Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa javatar »

"Menej" sa treba ucit na technickych vysokych skolach no ak ti robi problem statistika a ekonomia tak zabudni.
Na vsetkych ostatnych skolach tie nekonecne texty budes musiet vediet.
Nekonecne texty vsak nevadia pokial ta to bavi. Ale ak ta nic nebavi tak to mas dost blbe.

Aj ked "nerobit a zarobit" sa niekedy da - tu za cenu velkej bolesti: http://www.buzzfeed.com/rachelzarrell/target-practice
saolin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa saolin »

beardie napísal:sam nevies co chces a my ti mame poradit...
ano preto tu pisem keby som vedel co chcem tak nepytam pomoc.
ja som nechcel aby ste mi tu vybrali konkretnu skolu. chcel som len proste aby ste napisali nejaku skolu co vas prva napadne ked ste si precitali moj problem.
aacid napísal:ci ak nebudes na skole, tak ti rodicia prestanu davat vreckove? o tom je to cele? co najjednoduchsiu skolu, aby si sa mohol flakat a zit na ukor rodicov?
dostavam vreckove ale aj mam robotu. ano z vreckoveho by som prezil ale to je len jedlo, intrak atd. vsade kam chodim ci uz vylety, zabava alebo dovolenka s kamosmi to si platim z toho co zarobim. Ale ze by som mal robit na plny uvezok nie ze si to neviem predstavit lebo som uz tak robil aj ked nie dlho ale nechcem to teraz. ano chcem zit v tom mas pravdu
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

http://prigl.cz/brnaci/sdruzene-umenove ... na-pracak/

Tento je dobrý, poznám odtiaľ pár ľudí a odpovedá to tomu čo chceš. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

premoz svoju lenivost a dany problematicky predmet sa douc
vyska je posledna moznost ako si trochu uzit, ked zacnes makat, na nic take uz tolko casu nebude
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Hmm, tak ako pisu ostatni, tazko za teba zvolit, napisem ti aspon ako som si vysku vyberal ja.

Holt vedel som ze nemam na to, aby som zvladol studovat IT, FEJ, medicinu...Na pravo a ekonomiu isiel doslova kazdy druhy, tam som ist nechcel...moc inych moznosti neostavalo.
Vybral som si teda Geografiu, kedze na strednej ma bavila, tak som ju siel studovat na Prirodovedecku fakultu UK.

Myslel som, ze ma aspon nejake predmety budu bavit. Bohuzial, bavilo ma toho asi 20%, zvysok nie - normalne tabulku som si spravil aj s priatelkou, ze co nas bavilo a co nie na konci :D Take posledne spominanie na vysku po statniciach ked sme na chate ritualne palili vsemozne vytlacene skripta a statnicove otazky :lol:

Studium rozhodne doporucujem. Je to vcelku priemerna skola, urcite nie top, urcite nie odpad. Nieco som sa tam naucil, nejaky vseobecny rozhlad atd.

Nejako som to dal, prve tri roky denne studium = takmer nonstop party - uzasne uzivanie si, skratka pohoda. Zvysne dva roky uz externe a popritom praca na pol. uvazok - to uz bolo dost narocne, predsa len, kazdy den praca + sobotu cely den v skole, ale to bolo uplne idealne. Dostudoval som to, mam titul, prax, hned som si nasiel pracu na full-time ("az" 3 dni som hladal) s dobrym platom... Ja tu skolu mozem len odporucat :) Ak nemas na viac. Ja som vedel, ze ja nemam, resp. sa mi extremne biflovat nechcelo (ako na medicine).

Teraz som tam bol z nostalgie kuknut za kamosom a hned by som sa tam vratil. Vysoka skola = najlepsie (alebo dufam ze len jedno z najlepsich) obdobie zivota (zalezi samozrejme aj akych vychytas spoluziakov).
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Zdravím. Som študent druhého ročníka VŠ v ČR(bc., denné štúdium). Študium trvá 3 roky. Ak by som sa prihlásil na dalsiu skolu a chcel sucasne studovať obe naraz, platil by som potom neskôr za tu druhú školu? Priklad: spravím bakalára za 3 roky, v tom case budem prvák na druhej výške, za druhy,tretí etc. ročník na druhej výške už budem platiť?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

uz za ten prvi budes platit, tebe stat preplaca 6 semestrov BC a 4 ing/mgr studia. Ked si blb a 1 rocnik robis 3 roky tak to mas free ale 2 a 3 rocnik uz platis :) Cize ked chodis na 2 skoly za jeden rok vycerpas 4 semestre zo 6. Aspon u mna to tak bolo potom som platil
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

v CR je bezplatne studium 4+3 roky, nie 3+2 ako na Slovensku

najlepsie ti povedia na studijnom danej skoly, podla mna, ked bude subeh, tak to bude zadarmo, ale ked zacnes magistra na 1., tak budes muset platit za posledny Bc. rocnik 2.
Filip359
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Filip359 »

