Podvod pri dobierke - čo robiť?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
andydul
Light Expert
Light Expert

Re: Podvod pri dobierke - čo robiť?

Príspevok od používateľa andydul »

Ja mám mobil ešte z dôb, keď tu vládol Kráľ Krčah, toto nebude tá správna cesta :lol:
Ale akéhokoľvek vyhrážania sa fyzickým násilím sa samozrejme bojím, no :shock:
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

myslim ze nahrat si ten rozhovor a pripadne momentalne vsetky nezname ktore teraz prijimas nie je vobec zly napad
andydul
Light Expert
Light Expert

Môj mobil nepodporuje žiadne aplikácie, ja mobil využívam tak jeden krát do týždňa, mám starý šrot, ale mám ho rád.

Zasa mi volalo nejaké číslo z dnešného dňa, keď som zdvihol, okamžite položil. :lol:
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Normalne jej zavolaj na to cislo naspat, nepusti ju ku slovu, povedz jej, ze dokazov mas dost a ze trestnr oznamenie ide rovno na jej syna. Ze si sa jej to snazil vysvetlit, ale ze bola arogantna a tym yo pre teba konci. Ze si sa snazil to vybavit slusne, ale nemala zaujem a ze to pre teba tymto konci, dovidenia. Poloz a uz jej nedvihaj, maximalne napis sms, ze ak nieco chce, tak nech ti napise sms spravu.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Na nahratie nepotrebuješ appku, stačí ti diktafón, alebo druhý telefón s diktafónom (ten má asi každý), dať telefonát na reproduktor a nahrávať.
andydul
Light Expert
Light Expert

To ma napadlo, ale či to bude zrozumiteľné...
Prípadne dám hlasný odposluch a uvidíme!
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj tak taky zaznam nie je povoleny ani v priestupkovom konani, ani v trestnom. Sud by to zmietol ako nepovolene nahravanie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

test - a nestaci na zaciatku hovoru oznamit ze hovor bude nahravany?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Odpoviem ja, napokon sa to neraz preplelo aj v televizii ci novinach. Druha strana musi byt informovana o tom, ze ten rozhovor je nahravany a musi s tym suhlasit. Ak nesuhlasi alebo nie je informovana, tak smola, takyto zaznam nie je mozne pouzit. Okrem toho je dalsi problem s pouzitim ako dokazu, pretoze je to digitalny zaznam a tam je najlahsie sa ohanat, ze je upraveny. Staci si vziat modelovu situaziu a tzv. hlas podobny hlasu Fica zo zaznamu, kde zohnal xx milionov vlastnou hlavou.

Da sa teda upozornit pani, ze hovor je nahravany, cim moze zmaknut a moze sa spravat inak, bude viac vazit slova, ktore povie. V konecnom dosledku to ako dokaz pouzite nemoze byt.

Edit: https://www.mojandroid.sk/navod-ako-nah ... y-legalne/
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Old Dirty Bastard napísal:...
Sídlo tej spoločnosti je Bučany 591, 919 28 Bučany, firma sa volá BUBARY s.r.o.
http://www.zisk.sk/47502258/bubary-s-r-o/register
http://goo.gl/Iaaymu
Chcel som sa pozrieť cez google street view, či na tej adrese náhodou nesídli rodinný dom a firma nie je len na prízemí. ale na tú odbočku ma už google nepustil, nemajú to tam zmapované.
Ak to má nejaký hojkáč za rohom a nudí sa, tak prosím :)
Dnes som isiel cez Bucany, tak som obetoval par minut svojho casu a isiel sa pozriet na adresu, ktoru ste sem zadali. Vypadalo to tak, ze v tejto oblasti nikto nebyva, isiel som sa pozriet pri hlavny vchod a pri vchody z boku budovy, no nazov firmy Bubary s.r.o. som nikde nevidel. Ak byvaju niekde v Bucanoch, tak to bude na inej adrese. Prikladam video a fotku.

andydul, daj nejaky update, ako si na tom s patranim?

