Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
hd_
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa hd_ »

Ja som bral odtiaľto v akcii Spartana na displej (pre mňa top) a back only protector na zadnú stranu. Môžem povedať, že ak človek nechce mať na zadnej strane kryt, tak táto fólia je celkom fajn varianta proti bežným škrabancom. Navyše má taký mierne gumový povrch a perfektne to prilne na drevenom alebo aj sklenenom stole, takže telefón sa ti nešmýka kade tade pri najjemnejšom dotyku. Bral som raz aj predné fólie, tie sú prakticky z rovnakého materiálu, akurát že na displej to nie je zrovna pravé orechové, proste jazdiť prstom po gume je na nič. Takže moje odporúčanie je, že zadná fólia odtiaľ hej a ak niečo na displej, tak buď fólie z iných shopov alebo odhentiaľ Spartana, toho si neviem vynachváliť, hoci niekomu nemusí vyhovovať.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Tempered glass na front na 5S ti neprekaza na Touch ID? Mne to hrozne prekazalo napriklad, az tak, ze som sa vracal naspat ku gumovej folii (teda ku klasike).
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Su skla s vyrezom na home button
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

icefiresr napísal:Tempered glass na front na 5S ti neprekaza na Touch ID? Mne to hrozne prekazalo napriklad, az tak, ze som sa vracal naspat ku gumovej folii (teda ku klasike).
Je pravda, že je tam citeľný prechod, no ak mám byť úprimný, tak na Touch ID som si nikdy nedokázal zvyknúť, takže osobne ho nevyužívam. Ale skúšal som to aj s tým, neprekážalo mi to nejak výrazne, je to len o zvyku. Každopádne fólie ťa síce ochránia pri škrabancoch, ale sklo ťa môže zachrániť pri nejakom nepríjemnejšom páde, už sa mi jedno sklo takto prasklo, keby tam nie je, tak sa bojím, že už by som menil displej. Je to taký väčší pocit istoty u mňa. A to už ani neporovnávam povrch skla a fólie, to je 1000 a 1.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DENNY »

Lord_3D napísal:Tak som si teda zobral ďalšie 5S akurát 32GB a potreboval by som poradiť s nejakou dobru fóliou na zadnú stranu telefónu (nie na displej, tam žiadnu nechcem). Máte niekto nejaké skúsenosti? Ďakujem
Ak mozem povedat svoj nazor - folie su podla mna zbytocnost, ci dopredu, ci dozadu. Telefon ochrania tak akurat proti skrabancom, ktore ti ho nijak neposkodia, ale ked telefon padne na zem, mozes tam mat aj 4 folie nalepene na sebe a telefon sa ti poskodi rovnako, ako bez nich.

Preto mam na svojej 6-tke vpredu tvrdene sklo a na zadnu stranu (samozrejme aj na boky) si coskoro zadovazim z Applu priehladny silikonovy kryt. Niekto "neochranuje" svoj telefon lebo sa mu nepacia nejake kryty, skla, folie a pod., ale ja by som si nedovolil nemat na telefone aspon zadny kryt a uz vobec nie pri telefone za tolko penazi.

Ten priehladny kryt a tvrdene sklo skoro vobec ani nevnimas, sklo je uz premakane tak, ze nijako ta neobmedzuje v dotyku, takze sa nemoze stat, ze tuknes na mobil a nic sa neudeje, to sklo je rovnako citlive, ako "cisty" displej. Co sa tyka krytu - z dialky ani nevidno, ze ho mas, akurat, ze telefon trosicku "zhrubne", ale radsej, nech zhrubne, ako keby mal byt tenky a nachylny na viditelne poskodenie.

P.S. Sice viem, ze konkretne ty mas iP 5S, ale vsetkym ostatnym uzivatelom iP 6 alebo 6 Plus odporucam zakupit nejaky kryt, kvoli vycnievajucej sosovke fotaku - pri pokladani telefonu zadnou stranou na napr. stol alebo iny tvrdy predmet sa ta sosovka moze lahko poskriabat alebo rozbit...

Tot moj nazor na ochranu telefonu.

