hej, je to dôležité :] možno že to ešte spravím, nič sa ty neboj. nepoznáš všetky okolnosti. potrbeujem vedieť čo robiť v prípade "čo keby".
takže zamestnanec pošty musí byť priamo na videu? azda treba zdeliť aj jeho meno? nestačí pri otváraní zdeľiť meno a adresu odosielateľa, spomenúť čo tam malo byť a proste natočiť čo tam skutočne je?
Podvod pri dobierke - čo robiť?
-
Old Dirty Bastard
Guru
Re: Podvod pri dobierke - čo robiť?
Uz viackrat bolo spominane, ze posta a kurierske spolocnosti zodpovedaju iba za prepravu balika a to, ze sa obsah neposkodi ak je oznaceny ako krehky. Ak je obal poskodeny, nemusis zasielku prebrat, ak je ale vnutri nieco ine, tak to nemozes vratit. Tuto informaciu uvadza napriklad aj eshop mall.sk pri objednavani. Su pribehy, kedy sa takyto balik podarilo vratit, ale zalezi to vzdy na ochote zamestnanca a ide o obchadzanie procesov.
Ak si otvaranie natocis, tak to bude v pripade potreby dobry dokaz v tvoj prospech. Ale tu by som sa priklonil k CheZteRovi, ak sa s predavajucim mozes lahko stretnut a on to odmieta, tak je to velmi podozrive.
Ak si otvaranie natocis, tak to bude v pripade potreby dobry dokaz v tvoj prospech. Ale tu by som sa priklonil k CheZteRovi, ak sa s predavajucim mozes lahko stretnut a on to odmieta, tak je to velmi podozrive.
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
aj ked to natocis tak nic tym nedokazes
to je kruta slovenska pravda
-
Old Dirty Bastard
Guru
volal som s ním.. znie ako seriózny človek, aj dobrý feedback. vraví, že je pracovne vyťažený a často mimo domova, ja mu zatiaľ nemám prečo neveriť.. nič nenasvedčuje opaku, ani feedback.. účet má pritom vytvorený už vyše roka. to je mi jasné, že po prevzatí už nespravím nič. mne ide skôr o to čo spraviť, ak dôjde k podvodu už po otvorení/prevzatí. aký je tam správny postup pri náprave, aby predajca nedostal prostriedky. azda sa musí dať niečo robiť. predsa nezačnem inzerovať zlaté vajcia za výhodnú cenu a posielať ľudom willy nilly beztrestne kamene a prejde mi to. kde sme.. čo mi bráni potom podvádzať? morálka? ha-ha.
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2015, 9:51)
to s ním mám nahrať rozhovor, nechať ho predstaviť sa, spomenúť na čom sme sa dohodli pri dobierke a následne natočiť video? to už bude postačovať, či furt nič moc? 
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2015, 9:51)
akože kur*a nie?vendo napísal:aj ked to natocis tak nic tym nedokazesto je kruta slovenska pravda
Brani ti v tom to, ze ked to zacnes robit vo velkom, tak vzniknuta skoda bude dostatocna na to, aby to bolo klasifikovane ako trestny cin. Co som si vsimol, tak proti takymto podvodnikom na bazosi sa potom organizuju podvedeni a podavaju hromadne zaloby. Cize kratkodobo to moze fungovat, ale staci, ze podvedies jedneho aktivneho cloveka a ten moze aj s pomocou bazosa najst dalsich podvedenych.
ODB nahranie hovoru bez jeho suhlasu nemoze byt pouzite ako dokaz, takuto nahravku sud zamietne. Otazne je ako by to bolo s kamerovym zaznamom na poste. Ten zaznam moze byt akurat tak plus pre teba. Ako tu uz niekto napisal, posta zodpoveda len za prepravu a nie za obsah zasielky.
Nič v zlom, ale pozitívny feedback na Bazoši si spravím sám, aký len chcem a budem znieť ako najserióznejší predajca pod slnkom.
Ak sa odmieta stretnúť a to kedykoľvek, nie len, že to zaváňa podvodom, ale to podvod asi aj bude.
Ako vieš, že naozaj býva, kde tvrdí, keď si to nevieš overiť?
Zlodeji musia vždy vystupovať seriózne, inak sa im nepodarí nič, no ty by si snáď obchodoval s niekým, kto vystupuje ako hulvát?
