Pracovny pohovor
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pracovny pohovor
tak mal poslať do riti aj on ju, pokiaľ nebol v pozvánke na pohovor vyslovene napísaný/povedaný dress code. O to skôr, ak ide o pozíciu ktorá nevyžaduje styk s verejnosťou
-
Digital
Guru
to čo bolo v pozvánke už neviem, možno aj bolo, kedže boli všetci v oblekoch s kravatami. Bol som iba v miestnosti kde uchádzači o miesto sedeli. Ale v každom prípade keď idem na pohovor, tak si dám záležať aj na oblečení, nie ako vandrák.
-
audiotrack
VIP
aj keby ideš na pohovor za automechanika tak prídeš v obleku? V niektorých situáciach je oblek zbytočný, a možno až skôr príťažou lebo budeš pôsobiť ako riťolez alebo niekto, kto ani netuší o čom je pozícia na ktorú sa hlási
ak už raz bol oblek predpísaný, a prišiel v nevhodnom (dlhé gate, vyšúchaný..) tak hold, smola. Ale aj tak to podla mňa nie je dôvod na vyhodenie z pohovoru. Môže to spraviť mienku na personalistu ale že ho vyhodili kvôli nohaviciam mi príde silné kafe. Minimálne sa ho mali spýtať na jeho outfit, a či si to dokáže obhájiť a vysvetliť prečo tak prišiel.
ak už raz bol oblek predpísaný, a prišiel v nevhodnom (dlhé gate, vyšúchaný..) tak hold, smola. Ale aj tak to podla mňa nie je dôvod na vyhodenie z pohovoru. Môže to spraviť mienku na personalistu ale že ho vyhodili kvôli nohaviciam mi príde silné kafe. Minimálne sa ho mali spýtať na jeho outfit, a či si to dokáže obhájiť a vysvetliť prečo tak prišiel.
-
hojko
Site Admin
Na vyhodenie to dovod urcite nie je. Kazdopadne si myslim, ze pokial ide o pohovor, tak treba prist v slusnom obleceni, ci su to nohavice, kosela, sveter.
-
Fabo
Hardcore addict
dost casto sa hovori, ze treba prist o jednu "uroven" vyssie nez sa ocakava bezne obliekanie. tzn. ked je dress code volny, tak v business casual, ked je business casual, tak v obleku aspon bez kravaty, ked je oblek tak v kompletnom obleku s kravatou.
Co sa tyka toho vyhodeneho, jedna vec je neprist v obleku a druha vec je prist v obleku ako vandrak, nejakom zosuchanom, nesedia velkosti alebo je to vyslovene mimo napr. bordovy oblek ala 1993.
Co sa tyka toho vyhodeneho, jedna vec je neprist v obleku a druha vec je prist v obleku ako vandrak, nejakom zosuchanom, nesedia velkosti alebo je to vyslovene mimo napr. bordovy oblek ala 1993.
Tak ja Vám neviem, ale do žiadnej firmy som nikdy neprišiel v obleku na pohovor. Napríklad teraz naposledy mi volal v polovici januára konateľ istej firmy a pozval ma na pohovor. Ja som sa do tej firmy nehlásil, no na internete našiel môj životopis a kontakt na mňa. Mal som na sebe oblečené normálne rifle (žiadne staré vyťahané rifle), tenisky, čierne tričko a zimnú bundu s camo vzorom. A čuduj sa svetu, za cca mesiac jeho hľadania nového zamestnanca som bol prvý, ktorého si na dané miesto vybral.
Ono nie vždy musí prísť človek oblečený v nejakom obleku alebo v tesilových nohaviciach s košeľou a topánkami. Čo som sa mohol potom neskôr pri podpise zmluvy s konateľom rozprávať, tak som v ňom zanechal dobrý prvý dojem, bol som mu po stránke správania sa a komunikácie sympatický a taktiež moje doterajšie vedomosti a skúsenosti boli pre neho zaujímavé. Podľa mňa je základom úspechu presvedčiť dotyčnú osobu o tom, že daná pracovná pozícia je presne v tom smere/odbore, ktorý Vás baví, a v ktorom chcete zotrvať. Keď sa na to tak spätne rozpamätám, tak to bola aj prvá otázka konateľa, čo konkrétne chcem robiť a čo by ma bavilo. Až na základe tejto otázky som sa dozvedel, akú pozíciu vo firme mi ponúka.