Inak - tesim sa, ze vsetko sa ti podarilo v pohode vyriesit a ze uz si spokojnym uzivatelom iPhonu, precital som si cely tvoj pripad s tym zahrievanim 5S a reklamaciou. ;)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

DENNY napísal:
Ak mozem povedat svoj nazor - folie su podla mna zbytocnost, ci dopredu, ci dozadu. Telefon ochrania tak akurat proti skrabancom, ktore ti ho nijak neposkodia, ale ked telefon padne na zem, mozes tam mat aj 4 folie nalepene na sebe a telefon sa ti poskodi rovnako, ako bez nich.
to si, drahy synik, este na iPhone necital ebooky.
na 3Gcku bol predok krasne zbruseny z nekonecenho zoomovania a scrollovania.
teraz nosim 4Sko vo vrecku s kartami a klucmi (inak to neide) a bez folie by som asi zahynul strachom z toho, ze dopadne tak isto ako 3G
DENNY
Medium Star
Medium Star

jackb - nechcem vyvolavat ziadne flamewar, ale trosku nechapem tvojej poznamke. Pisal som, ze su zbytocne, ale ze je pravda, ze telefon ochrania proti skrabancom...

A samozrejme treba brat do uvahy, ze cely moj prispevok vyssie bolo porovnanie folii a tvrdeneho skla, hoci teraz pozeram, ze asi to tak nevyznelo. :)
Endy
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Endy »

Ahojte mam problem s iphone 4. Z nicoho nic mi nejde zapnut, cierna obrazovka a dalej sa nepohnem.
Skusal som restore na 7.1.2 ale moc daleko sa nedostanem vid video, presne ten isty problem, myslim, ze to bude nejaka HW chyba, nema stym niekto skusenost ? dakujem :)

[youtube]phL52uBAFTU[/youtube]
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

DENNY napísal: Ak mozem povedat svoj nazor - folie su podla mna zbytocnost, ci dopredu, ci dozadu. Telefon ochrania tak akurat proti skrabancom, ktore ti ho nijak neposkodia, ale ked telefon padne na zem, mozes tam mat aj 4 folie nalepene na sebe a telefon sa ti poskodi rovnako, ako bez nich.
Popravde škrabance sú jediná vec proti čomu chcem ten telefón ochrániť. Za svoj život som mal XYZ telefónov a na žiadnom z nich som nikdy nemal fóliu, alebo nejaký obal :) 5S je prvý telefón na ktorý chcem aspoň zadnú fóliu, lebo ten materiál fakt nevyzerá že vydrží taký pekný.
DENNY napísal: Inak - tesim sa, ze vsetko sa ti podarilo v pohode vyriesit a ze uz si spokojnym uzivatelom iPhonu, precital som si cely tvoj pripad s tym zahrievanim 5S a reklamaciou. ;)
Spokojný užívateľ ešte nie som, lebo mi stále nový kus stále nedošiel :D Ale ja som bol spokojný user iPhonu aj predtým, ale chcel som vyskúšať aj konkurenciu tak som mal najprv HTC One X a potom S4 mini, ale musím povedať, že Androidu mi nateraz stačilo :)
jackb
Redeemer
Redeemer

ja osobne mam vzadu daky cinsky kryt, len nech je a to sklo sa nerype a vpredu http://www.bufflab.com/index.html
DENNY
Medium Star
Medium Star

Lord_3D - sklamany urcite nebudes, 5S je velmi vydarena seria iPhonov :)

k tym skrabancom - pred nimi sice telefon ochranis, no neznamena, ze pokial ti nepadol doteraz ziaden telefon, ze ti nepadne ani tento, rozumies :) Ale ja ta do nicoho nutit nebudem lebo ani nemozem, tak len ti poprajem aby ti dlho telefon sluzil a aby si bol spokojny :)

Tiez mam uz po krk Androidu, pred 6-tkou som vlastnil Samsung Galaxy S3 a som neuveritelne stastny, ze uz ho nemam na ociach, lebo to bol tak spomaleny telefon, ze to az bolelo a pritom v case ked som ho kupoval stal nejakych 520€ a bol vlajkovou lodou Samsungu ..
Lord_3D
Addict
Addict

DENNY napísal:pokial ti nepadol doteraz ziaden telefon, ze ti nepadne ani tento, rozumies :) Ale ja ta do nicoho nutit nebudem lebo ani nemozem, tak len ti poprajem aby ti dlho telefon sluzil a aby si bol spokojny :)
Nebudeme predsa maľovať čerta na stenu :) A popravde nemám rad obaly lebo mi vadia a nepáčia sa mi, možno keď raz nájdem nejaký čo mi nebude vadiť tak si ho kúpim :)
M&M
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa M&M »

