Pouzivam jednoduchy skript pre upload suborov na ftp, ktory mi celkom postacuje, ale niektori ludia nevedia citat a posielaju mi tam subory, ktore maju v nazve suboru makcene, dlzne a podobne haluziny. S takyto suborom nedokazem na ftp nic spravit. Neda sa otvorit, vymazat, prezerat, stiahnut.... Bol by som velmi rad, keby mi niekto do toho skriptu doplnil nejake premenovanie suborov pri uploade, pripadne doplnil aj zobrazeny text pri chybnom uploade.
Dnes som od obeda prehrabal net a kadeco zaujimaveho nasiel, ale nic z toho som nedokazal dotiahnut do funkcnosti. Ziadny subor mi nepremenovalo a pripadnu chybovu hlasku nevyhodilo.
Html rozumiem celkom dobre, ale php je pre mna spanielska dedina.
Dakujem za pripadnu pomoc.
Tu je moj php skript:
Kód: Vybrať všetko
<?php
$priecinok = "zaslane-subory";
if( is_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name']))
{
if( move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'], "./".$priecinok."/".$_FILES['subor']['name']) )
{
$sprava = "Súbor <strong>".$_FILES['subor']['name']."</strong> bol uložený na server.";
$vypis = "".$_FILES['subor']['name']."";
}
}
?>Kód: Vybrať všetko
<?php echo $vypis; ?> <?php echo $sprava; ?>Kod na tejto stranke http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vt ... pic=156730 bol pre mna zaujimavy, ale ako pisem hore, nedokazal som ho prisposobit do mojho kodu.