Piano (systém spoplatnenia webových stránok)
Re: Piano (systém spoplatnenia webových stránok)
Kto Piano neplati a cita, tak im zisk z Piana neprinasa. Prinasa aspin zisk z reklamy, ktoru tam maju. Ten co Piano neplati a kradne, tak aj po zablokovani si ho nezaplati, minimalne nie 95 percent takychto citatelov. Podla mna im je lepsie to nechat tak, tych ludi az tolko nebude, ale prijem z reklamy to dorovna a maju aj lepsie statistiky citatelnosti a i.
Keď nemôžu, tak sa nemôžu čudovať, že im to ľudia čítajú zadarmo. Mali ju už dávno znefunkčniť a hotovo.beardie napísal:ako ju ostrihnu? keby mohli, tak by ju uz davno odstrihli
Keď má niekto starý mobil a v ňom starú appku SME, tak články číta legálne zadarmo. Takže keď si kúpim starý mobil a dám si tam appku SME, čítam legálne zadarmo. Keď si stiahnem nejaké Android studio so simulátorom Androidu, dám si tam starú appku SME, tak čítam tiež v podstate legálne zadarmo a navyše na PC. A keď pristúpim k článku rovnako, ako stará appka, len obsah zobrazím v prehliadači, tak je to zrazu nelegálne zadarmo?
= moralny hazard, definiciu si najdi na nete, v skratke "vyuzitie neverejnej infomacie na vlastne obohatenie"
Obohatenie? Sakra, idem stahovat!!!
sa smej, teraz ukradnes par clankov z netu, nabuduce pojdes zadarmo v MHD a ani sa nenazdas, budes kupovat pozemky pod buducou severnou R4 a budes akoby clenom Smeru 
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
beardie napísal:BX: server by musel zistovat verziu appky a ta by mu toto info musela posielat, kedze v starej verzii to implementovane nie je a autor nepijana ju zo zrejmych dovodov neaktualizuje na novsiu verziu, je tato chyba neopravitelna
Kód: Vybrať všetko
$app_version = 1.2; // Toto info by posielala priamo aplikacia, server by to len precital
if (!isset($app_version) OR $app_version <= 1){
exit;
}
echo "Nas najnovsi mrdly clanok je tu!";Kod mozte skusit tuto: http://writecodeonline.com/php/ ($app_version mozte skusit zmenit na 1.1 alebo ine cislo, alebo aj vymazat).
Ina vec ale je, ze samotne SME neblokuje/nepresmeruje uzivatela PC z mobilnej stranky na verziu pre PC:
http://s.sme.sk/export/ma/?c=3921164
Zasa ale blokuje ich platene clanky:
http://s.sme.sk/export/ma/?c=7621652 (bez NepiJana dostanete 404). Takze toto maju osetrene, uz len staci dat na server kod ohladom verzie aplikacie a je to. Nemyslim si ze by vacsina mala stary OS na mobile a aj keby, oficialnu apku mozu v klude upgradnut aj pre starsie OS aby fungovala.
V skratke: Oni vedia ako to opravit, no oni ziskavaju aj peniaze z navstevnosti. Myslite ze tie blbosti co maju pre inzerentov su na zaklade akych cisel? Rataju tam kazdeho navstevnika, ak by to zablokovali, vela ludi by slo ku konkurencii a to je zly biznis.
Michaelo tam ide o niečo iné, nie je to také jednoduché.
Beardie to ale trocha preháňa, Sme zo mňa urobí zlodeja asi tak, ako Call of Duty teroristu
Beardie to ale trocha preháňa, Sme zo mňa urobí zlodeja asi tak, ako Call of Duty teroristu
posiela teraz cislo verzie ta stara appka?
imho nie, inak by to blokli
imho nie, inak by to blokli
-
Michaelo
Hardcore addict
Lenze tam nie je problem ta bloknut ak neposielas ziadne cislo verzie, o to ide. V klude vymaz z mojho kodu tu verziu a aj tak ti neukaze ten text pod tym.
Inak upravil som ten prispevok.