Dnes som si vsimol, ze telefon mi vydava slaby pisklavy zvuk, ide to odniekial zhora zo zadnej strany (kde je umiestnena kamrea...). Pri zhasnutom telefone to je velmi tiche, no ked ho rozsvietim tak je to o nieco silnejsie no je to len pocut len ked mam mobil pri uchu, inak nie. Napadlo ma, ze to moze byt tym, ze mam len 9% baterky. Neviete ci je to normalne?
Lord_3D
Addict
Addict

No páni, len tak pre zaujímavosť. Dnes je to tomu pár dní čo mám nové 5S a s týmto som nikdy nezaznamenal problémy ako u toho starého. Telefón je 99% totálne chladný, zahrieva sa (aj to iba veľmi jemne) v prípade nejakého hrania sa alebo podobne. Baterka tak isto vydrží neporovnateľne viac ako pri tom predchádzajúcom. Takže som rád že som nakoniec vrátil a zobral si nový.

Včera som sa nechal nahovoriť na "sklo". Myslím že tam mám ZAGG invisibleSHIELD Glass a musím povedať že som veľmi spokojný. Povrch mi príde viac príjemný ako originál displej a hádam to aj niečo vydrží, nakoľko žiaden obal neplánujem.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

A Touch ID mas ako poriesene? Nemas tam medzeru?
Lord_3D
Addict
Addict

icefiresr: Je tam na to otvor urobený tak, aby nezakrýval homebutton. Toto je jediná vec ktorá mi ako tak prekáža, ale nakoľko to sklo nie je veľmi vysoké, tak to nie je nejaký problém.

Mal by som ešte jeden dotaz: iPhone ktorý som vrátil som restorol prostredníctvom PC a nenakonfiguroval na žiaden iOS účet. Problém je, že mi stále zostal v zozname mojích zariadení na iCloude.
Bojím sa, že po tom čo som ho vrátil a kúpi si niekto iný, tak ho bude môcť používať na mojom Apple účte. Existuje nejaký spôsob ako ho odtiaľ vymazať?
Vo Find My iPhone ten iPhone nie je, je iba v položke "my devices" a odtiaľ by som ho chcel dať preč.

Našiel som si tento návod:
Odstránenie zariadenia so systémom iOS, ktoré už nevlastníte
Ak zariadenie so systémom iOS už nemáte, pretože ste ho darovali alebo predali, musíte ho vymazať na diaľku skôr, než ho odstránite.

Prihláste sa na stránke icloud.com/#find pomocou svojho účtu Apple ID (účtu, ktorý používate v službe iCloud).

Ak používate inú aplikáciu služby iCloud, kliknite na jej názov v hornej časti okna stránky iCloud.com a potom kliknite na položku Nájsť môj iPhone.

Kliknite na položku Všetky zariadenia a vyberte zariadenie.

Kliknite na položku Vymazať [zariadenie] a zadajte heslo účtu Apple ID. Keďže zariadenie nie je stratené, nezadávajte telefónne číslo ani správu.

Ak je zariadenie offline, vzdialené vymazanie sa spustí pri najbližšej príležitosti, keď bude zariadenie online. Po vymazaní zariadenia dostanete email.
Keď sa zariadenie vymaže, kliknite na položku Odstrániť z účtu.

Všetok obsah je teraz vymazaný a zariadenie môže aktivovať niekto iný.
Problém je, že ja tam mám iba svoj aktuálny iPhone, lebo pred restorom telefónu som musel deaktivovať Find My iPhone priamo v starom iPhone. Ako teda ďalej postupovať?
Prílohy
qqbrqc.jpg
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (15.67 KiB) 1124 zobrazení
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

umoznuje jailbreak na ipade mini cellular sms a volania? pripadne ake mate s tym skusenosti (ios 8.1.2)
Dede
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dede »

Chcel by som sa spýtam hľadám na iMac Adobe Photoshop CS5 či niekto nevie skadiaľ zohnať, lebo som našiel len platené či nie sú free. Ďakujem za odpoveď.
jackb
Redeemer
Redeemer

warez je tu uz roky rokuce zakazany.
stiahni si skusobnu verziu a ked ti skonci kup si plnu licenciu.
DENNY
Medium Star
Medium Star

Dnes vysla nova verzia iOS-u, 8.1.3

Ja prave aktualizujem, nejake Vase postrehy? :) Na zahranicnych weboch som cital, ze vraj je tam citelna oprava vydrze baterie a zvysenie bezpecnosti ... Ale tak co pise Apple a co pise clovek, ktory to otestoval, je rozdielne :)
Napísať odpoveď