bucany.jpg
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

hej, tam cesta nevedie.. test pisal, ze podla vypisu z katastra to vlastni nejaka ina firma, kt. tie priestory prenajima. a podla tvojho videa je uz celkom jasne, ze sa jedna o nejaku priemyselnu zonu s objektami na prenajom. uz aspon vieme preco to google nezmapoval :) ale skvele, ze si to bol ochotny omrknut! to som popravde necakal. Bubary s.r.o. by tam niekde minimalne mali mat kancelariu/dvere/schranku. zjavne v tej budove, co je na fotke. ale to je v podstate jedno, tam nic neporiesi. email a cislo na matku uz ma, tak pockajme na update.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

vladenko007, nechapem. Zasiel som dobre podla adresy. V popise videa pri uploadovani som sa pomylil a zadal namiesto 591 - 951 ale uz som to opravil a tu na hojku sa to nejako nechce od vcera aktualizovat. Zmenil som nazov videa z Bucany 951 na Bucany 591 + thumbnail no hojko forum nezobralo zmenu.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No ja som vychádzal z odkazu ktorý je tu
post2137966.html#p2137966
A na mape je označený písmenom A
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Andydus zmenilo sa nieco, nieco nove?
andydul
Light Expert
Light Expert

Chlapi, ste úžasní, že mi takto pomáhate!

Zmenilo sa len to, že som ťažko chorý a nedokážem pátrať, ani nemôžem nikam ísť, ani keby som chcel.
Práve som musel sadnúť k PC a napísať zasa na Bazoš, lebo domnelý Ivanovský má komplica, ktorý mi volal niekoľkokrát denne hneď po incidente a zakladá na Bazoši na moje číslo inzeráty.
Takže mi stále niekto volá a nemôžem spať, teplotu mám 39°C a je mi na umretie.
Na políciu som chcel ísť tento týždeň, ale nedá sa, pôjdem na budúci a podám aj trestné oznámenie na jeho komplica pre zneužitie mojich osobných údajov.
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=sk
Mám jeho IP a telefónne číslo, ktorým potvrdzoval inzerát.
Napísal som mu, že na neho podám trestné oznámenie, okamžite odpovedal, že asi niekto zeditoval jeho inzerát :lol:
Dobrá výhovorka, keď jeho telefónne číslo a mailová adresa boli použité pri podaní inzerátu na overenie.
Nevyhne sa tomu...
Sranda, že keď som mu písal pred týždňom, lebo som si nebol istý, či je obeť, alebo jeho komplic, na môj mail vôbec nereagoval...

Inak neviete, prečo mi gmail, ak dostanem správu od niekoho, kto je tiež na gmail, nezobrazuje jeho IP adresu?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pretoze Gmail do hlavicky nepriklada IP, akurat IP servera. Je to taka ich ochrana. Navyse IP sa priklada len priposielani cez klient pri protokole smtp, nie pri pisani mailu vo webovom prehliadaci.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

google ti určite nikoho IP adresu zdeľovať nebude, určite to spadá pod ich ochranu osobných údajov a súkromia ich používateľov.
ak odosielateľ použil na poslanie mailu gmail, tak v hlavičke emailu (show original) nájdeš nejakú IP adresu, ale tá nepatrí odosielateľovi, len rezervovaná IP alebo IP, ktoré patria googlu, čiže nič identifikujúce. to by si musel mať súdne predvolanie, aby ti poskytli ip odosielateľa :)
ale.. za vyskúšanie nič nedáš, skús sa na tie maily pozrieť, skontroluj tie adresy online a zisti komu patria.. možno ťa to nasmeruje aspoň na providera.

ale.. ak by odosielateľ používal na posielanie emailov trebárs outlook alebo thunderbird a pod., tak bude v hlavičke mailu zobrazená domáca IP odosielateľa.

//tak heker ma predbehol.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ako to tu citam ma napada len jedna vec - stoji to za ten cas? Ak to bola naozaj len takato mala suma osobne by som to nechal tak. Urcite kupujes veci z druhej ruky bezne (tipujem, ze nie pre osobnu potrebu,ci?) a proste sa ti po XY kupach stalo, ze ta niekto okabatil.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Preco by to mal nechat tak? 50 eur je uz dost a zda sa, ze ten cas za to stoji. Ja by som to tiez dalej riesil, ved mozno da tomu dnes 10 min, zajtra 5 min, cez vikend pol hod, nevieme kolko ma casu a pokial ho ma, tak v tom nevidim problem. Mlademu treba dat priucku.
Napísať odpoveď