Inak upravil som ten prispevok.
hej, rozumiem, ale asi nieco take naimplementovane nemaju, z akeho dovodu, to netusim
Michaelo na platené články tam majú úžasné zabezpečenie cez detekciu user-agent. Keď pristúpiš cez tie najznámejšie prehliadače, dostaneš 404. Ak pristúpiš bez user-agent, alebo z nejakého menej známeho prehliadača, v pohode to zobrazí (stačí napr Kindle browser, alebo iceweasel) Ak starú apku urobili debilne a skutočne nič špeciálne neposiela, tak to proste neurobia. Čo je ale tiež ich chyba 
Btw. Tú tvoju verziu viem tiež ľahko podvrhnúť, ak to nepôjde cez nejaké asymetrické overenie/šifrovanie.
Btw. Tú tvoju verziu viem tiež ľahko podvrhnúť, ak to nepôjde cez nejaké asymetrické overenie/šifrovanie.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tak to uz je potom ich sprostost ked to tak spravili a nie je problem updatnut apku pre stare verzie androidu aby odosielala svoje ID a verziu.
A ID mozes mat nejaku funkciu ktora generuje unikatne ID, no dokazal by si overit ze to ID bolo realne vytvorene tvojou appkou.
A som zvedavy ako by si to obisiel. Jedine ze by si si sam upravil tu staru appku a zacal vysielat verziu ktora je najnovsia. Co uz ale 99% ludi robit nebude.
A ID mozes mat nejaku funkciu ktora generuje unikatne ID, no dokazal by si overit ze to ID bolo realne vytvorene tvojou appkou.
A som zvedavy ako by si to obisiel. Jedine ze by si si sam upravil tu staru appku a zacal vysielat verziu ktora je najnovsia. Co uz ale 99% ludi robit nebude.
Chlapi, nevie niekto spraviť userscript do Tampermonkey, aby sa presmerovanie na stránku, kde sa dá prečítať celý obsah článku chráneného Pianom, zobrazovalo priamo na SME-čku?
Niečo podobné tuším v minulosti spravil BX, taký modrý pásik nad článkom. Už to nefunguje. NepiJana do klasického Chrome podľa návodov neviem dostať, v Canary funguje.
Niečo podobné tuším v minulosti spravil BX, taký modrý pásik nad článkom. Už to nefunguje. NepiJana do klasického Chrome podľa návodov neviem dostať, v Canary funguje.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ako ze ho tam nevies dostat?
Normalne si ho stiahni, niekam ho uloz (rozbaleny priecinok) a potom ho v rozsireniach pridaj.
Napr ja ho mam na D v dokumentoch
Normalne si ho stiahni, niekam ho uloz (rozbaleny priecinok) a potom ho v rozsireniach pridaj.
Napr ja ho mam na D v dokumentoch
Napr. ja keď si to rozbalím v "D:\Iné" a chcem si to načítať v Chrome, tak mi to nenájde rozbalený .crx súbor, akurát tak "MACOSX" a s tým nespravím nič. Stiahol som určite rozšírenie pre Chrome a mám zapnutý režim pre vývojárov, ako vidíš. Takže niekde je chyba, možno u mňa, ale neviem kde.
hd_ chybu budeš mať u seba. Otvor si tie rozšírenia, Chrome nechaj spustený v menšom okne a otvor si normálne okno na HDD, kde máš uložené nepijano so súborom, ktorý má príponu .crx. Potom len ten súbor nakopíruj "metódou drag and drop" do zmenšeného okna prehliadaču Chrome.
To som samozrejme skúsil ako prvé. A kým po prvý krát nezavriem Chrome, tak to aj funguje, ale akonáhle vypnem a následne zapnem prehliadač, tak mi to "zošedne" a vypíše toto pri danom rozšírení.
hej ked restartujes chrome tak nepijano prestane fungovat, treba bud nezatvarat chrome alebo mat rozsirenie uz pripravene na ploche a len ho pretiahnut do extensions, uz to je pre mna rutina 
Toto isté to robilo aj mne. Keď som dal Režim pre vývojárov, stiahlo mi to nový Chrome. Pozri sa, akú verziu Chrome máš. Ak chceš aby ti to fungovalo, musí byť na konci verzie napísané dev-m. V pravo pod tlačidlom X je menu. Rozklikni ho a choď do Informácie o prehliadači Chrome. Ukáže ti, akú verziu máš.
Vďaka, je to fixnuté. Nestiahlo mi to síce automaticky dev verziu, ale to nebol problém nájsť.