Ono nie vždy musí prísť človek oblečený v nejakom obleku alebo v tesilových nohaviciach s košeľou a topánkami. Čo som sa mohol potom neskôr pri podpise zmluvy s konateľom rozprávať, tak som v ňom zanechal dobrý prvý dojem, bol som mu po stránke správania sa a komunikácie sympatický a taktiež moje doterajšie vedomosti a skúsenosti boli pre neho zaujímavé. Podľa mňa je základom úspechu presvedčiť dotyčnú osobu o tom, že daná pracovná pozícia je presne v tom smere/odbore, ktorý Vás baví, a v ktorom chcete zotrvať. Keď sa na to tak spätne rozpamätám, tak to bola aj prvá otázka konateľa, čo konkrétne chcem robiť a čo by ma bavilo. Až na základe tejto otázky som sa dozvedel, akú pozíciu vo firme mi ponúka.
Niekedy musí ten človek proste zapadať do kolektívu. Personalista vie, aké osobnosti sú vo firme. Niekedy to nemusia byť len skúsenosti a vedomosti, ktoré daný uchádzač má alebo nemá. Jednoducho sa personalistovi zdá, že by nezapadol, tak ho pošle preč. Nie všetko je len o tom, čo má v hlave. Keď niekto príde v ošúchanom, rozťahanom obleku, čo je podľa neho to najlepšie, najelegantnejšie, čo v šatníku má, ako asi vyzerá jeho najhoršie oblečenie, to zrejme nikto nechce ani vedieť.
Kazdy muz by mal mat v satniku aspon jeden kvalitny oblek.Sice som na pohovore nikdy nebol ale myslim si ze oblecenie vie o dotycnej osobe povedat vela.Vacsina Slovakov ma voci nemu odpor a to z jedineho dôvodu.Ked sa prejdem po meste a na niekoho natrafim tak ma vacsinou na sebe oblek o 3 cisla vacsi z pofiderneho materialu typu polyester,ved v tom sa nemôze dobre citit nikto.Ked si clovek moze dovolit kupit drahe auto tak aspon 3-4 stovky za oblek z vlny by ho nemuseli zabit a ajtak vam vacsinou vydrzi x rokov pokial ho nosite len vynimocne.A myslim si ze nositelovi môze zdvihnut sebavedomie a tym zvysit sancu na uspech nie len na pohovore ale aj inde...
No keď už to porovnávaš s kúpou nového auta. Nové auto si kúpiš, aby ťa dopravilo z bodu A do bodu B. Dá sa povedať, že väčšina ľudí používa auto denne, a nie len 2-3 krát do roka. Lenže čo ak niekto obleky vôbec nenosí a nosiť ich ani nechce? Prečo by mal v tom prípade kupovať oblek za aspoň 300€ - 400€ ak vie, že si ho na seba dá maximálne tak 2-3 krát v roku? Ja osobne oblek nemám a ani si ho neplánujem zaobstarať. Necítim sa v tom pohodlne a tie peniaze, ktoré by som mal investovať do obleku radšej investujem do iného oblečenia, ktoré aj využijem.
Lezim - K obleku som tu pisal pred mesiacom. Porovnaval som oblek z Tesca F&F za 50 eur a Marco Polo za 400, tak rozdiel v tej kvalite viditelny nebol. Myslim si, ze do oblekov sa nevyzna ani tak 1 percento ludi na Slovensku a tak nevie rozlisit takyto oblek, ze ci je kvalitny alebo nie. Pisal som o tom tu - post2136097.html#p2136097 Velmi dobre to zhrnul Noobsz DJ, ze ak ten oblek obleciem 2x za rok, tak mi je zbytocne si kupovat kvalitny a drahy oblek. Ked uz, tak radsej dat 50 eur za kvalitnu a peknu koselu, ktoru mozes nosit aj s nohavicami, riflami, dokonca ako Charlie v Dva a pol chlapa aj s kratasmi
Kosela ma vsetstranne vyuzitie, oblek nie.
