Branná povinnosť v čase vojny

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Branná povinnosť v čase vojny

Príspevok od používateľa butthead »

seth82 napísal: butthead: Verím, že by to tvoje problémy vyriešilo úplne efektívne.
neviem preco mas chut si emocie ventilovat na mne, ale nikde som neriesil ani teba ani mna. ide o spolocensky problem a ked xy% ludi sa k tomu stavia apaticky, ziadny spolocensky problem nevies vyriesit sam bez vsetkych.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Aké zasa emócie a aké ventilovanie? Veď ja ti iba dávam dobré rady. Spoločenský problém vyriešiš tým, že sa od spoločnosti oddelíš, tak ako si to myslia rôzni konšpirační fanatici, ktorí veria, že čítaním bludov z magorwebov prekukli celý svet a stavajú sa nad ostatné "ovce". Sťažoval si sa na konzumnú spoločnosť a konzumný spôsob života, tak sa ho vzdaj, aj konzumného života, aj konzumnej spoločnosti, prečo riešiť spoločnosť, ktorej konzumnosť zjavne nevadí? Ak by jej vadila, zmenila by sa. Ale zjavne nie a vadí to tebe.

To sú iba rady, žiadne emočné ventilovanie - ak by som mal byť "emotívny" pri každom takomto príspevku na Internetoch, už dávno by som bol pod kytkami.
butthead
Darca
Darca

zase vykrik do tmy. opakujes sa a budem sa opakovat aj ja, skus si precitat par mojich predchadzajucich prispevkov a dozvies sa, ze aj keby som chcel, tak sa konzumneho sposobu zivota zo zrejmych dovodov vzdat nemozem. druha vec je ta, ze konzumny sposob zivota nie je pre kazdeho. a este posledna vec, sme OT aj ked nepriamo tato tema tiez suvisi s tym ako ma zopar tipkov chut vziat moc do ruk a posielat svojich ovcanov do bojov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak sa ich vzdať nemôžeš, tak by si mohol prestať predstierať, že ťa to trápi a kritizovať to. Je to ako keby som vedel, že nemám rád solené banány, prezentoval to jasne na verejnosti, že solené banány nenávidím, no aj napriek tomu by som si každý jeden ošúpaný poriadne osolil.

Áno, sme off topic, ale stále to čiastočne súvisí.
butthead
Darca
Darca

dovol mi sa chytit za slovicka, lebo podla toho co pises, stale nerozumies. je predsa rozdiel nechciet a nemoct, cize ked nemozes mozes sa aj na hlavu postavit, ale ked nechces, tak by si aj mohol.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ak si nemôžeš kúpiť Bugatti Veyron, budeš nad tým do konca života nariekať? Asi nie. A to platí aj o konzumnej spoločnosti :3
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

"Odopretie mimoriadnej služby v stave bezpečnosti je možné v zmysle platnej legislatívy už od roku 2005. V zmysle zákona môže občan, na ktorého sa vzťahuje branná povinnosť odoprieť v stave bezpečnosti výkon mimoriadnej služby, ak je v rozpore s jeho svedomím, alebo náboženským vyznaním.

Občan môže takéto vyhlásenie podať v roku, v ktorom mu vznikla branná povinnosť a v januári každého nasledujúceho roka až do zániku brannej povinnosti. Takéto vyhlásenie sa ale nevzťahuje na obdobie krízovej situácie (núdzový stav, výnimočný stav, vojnový stav, vojna). Čiže, keď bude náš štát súhlasiť so zapojením sa do akéhokoľvek vojenského konfliktu, žiadna písomnosť vás povinnosti hájiť záujmy republiky nechráni. "

he? :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jednoducho povedané, to vyhlásenie môžeš poslať len v čase mieru. Nie že sa začne vojna a ty si povieš, že tak teda ten papier pošleš, keď sa nič iné nedá robiť.

Je to pravdepodobne kvôli tomu aby jasne vedeli koľko ľudí majú k dispozícii a aby sa nestalo, že povolajú 200 000 a o dva dni im dôjde sto tisíc listov, že sa nikomu nastupovať nechce.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

asi tak... podla mna ten clanok napisala Slovenska Posta, aby mala dalsie trzby za zasielanie listov.. je to zcela ocividne teraz.. :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Stale ale zrusenie trvaleho pobytu (a to nemusi byt len v januari) by malo pokryvat vsetky scenare - alebo sa mylim?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Môžeš to podať osobne na danom úrade a nechať si potvrdiť aj kópiu, že si to tam odovzdal. Pošte nezaplatíš ani cent.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

javatar myslis toto :smt036
Prílohy
halabala.jpg
halabala.jpg (27.32 KiB) 2676 zobrazení
daniela95
Novice
Novice

Príspevok od používateľa daniela95 »

ja myslím že niektoré ženy by bránili svoju vlasť :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

preco mne sa vybavila pesnicka od takych styroch panov s velmi kratkym ucesom, ktori tvorili pred 25 rokmi a jeden z nich sa polepsil a tvori muzikaly...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

aj mne sa vybavilo presne to isté :lol:

ale radšej túto od mojich súdruhov, žiaľ z Putinovho cárstva
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

94jakub napísal:Jednoducho povedané, to vyhlásenie môžeš poslať len v čase mieru. Nie že sa začne vojna a ty si povieš, že tak teda ten papier pošleš, keď sa nič iné nedá robiť.

Je to pravdepodobne kvôli tomu aby jasne vedeli koľko ľudí majú k dispozícii a aby sa nestalo, že povolajú 200 000 a o dva dni im dôjde sto tisíc listov, že sa nikomu nastupovať nechce.
Nie je to náhodou tak, že aj keď to pošleš teraz, a priamo Slovensko sa ocitne vo vojne, tak ti nepomôže ani ten papier (aj keď si ho odoslal za mieru)?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Pokiaľ odmietneš v čase bezpečnosti(mieru), tak ťa nebudú môcť povolať. Existuje ale stále alternatívna služba(civilná pomoc, zdravotníci a podobne)
Pokiaľ odmietneš v čase vojny alebo nejakého vyhláseného ohrozenia, tak ti to neuznajú. V lepšom prípade na papier zabudnú v horšom(vyhýbanie sa službe) nastupuje trest, ktorý tu už niekto písal.

Ako som už písal, otázne je čo by sa stalo v prípade dlhotrvajúceho konfliktu. Podľa mňa, keby zostali už len tí, čo odmietli, jednoducho by sa nejakým spôsobom zmenil zákon a na nejaký papier by sa nehľadelo.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ak by sa zmenil ten zakon a dostal by som kvoli tomu do ruk zbran, tak by som miesto boja siel postrielat tich co ten zakon zmenili... ak by som uz musel zabijat a zaroven sa nechat zabit, tak radsej budem zabijat z*dov co si to naozaj zasluzia
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Bohuzial, vsetci ty o ktorych pises by na uzemi Slovenska davno neboli...(a trestani za vlastizradu by tiez neboli)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Trussardi napísal:javatar myslis toto :smt036
ano myslim toto, zijem mimo SR takze by som si ten pobyt zrusit mohol... ci musim mat permanent residency v UK aby som si mohol zrusit trvaly pobyt na SR? lebo od toho ma este deli vela casu...
Napísať odpoveď