3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Detail na jedno z predných okien. Toto je najpraktickejší spôsob na aký som prišiel. Príruba (to je tá vec krémovej farby) bude ešte pripevnená buď skrutkami alebo nitmi (zatiaľ sa len rozhodujem).
Vau.
Inak, len zo zvedavosti, toto je render alebo screen z Blenderu? Lebo na screen je to až moc pekné, a na render až moc "štúdiové".
Inak, len zo zvedavosti, toto je render alebo screen z Blenderu? Lebo na screen je to až moc pekné, a na render až moc "štúdiové".
Ďakujém 
/ Je to cycles, nezvyknem používať klasické lapmy ale plochy (plane) produkujúce svetlo.
/ Je to cycles, nezvyknem používať klasické lapmy ale plochy (plane) produkujúce svetlo.
Reprak Thomson cinema 4d
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2015, 22:23)
Thomson reprak aj s fotkou
//autoeditácia príspevku (26 Jan 2015, 22:23)
Thomson reprak aj s fotkou
Trojdňová práca na predných oknách sa vyplatila. Zahŕňalo to výrobu prírub (alebo ako to nazvať, tie rámčeky krémovej farby ktoré to celé držia pokope), skiel a tesnení. Rozhodol som sa že to bude spojené nitmi, až tak často sa to rozoberať hádam nebude. Tak, teraz pôjdem zrejme na podvozok, ktorý bude dokonca odpružený, no to som teda zvedavý čo zase zmajstrujem. 
mna by zaujimalo ako by sa to dalo zrobiť dynamicky že zrobiš video par sekundove a pohneš modelom voči podlahe a podvozok pružiny zapružia teda postup techniky ako to robiť
Nazýva sa to "constraint", sú to v podstate vzťahy medzi objektami.
Goofy - Vidím že čerpáš z tutoriálov, ale si ozaj šikovný to musím uznať. Zrejme tu mám konkurenciu. 
uz len otexturovat a budem s tym spokojny
Na podvozku som začal robiť trocha oneskorene (dorábal som ešte detaily na predných dverách), takže zatiaľ taká jedno dňová práca.
Táto vecička bude pripevnená zo spodku na helikoptéru, na obrázku je to ale otočené dole hlavou. Inak som s tým celkom spokojný, na začiatok to ani po vizuálnej/dizajnovej stránke nevyzerá najhoršie.
Táto vecička bude pripevnená zo spodku na helikoptéru, na obrázku je to ale otočené dole hlavou. Inak som s tým celkom spokojný, na začiatok to ani po vizuálnej/dizajnovej stránke nevyzerá najhoršie.
Zase podvozok, ešte by to chcelo trocha vystužiť. S tým obdĺžnikovým spojom v strede som to zrejme prehnal, vyzerá byť celkom široký. Nevadí, upravím.
Inak, pôvodný vrtuľník vo filme (a ani nikde inde) odpružený nieje, to bol len taký môj nápad. Ale tak mňa to baví, vymýšľať vlastné veci.
Inak, pôvodný vrtuľník vo filme (a ani nikde inde) odpružený nieje, to bol len taký môj nápad. Ale tak mňa to baví, vymýšľať vlastné veci.
Takže zadná časť podvozku by už aj bola (časom ešte pribudnú detaily/vylepšenia), ešte prednú časť a celý podvozok mám hotový.
Vyzerá parádne, dá sa aj nejak testovať reálna funkčnosť, nejaká "záťažovka"? Či iba čisto odhaduješ, že by to takto mohlo fungovať?
Vuaaaaaa vyzerato riadne Rethon mega !!!
Hensym - Ďakujem, je to len čistý odhad. Neviem o tom že by blender obsahoval takéto záťažové testy, na to treba už nejaký vysoko technický, inžiniersky softvér (a určite aj drahý). Ale rozpadnúť by sa to nemalo, ten podvozok má naozaj poriadne proporcie.
Goofy - Jéj, ďakujem. Si milí.
Goofy - Jéj, ďakujem. Si milí.
Rethon - s Blenderom som nerobil, ale možno by sa dalo niečo spáchať v Pythone (?)