Referendum o rodine

Diskusie na politické témy...

Zúčastníte sa na referende?

Áno a na všetky otázky odpoviem áno
22
16%
Áno a na niektorú z otázok odpoviem nie
13
9%
Áno a na všetky otázky odpoviem nie
3
2%
Nie
92
66%
Ešte neviem
9
6%

Celkom hlasov: 139

butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Referendum o rodine

Príspevok od používateľa butthead »

vychovou nie je skor myslene ako pocas fyzickeho a psychickeho vyvoja jedinca ?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Časť spoločnosti potrebuje hromozvod a naň smerovať svoje komplexy a neistoty. Im môže rétorika o ohrození tradičnej rodiny a nájdenie nepriateľa aspoň dočasne priniesť „istoty“. Súčasnú propagandu proti homosexuálom, proti otvorenej spoločnosti a proti predstaviteľom „kultúry smrti“, vnímam ako slovenské „déja vu“. Opätovne ožívajú mentálne konštrukcie postavené na vyvolávaní strachu. Kedysi sa manipulácie a vyvolávanie pocitov ohrozenia obracali proti Židom, Maďarom, Rómom… Dnes sú na rade homosexuáli. V ničom sme sa nepoučili?
Hrozivá predstava o krádeži detí je účinný archetyp. V stredoveku sa pogromy na Židov spúšťali šírením fantázií o tom, ako Židia kradnú deti, lebo ich krv potrebujú pre svoje rituálne obrady. Dnes sú to pre zmenu homosexuáli, čo nám chcú ukradnúť naše deti. Na takýto blud treba dosť veľkú mieru zhovädilosti.
Výskumy zo zahraničia jednoznačne ukazujú, že je užitočné, ak sa na školách zodpovedne a citlivo realizuje sexuálna výchova (a je jedno či je pod názvom výchova k manželstvu, rodičovstvu alebo v kontexte zdravotnej výchovy). Takže nestačí moralizovanie a tzv. „výchova k sexuálnej abstinencii“. V školách so sexuálnou výchovou je počet potratov u dievčat niekoľko násobne nižší. Mládež tam začína so sexom neskôr, má výrazne menej pohlavných chorôb. Výskumy nezaznamenali nejaké škodlivé následky sexuálnej výchovy, žiadnu predčasnú sexualizáciu, ani mravné znecitlivenie. Naopak. Čísla nepustia. Zastavenie sexuálnej výchovy v 80-tych rokoch v niektorých štátoch USA bolo nešťastné, devastujúce rozhodnutie, to konštatujú rovnako zahraniční, ako aj americkí experti.
http://www.priestori.sk/dusan-ondrusek- ... _rozhovor/
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Po neodvysielaní reklamného spotu je tu ďalšia cenzúra v televízii.
Od pádu komunizmu uplynulo ešte iba 25 rokov a už je tu znovu tvrdá cenzúra. My Slováci máme veľmi krátku pamäť ... Nič než diktatúru si asi nezaslúžime. Nech sa už tá diktatúra bude nazývať hocijako. Či sme sa už pchali do riti Sovietskemu zväzu alebo potom Mečiarovi a teraz je pre nás asi najatraktívnejšia Bruselská riť. Ktorá riť to bude nabudúce ?

RTVS sa svojím konaním vrátila pred rok 1989 - znova zaviedla cenzúru
http://presov.korzar.sme.sk/c/7605351/r ... endum.html

RTVS a Markíza odmietli zverejniť spot Aliancie za rodinu k referendu
http://www.hlavnespravy.sk/rtvs-a-marki ... ndu/506307
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Tonka si velmi vazim, dokonca aj ako knaza.
https://dennikn.sk/30966/ako-budu-v-ref ... ne-anketa/

Zúčastníte sa 7. februára referenda, ktoré zorganizovala Aliancia za rodinu?