Obleky od Marca Pola,Blazka,Pietra Filipiho,Pierra Cardina atd.. za vela nestoja samozrejme najdu sa aj vynimky ale konfekcia je vacsinou celkovo problemova a hlavne u nas na Slovensku pretoze sa sem dovaza dovolim si tvrdit odpad.Obleky su jednoducho nekvalitne spracovane.Treba si najst krajcira ktory ma na Slovensku meno (aj taky sa tu najdu) a pockat si na zlavu z lepsich latok napr. Scabal,Ariston,EZ,Holland and Sherry a podobne...Pripadne si dat usit zo skladovych latok ktore ti ponukne krajcir.A myslim si ze oblek môze mat aj vsestrannejsie vyuzitie staci si nekupit pohrebacke cierne kvadro a môzes ho v pohode vynosit ked to dobre skombinujes...S tym ze sa Slovaci nevyznaju do oblekov musim suhlasit sme v tomto jednoducho pozadu ale uz na prvy pohlad je vidno to ked je niekomu oblek velky.Nehovorim ze musis mat na saku cervenu podsivku,gombiky z rohoviny a monogram ale neviem si predstavit mat na sebe umele sako pripadne to zabit umelou koselou v teplejsich dnoch.Samozrejme kazdy sme iny a nechcem sa tu hadat len to tak citim.Keby mam na ucte miliony tak objednam mikrobus a vsetkym vam kupim oblek na mieru aby ste vedeli ze aj v obleku sa da komforte zit a este to aj vyzera dobre
.
Ja by som ani nepovedal, že slováci sa nevyznajú do oblekov. Jasné majorita možno nie, ale na pohovor nejdeš k majorite, ale k niekomu kto už tých oblekov videl desiatky možno stovky a sám ich zrejme nosí. A jednoducho kvalitný oblek vyzerá ináč ako oblek z tesca v akcii za 99,-Eur. Netvrdím, že človek s dobrou postavou nemôže aj tam nájsť oblek, ktorý nebude úplne zlý a tým, že má sám konfekčnú postavu mu padne, ale vždy bude lepšie vyzerať v kvalitnom, dobre strihanom a dobre šitom obleku. Pretože obleky z tesca jednoducho nie sú dobre šité, nie sú ani dobre strihané a materiál je otrasný, čo spôsobuje že oblek nedrží tvar, krčí sa atď. Samozrejme ďalšia vec je, že aj dobrý oblek ak je veľký vyzerá blbo. Čiže aj vedieť si vybrať oblek je dôležité. Pretože len málo vecí vyzera horšie ako chlap v o tri čísla väčšom plandavom obleku.
-
Fabo
Hardcore addict
Od toho je dobre ist do specializovaneho obchodu. Slovenske znacky su napriklad celkom dobre, nestoja extra vela a maju predajne hore dolu. Osobne mozem odporucit podnikovu predajnu Zekon, v Presove obchod M22 ci M21 pri stanici, ale aj ozetu ci odevu ci jak sa to teraz vola
pripadne v Kosiciach mam dobre skusenosti s obchodom Adam v galerke.
-
Soviet
Darca
Nechce sa mi nov temu zakladat, tak sa skusim spytat ludi, ktory v IT (naj Linux/Unix) obore ficia. Pravdepodobne zacnem behat po dakych pohovoroch a vzdy pride otazka na to, co si zas opakovat, kedze sa to celkom meni.
Nemate zoznam dakych najcastejsich otazok, ktore ste na pohovoroch zazili v tomto odbore?
Cokolvek je plus..
Nemate zoznam dakych najcastejsich otazok, ktore ste na pohovoroch zazili v tomto odbore?
-
masterdead
SysAdmin
Asi neexistuje univerzalna odpoved. Zalezi od firmy, ktoru poziciu chcu obsadit a budu sa podla toho aj pytat a tam je dobre si prejst problematiku.
Ale urcite by mal mat clovek prehlad co je vobec bash, potom najrozsirenejsie distribucie, ich balickovacie systemy, nieco zo sieti, storage (napr vyhody copy-on-write), backup/restore (preco je to potrebne robit), nieco o virtualizacii, bezpecnost. Dobre je ovladat co je slovicko troubleshooting a aj to teoreticky demonstrovat.
Ale urcite by mal mat clovek prehlad co je vobec bash, potom najrozsirenejsie distribucie, ich balickovacie systemy, nieco zo sieti, storage (napr vyhody copy-on-write), backup/restore (preco je to potrebne robit), nieco o virtualizacii, bezpecnost. Dobre je ovladat co je slovicko troubleshooting a aj to teoreticky demonstrovat.
-
Soviet
Darca
Dikes. Samozrejme, ze zalezi od pozicie na ktoru sa clovek hlasi. Napriklad v terajsej co mam, tak popis je nieco v taktomto style. Cize vypada to skorej na take vseobecne linux prace
"Responsible for maintaining the ongoing reliability, performance and support of the systems environment.
The team takes responsibility for Linux system.
Monitors systems, responds to problems and plans for growth.
Provides in depth systems analysis.
Designs, installs, implements, maintains, and troubleshoots complex operating systems software and related program products.
Participates in on-call rotation.
Provides technical consulting on the use and integration of applications into the operating environment.
Possibility to improve project management skills."
Ono nejde o pracu samotnu. Clovek sa takych veci neboji kedze uz vo fachu pracuje par rokov, ale neznasam vsetky tie teorie a podobne veci okolo toho a preto si to vzdy musim opakovat, aby som nezabudol
"Responsible for maintaining the ongoing reliability, performance and support of the systems environment.
The team takes responsibility for Linux system.
Monitors systems, responds to problems and plans for growth.
Provides in depth systems analysis.
Designs, installs, implements, maintains, and troubleshoots complex operating systems software and related program products.
Participates in on-call rotation.
Provides technical consulting on the use and integration of applications into the operating environment.
Possibility to improve project management skills."
Ono nejde o pracu samotnu. Clovek sa takych veci neboji kedze uz vo fachu pracuje par rokov, ale neznasam vsetky tie teorie a podobne veci okolo toho a preto si to vzdy musim opakovat, aby som nezabudol
Co je Soviet, uz ides prec z Islandu?
Inac podla mna je smiesne aby si sa ucil nejake poucky. Podstatne je to co vyuzivas denne pri praci a vediet to vysvetlit, kludne aj vlastnymi slovami, ale hlavne ze chapes podstatu.
Inac podla mna je smiesne aby si sa ucil nejake poucky. Podstatne je to co vyuzivas denne pri praci a vediet to vysvetlit, kludne aj vlastnymi slovami, ale hlavne ze chapes podstatu.
-
Soviet
Darca
No ved samozrejme nevravim o pouckach odrecitovat.. Skorej zabudam ktore temy sa vobec riesia na pohovoroch. Uz prejst si ich a vysvetlit vlastnymi slovami a pridat daco z vlastnej skusenosti je o inom. O nic ine tu nejde 
A hej hej. Stacilo na rok, zarobit, pobehat krajinu a viac by mi asi preplo z tohto pocasia. Nic premna uz. Aj ked takej roboty uz tazko najdem ako mam. Ale zit pre pracu a prachy, to veru nie
A hej hej. Stacilo na rok, zarobit, pobehat krajinu a viac by mi asi preplo z tohto pocasia. Nic premna uz. Aj ked takej roboty uz tazko najdem ako mam. Ale zit pre pracu a prachy, to veru nie
-
aviceN
Guru
V pondelok mam pohovor do IT firmy, potrebujem robotu na 3 mesiace a potom chcem odist do zahranicia, mam v plane odist v skusobnej dobe, tj. z hodiny na hodinu. Mam na pohovore klamat aby som to miesto dostal?
Nejake rady? Dakujem.
Nejake rady? Dakujem.
co ak sa ti plany odjazdu do zahranicia zmenia? staci si nepekne zlomit ruku/nohu a plany su ta-tam
ak na pohovore povies, ze je to len na 3 mesiace, tak pochybujem, ze ta zamestnaju
ak na pohovore povies, ze je to len na 3 mesiace, tak pochybujem, ze ta zamestnaju