Fotografia - vaše fotky
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
Fotografia je cisto subjektivna zalezitost, cize sa vyhoviet nikdy neda vsetkym. Mne by sa to mozno pacilo aj takto, troska tilt-shiftu fotkam obcas nezaskodi 
To uz vyzera zaujimavejsie. Mozno este trosku hore a dole orezat.
Je to zaujímavé, no ja sa snažím fotky upraviť aby to vyzeralo tak, ako som to videl vlastnými očami. Čiže žiadne omaľovánky, umelé tilt-shifty prípadne fotomontáže sa určite robiť nechystám
Skúsim skôr popracovať na tom postprocesse tak, aby to vyzeralo čo najprirodzenejšie + si konečne zoberiem normálny objektív...
Konkrétne ta prvá sa mi páči, je to pekné oživenie. Ako si to upravoval?
Konkrétne ta prvá sa mi páči, je to pekné oživenie. Ako si to upravoval?
-
masterdead
SysAdmin
Levels, luminosity mask, ND, reflector from bottom a saturation mam pocit
Heh, prvá úprava od masterdead-a mi strašne pripomína také tie staré plagáty, respektíve staré fotky na automapách, a podobne. 
Druhá sa mi nepáči vôbec, tilt-shift budiš, ten mi až tak nevadí, ale tá prepálená modrá mi ubližuje.
Druhá sa mi nepáči vôbec, tilt-shift budiš, ten mi až tak nevadí, ale tá prepálená modrá mi ubližuje.
ja som zas toho nazoru ze upravovat fotka sa ma taka, ktora zato stoji... teraz nehovorim konkretne na tieto dve ale vseobecne, kedze ja sa pp dost zapodievam a moja tvorba vychadza najma z neho... ale to v dnesnej dobe asi drviva vacsina ci uz viac alebo menej
-
masterdead
SysAdmin
Hensym: netvrdim ze to co som spravil, je na vystavu, je to len hruby priklad. Ano, druhu taha do modra hlavne na horsich monitoroch. Napriklad u mna na cineme to vyzera uplne inak ako na notebooku. Z hotovej fotky sa tazko niekedy nieco kuzli. Tilt-shift bola cista uchylka 
-
hojko
Site Admin
Pekne fotky zo snehovej kalamity v NY: http://www.bostonglobe.com/news/bigpict ... story.html
-
jin
VIP
1. Štandardná reportážovka - vadí mi ten človek mimo DOF + mohol si zvážiť foto pri inom svetle - ak to bola ambícia o niečo viac
2. Neurazí - pekná
3. Strom zarastá do Eiffelovky!!
4. MOAR HDR!!! MOAR PASTELKY!
5. dtto
2. Neurazí - pekná
3. Strom zarastá do Eiffelovky!!
4. MOAR HDR!!! MOAR PASTELKY!
5. dtto
Čo tam po strome, mne sa najviac páči práve tá tretia 
Pri prvej bola myšlienka,ale realizácia zaostala no a tie posledné dve... noačo, ja mám rád farby
Pri prvej bola myšlienka,ale realizácia zaostala no a tie posledné dve... noačo, ja mám rád farby
-
masterdead
SysAdmin
mne to pride neostre, kazda jedna, ale pre mna je top 2!
Posledná ti môže prísť neostrá, to beriem, lebo aj je - fotená z ruky, trocha rozmazaná, ale f14, snažil som sa to zakamuflovať. Ale ostatné? Prečo neostré?
-
masterdead
SysAdmin
Okrem prvej teda, hlavne ku okraju chyba ostrost. Napriklad na 2jke je vrchol veze neostrejsi. Moze to by ale sposobene aj PP. Mozno som ale len rozmaznany.
Fotit "krajinky" z ruky... To ani svojim mydlom nerobim. Ale je to tvoja vec 
jackb ani ja, ale náhodou som sa ocitol s foťákom pri takomto západe slnka, tak čo urobíš
Stativ som nemal a fakt som nemal kam položiť foťák...
A masterdead, tá dvojka je panoráma z troch fotiek, takže tá vrchná časť bola v strede fotky. Neostrá nie je, ale môže ti tak pripadať, lebo má taký divný tvar a všeliaké výčnelky okolo... alebo si už vážne rozmaznaný zo svojej super techniky
A masterdead, tá dvojka je panoráma z troch fotiek, takže tá vrchná časť bola v strede fotky. Neostrá nie je, ale môže ti tak pripadať, lebo má taký divný tvar a všeliaké výčnelky okolo... alebo si už vážne rozmaznaný zo svojej super techniky
-
masterdead
SysAdmin
Tak po dlhom čase som bol fotiť. Skoro som zamrzol a fotky tiež moc nevyšli, táto sa mi zdala byť najlepšia 
Yogi19 - odhliadnuc od faktu, ze spravne exponovat sneh je oriesok aj pre skusenejsich fotografov, zvlast pri takto vyraznom kontraste... stale sa jedna o kompozicny mismas z ktoreho nie je jasne, co si chcel zachytit.. ziadny ustredny motiv, naozaj netusim co si nam chcel ukazat. Mozno vlka vzadu za stromom, utopeneho v ciernociernej tme?
Fotil by si tuto scenu aj keby si mal fotoaparat na film?
Tiez mi nie je zrejmy taky vyrazny sum - ci je pridany PP, alebo bolo fotene s tak vysokou citlivostou snimaca.
(tymto nechcem povedat, ze nemas podobne sceny fotit vobec, na ucenie sa su dobre, no prezentovat sa nimi...)
(tymto nechcem povedat, ze nemas podobne sceny fotit vobec, na ucenie sa su dobre, no prezentovat sa nimi...)