Nie. Život je posvätný a drahý, ale tá druhá strana dosť veľa vyskakuje, skôr som zdržanlivý. Bol by som za to, aby sa jedni aj druhí navzájom neprovokovali, aby sa konflikty nevytvárali, ale miernili. Ľudia, ktorí majú aj inú orientáciu, si to musia skromne niesť, ako si nesie niekto svoje postihnutie fyzické alebo mentálne, tak nesmieme veľa vyskakovať. Nie je dôležité, akú má niekto orientáciu, ale čo vytvára a čo dáva na stôl spoločnosti.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ramaya napísal:Po neodvysielaní reklamného spotu je tu ďalšia cenzúra v televízii.
Od pádu komunizmu uplynulo ešte iba 25 rokov a už je tu znovu tvrdá cenzúra. My Slováci máme veľmi krátku pamäť ... Nič než diktatúru si asi nezaslúžime. Nech sa už tá diktatúra bude nazývať hocijako. Či sme sa už pchali do riti Sovietskemu zväzu alebo potom Mečiarovi a teraz je pre nás asi najatraktívnejšia Bruselská riť. Ktorá riť to bude nabudúce ?
Joj a Markiza su sukromne spolocnosti, cize je iba cisto na rozhodnuti ich vedenia, s ktorym obchodnym partnerom budu spolupracovat a s ktorym nie. Praveze by bola tvrda totalita, ak by im niekto nariadil s kym maju robit obchody a s kym nie. Navyse za to co pustia do vysielania nesu pravnu aj financnu zodpovednost. Okrem toho uz vidim akoby taka TV LUX vysielala spoty na duhovy pride a podobne.

RTVS je verejnopravna televizia. Zakon jej urcuje, ze musi dat priestor vsetkym stranam v ramci politickej kampane. Ako keby nestacilo, ze na RTVS bezi plno krestanskych magazinov a relacii a zaznamov z roznych omsi a co ja viem coho. Cirkev este aj tam musi pchat tu svoju propagandu na referendum. Takze sa necudujem, ze im stopli ten zaznam z omse, kde takato propaganda je. Verejnopravna televizia je financovana z penazi vsetkych danovych poplatnikov, aj tych homosexualnych. Dava teda priestor roznym mensinam. Taka ceska televizia ma relaciu pre LGBT divaka uz viac ako 15 rokov, preco taku relaciu nema aj RTVS? To sa ti zda ferove?

Cely ten medialny osial co sa okolo toho strhol. Mi to pripada ako suboj Dávida a Goliáša. Cirkev ma priame napojenie na stat, politicke konexie, neobmedzeny zdroj financii, obrovsky priestor vo verejnopravnej televizii, obrovsky priestor vo verejnom priestore. Druha strana v podstate ani neexistuje okrem par jednotlivcov, ktori pisu blog na nete vo svojom volnom case. A napriek tomu sa doslova najdu taki chu****, ktori tvrdia, ze ten Goliáš je terorizovany cenzurou a totalitou??? To je rovnaka chu****, ako ked ludia z Aliancie za rodinu tvrdia, ze sexualna vychova ma ucit skolkarov masturbovat alebo ze homosexuali budu kradnut deti, pripadne ze adopcny proces u nas vyzera tak ako nakup v supermarkete.

Slovenske rodiny trapia uplne ine problemy ako nejaki gejovia a nejake lesby. Myslim, ze to velmi dobre vedia aj v Aliancii za rodinu. Ale je pre nich pohodlne bojovat proti problemu, ktory si sami vymysleli a ktory realne ani neexistuje. Dobre to vystihla ta znechutena "tradicna" blogerka, ktora prirovnala sucasnu situaciu k tomu, ako keby horela cela dedina (rodina) a Aliancia za rodinu sa rozhodla nehasit dedinu, ale minut vsetku vodu na hasenie susedovho grilu, lebo nesuhlasia s jeho stravovacimi navykmi.

Referendum je pre mna prieskum volicskeho potencialu Aliancie za rodinu pred bliziacimi sa parlamentnymi volbami, navyse z penazi danovych poplatnikov.

