Tesco - skusenosti, rady, akciove ceny ...

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jefty
Star
Star

Re: Tesco - skusenosti, rady, akciove ceny ...

Príspevok od používateľa jefty »

CheZteR - na tvoj podnet som sa dnes zaregistroval a asi v blizkej dobe skusim urobit nakup, ktory si necham priviest.

Grim - urcite dorucuju podla vytazenosti. No podla mna sa tam nachadza dovoz za 1 euro celkom casto.
tesco.jpg
cORP. - podla mna by sa nemali zlucovat tieto temy, toto je samostatna tema o Tescu, tamto je tema o produktoch, ktore nam chutia z roznych retazcov. Taktiez je tu samostatna tema o Kauflande.

Co sa tyka mna, tak viem si predstavit, ze by som si nechal dorucovat potraviny domov, je to urcite super napad. Napriklad ludom z dedin sa to dokonca moze oplatit, aj keby za dorucenie zaplatili 3 eura. Ak niekto nema auto a mal by vliect autobusom 1 balik mineralok 1 tasku s nakupom tak sa mu zrejme viac oplati si to nechat priviest. Pripadne aj keby byval od Tesca 10 km a isiel by na svojom aute, tak aj tak by sa to mohlo oplatit. Naco chodit autom do mesta, natahovat sa s nakupom, ked to moze urobit niekto za teba? Vidim v tom velku usporu casu a energie. Mnohokrat idu ludia do obchodu, maju na listku presne napisane co potrebuju kupit a kupia aj tak viac, pretoze to maju v urovni oci a hodia to do kosika. Pripadne ak zoberu so sebou deti a tie nahadzu do kosika sladkosti, ktore nemali v plane kupovat. Aj toto moze byt "uspora", pretoze ludia kupia a objednaju iba to, co potrebuju.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa CheZteR »

hej no ci to euro dam za dorucenie alebo za tyčinky twix tak to mam jedno :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

teraz pozerám, že dovoz zlacnel na 2 a 3€ :D ...plus to akciové 1€
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Vcera som vyuzil Tesco potraviny domov. Objednal som babke taky vacsi nakup a dal som jej to priviezt na dnes, od 15:00 - 17:00. Platil som kartou, hned ako som nakup objednal. Dorucenie ma stalo 1 euro. Kedze babka byva od Tesca viac ako 10 km tak sa to urcite oplatilo. Taktiez som sa s nakupom nemusel natahovat ja, kedze v objednavke bolo 24kg cukru, balik kofoly, balik coca coly, karton mlieka, 5l oleja, atd. Takze nakup vazil cez 35 kg hociako.

Dnes mi Tesco kurier volal 14:58, ze stoji pred domom, tak som ho poprosil nech zavola na druhe cislo, ktore som uviedol a zaroven som ho poprosil nech potraviny pomoze babke odniest kam si povie. Bol velmi ochotny a povedal, ze nie je problem. Babka mi zavolala 10 minut potom, ze kurier bol ochotny mladik a ze jej to zlozil presne kam si povedala.

Takze tuto sluzbu mozem len a len odporucit. Vyuzijem ju aj v buducnosti.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Tesco v Partizánskom dostalo pokutu 1.000.000 € za OPAKOVANÝ predaj výrobkov po dátume spotreby.
http://ekonomika.sme.sk/c/7598277/tesco ... l?ref=njct
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ty vole pekna palka :shock:
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

som zvedavy, ci je mozne zosobnit takuto pokutu zamestnancom daneho tesca...to by bol pre nich pekny start do noveho roku (zazil som, ako logisticka firma pokazila zavoz, nasledne dostali zmluvnu pokutu 50.000€, ktoru nasledne strhavali celej smene viac ako pol roka z platu. nebolo im do spevu)
.
predpokladam, ze sa par krat odvolaju a pokuta skonci pod 100.000€
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Podla toho rozhodnutia ide o strapec hrozna, daka doboska, cokolada, dokopy par kusov. Nezmyselna pokuta. Nezastavam sa Tesca, pretoze ich zisky su neskutocne vysoke, likvidiju malych podnikatelov svojimi cenami a castokrat sa mozu spravat monopolne. Ale ked som videl za ake veci je ta pokuta, tak je to prehnane. Tesco to zaplatit moze, nema problem, ale pri tom mnozstve tovaru sa stane, ze zapadla cokoladka niekde nakoniec a ta jedina ostala po zaruke, to iste s doboskou. Alebo ludia vezmu vec xxx, zrazu najdu vedla yyy a tak tu xxx hodia k yyy. A problem na svete. Alebo isli inspektori na istotu ked nasli po jednom kuse z pokazenej cokolady? Nech im za prelepeny datum spotreby masa alebo sunky daju ten milion, ale ta cokoladka je vec, ktoru velmi tazko ustriehnut a pri zjedeni cokolady, ktora ma zarucnu dobu 3 roky a zjem ju mesiac, dokonca aj rok po zaruke, tak sa nic nestane. Skuste zjest sunku mesiac po zaruke, ved to ani susedove macky nezjedia.