Ahojte, idem maturovať z biológie a chémie a chcel by som skúsiť ísť na všeobecné lekárstvo ale ak by mi to nevyšlo nevedeli by ste mi poradiť nejaké fakulty na vš zo zameraním hlavne na biológiu? Rozmýšľal som nad upjš biológia ale tam berú len bez skúšok na základe známok a aj nad Pľnohosp. univerzitou v Nitre. Tam sa mi pozdáva tá aplikovaná biológie. Čo myslíte?
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Este je biologia na PRIF UK tusim, kamaratka tam studuje.
xadman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xadman »

Ahojte,
blíži sa čas podanie prihlášok na VŠ, a tak by som sa chcel opýtať vás na skúsenosti.
Chcem študovať informatiku, programovanie.
Rozhodujem sa medzi Matfyzom - aplikovaná info. a FIIT info.
Počul som, že na matfyze je lepší prístup profesorov, väčšia voľnosť čo sa týka výberu predmetov.
Kde získam do budúcnosti väčšie uplatnenie? Aký je váš názor, poprípade reálne skúsenosti s týmito školami?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

sa pytas na uplatnenie po studiu informatiky, to ako vazne? problem nie je ani s jednym, ani s druhym... da sa ocakavat, ze na matfyze bude vacsie bazirovanie na matematike a teoretickej informatike
debo3000
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa debo3000 »

aplikovana informatika na matfyze je trosku lahsia jak FIIT, ale nie z toho dovodu ze by sa tam bralo daco lahsie ale kvoli tomu ze pristup profakov na FIIT je taky ze naucte sa vsetko sami a pristup na matfyze je taky ze cokolvek nevies tak za mnou kedykolvek prid.
Plus na matfyze ak ides na aplikovanu informu tak ta matika a teoreticka informatika neni vobec az tak tazka a mas tam strasne vela volitelynch predmetov na vsetky mozne smerovania v oblasti informatiky.
A ak si prilis lenivy tak da sa tam to studium aj mierne preflakat, ale neodporucam to
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

otazka je co o tom vies a aky mas vztah alebo ides na VS ucit sa za programatora bo si pocul ze to fici ?
xadman
Medium Star
Medium Star

@Runes: určite nie, programujem už asi 7 rokov a baví ma to :)
@debo3000: preflákať to neplánujem, určite sa chcem naučiť nové veci
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ak chces programovat, tak FIT VUT Brno. Ziadna slovenska skola sa nechyta...
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

xadman, ak programuješ už 7 rokov, tak programovať už vieš. Preto radšej voľ teoretickejší smer, kde ťa naučia, ako to "programovanie" uplatniť. Na škole asi veľmi nezáleží, ak si schopný samoštúdia. Takže by som na tvojom mieste riešil prestiž školy a možnosti firiem v okolí, kde by si mohol nazrieť už popri štúdiu. Takže si pozri technologické firmy v Bratislave, Brne a Prahe a keď si povieš "tu chcem robiť", tak choď do toho mesta :) (Tým samozrejme myslím hlavne veľké firmy, ako ESET, Avast, Azet, seznam.cz, Siemens, Microsoft, IBM...)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Inak co pisu chalani ma daco do seba :D ja osm programovat nevedel skoncil som strojarinu mechatroniku vsade na pohovoroch ma od... ze chcu dakeho FEI lebo ty vedia programovat nakoniec sa nasla jedna firma co mi dala moznost teraz som tam roky a zvladam programovo veci co ani ty FEI nezvladaju. Programovat ta skola nenauci co ja vidim na sebe je akurat to ze ked sa chalani bavia ja sa nechytam lebo nemam tu teorku v tomto smere. Ak som to totalne pomotal :D tak ak programovat vies tak sa sustred pri studiu na veci okolo cize podla toho vyberaj aj skolu a mozno neni ani treti rozmer naprd :D Ako som pisal vystudoval som STU SJF pracujem ako programator a popri tom vsetkom som studoval a zaoberam sa aj zachranarstvom (skolitel PP, psovod zachranarskeho psa)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Na FIIT sa programovanie moc neriesi, prve rocniky su nejake zaklady v C a OOP a potom uz je to len, ze spravte toto a uz je jedno ako to spravis a v com.
xadman
Medium Star
Medium Star

Hej, kamarát, ktorý už vyštudoval FIIT mi vravel, že tam sa neserú - prístup o ničom. Na FMFI sa mi páči tá voľnosť vo výbere predmetov a takisto tá snaha zo strany profesorov.
Napísať odpoveď