Zaujimavy komentar:
Ja tiez nemozem mat deti a momentalne so zenou cakame na treti IVF pokus a nemozeme to povedat jej rodicom, pretoze je velmi pravdepodobne, ze by sa jej rodicia, ktori uz vysedeli v kostolnej lavici dieru s vlastnou dcerou prestali stykat a na vnuca by sa ani nepozreli, lebo umele oplodnenie je “proti Bohu”. Cize sa viem vzit do pocitov homo-parov, ktore by chceli dieta. A viem sa vzit aj do pocitov – aj ked samozreme len ciastocne a na uplne inom- daleko nizsom leveli – gayov, ktori to taja, hlavne pred rodinou. Od velmi mladeho veku, este pred prvym svatym prijimanim niekde v tretej triede zakladnej skoly som vedel, ze ja jednoducho v Boha neverim, aspon nie v toho mudreho bradateho uja, ktoreho nam kreslia na modlitebne knizky, a neverim ani v to, ze ked je boh taky mudry a velky a dobrotivy tak vyzaduje od 2 miliard ludi aby spievali dokola tie iste pesnicky a odriekali tie iste modlitby, prd mu zalezi na tom ci je v kostole spravna kvetinova vyzdoba a ci ma pan farar rucho tej spravnej fialovej farby. Ja sa nikomu z viery nesmejem ani som sa nikdy nesmial ani ju neznevazoval, nech si kazdy robi co chce, ale ja som vyrastal v rodine, ktora ma – 15 rocneho mladeho zasrana – “vyhodila” z domu – nie naozaj, ale pol roka som musel byvat na stredoskolskom internate, hoci som chodil na strednu skolu v rodnom meste. Lebo som si nevazil co mam doma, ked nerespektujem pravidla rodiny a odmietam ist na birmovku, a mam teda ist prec z domu – strednu skolu mozem dostudovat a potom si mam ist kade lahsie, ked som neznaboh. Nechal som sa sprosto a bezchrbtovo kupit za novy pocitac. 50 tisic korun bol vtedy par rokov po revolucii velky peniaz, ale cela rodina sa poskladala len aby v rodine nebola cierna ovca bez birmovky. Mozem sa pred sebou vyhovarat, ze som mal 15, bol som mlady a hlupy, a hlavne som chcel ist domov, do svojej postele, a nezit ako vo vazeni na internate, kam rodicia odkladali neposlusne deti, aj ked narozdiel od mojho pripadu to boli regulerni grazli, ktorych rodicia nevedeli zvladnut. Ja som 10 mesiacov klamal spoluziakov, ze som hokejkou vybil zuby spoluziakovi, lebo keby som im povedal, ze som tam len preto, ze som z klerofasistickej rodiny, ktora ma odstrcila lebo nechcem ist na birmovku asi by sa vymyslena historka o vybitych zuboch stala realitou a ja by som dnes nevedel povedat vlastne meno bez suslania. Je to uz 20 rokov a doteraz rodicia ziju stastne v tom, ze syn bol len lenivy a jednoducho sa mu nechcelo chodit do kostola. A mna nebavi hrat sa na katolika. Nebavi ma chodit v nedelu do kostola a otvarat hubu na prazdno ako ryba ked sa akoze nahlas modlime, lebo ja uz ani ten Otcenas neviem dalej ako po zbavnaszleho, hoci to musim podstupit len raz ci dvakrat do roka ked sme na navsteve u rodicov na cely vikend. Ale rodicov si nevyberiem. Stare rany su davno zahojene a pravdu im poviem az nad hrobom. Ale vzit sa do pocitov gaya, ktory cely zivot pred rodicmi musi hrat divadlo a z casu na cas poprosit kamarata/tku opacneho pohlavia aby prisla v nedelu na rodinny obed a zahrala frajera/ku, sa myslim, viem aspon ciastocne. Zit v netolerantnej rodine nie je postihnutie a ani tazky zivotny udel. Pretoze to je problem mojich pokrvnych pribuznych ze ma nevedia akceptovat ako “neznaboha”, a nevedeli by ma akceptovat ani ako homosexuala ak by som nim bol. Ale ak si clovek mysli, ze je to tazky zivotny udel alebo postihnutie, nech sa ide prejst po oddeleni onkologie a spyta sa na nazor niekoho, komu uz vyrezali polovicu vnutornosti ci nejake pletky s ludmi s plochym pohladom na svet stoja za to. Nestoja. A uz vobec nie aby sa riesili v stupidnom referende. Kazdy clovek, co o sebe nieco taji, pretoze dany aspekt jeho osobnosti je prinajmensom polarizujuci vie, ze on neskryva svoj problem. On skryva problemy ludi okolo neho. Pretoze ludia inej sexualnej orientacie, viero(ne)vyznania, svetonazoru a hocico ineho, na co ma kazdy clovek slobodne pravo ziaden problem namaju. Proste su aki su. Spolocnost ma problem.
https://dennikn.sk/30966/ako-budu-v-ref ... ne-anketa/
casedrix
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa casedrix »

