Rôzne spôsoby stravovania - diéty, a pod.

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Rôzne spôsoby stravovania - diéty, a pod.

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ako zase taky drastak niesom, jeden povie, nepi mlieko a nejedz mliecne vyrobky, druhy povie, nejedz mucne jedla, dalsi povie nejedz maso....tak to sa moc ani nenajem.
Neviem si predstavit dietovat tak aby som nejedol ani zemiaky a ryzu a podobne. To by bolo na mna moc.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Čítal som, dal som ti aj K+, celkom dobrý článok. Odporučil by som blog Vlada Zlatoša, je tam veľa pol kilometrových článkov, ktoré rozoberajú tieto veci úplne až do samého jadra bunky. Čiže žiadne bludy ako dajme tomu niekde na stránkach určených pre ženy, kde sa napíše "jedzte to a to, pretože je to takto dobré". Keď sa o stravovanie začne človek zaujímať, tak zistí, že je toho veľa, čo nevieme ale preberáme to od iných. Príklad: zemiaky jeme ako prílohu len niekoľko storočí, hoci mäso bolo na dennom poriadku stále (keď sa niečo ulovilo, samozrejme), mlieko je neprirodzená potravina pre dospelých, asi žiadny živočíšny druh ho nepije v dospelosti, len ako mláďa, celozrnné pečivo a nízkotučné výrobky majú namiesto chudnutia skôr opačný efekt (minimálne u mňa).
Samozrejme prešiel som si tým aj ja, lebo som chcel žiť zdravo, takže ráno cereálie s nízkotučným jogurtom, cukor hneď vybehol a o chvíľu som bol hladný, takže ďalší nízkotučný výrobok ale to ma vôbec nezasýtilo, tak som len jedol a jedol samé nízkotučné a celozrnné veci a stále hladný + váha išla hore, priberal som na bruchu. Najviac mi vyhovuje paleo. Mäso + zelenina. Poobede sa mi nechce spať (ako keď si na obed doprajem dajme tomu palacinky), zasýti to na dlhšiu dobu, takže ani toľko nejem a aj keď som cvičil, tak váha išla hore. Síce pomaly, ale priberal som minimum tuku a brucho bolo celkom v pohode ;-)
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

kámo, ja nejem mäso, všetky obilniny, mlieko, zemiaky a ryžu a poviem ti, nie je to ľahké ale stojí to zato ;) ale to si musiš postupne "nakladať" záťaž :D

Ď za info ohľadom toho blogu :plus: :idea:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

pegasusss napísal:kámo, ja nejem mäso, všetky obilniny, mlieko, zemiaky a ryžu a poviem ti, nie je to ľahké ale stojí to zato ;) ale to si musiš postupne "nakladať" záťaž :D

Ď za info ohľadom toho blogu :plus: :idea:
Nemam na take dovod, ja mam velmi rad jedlo, vychutnavam si jedlo, rad jedlo pripravujem a podobne, takze tazko by som nieco take robil, nic ma k tomu nenuti chvala Bohu. Jedine co teraz robim, ze sa proste obmedzujem a stanovujem si velkost a pocet porcii za den, aby som zredukoval vahu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

vcera nam bola pani z tejto firmy rozpravat o morskych riasach ako doplnku stravy. Mara je mala firma, zameriava sa na top class zakaznikov a okrem UK posobi len v Cine a Japonsku. ale mozno najdes aj viac mainstreamove a cenovo dostupne riasy ;)

http://maraseaweed.com/pages/health
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

ja som teraz prvý týžden na stravovaní Norbi Update, neviem či niekto toto stravovanie poznáte, neni to ani tak o diéte ako o spracovávaní zdravého jedla , zdravou formou. Ich hlavná náplň je podávať jedlo nízkym obsahom sacharidov a nízkym glykemickým indexom.

Dokonca je to aj chutné a podarilo sa mi zhodiť už cca 3 kg za týždeň, lepšie sa cítim, nie som prepchatý. Ešte keby prestanem fajčiť :)
pegasusss
Light Professional
Light Professional

digital, kolko si vážil ked si s tym začal ?
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

103 kg, teraz 99,3 kg (výška 190cm)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Pocitaj s tym, ze ked prestanes fajcit tak sa ti trocha spomali metabolizmus a namiesto fajcenia budes viac jest.
Nehovorim, ze nemas prestavat ak prestat chces ale budes to mat potom s chudnutim o kusok tazsie.

Ak chces oba tak caste kardio. Zadychany na cigaretu chut mat nebudes a cim menej budes fajcit tym lahsie budes stihat. Takze to pojde ruka v ruke so vsetkym.

