Upload súborov s premenovaním diaktrických znamienok

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Upload súborov s premenovaním diaktrických znamienok

Príspevok od používateľa ThunderBoy »

Zdravim

Pouzivam jednoduchy skript pre upload suborov na ftp, ktory mi celkom postacuje, ale niektori ludia nevedia citat a posielaju mi tam subory, ktore maju v nazve suboru makcene, dlzne a podobne haluziny. S takyto suborom nedokazem na ftp nic spravit. Neda sa otvorit, vymazat, prezerat, stiahnut.... Bol by som velmi rad, keby mi niekto do toho skriptu doplnil nejake premenovanie suborov pri uploade, pripadne doplnil aj zobrazeny text pri chybnom uploade.

Dnes som od obeda prehrabal net a kadeco zaujimaveho nasiel, ale nic z toho som nedokazal dotiahnut do funkcnosti. Ziadny subor mi nepremenovalo a pripadnu chybovu hlasku nevyhodilo.
Html rozumiem celkom dobre, ale php je pre mna spanielska dedina. :sneaky:
Dakujem za pripadnu pomoc.

Tu je moj php skript:

Kód: Vybrať všetko

<?php
$priecinok = "zaslane-subory";

if( is_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name']))
{
if( move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'], "./".$priecinok."/".$_FILES['subor']['name']) )
{
$sprava = "Súbor <strong>".$_FILES['subor']['name']."</strong> bol uložený na server.";
$vypis = "".$_FILES['subor']['name']."";
}
}
?>
Dalej to pokracuje html kodom a tam su este tieto dve php premenne na dvoch miestach:

<?php echo $vypis; ?> <?php echo $sprava; ?>
Premennu $vypis tam potrebujem, pretoze s nazvom uploadovaneho suboru sa pracuje dalej. Premenna $sprava by sa mala zobrazovat pri uspesnom i neuspesnom uploade na rovnakom mieste.

Kod na tejto stranke http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vt ... pic=156730 bol pre mna zaujimavy, ale ako pisem hore, nedokazal som ho prisposobit do mojho kodu. :?
xadman
Medium Star
Medium Star

Re: Upload súborov s premenovaním diaktrických znamienok

Príspevok od používateľa xadman »

Toto si skúšal ?

$rename = strtr($name,"áčďéěíňóřšťúůýž ÁČĎÉĚÍŇÓŘŠŤÚŮÝŽABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXZ","acdeeinorstuuyz_acdeeinorstuuyzabcdefghijklmnoprstuvwxz");
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

xadman napísal:Toto si skúšal ?

$rename = strtr($name,"áčďéěíňóřšťúůýž ÁČĎÉĚÍŇÓŘŠŤÚŮÝŽABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVWXZ","acdeeinorstuuyz_acdeeinorstuuyzabcdefghijklmnoprstuvwxz");
Ano, to som skusal, ale subor nebol zmeneny. Mozno som to nedal do kodu na spravne miesto, ale chybu nevypisovalo. Podla mna by to malo byt niekde zakomponovane az pri presuvani suboru na server pri move_uploaded_file. Aspon tak som to pochopil. Toto funguje skor samostatne. Opravte ma, ak sa mylim.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

setlocale(LC_ALL, "en_US.UTF-8");

if (is_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'])) {
    $baseName = iconv('UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT//IGNORE', $_FILES['subor']['name']);
    if (move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'], "./" . $priecinok . "/" . $baseName)) {
        $sprava = "Súbor <strong>" . $_FILES['subor']['name'] . "</strong> bol uložený na server.";
        $vypis = "" . $_FILES['subor']['name'] . "";
    }
}
tu to mas komplet a krajsie
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

*****HERO***** napísal:

setlocale(LC_ALL, "en_US.UTF-8");

if (is_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'])) {
    $baseName = iconv('UTF-8', 'ASCII//TRANSLIT//IGNORE', $_FILES['subor']['name']);
    if (move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'], "./" . $priecinok . "/" . $baseName)) {
        $sprava = "Súbor <strong>" . $_FILES['subor']['name'] . "</strong> bol uložený na server.";
        $vypis = "" . $_FILES['subor']['name'] . "";
    }
}
Dik, ale nefunguje to. Vyhadzuje toto:

Warning: move_uploaded_file(./zaslane-subory/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home...public_html/upload.php on line 10

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move 
Ten riadok 10 je toto: if (move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'], "./" . $priecinok . "/" . $baseName)) {

Inak som to uz vyriesil. Nahodou ma napadlo, ze ci nebude chyba len v kodovani pristupu na ftp, co sa mi aj potvrdilo, ked som zmenil kodovanie pristupu z automatiky (UTF8) na 1250 alebo ANSI.
Ale potesilo by ma, keby mi dobra dusa upravila ten moj originalny kod, aby mi vyhodilo spravu aj pri neuspesnom uploade.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to myslíš vážne že nevieš za podmienku dopísať else vetvu?

if(move_uploaded_file(...)){
.
.
.
}
else {
    $sprava = "chyba uploadu";
}
nechce sa mi to všetko písať, tak som vybodkoval
Napísať odpoveď