Po neodvysielaní reklamného spotu je tu ďalšia cenzúra v televízii.
Ako inak. Hlavne, že niektorí predstavitelia cirkvi sa pchajú do riti Aliancii za rodinu, ale tak whatever. Každý nech si najprv pozametá pred vlastným prahom.

Samozrejme po slovách typu tvrdá cenzúra alebo diktatúra tu už budem čakať len Godwin's law v spojení s konkrétnymi médiami. Zaujímavé, že keď sa zamietne reklama hocijakej komerčnej spoločnosti, tak vtedy tu nevládne ani tvrdá cenzúra, ani diktatúra. Ak sa však zamietne spot AzR...
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Zakazovanie niečo cirkvi na Slovensku je len a len krok vpred. :) Páčia sa mi obe rozhodnutia.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

vonjose napísal:Zakazovanie niečo cirkvi na Slovensku je len a len krok vpred. :) Páčia sa mi obe rozhodnutia.
Je to krok k diktatúre. Po Viťaznom februári v roku 1948 sa to tiež začalo útokmi voči kresťanom a nakoniec to skončilo útokmi proti každému čo mal iný názor.

Toto je referendum a médiá cenzúrujú jeden názor.
Čo im bude brániť v budúcnosti , aby necenzurovali volebnú kampaň hociktorej im nepohodlnej politickej strany čo bude kandidovať do parlamentu ?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nie je to žiadny krok k diktatúre. Nikto tu na kresťanov neútočí.
Súkromná spoločnosť sa rozhodla neuzavrieť zmluvu s iným subjektom na základe ich vnútorných predpisov. Môžu vykrikovať koľko chcú ale nemôžu nikoho nútiť vysielať ich reklamu. To by bola diktatúra.
Tiež im žiadny štátny orgán nezakazuje propagovať a šíriť ich reklamný spot, takže o nejakej cenzúre sa moc nedá hovoriť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ano strasna cenzura. Ved maju len bilboardy po celom slovensku, pise sa o tom v novinach, casopisoch, je to vo vsetkych kostoloch, a dnes mi vyhodilo na nich reklamu na youtube, ale hlavne ze su ceznzovany.
Je to s rovnakeho sudka, ako pochody za zivot, neriesia sa realne problemi, len sa vytvori strasiak, ktory sa vyriesi a mame novych hrdinov.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ved maju len bilboardy po celom slovensku, pise sa o tom v novinach, casopisoch, je to vo vsetkych kostoloch, a dnes mi vyhodilo na nich reklamu na youtube
- Bilboardy sú len v mestách
- Tých ľudí čo si kupujú noviny a časopisy je zanedbateľné množstvo v dnešnej dobe
- A tí čo nechodia do kostola ? Nemôžu o tom vedieť ?
- Youtube tiež sleduje menšina občanov

Médium s najväčším dosahom je televízia , vždy to tak bolo a bude.

