aha cize vsetky tie zakladne NATO takmer vsade okolo RF sluzia len na udrzanie tigra v klietke, pre pripad ak by sa putin zblaznil ? samozrejme mohli by sme aj tak rozmyslat, ze ak by neboli, malo by rusko chut viest vojny po svete podobne ako US ?jackb napísal: na Vladovi mi vadi, ze je neobmedzeny vladca. ze pomocou svojej almamater, FSB, vyhnal, uvaznil alebo nechal fyzicky zlikvidovat kazdeho, kto proti nemu mohol preriect krivehosvedectva. za taku vrazdu Litvinenka by sa ani báťa Stalin nemusle hanbit.
gosudar ovlada tajnu sluzbu a tym sa oddelil od zvysku Ruska hradbou strachu, ktoru. takto si moze dovolit cokolvek. zrusit ludske prava, slodobu prejavu, orientacie... a kto sa mu postavi, je zatknuty, alebo preziva v strachu kym aj po neho pridu.
ale nie len to pripomina obnovenie Sajuzu. vojenske prehliadky demonstrujuce "fenixa povstalsieho z popola"... ak sa takato ohromna moc sustredi to ruk jedinej osoby je to nezbezpecne. ci by to bolo v USA, Nemecku, Francuzsku.
som proti totalitnym rezimom a jeho carska vysost je hlavou jedneho z nich. rovnako by som bol proti americkemu prezidentovi, ktory by vladol bez prestavky viac ako 10 rokov a nehodlal by s tym skoncit.
mimochdom ja si nemyslim, ze putin je nejaka carska vysost, skor si myslim, ze su mu nadradene prikazy z oligarchistickych okruhov a to tiez len vramci krajiny, podobne ako to funguje u nas, tiez fico je len biely kon.