Dedenie
Re: Dedenie
To, ze si to otec nepripustil, neznamena ze jeho dieta nieje...takze myslim si, ze by bolo na mieste delit sa, to dieta si nevybralo svojho otca ani mamu, tak preco by kvoli tomu malo byt ukratene? To, ze zena bola 'pobehlica' nic na veci nemeni...tvoj otec jej urobil dieta.
super, ten tvoj otec vychoval rovnakeho primitiva ako je on sam. a co ze bola pobehlica, co to robi podla teba z neho, ked jej spravil decko?
to ze dostane kusok dedicstva berte skor ako odskodne za to, ze ho splodil taky chudak, co sa ku svojim omylom nedokaze postavit celom, ale vie iba zbabelo utekat.
Lubos: poznam svojho oca a viem aky je, keby bol o tom presvedceny ze je to jeho dieta tak by sa staval k tej situacii inak, a verim ze keby isiel na to DNA zistenie, tak by sa to len potvrdilo ze nie je jeho.
A Ty demente si vyprosim aby mi niekto urazal rodinu , jediny primitiv si ty, lebo si nepochopil co som pisal a chudak je tvoj otec ty idiot!!!
Admin mozes to uz locknut
A Ty demente si vyprosim aby mi niekto urazal rodinu , jediny primitiv si ty, lebo si nepochopil co som pisal a chudak je tvoj otec ty idiot!!!
Admin mozes to uz locknut
-
Ryan Giggs
VIP
Dnes ma byt v Pravde priloha prave o dedeni.
Ano jasne, a preto posielal 18 rokov vyzivne, lebo si je na 100% isty, ze nieje jeho, spamataj sablackxs napísal:Lubos: poznam svojho oca a viem aky je, keby bol o tom presvedceny ze je to jeho dieta tak by sa staval k tej situacii inak, a verim ze keby isiel na to DNA zistenie, tak by sa to len potvrdilo ze nie je jeho.
btw. tvoj otec chodil za miestnou pobehlicou a nevedel si nasadit gumu? to bol taky prisprostly alebo mal opustak a sa ozral tak, ze nevedel co robi?
Zamýšľal som sa nad takou vecou, ako sa po nečakanej smrti nejakého človeka notár zodpovedný za dedičské konanie dozvie o všetkých účtoch, ktoré mal. Teoreticky jeho rodina môže vedieť o nejakom bežnom účte, ale potom môže mať ten človek aj niekoľko zahraničných účtov, o ktorých nikto okrem neho nemusí vedieť. Čo sa s takými účtami stane?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Do slovenskych bank sa zrejme davaju ziadosti, pripadne to dedici nahlasia. Ale ak je to v zahranici, tak zalezi od daneho statu a jeho zakonov. Da sa vsak povedat, ze ak sa dlho nehlasi, tak to prepada v prospech statu. Skus pogooglit, nieco take sa pisalo o Svajciarsku a kolko miliard tam prepadlo v prospech statu.
Cauko, nechce sa mi zakladat nova tema, tak to pisem sem. Moj otec zomrel pred par mesiacmi, vsetok jeho majetok bol napisany na moju mamu vratane auta a privesu. Teraz mame 4 tyzdne nato, aby sme auto a prives prepisali na moju mamu, lenze ona sa medzicasom dostala do psychiatrickej liecebne, ma velmi silnu depresiu a ked jej co i len spomeniem, ze treba ist bud za notarom alebo obecny urad overit jej podpis, tak sa hned mentalne zosype, neni toho schopna. Je nejaka moznost obist tento proces? Uz nam ostavaju iba 2 tyzdne, ako by ste to riesili vy?
-
starysomar
Hardcore addict
Notár za ňou nemôže?
Zrejme by to niečo navyše stálo no mohlo by byť riešenie.
Tu ku známemu chodieva starosta z jednej obce ak treba príde s razítkom, knihou, pracovným notebookom.
Či by bol ochotný niekto iný inde - netuším.
Zrejme by to niečo navyše stálo no mohlo by byť riešenie.