Zaujímavé , že všetci mlčíte o STV , ktorú si platia všetci čiže aj kresťania. Vrátili sme sa do čias mečiarizmu , keď mohol byť v STV prezentovaný len ten jeden správny názor a ostatní sa dostali na obrazovku len výnimočne a väčšinou ich páni redaktori vykreslili v negatívnom svetle. Ale ako som písal my Slováci máme veľmi krátku pamäť
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Kedze druha strana nema reklamu, STV by prezentovala iba jednu stranu, preto to spravne odmietla.
Btw, casto pocuvam o nejakej strasne silnej lgbt lobby. A zrazu si nevie jednu reklamu spravit :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ramaya napísal:- Bilboardy sú len v mestách
len :D
ramaya napísal:Tých ľudí čo si kupujú noviny a časopisy je zanedbateľné množstvo v dnešnej dobe
Dokaz to, silne o tom pochbujem.
ramaya napísal:A tí čo nechodia do kostola ? Nemôžu o tom vedieť ?
Ti o tom vedia s radia, bilboardov, ....

ramaya napísal:Zaujímavé , že všetci mlčíte o STV , ktorú si platia všetci čiže aj kresťania. Vrátili sme sa do čias mečiarizmu , keď mohol byť v STV prezentovaný len ten jeden správny názor a ostatní sa dostali na obrazovku len výnimočne a väčšinou ich páni redaktori vykreslili v negatívnom svetle. Ale ako som písal my Slováci máme veľmi krátku pamäť
Na STV nie je co riesit.
To co si napisal je bezprecedentne, aj ateisti platia dane, dokonca aj teplý.
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

ramaya napísal:- Youtube tiež sleduje menšina občanov
Nepoznám nikoho v nedôchodcovskom veku, kto by nepoužíval z času načas Youtube. Ukáž mi, prosím, nejakú štatistiku, ktorá potvrdzuje toto tvoje tvrdenie.
Myslím si že o referende je informované dostatočne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Najlepsie na tom je, ze si mysli, aku ohromnu medialnu silu a sledovanost ma RTVS :D :D :D
ramaya napísal:Zaujímavé , že všetci mlčíte o STV , ktorú si platia všetci čiže aj kresťania. Vrátili sme sa do čias mečiarizmu , keď mohol byť v STV prezentovaný len ten jeden správny názor a ostatní sa dostali na obrazovku len výnimočne a väčšinou ich páni redaktori vykreslili v negatívnom svetle.
Ved prave. Spot ma len Aliancia za rodinu, ziadna protistrana neexistuje. Preto, aby nebol prezentovany len jeden nazor, ako za meciarizmu, tak RTVS spot aliancie za rodinu neodvysiela. Podla zakona je totiz povinna dat medialny priestor aj protistrane, rovnako v diskusnych relaciach ma byt zastupena protistrana a ked nie, tak ju ma nazoro zastupit moderator.

Citaty z biblie som videl aj na bilboardoch pri ceste mimo mesta a mimo obce.

RTVS vysiela pravidelny krestansky magazin + omše, tak neviem o co ti ide tou poznamkou, ze si ju platia aj krestania. Gejovia su oslobodeni od koncesionarskych poplatkov alebo co?

Redaktori Alianciu za rodinu vykresluju negativne? A vies, kto je ta teta v spote aliancie a v ktorej televizii pracuje? :D Ked tu mame ten meciarizmus a homolobby ma ohromnu silu, tak preco este nedostala padaka? :D
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ramaya napísal:Zaujímavé , že všetci mlčíte o STV
Pokiaľ viem, RTVS sa vyjadrila, že dá rovnaký priestor obom stranám pred referendom.
Reklama by mala zostať reklamou a nie nástrojom na propagáciu názorov. Alebo snáď AzR vidí referendum a populizmus okolo neho ako svoj produkt, ktorý sa snaží pretlačiť ľuďom?
ramaya napísal:Médium s najväčším dosahom je televízia , vždy to tak bolo a bude.
To určite.

Zvyšok sú len nepodložené šplechy.