Na Slovensku Vahostav oklame stovky firiem a zivnostnikov, tisice ludi ostanu bez prace, bez penazi, este aj dane a odvody z toho nic musia zaplatit, ale Vahostav funguje dalej a ziskava dalsie zakazky. Tesco ma v regaloch par cokoladok po zaruke a milionova pokuta. Ozan spravodlivost po Slovensky.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

to neznamena ze si nemaju robit poriadky v regaloch
a nebolo to len par kusok cokolady, strana 1-4 vyrobky ktore boli po datume spotreby, dalej sa tam pise ze uz davnejsie dostali 25.000€ pokutu za to, ze predavali stary tovar, na dalsej kontrole zistili zase nedostatky
tak im treba a prajem im aby im neodpustili ani cent, zasluzia si to za OPAKOVANY predaj po datume spotreby...
jedna tesco pobocka nebude nikomu chybat ak by ju aj zavreli
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

lumir napísal:som zvedavy, ci je mozne zosobnit takuto pokutu zamestnancom daneho tesca...to by bol pre nich pekny start do noveho roku (zazil som, ako logisticka firma pokazila zavoz, nasledne dostali zmluvnu pokutu 50.000€, ktoru nasledne strhavali celej smene viac ako pol roka z platu. nebolo im do spevu)
.
predpokladam, ze sa par krat odvolaju a pokuta skonci pod 100.000€
Zo zakona ti moze zamestnavatel zosobnit maximalne 3nasobok mesacnej mzdy. V tej logistickej firme museli robit nejaki tutmaci. By som sa zobral a siel robit inde + podanie staznosti.
lumir
King
King

tp si neodporuje.. na smene robilo 30 ludi (200€ x 30 ludi x 8 mesiaco = 48.000). T.J. 1600 € na hlavu = mzda 533€/mesiac. Pri mzdach v log. skladoch do celkom sedi.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja nerozumiem co chcu napadat na sude, pri zisteni pochybenia sa uklada pokuta nizsej sadzby, tu dostali minule - 25.000€ , pri opakovanom poruseni zakona a 15tisic za nespravne uchovavanie potravin - ani nechcem vediet co sa za tym slovom v skutocnosti ukryva a robil som v Tescam inventuru takze si to viem celkom zivo predstavit a poviem vam ze pecivo z Tesca si kupujem jedine ked nemam inde kde ... a pri zisteni toho isteho pochybenia sa moze pokuta vysplhat az do vysky 1 mega. tú aj dostali, tak co sa chcu odvolavat? ze preco nedostali zase iba 25k€?
absolutne zasluzene netreba sa s nimi srať v rukavickach, mozno nechtiac, mozno nie, to neni dolezite, vsak musi mat niekto zodpovednost za to co sa ludom predava, nevravim ze to maju zatiahnut zamestnanci, nech to zatiahne UK... ale ak takto budeme pristupovat ku vsetkym podnikatelom "óó predavas mesiac stare maso? naparim ti pokutu 1000€" a pan velkomozny sa doma smeje na plne brucho, treba na nich tvrdo inak tu budu aj nadalej predavat sracky
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

S toho rozhodnutia sa oplati vybrat tuto cast:

Hrozno stolové tmavé
I. trieda, krajina pôvodu Maroko, nevhodné na ľudskú spotrebu
v množstve 23,58 kg (celé kontrolované množstvo); cena za jeden kg 0,99 €, spolu 23,34 €;
plody hrozna boli v každom strapci hnilé a plesnivé;

-Uhorky poľné
, krajina pôvodu Slovensko, nevhodné na ľudskú spotrebu v množstve 3,2 kg (celé kontrolované množstvo); cena za jeden kg 0,79 €, spolu 2,52 €; plody boli výrazne zožltnuté, konce boli mäkké, nahnité, s vytekajúcim obsahom;

Jablká zelené 2 kg balenie, krajina pôvodu Rakúsko, nevhodné na ľudskú spotrebu v množstve 6 kg (3 balenia) z celkového množstva 16 kg; cena za balenie 1,29 €, spolu 3,87 €; v každom z troch nevyhovujúcich balení boli plody s výskytom hniloby;

Nektarinky
I. trieda, krajina pôvodu Česká republika, dodávateľ do TESCO Beckov EFES s. r. o., K Radotínu 492, Praha 5, nevhodné na ľudskú spotrebu v množstve 1,65 kg z celkového množstva 46 kg; cena za jeden kg 0,99 €, spolu 1,63 €; plody boli plesnivé;

Ananás
krajina pôvodu Kostarika, nevhodné na ľudskú spotrebu v množstve 8 kusov (celé kontrolované množstvo); cena za kus 1,49 €, spolu 11,92 €; v spodnej časti plodov bol silný výskyt plesní;

Paradajky datľové
I. trieda,
500 g vanička, krajina pôvodu Holandsko, kód sledovateľnosti 3092740, dodávateľ do TESCO Beckov Vitazel&company s.r.o., Marcelová, Ulica Nová 1473. Nevhodné na ľudskú spotrebu v množstve 23 balení (11,5 kg) z celkového množstva 38 balení (19 kg); cena za balenie 0,59 €, spolu 13,57 €; nevyhovujúce balenia obsahovali plesnivé a nahnité plody.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Takže, prvé informácie z Tesca potvrdili, že na tú pokutu sa Tescu pozbierajú všetci jeho dodávatelia..

:)
lumir
King
King

a co sme cakali.. konci sa fiskal, ide sa fakturovat :D
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

A trochu to poopravím - pri opakovanom porušení je pokuta 1 000 000 € na spodnej hranici sadzby.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Malicky obchodik s pokutou 250 000 eur: https://dennikn.sk/32377/dostal-stvrtmi ... i/?ref=hlv
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

hojko: Podľa reakcií ľudí, ktorí mali dočinenia s majiteľom mu to celkom prajem. Ak to je aspoň z polovice taký čúrak tak si to zaslúži.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem posudit. V tom obchode som bol raz, pred par rokmi, v piatok v noci kupit vodku a dzus :D Cital som diskusiu a zda sa, ze ten obchod nebol svaty, rovnako tak jeho majitel.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mozte to tu skopirovat cele?
Napísať odpoveď