USB 3.0 kluc ADATA UV131 64GB v slote 3.0 zobrazuje chybu

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

USB 3.0 kluc ADATA UV131 64GB v slote 3.0 zobrazuje chybu

Príspevok od používateľa Dreamer »

Konkretne mam OS Win 7 x64, Eng, nova parmesacna zostava, zobrazuje sa tato chyba:

"This device can perform faster"

USB kluc ADATA UV131 64GB je novy, niekolko dni som ho testoval a fungoval bez problemov, ziadna hlaska v rovnakom USB 3.0 slote rovnakeho PC nebola (takze ovladacmi to nemoze byt), rychlosti boli skvele, vysledky su v tejto teme:

post2139247.html#p2139247

Momentalne rychlost zapisu je len do 20MB/s a spominana chybova hlaska.

Dolezite je, ze kluc sa pomerne tazko zasuval do slotu, to potvrdila aj dalsia majitelka na heureke, ale bola jedina a kluc mal skvele recenzie, rychlosti a dozivotnu zaruku, tak som tomu nevenoval pozornost, no teraz to moze byt rozhodujuce.

Je mozne ze sa kontakt, "pliesok" ktory zabezpecuje 3.0 funkcionalitu poskodil alebo posunul a preto kluc nefunguje ako 3.0? Myslim ze som o tom niekde cital, mozno aj tu na hojku alebo v recenzii, ale bol to iny kluc. Prip. je mozne ze mi to poskodilo USB 3.0 slot na PC?

Rozhodne chcem kluc reklamovat, len by som chcel predtym zistit, ci moze byt chyba aj inde, horsie by bolo, ak by mi poskodil slot na novom PC, nutne by bolo odniest cely PC do servisu a vlastne neviem ani co v takom pripade reklamovat.

Vopred dakujem za akekolvek rady, napady...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: USB 3.0 kluc ADATA UV131 64GB v slote 3.0 zobrazuje chyb

Príspevok od používateľa hojko »

Prvy obrazok 2.0, druhy 3.0 a porovnanie. Tazko povedat ci to moze suvisiet, treba to v prvom rade skusit v inom pocitaci, ze ako to bude fungovat. Ako vidis na obrazku, horne 4 piny su rovnake u 2.0 aj 3.0, pri USB 3.0 sa pouzivaju aj dolne. Ak by dolne nefungovali, tak USB pojde len ako 2.0 a tam by mohol byt teda problem niekde v spodnom pine. Skus to v inom pc, pripadne pritlac usb, trosku naklon a otestuj.
Prílohy
usb2-Apinout-600.jpg
usb3-Apinout-600.jpg
usb-30-type-a-connector-det-small.jpg
usb-30-type-a-connector-det-small.jpg (14.3 KiB) 432 zobrazení
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Podobne problemy mam aj ja. Niekedy mi vypise ze disk (Adata N005 PRO) moze pracovat rychlejsie ked ho dam do USB 3.0 portu, pricom je zapojeny v USB 3.0 porte....
No robi mi to len niekedy (tak 50:50). Skusal som aj viacero portov a robi to aj v inych portoch aj na inych PC. A nemyslis ze keby nefungovali spodne piny, tak by si PC myslel ze disk je USB 2.0?
Skor keby ze nefungovali piny v samotnom porte, by to malo pisat, ci? I ked to je asi blbost a ono berie identifikaciu priamo z cipu... Meh.

Sranda je, ze aj ked mi vypise ze zariadenie by mohlo pracovat rychlejsie, stale ma rychlosti okolo 100MB/s.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem, problem som zatial vyriesil, aj ked som to najskor skusal asi 3x a poriadne pritlacil, vzdy nabehla dana hlaska, no potom mi to nedalo a stlacil som to velmi silo a rychlo, tak ze sa posunula aj cela pc skrinka - a zrazu ziadna hlaska a rychlosti opat vysoke.

Pravdepodobne to treba zapajat velmi rychlo, aby to nestihlo detekovat 2.0, potom uz mozem zasunut uplne, ale nepojde to, treba to vybrat a znovu rychlo zatlacit. Problem je, ze prave ked to ide do tej casti 3.0, tak to ide velmi tazko, ktovie ci to tak maju vsetky 3.0 kluce.

Tiez som sa pozeral baterkou na to vnutro a vsetko vyzera byt v poriadku, tak si asi budem musiet zvyknut...

Inak k rychlosti, citanie som neskusal, zaujima ma hlavne zapis, tam to slo pri tej hlaske len 20MB, po spravnom zapojeni uz asi 50 na zaciatku.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hmm.. inak aj ja riešil problém so svojim USB3 tu:
usb3-zariadenie-nefunguje-v-usb3-porte-t188316.html
Mne pre zmenu USB3 disk v USB3 porte vôbec nefungoval. Teraz na základe schémy od hojka som si pozrel kľúčik a dnu som mal kopec sajrajtu z riflí.. keďže ho stále nosím vo vrecku v rifliach. Povyberal som asi všetok sajrajt a zrazu mi USB3 disk v USB3 porte hlási, že môže pracovať rýchlejšie.. čiže asi tá istá hláška ako Tebe. Pre mňa je to pokrok, keďže predtým sa disk v USB3 porte tváril ako mŕtvy. Možno je to naozaj ohnutými kontaktmi, doma sa na ne musím bližšie pozrieť..

:)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pozri sa, ja som ich nemal uplne dokonale rovnake, ale rozdiely boli uplne minimalne, je to dobre vidiet ked posvietis baterkou.

Odporucam tiez velmi, ale VELMI rychlo a silno zasunut ten kluc, ja som to skusal vazne rychlo, ale stale sa zobrazovala ta hlaska, az ked sa mi posunula cela skrinka to nacitalo v poriadku...
Napísať odpoveď