//edit: Spomeň čerta... Len, čo som odoslal príspevok. A vraj im nikto nechce dať priestor. Ale hlavne, že ešte aj na hojko sa vtierajú a otravujú občanov :D
Viem, je to AdSense
Prílohy
azr.PNG
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Spot ma len Aliancia za rodinu, ziadna protistrana neexistuje
A kto bránil tým protistranám aby vyrobili nejaký proti-spot ? Myslíš si , že napríklad taká homo-strana ako SaS nemá peniaze na jeden reklamný spot ?

To akože keď budú parlamentné voľby a nejaká politická strana nebude mať záujem v televízii o reklamný spot , tak televízia odmietne odvysielať spoty všetkým politickým stranám a hnutiam ?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ak si si nevšimol, RTVS ako štátna televízia dáva pred voľbami rovnaký priestor všetkým politickým stranám formou diskusií a ak si dobre pamätám, tak aj nejaké krátke spoty mali v nejakom "volebnom okienku." Alebo podľa teba malá strana vo voľbách nemá právo na mediálny priestor, keď si ho nedokáže zaplatiť?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ramaya napísal: A kto bránil tým protistranám aby vyrobili nejaký proti-spot ? Myslíš si , že napríklad taká homo-strana ako SaS nemá peniaze na jeden reklamný spot ?

To akože keď budú parlamentné voľby a nejaká politická strana nebude mať záujem v televízii o reklamný spot , tak televízia odmietne odvysielať spoty všetkým politickým stranám a hnutiam ?
Protistrana zaroven neexistuje a zaroven protistrana Aliancie za rodinu je siroke spektrum obcanov roznych nazorov, hodnot a socialneho statusu (dokonca su aj katolici, ktori su proti referendu a proti tomu co robia Aliancia za rodinu), co ukaze aj referendum, kedze nakoniec bude neuspesne, pre nizku ucast.

Pri parlamentnych volbach poskytuje RTVS medialny priestor prostrednictvom politickych diskusii, pricom este aj meria cas jednotlivym kandidatom, aby vsetci hovorili priblizne rovnako. Zaroven vysielanie spotu umoznuje vsetkym stranam vo vopred presne urceny cas. Ak nemas spot, tak v tom bloku vsetkych politickych spotov RTVS odvysiela rovnako dlho spot s napisom "Tento priestor bol poskytnuty tej a tej strane". Nie je mozne si kupovat reklamu v RTVS ako to chcela urobit Aliancia za rodinu, kedze sa jedna o politicku kampan a ide o verejnopravnu televiziu, ktora sa musi riadit prislusnym zakonom. Reklamu si mozu kupit v sukromnych televiziach a nikto nema pravo nutit podnikatelov do toho, s kym maju robit ksefty a s kym nie.

Tak si zo zhrnme. Cely cas tu vyblakujes o meciarizme a diktature, pricom si za to, aby verejnopravna televizia dala priestor len jednej strane (a porusila zakony SR) a si za to, aby sukromne spolocnosti museli robit ksefty s kazdym, kto ma prachy. Tieto praktiky, ktore vyznavas, mi presne zneju ako totalitne praktiky.

Alianciu za rodinu musela ta kampan vyjst na poriadne stovkytisic eur. Cital som, ze si idu platit reklamu aj v novom case a inych bulvarnych dennikoch. To uz im nevadi, ze si robia reklamu v takom moralnom hnoji? A za take prachy...som zvedavy, co ocakavaju ako navratnost. Zeby budovanie volicskej zakladne pred parlamentnymi volbami a pretransformovanie Aliancie za rodinu na politicku stranu?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

inak, keďže according to Mr. Sulík ( zo SaS ) je uz teraz v zákone, že homo si nemôžu adoptovať deti, tak podla neho sa nič nezmení, ked ludia dajú áno v druhej otazke a ref. bude platné ...... kebyze ludia dajú nie a bude platné tak sa zmení zákon a homo si budu moct adopt. deti ? - čiže v tom pripade je otázka postavená ( implicitne ) na zotrvaní terajšieho stavu či sa mýlim ?
Napísať odpoveď