Šikana

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Šikana

Príspevok od používateľa japaja »

hm nemyslel som si že niekedy niečo take budem riešiť ale je čas to zrobiť keď iní nevedia, čo je vo veci?
Som na strednej ide o jedneho našho chlapca v triede ma 95kg ruku 40cm a behat vie kondicia tam je problem je taky že vyskakuje tak vysoko jak mam strop v triede no treba sa ho zbaviť nik s nim sa nechce srať a ja sobone som nekonfliktný typ človeka, triedneho mame dobreho je to mladý človek no mňa by zaujimalo čo treba urobiť na to aby ten žiak vypadol z našej triedy čakaju ho komisionalky z 3 predmetov no vyzera to tak že prejde takže otazka je dana:
Čo treba povedať triednemu aby sa ľady pohli a zmizol z našej triedy behom jedneho mesiaca? čo to obnaša ak nechcem do toho ťahať rodičov a iných spolužiakov?
Digital
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

práveže ked chceš aby zmizol, tak by si do toho mal zatiahnuť rodičov a iných spolužiakov. Čo myslíš, že učitel kôli jednej sťažnosti od jedného žiaka ho vylúči ?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

učitel vie že je problemovy

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2015, 22:24)
respektive ja absolutne netušim čo učitelovy povedať jak zčať temu to ma zaujima najviac
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Už ti poradil Digital. Zatiahni do toho spolužiakov a hlavne rodičov. Inak nemáš šancu a píšeš sem zbytočne.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

hm spolužiaci sa do toho veľmi angažovať nechcu
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Co znamena, ze vyskakuje ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...skamaráť sa s ním a furt ho volaj von...nebude mať čas sa učiť a nespraví komisionálky... :-D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Príde mi to tak, že šikanuje len teba. Keby šikanoval všetkých, tak by sa angažovali aj ostatní. A hlavne, keby šikanoval všetkých, tak by si to nenechali a nešikanoval by nikoho - iba slabé články. Tak to je vždy.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

už sa to rieši...

hensym nikto sa s tym srať nechce že ano on to bol on sa vyplakaval u triedneho atď
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Áno deje sa to asi všade. Tým sa zaoberá viktimológia že prečo sa istý ľudia stávajú obeťami šikany opakovane... Ja som ževraj taký ťuťko a preto ma všade šikanovali či na základnej, či na strednej, či na pobytoch, na ulici a dokonca aj v práci... Nejednu radu som tu čítal v štýle "o pár rokov sa tomu zasmeješ..." Žiaľ to tak nieje. S niekym sa to vlečie celý život. Keď som si prečítal rôzne odborné články o tom tak som sa v nich našiel či to bol článok o ľuďoch s aspergerom alebo o viktimológii... Ale zmeniť to neviem nijako lebo jednoducho kde ma uvidia tam sa do mňa pustia. Moje ľahšie duševné postihnutie, ťuťkovský výzor a hlavne osobnosť priťahuje grázlov ako magnet... Najprv to začne uťahovaním si, srandičkami a neskôr to prejde až do fyzickej formy.

Keď už uťahovanie si, robenie srandičiek a podobné žartíky na pracovisku prejdu do formy menších fyzických útokov (ale stále sa nejedná o bitku či údery) a nadriadení to už nevedia nijako vyriešiť tak do akej miery sa to dá riešiť na polícii alebo podobných úradoch pre obeťe šikany a neviem čo ešte existuje ale viem ža tým dosť zaoberajú rôzne mimovládky atď. a či je to dosť na to aby to napr. polícia začala riešiť aspoň formálne. Viem že šikana sa ťažko dokazuje, svedkovia sa boja svedčiť aby nemali problémy, a určite by za to aktéri nemali ani pokutu ale ide len o ten efekt že proste vedenie firmy to bagatelizuje, ich riešenia (že dané osoby boli napomenuté nezabrali) tak aspon to že keby sa do toho začala montovať polícia tak by vypočuli aj aktérov, aj celé okolie kto by mohli byť svedkami, aj nadriadených ktorý to tam majú mať pod palcom, prípadne by si pýtali kamerové zábery... Možne práve to by aktérov alebo vedenie firmy presvedčilo že ich buzerácie nemajú cenu toho aby ich naťahovali úrady a vedeniu firmy by sa tiež asi nepáčilo že to tam riešia úrady tak by sa museli viac starať o to čo sa deje na pracoviskách... Alebo možno polícia je prehnané ale nejaký inšpektorát práce alebo médiá? Alebo čo by zabralo?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nahravaj si to
MayDaySK
Star
Star

Vieš, človek sa do toho dostane a ani nevie kde má vlastne hľadať pomoc... Tiež viem len z googlení a z médií že sa tomu začínajú dosť venovať aj legislatíva EU tlačí na to atď. Ale to sú formálne veci. Kým budú medzi nami takíto ľudia, tak to nevymizne... Je to proste úchylka ako týranie zvierat, domáce násilie, šikanovanie, proste taký fetiš že ich nutká ubližovať slabším a strpčovať životy iným tvorom v tom sa vyžývajú. To žiaľ nezmeníme.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Účinná externá pomoc neexistuje. Iba sa naučiť chápať psychiku tyranov, aj tí majú svoje slabé miesta. V správny čas spraviť sofistikovaný protiútok.
Inými slovami - robiť im to čo oni robia tebe.
MayDaySK
Star
Star

Presne tak a preto to sem píšem že študujem o tom materiály lebo aj ostatným tým poradíme. Je to veľmi dobre zhrnuté že externá pomoc nieje a v prípade keď nejde o sopliakov na základke tak jedine študovať, študovať a ešteraz študovať... Len neskúpšajte zapadnúť medzi nich lebo potom to je ešte horšie. Niekto skúsil aj takú cestu ale potom treba kráčať s nimi a treba robiť podobné voloviny ako oni. S nimi neni dobré byť ani za zle ani za dobre. V týchto prípadoch naozaj len modliť sa aby si nevybrali práve vás.

Skôr by ma zaujímala psychologická stránka teda predispozície stať sa obeťou. Je to ťažké lebo ak niekto povie že "si taký ťuťko" je to široký pojem. Asi viete čo myslím takú charizmu osobnosti že napr. mali ste takých učiteľov že len vošiel do triedy a už z neho ide taký prirodzený rešpekt a potom sú takí že píše na tabulu a žiaci sa chcechtajú popritom darmo im povie hocičo nemá ten prirodzený rešpekt, nevyžaruje to z neho... Preto nieje vždy riešením čo rieši veľa otcov že zapíšeme syna na karate, začne cvičiť a hotovo už je zocelený sparťan a tým je to vybavené. Sú chalani že nemajú svaly, nevedia žiadne bojové umenie ale proste tak pôsobia že by väčšina s ním nechcela mať konflikt. Osobnosť a charizmu nezmeniíš. Sú proste ľudia ktorí by mohli mať hory svalov ale pohľad majú ako nevinné šteniatko v tom to je! Ten prejav, gestikulácie a ceľkovo osobnosť...
Napísať odpoveď