Ak ťa ani toto neodradilo a napriek tomu pôjdeš na poštu, tak:
- na pošte ti natáčať na kameru nedovolia
- ak chceš prevziať balík, ktorý označíš pracovníčke pošty ako podozrivý, tá si musí zavolať kolegyňu, otvoriť ho, spísať protokol, ale najprv ho musíš ZAPLATIŤ
- ak sa ti obsah nebude potom pozdávať, musíš ísť na najbližšiu políciu, podať oznámenie na neznámeho páchateľa, ak teda nemáš kompletné overené údaje o človeku, ktorý ťa okradol, čo určite mať nebudeš
- s týmto oznámením pricupitáš späť na poštu, kde im na jeho základe prikážeš stopnúť vyplatenie platby
- potom budeš čakať na oddelenie pošty, ktoré sa zaoberá riešením podvodov, tá bude kontaktovať aj políciu aj miestny úrad, ktorý to začne riešiť (AK budú mať dostatok údajov o predávajúcom, teda bude identifikovaný).
- predvolajú ho, ak sa prizná, dostaneš peniaze späť po cca pol roku po podaní oznámenia
- predvolajú aj teba na úrad a tiež ťa budú spovedať
Toto, čo píšem sú moje osobné skúsenosti, prečítaj si prvý post v tomto vlákne, ktoré som zakladal pred 4 rokmi.
Nemusí sa ti stať, že ti šikovní ľudia tu pomôžu vypátrať vinníka, ako pomohli mne, niekedy proste nie sú stopy a vtedy nie je po čom pátrať.
Ak sa odmieta stretnúť a to kedykoľvek, nie len, že to zaváňa podvodom, ale to podvod asi aj bude.
Ako vieš, že naozaj býva, kde tvrdí, keď si to nevieš overiť?
Zlodeji musia vždy vystupovať seriózne, inak sa im nepodarí nič, no ty by si snáď obchodoval s niekým, kto vystupuje ako hulvát?
Ak ťa ani toto neodradilo a napriek tomu pôjdeš na poštu, tak:
- na pošte ti natáčať na kameru nedovolia
- ak chceš prevziať balík, ktorý označíš pracovníčke pošty ako podozrivý, tá si musí zavolať kolegyňu, otvoriť ho, spísať protokol, ale najprv ho musíš ZAPLATIŤ
- ak sa ti obsah nebude potom pozdávať, musíš ísť na najbližšiu políciu, podať oznámenie na neznámeho páchateľa, ak teda nemáš kompletné overené údaje o človeku, ktorý ťa okradol, čo určite mať nebudeš
- s týmto oznámením pricupitáš späť na poštu, kde im na jeho základe prikážeš stopnúť vyplatenie platby
- potom budeš čakať na oddelenie pošty, ktoré sa zaoberá riešením podvodov, tá bude kontaktovať aj políciu aj miestny úrad, ktorý to začne riešiť (AK budú mať dostatok údajov o predávajúcom, teda bude identifikovaný).
- predvolajú ho, ak sa prizná, dostaneš peniaze späť po cca pol roku po podaní oznámenia
- predvolajú aj teba na úrad a tiež ťa budú spovedať
Toto, čo píšem sú moje osobné skúsenosti, prečítaj si prvý post v tomto vlákne, ktoré som zakladal pred 4 rokmi.
Nemusí sa ti stať, že ti šikovní ľudia tu pomôžu vypátrať vinníka, ako pomohli mne, niekedy proste nie sú stopy a vtedy nie je po čom pátrať.
-
Old Dirty Bastard
Guru
tu nejde len o to, že má niekto pozitívny feedback. áno, ten feedback systém na našich bazároch je zlý vtip. tu ide skôr o to, že konto má vyše roka a má len pozitívny. ak by bol podvodník, tak by mu tam nejaký podvedený pridal feedback negatívny a presedlal by dávno na iné konto, zdravá dedukcia.
čo sa kamery na pošte týka, tak teda neviem.. napadlo mi to preto, že už som to u nás na pošte ľudí robiť videl
síce sa stretávame osobne, ale ďakujem pekne za info, presne takýto postup som potreboval, určite sa zíde do budúcna! veď sme predsa na Slovensku.
čo sa kamery na pošte týka, tak teda neviem.. napadlo mi to preto, že už som to u nás na pošte ľudí robiť videl
síce sa stretávame osobne, ale ďakujem pekne za info, presne takýto postup som potreboval, určite sa zíde do budúcna! veď sme predsa na Slovensku.