletel až moc ďaleko... Pár krát sa mi stalo že som vyletel až do vesmíru a ocitol som sa v úplnej černote, a nevedel som sa dostať naspäť... :lol:

Až na hovoriace tenisky si mi to zobral úpne, úplne úplne z mojich úst. U mňa presne, doslova, to isté.
Dosť dlho sa mi takýto sen nesníval. Posledne to bolo, že nás s kamarátmi napadol medveď, bol to nehorázne reálny sen, a jeden z mála snov, ktorý si pamätám celý. Keď ma uškrabol a videl som ako sa mi to v zlomku sekundy zahojilo, uvedomil som si, že je to len sen, a nejakým spôsobom som si uvedomil, že môžem teda robiť hocičo, potom začalo lietanie, telepatia, a všeliaké super útoky.:D

Potom nasledovalo to, čo písal Rethon, začal som lietať, najprv len nad zemou, potom vyššie a vyššie, potom si pamätám, že som furt z veľek výšky spadol a tesne nad zemou to ubrzdil. Ešte si pamätám, že som sa netešil, kedy to skončía ja sa vrátim do nudného života. :D

K tomu návodu vyššie - mám overené, že ak pôjdete spať mega unavený a zaspíte na chrbte, bez pohybov, tak sa vám takmer určite prihodí sen. Mne sa posledných pár rokov skoro nič nesnívalo, a zopár krát som toto vyskúšal, skoro vždy úspešne. :)
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

avijja
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa avijja »

...
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Existuje aj appka na android (myslim si, ze nebude len jedina) - ktora ma aj moznost "priviest" lucidne sny. Funguje sposobom, ze si spravite audionahravku - co chcete aby sa vam snivalo. Aplikacia pocas spanku vyhodnocuje "hlbku" spanku (pocuva ako clovek dycha, sleduje otocenia sa na matraci) a v pripade hlbokeho spanku zacne prehravanie danej audionahravky. To by malo viest k lucidnym snom. :D
Pisem len tak pre zaujimavost, vyskusane to samozrejme nemam. :mrgreen:
Hensym
VIP
VIP

Mám dosť nepravidelný spánok v poslednej dobe, a pred pár dňami som zažil svoj asi prvý plnohodnotný lucidný sen. Doteraz som si myslel, že tie čo som mal pred tým boli naozajstné, ale nebolo to nič oproti tomuto poslednému. Fakt paráda, prajem každému, a udržal som sa v ňom pekne dlho, až ma to prekvapilo. Nebudem popisovať detaily, to je nadlho, len spomeniem, že som sa do toho dostal tak, že som bol vo sne niekde vonku, a niekto zrovna v realite odchádzal z bytu a zabuchol dvere, tak som to počul a uvedomil si, že tu žiadne dvere nie su, a nejak mi cvaklo že som v sne. Zaujímavé bolo, že potom (asi) brat bol v kuchyni, robil si nejaké jedlo a trošku hluk, a úplne som to vnímal, a vo sne sa mi pred očami rozpadal celý pohľad a úplne sa ten sen "destabilizoval", a vo sne som normálne nadával, že nech je ticho, inak sa zobudím. Potom to prestalo. :D

Ale píšem sem dnes skôr kvôli tomu, že som asi prvý krát zažil spánkovú paralýzu. Dobre hnusná vec, asi minútu som ležal, hýbal som očami, pozeral sa po izbe ale ničím okrem očí a prstov na nohách som pohnúť nevedel. Najdlhšia minúta v mojom živote - fuj. A zrovna nedávno som čítal, že sa do paralýzy môžu dostať aj veci zo sna, takže som úplne čakal, kedy sa niekde objaví nejaká strašidelná vec, ale našťastie nič. Toto pre zmenu dúfam, že už nezažijem. :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Môj jediný lucidný sen zatiaľ bol, že sa ma snažila zožrať nejaká potvora, ja som si pritom uvedomoval, že sa mi to len sníva (lebo predsa taká háveď nemôže existovať :D ), ale dosť dlho som sa nedokázal zobudiť. Tak som sa začal štípať nech sa konečne preberiem a naozaj som sa napokon aj prebral na to, že som sa (aj v skutočnosti, nie len vo sne) uštipol prstami. Haluz proste. :)
Hensym
VIP
VIP

Ešte som k tomu lucidnému zabudol dodať, že som za z lucidného sna zobudil do ďalšieho sna (ten som si ale už neuvedomoval), a pri posteli celá rodina a hneď som sa pochválil, že aký parádny sen som mal, a oni že "vieme, bol si námesačný a všetko si robil a hovoril aj naozaj". :D Tak som mal strach z toho, že som námesačný, ale potom neskôr som sa zobudil naozaj - ešte pár minút v realite som bol stále v tom, že som námesačný.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Veľakrát sa mi už stalo, že som nedokázal v danom momente rozlíšiť, či sa jedná o sen, alebo realitu. Poviem vám, že to nie je najlepší pocit, nevednosť, či všetko okolo mňa je vymyslené, alebo sa to naozaj deje. Ale keď ešte v sne prídete na to, že všetko okolo je sen a nie realita, to je na nezaplatenie. Krásny pocit :D
Boli už sny, ktoré boli pre mňa maximálne reálne. A až po nejakom čase a po nejakých zásahoch zistíte, že to je iba sen, ale naďalej v ňom sníte a užívate si ten stav, že sa vám nič nemôže v sne stať a všetko čo sa doteraz stalo nebude mať žiadne následky v realite.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Mne sa dva krat v zivote stalo ze som mal tak zivy sen, ze mi trvalo 15 minut kym som prisiel nato ze to bol len sen. Ale obrovska radost to rano. A k lucidnym snom asi tolko ze zazivam pravidelne. Akurat ked sa o to viac snazim tak si rozladim spankovy rezim, v skratke povedane par dni sa nevyspim poriadne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

a naco je to dobre sa pokusat o taketo haluze? Cim viacej sa clovek oddava takemuto sneniu tym horsie, pretoze postupne moze zacat stracat zaujem o vonakjsiu realitu. Najlepsie by o tom vedeli porozpravat uzivatelia drog hlavne halucigenov, ale potom aj koncia vecsinou nie moc dobre. Hlavne ked si tu niekto ako som cital pochvaluje ze to snenie je tak super oproti realite, tak to este asi nezazil stavy ked clovek strati uplnu kontrolu na tym imaginarnym svetom a tenho na urcitu dost dlhu dobu pohlti tak ze ma pocit ze s zblaznil..
Hensym
VIP
VIP

Avatar, tam tiež vstal, nažral sa a spotený šiel znova "snívať" za tou modrou raketou ušatou. :D
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Keď už Hensym spomínaš toho Avatara, tak celkom často sa mi sníva s touto tématikou. Napríklad práve tento týžden sa mi snival taký jeden, modrý som síce nebol, ale vysoký áno, a dokonca aj s chvostom. Takéto sny sú náramne zábavné, ja sa v tom tak vyžívam. :D

Lenže nikdy si neuvedomím že je to len sen, moje sny su veľmi reálne po vizuálnej stránke (možno je to tým že som grafik), presne ako celý Avatar.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

pre gogo956: zrejme zato moze zvedavost. Clovek sa chce dostat vsade a vsetko mat. Aj sen v hrsti.
Napísať odpoveď