K teme - najviac sa stotoznujem s vyrokom: There is no proper diet but diversity is the key.
Takze aj pri dostatocnom prijme nejakej latky treba menit jej zdroj. Nech je strava pestra, vyvazena a zjest toho primerane.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

výhoda toho updatu je tá, že zjem iba to čo mi donesú, viac nie :) Som s touto problematikou celkom oboznámený, kedže túto procedúru na sebe realizujem pravidelne každú zimu už 6 rokov.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

javatar napísal: K teme - najviac sa stotoznujem s vyrokom: There is no proper diet but diversity is the key.
Takze aj pri dostatocnom prijme nejakej latky treba menit jej zdroj. Nech je strava pestra, vyvazena a zjest toho primerane.
To je veľmi dobrý výrok, len záleží čo si do tých významov dosadíš - pre vegetariána tvoria misky váh úplne iné "ingrediencie" ako pre nevegetariána
pre paleo-tika tvoria iné ako pre raw-áka

čiže ono to človek, ktorý nemá absolútne prehľad o stravovaní môže pochopiť v absolútnom význame a povie si "že bude jesť všetko"
a pre človeka, ktorý to pochopí relatívne - teda vzhľadom na svoje stravovacie "priority" to pretaví do úplne inej "dimenzie" praxe :D

tým som chcel povedať, že ten výrok nemá jeden význam :lol:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Lenze to nie je navod. To je len dodatok k vsetkym dietam na ktory netreba zabudat. Ale musim priznat, ze som to nenapisal najstastnejsie.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

inak, neviem ci v teme proti konzumacii masa niekto písal, že šecia čo nejedia maso sú v relatívne malom veku ( 15-25 cca ) tak sem sa hľa

http://www.foxnews.com/health/2014/12/1 ... longevity/
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To je taky priklad ze pod ma zboku. Staci si najst hocikoho kto oslavoval stovku a bude prisudzovat vek vsetkemu moznemu vid priklad [ur]http://newsfeed.time.com/2013/05/09/105 ... her-alive/[/url]
pegasusss
Light Professional
Light Professional

nehovorim, že to inak ani nejde .... reagoval som na tvrdenie, že je málo ludí veg, ktorí majú viac ako 30+
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Bol som vegan skoro 2 roky, ale vratil som sa spat k tomu, ze jem prakticky vsetko. Nejem akurat veci, po ktorych mi moje telo vravi, ze toto nie - napr. sladkosti, okrem horkej cokolady, alebo klobasu a pod. Maso jem zvycajne len so zeleninou. Namiesto vyprazanch reznov v struhanke, radsej nieco na prirodno. Namiesto obmedzovania sa v strave a studovani kadejakych teorii, som zacal ovela viac sportovat - co mi ovela viac pomaha dobre sa citit. Z mojej skusenosti mozem odporucit pouzivat sedliacky rozum, "pocuvat" vlastne telo, na co ma chut, a co nie - a nezaoberat sa kadejakymi teoriami.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

boha, prečo akurát mne vraví telo áno na sladkosti, klobasu, slaninu ? :P
pegasusss
Light Professional
Light Professional

sliaCan napísal:Bol som vegan skoro 2 roky, ale vratil som sa spat k tomu, ze jem prakticky vsetko. Nejem akurat veci, po ktorych mi moje telo vravi, ze toto nie - napr. sladkosti, okrem horkej cokolady, alebo klobasu a pod. Maso jem zvycajne len so zeleninou. Namiesto vyprazanch reznov v struhanke, radsej nieco na prirodno. Namiesto obmedzovania sa v strave a studovani kadejakych teorii, som zacal ovela viac sportovat - co mi ovela viac pomaha dobre sa citit. Z mojej skusenosti mozem odporucit pouzivat sedliacky rozum, "pocuvat" vlastne telo, na co ma chut, a co nie - a nezaoberat sa kadejakymi teoriami.
tvoje telo alebo tvoja myseľ ? :P lebo v tom je sakra rozdiel :sly:
resp. potom inuiti musia mať skoro ako heroínovo-abstinenčné stavy keď nejedia to čo ty ;)
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

Ahoj,
poprosila by som o radu, čo sa stravujete paleo, máte nejaký recept na nejaký koláč? Dobrý a jednoduchý? :D
Práve pečiem mrkvový podľa receptu z netu, ale mám taký pocit, že sa mi veľmi nepodarí.
Ďakujem :)
Napísať odpoveď