Tu ku známemu chodieva starosta z jednej obce ak treba príde s razítkom, knihou, pracovným notebookom.
Či by bol ochotný niekto iný inde - netuším.
Ako pise starysomar, notar moze spravit splnomocnenie aj na "vyjazde". Otazne je, ze ci nebude problem v tom, ze je momentalne psychiatricky pacient. Zial, je to neprijemna situacia, ale urcite sa bezne stava po smrti a myslim si, ze najlepsie ti bude povedat notar, ktory vedie dedicske konanie, ze co s tym a ako postupovat.
-
starysomar
Hardcore addict
Ak sa budú škarpať o majetok isto niekto skúsi spochybniť svojprávnosť...
Tak o majetok sa nebude u nas nikto skarpat, dedicske je uz za nami a vsetci dedici (brat a sestra) sa zhodli, ze majetok pojde na mamu. V pondelok teda zavolam notarovi, uvidim, co povie… diky zatial chalani
-
starysomar
Hardcore addict
Otazka - ako dlho trvalo dedicske?
Mojej koncom novembra umrela mama a tam ocakavame (spinave) napadnutie od jej brata...
Mojej koncom novembra umrela mama a tam ocakavame (spinave) napadnutie od jej brata...
Takmer tri mesiace. Po mesiaci a pol od smrti otca sme dostali predvolanie na dodanie potrebnych dokumentov a zhruba o dalsi mesiac a pol bolo pojednavanie.
-
starysomar
Hardcore addict
Moja mala zač. februára a odvtedy ticho.
Asi mala jej mama vacsi majetok, mozno to trva dlhsie. Otec toho nemal vela na mene.
Inak som teraz na stranke ministerstva vnutra nasiel nasledovne:
Povinnosť predloženia písomného plnomocenstva (súhlasu budúceho držiteľa) alebo dokladu o nadobudnutí vlastníckeho práva k vozidlu s osvedčeným podpisom neplatí, ak: b) sa vozidlo prevádza na osobu blízku držiteľovi vozidla (príbuzný v priamom rade, ide o rodiča, prarodiča, potomka, súrodenca, manžela alebo manželku žiadateľa)
Rozumiem tomu spravne, ze to overene splnomocnenie vobec nie je nutne, kedze by som prepisoval auto z otca na pribuzneho v priamom rade t.j. manzelku resp. moju mamu?
Inak som teraz na stranke ministerstva vnutra nasiel nasledovne:
Povinnosť predloženia písomného plnomocenstva (súhlasu budúceho držiteľa) alebo dokladu o nadobudnutí vlastníckeho práva k vozidlu s osvedčeným podpisom neplatí, ak: b) sa vozidlo prevádza na osobu blízku držiteľovi vozidla (príbuzný v priamom rade, ide o rodiča, prarodiča, potomka, súrodenca, manžela alebo manželku žiadateľa)
Rozumiem tomu spravne, ze to overene splnomocnenie vobec nie je nutne, kedze by som prepisoval auto z otca na pribuzneho v priamom rade t.j. manzelku resp. moju mamu?
-
starysomar
Hardcore addict
"bol napisany na moju mamu vratane auta a privesu. Teraz mame 4 tyzdne nato, aby sme auto a prives prepisali na moju mamu," - v tomto sa trochu strácam - bol napísaný/treba prepísať.
Asi by bolo najvhodnejšie opýtať sa na príslušnom dopravnom inšpektoráte.
Asi by bolo najvhodnejšie opýtať sa na príslušnom dopravnom inšpektoráte.
Sorry, zle som sa vyjadril, podla dedicskeho ide auto na mamu, este nie je na jej mene oficialne. Urcite im zavolam, len som takto rano cestujuc do roboty googlil a googlil a nasiel ten odsek na stranke ministerstva vnutra.
-
starysomar
Hardcore addict
Mne k niečomu podobnému (prepisu) pred rokmi stačilo takéto potvrdenie - preto píšem opýtaj sa na DI: