Rodná cesta
téma: O rodine, manželstve, vzťahoch a vývoji - /Z dejín vzťahov, o rodine v praveku,neolitickom matriarcháte, v slovanskej občine, kresťanskom feudalizme a v moderných dobách. Čo je manželstvo?/. moderujú: ŽIarislav a Boris
ä
Tam bolo tiež počut, že názory vo vysielači na túto tému nie sú jednotné, inak je to docela zaujimavý prehlad o tom aké formy mala rodina v minulosti.
Dnes som čítal Pastiersky list, ktorý adresujú naši "svätý" veriacim na základe prichádzajúceho referenda. Dopredu sa ospravedlňujem sa všetky vulgarizmy a chcem povedať, že ide o môj subjektívny názor na vec.
Ja sám som človek veriaci, vychovaný v kresťanskej viere, mám všetky sviatosti okrem manželstva. Odkedy som však dospel a otvorili sa mi oči, som kresťanstvo v takej forme ako ho poznáme dnes a ako ho poznáme po tých xy rokov dozadu zavrhol. Tým sa však nezriekam Boha, viery ako takej, len tej povrchnej hnusnej špiny, ktorá zasiera celú podstatu toho, prečo sa Ježiš nechal ukrižovať. Keby dnes vedel, aký posluhovači a s akými hodnotami, budú hlásať v jeho chrámoch "slovo božie" podľa mňa by si to rozmyslel. A prečo som taký nahnevaný?
Hádzať všetkých homosexuálov do jedného vreca a automaticky prehlásiť, že čo gay alebo lesba = zvrátený človek bez morálky, bez súcitu a bez duchovných hodnôt, prehlásiť toto je svinstvo najhrubšieho zrna a popravde sa hanbím, ako niekto môže týchto hlupákov ešte počúvať! Do kostola denne chodia muži a ženy, ktorý svojich partnerov podvádzajú, muži ktorý potom mlátia svoje ženy doma, ženy, ktoré po kostole ohovoria celú dedinu! A títo ľudia sú niečo viac ako homosexuáli, len preto lebo sú zdravo orientovaný?! Pekná koko*ina pán farár! Veľmi sa mi hnusí tento jednostranný pohľad, že homosexuál je iba zvrátené hovädo, neschopné slušného života. Opak je pravdou... Tu nehovorím o úchylákoch z pokecu, kt. si fajčia cikule medzi sebou a pichajú sa do riťky. Tu hovorím o slušných ľuďoch a tých je medzi homosexuálmi väčšina si myslím. A ostatne, čo keď sa pichajú do riti?! Áno, ani mne to nepríde lákavé, mám rád sex so ženou, no ak ma s tým ten gay neobťažuje a je to vecou 2 ľudí, ktorí s tým súhlasia, je to úplne v poriadku si myslím.
Ďalšia vec, fanatický kresťania. Tí sú v poriadku?! Pripečené názory na sex a na zábavu ako z 15. storočia, to je v poriadku? Je v poriadku chlap, ktorý sa iba modlí a nie je s ním žiadna zábava v živote? Je v poriadku žena, kt. ti otrčí iba keď chcete mať spolu dieťa? Ko**t je v poriadku! Je to choré, je to neprirodzené a hnusné! Potláčanie sexuality a subjektívnych názorov na vec, o to vždy v kresťanstve išlo. Oj*bať stádo naivných hlupákov, ktorý sa schádzajú za spevu a modlitieb s vidinou "nebeského života po smrti", toto robia iba hlupáci. Takže teraz je to cirkev, ktorá by sa mala zamyslieť nad tým, že už má "nož pod krkom". Ja verím tomu, že kresťanstvo ako také s mojou generáciou padne. Nechodíme do kostola, nezaujímajú nás hlúpe pesničky, farebné rúcha, prij*bané obrady a kázne, keď tí, ktorí túto vieru prezentujú nie sú schopný žiť v dnešnom svete a priznať si napríklad aj to, že rovnako homosexuál môže z dieťaťa vychovať dobrého človeka, ktorý má charakter, má morálne zásady a je schopný žiť život, v kt. nikomu neubližuje. Tak aká rovnosť potom?! Ako môžu o rodine rozprávať tí, čo ani nemajú vlastné deti?! A určovať, kto čo môže a čo nie. Verím v Boha, no ten musí len hlavou krútiť, aké obmedzené názory majú jeho "služobníci" a rovnako tak nad tým, že kresťanstvo ako také je viera mŕtva, ktorá sa už dobre dlho nevyvíja...
No poviem ti len jedno, by sa sa čudoval koľko poznám sfanatizovaných mladých veriacich, nie len, čo sa referenda týka ale všeobecne vo viere. A často ide o navonok nadpriemerne inteligentných ľudí. A potom ho vidím na facebooku ako aktívneho nadšenca AZR...
Som zvedavý, na víkend ideme na návštevu k svokrovcom i rodičom, mamke z kostola už začína pekne drbať (je to vekom?), ak padne táto téma, tak zrejme poviem, že ich názor rešpektujem ale nechcem sa o tom baviť, aby nejaká hlúposť nerozdeľovala moju rodinu.
Ja len stale nerozumiem tomu, ako su niektori ludia presvedceny o tom, ze hlasovanim ANO nieco zmenia alebo "zachrania tradicnu rodinu" pred imaginarnym nepriatelom. Ako keby si ani necitali tie otazky a nemali povedomie o sucasnom stave v SR.
1/ Manzelstvo ako zvazok jedneho muza a jednej zeny je v Ustave SR. Nic vyssie neexistuje. To chcu vysledok referenda vytesat do hradnej skaly Bratislavskeho hradu?
2/ V SR neexisuju zakony, ktore by nejakym sposobom uznavali partnerske vztahy osob rovnakeho pohlavia. Ziadna strana ani ministerstvo prislusne zakony ani len nepripravuje. A uz vobec nie je mozne, aby si partneri rovnakeho pohlavia mohli adoptovat dieta. Navyse adopcny proces neprebieha tak, ako to prezentuje Aliancia za rodinu = kupovanie deti ako keby sme isli do supermarketu. Sudy v SR neodoberaju deti vzornym krestanskym rodinam a nedavaju tie deti gejom a lesbam. To su vsetko hystericke sprostosti, ktore umyselne siria krestanski fanatici.
3/ Sexualna vychova a eutanazia su 2 uplne odlisne temy. Ustavny sud tuto otazku nemal vobec pustit. Navyse ziadne ministerstvo nepripravuje zmenu zakonov ani sucasneho stavu. Sexualna vychova nie je a ani nebude samostatny predmet. Temy zo sexualnej vychovy sa dalej budu vyucovat v ramci biologie, nauky o spolocnost alebo specialnych workshopov napr. o ochrane pred sexualne prenosnymi chorobami v primeranom veku (15 rocni studenti - podla mna primerany vek), tak ako tomu bolo poslednych 20 rokov a je zvlastne, ze doteraz proti tomu nikto neprotestoval a nechcel si uplatnovat vyhrady vo svedomi . Nikto neuci skolkarov masturbovat alebo deti na ZSke neucia ako mat sex, kam ho strkat a polohy z kamasutry. To su opat cielene totalne fantasmagorie, ktore umyselne siri Aliancia za rodinu a RKC.
Viaceri odbornici, krestanski novinari a nakoniec aj predstavitelia Aliancie za rodinu priznali, ze v celom referende islo najma o registrovane partnerstva. Chromik povedal, ze po referende okamzite zacnu zbierat podpisy na dalsie referendum, pretoze podla nich doslo k poruseniu ich prav a zakona, ked ustavny sud vyradil otazku o registrovanych partnerstvach. Obavali sa opakovania scenara z Chorvatska, kde sa odohralo to, co u nas, cize si dali do ustavy, ze manzelstvo (iba muz + zena) ale zaroven hned na to vlada prijala zakony o registrovanych partnerstvach.
Podla mna zo strany RKC ide cisto o demonstraciu svojej sily, o nic ine. Za poslednych 200 rokov cirkev viac a viac stracala svoj vplyv na dianie v state a politiku. Toto je cisto ukazka toho, ze este maju financie aj politicke konexie na dost znacny vplyv v state.
Tiez je podla mna nehorazne, ze plat knazov ide z penazi danovych poplatnikov = su v podstate statni zamestnanci a zaroven siria svoje jednostranne nazory, vedu politicku kampan a vytvaraju natlak na dalsich ludi, aby hlasovali podla nich. Take nieco by sa nemalo diat.
Tym co robia, len ukazuju, ze sucasny vztah statu a cirkvi by sa mal zacat riesit, lebo je pre stat znacne nevyhodny.
tak Risko si daval tych volajucich ako jednohubky. a to mi vobec nie je sympaticky, ale klobuk dole.
este dostat od Nora aj propodne, provodne, provakcinacne ci prooficialne9/11 IV
Dlho im ta "verejnopravnost" nevydrzala. Vraj to odvysielaju z tohto dovodu:
Ako uviedla hovorkyňa RTVS Dominika Šulková, prenos nedeľnej omše je dlhodobo plánovaný a bol schválený v rámci programovej štruktúry, ešte pred vyhlásením referenda.
Jimmy vyrastal v idylickom prostredí rôznych ústavov. Krátko po pôrode ho jeho milujúci rodičia s láskou zabalili do hebučkej igelitky a uložili ho spinkať do kontajnera na benzínke. "Niečo hrozné sa im muselo stať, lebo už sa po mňa nevrátili", vysvetľuje Jimmy, " ale ujali sa ma v detskom domove a život tam bol fantastický." Nie však na dlho, lebo už o niekoľko rokov ho bezočiví zvrhlíci prišli vytrhnúť z jeho komfortu.
"Vedel som, že niečo nie je v poriadku, keď tí dvaja vošli do miestnosti. Prišli totiž o šiestej. Pozerám sa na nich a hovorím im: A kde je dvanásta?!", opisuje Jimmy deň, keď ho jeho netradiční adoptívni rodičia uniesli z ústavu. Ich perverzná výchova ho navždy poznačila a už nikdy nebol ako jeho kamaráti, ktorí ostali v domove.
Dnes sa Jimmy musí starať o svoju ženu, tri deti, záhradu, psa a dom na predmestí. Môže len závidieť svojim bývalým kamarátom z domova, ktorých vída na lavičkách okolo stanice metra, kde od dvanástej do dvanástej popíjajú vínko a pospávajú.
Naskýta sa otázka, kto tie bilboardy platí. Celé to začína byt velmi neprehladné. Cítim smrad zdochliny, ktorý naplno udrie hodinu po skončení referend. To, kolko prostredkov vkladajú obe strany do vzájomných útokov je zarážajúce.
Nikto ich neplati, lebo je to photoshop (teda tie billboardy Aliancie za hodinu)
A moj odhad financnych nakladov na kampan Aliancie za rodinu? Par milionov euro, mozno na urovni ficovej prezidentskej kampane. Odkial na to beru peniaze si domysli kazdy sam...
Dnes som videl billboard (skutocny), na ktorom bolo napisane, ze genderovi ideologovia su proti Bohu Som sa citil ako v USA, aj tam maju taketo vysinute billboardy.
Solo_Kamen napísal:Cítim smrad zdochliny, ktorý naplno udrie hodinu po skončení referend.
ephramko napísal:Nikto ich neplati, lebo je to photoshop (teda tie billboardy Aliancie za hodinu)
no dajme tomu, ale videl som už tolko chorých vecí, že tomuto by som sa nečudoval (rovnako debilné ako bilboardy aliancie za rodinu)
ephramko napísal:
A moj odhad financnych nakladov na kampan Aliancie za rodinu? Par milionov euro, mozno na urovni ficovej prezidentskej kampane. Odkial na to beru peniaze si domysli kazdy sam...
Viem, že miništranti vedia byt velmi usilovní ale...
ephramko napísal:
Dnes som videl billboard (skutocny), na ktorom bolo napisane, ze genderovi ideologovia su proti Bohu Som sa citil ako v USA, aj tam maju taketo vysinute billboardy.
100% pravda, samozrejme
ephramko napísal:
myslis o jedenastej? ty uchylny chronosexual
Túto tvoju narážku si môžem vysvetlit viacerými spôsobmi a ani jeden sa mi nepáči
u nás na dedine sú od včera plagáty AZR že bude nejaká prednáška na tému referenda, prednášať bude akási pani z výboru pre rodovú rovnosť .. konať sa to bude v .. wait for it .. farskom dome ..
Tolerancia vždy musí zvíťaziť nad nenávisťou. Tolerancia voči druhým ľuďom ešte nikdy nič zlé nespôsobila. Naopak toho zla, čo napáchala nenávisť, je plná história.
Takže 7.2. ma nikto na referendum neprinúti ísť. A ďalšie referendum jednoducho MUSÍ byť o odluke cirkvi od štátu. Kedy stratí tá radikálna organizácia už navždy vplyv nad touto krajinou a jej ľuďmi? Bude to vtedy, keď svoj chod bude musieť financovať len z tých milodarov, čo vyzbiera do zvončeka... Nie z našich daní.
Takze 32-38%, podla tyzden stareho prieskumu. Zacinam sa bat, ze to nakoniec bude platne...
Presne pre toto, treba referendum odignorovat. Hlasovat Proti iba zvysuje pool. Ak pojdu hlasovat iba Ano ludia, potrebuju 50% a jeden hlas - nieco cez 2 mil. ludi. Akonahle chodia hlasovat aj Nie ludia, v tom uplne extremnom pripade sa moze stat, ze im bude stacit 25% a jeden hlas. Je to samozrejme extrem, ale 30/20 alebo 35/15 uz je kludne mozne.