Dovolenka 2010 až 2025
Re: Dovolenka 2010 až 2015
Poznavacka, vidis kus sveta, zastanes kde chces, pozries si co chces. Ja mam tiez rad vylety autom.
suhlas so Sovietom.
nikedy by som nedal peniaze na dovolenku s cestovkou. kde by ma stale nahanali delegatky. na spolocny obed, na kdejake aktivity pri bazene/na plazi. potom jehovizmus na fakultativny zajazd, kde mam asi 4 a pol minuty na pozretie si toho co mna zaujima a ani sancu urobit fotku, lebo su tam uz ini ucastnici zajazdu. a nakup suvenirov ci len blbych pohladnic len zazmluvnenom obchodiku.
z pobytu v turistickom centre podla mna spoznas len minimum z krajiny. nevidis skutocnych ludi, len sucast potemkinovej dediny.
ak by ma omrzela autoturistika, tak by som siel do dovolenkovej destinacie bez nutnosti byt ucastnikom. proste sa vyvalit s knihou niekde kde je pokoj
nikedy by som nedal peniaze na dovolenku s cestovkou. kde by ma stale nahanali delegatky. na spolocny obed, na kdejake aktivity pri bazene/na plazi. potom jehovizmus na fakultativny zajazd, kde mam asi 4 a pol minuty na pozretie si toho co mna zaujima a ani sancu urobit fotku, lebo su tam uz ini ucastnici zajazdu. a nakup suvenirov ci len blbych pohladnic len zazmluvnenom obchodiku.
z pobytu v turistickom centre podla mna spoznas len minimum z krajiny. nevidis skutocnych ludi, len sucast potemkinovej dediny.
ak by ma omrzela autoturistika, tak by som siel do dovolenkovej destinacie bez nutnosti byt ucastnikom. proste sa vyvalit s knihou niekde kde je pokoj
-
twardykamen
Medium Professional
Ja pri mori nevdrzim lezat ani den tiez.Tiez sa radsej vyberam autom, avsak dlhe soferovanie je dost ubijajuce.
Aby som nebol off dovolenku 2015 planujem tiez autom bavorsko +rakusko.7-8 dni
Mimochodom jackb mas zjavne skreslenu predstavu o dovolenke cez cestovku.Rovnako o fakultativnom vylete.
Aby som nebol off dovolenku 2015 planujem tiez autom bavorsko +rakusko.7-8 dni
Mimochodom jackb mas zjavne skreslenu predstavu o dovolenke cez cestovku.Rovnako o fakultativnom vylete.
asi sa ku mne dostali velmi zle informacie. ci uz od ucastnikov, alebo od samotnych pracovnikov cestovnych kancelarii
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ano, to sa nehadam, prestup v moskve tam aj spat, tam som cakal tusim cca 7 hodin, spat viac cca 13 hodin, mal som plan ze o cca 19 pristaneme v moskve, dame veceru na cervenom namesti, pri letisku je dobry hotel, tak tam prespime a rano domov....
Bohuzial ja som si ale zle precital info, rusko zatial nevydava tranzitne viza na letisku ale len na ambasadach (na webe je 50% sprav opacnych ze vydava) takze toto je jediny cierny bod na tom celom, inac sa nestazujem
Fabo, niečo podobné som absolvoval v lete, tak tu zhrniem svoj dojem z miest, ktoré som prešiel.
Maribor - v meste ma nič extra nezaujalo, sú tam akurát pomníky a sochy nejakého známeho partizána z WWII.
Ljubljana - o dosť zaujímavejšie a krajšie mesto, prešiel som ho len v noci, ale aj tak tam bolo čo pozerať
Piran (slovinské pobrežie) - celkom pekné mesto, ale pláže nič moc, sú tam ale hradby, po ktorých sa dá prechádzať popri mori
Za zmienku stoja naozaj pôsobivé 2 najväčšie jaskyne - Postojnska jama a Škocjanske jame. Postojnska je taká klasická turistická atrakcia, po ktorej sa väčšinou pohybuješ na vozíkoch, no Škocjanske už taká komerčná nie je a prechod cez ňu je úchvatný zážitok s kopou vodopádov. Celkovo mi Slovinsko prírodou a charakterom krajiny dosť pripomínalo Slovensko.
Benátky - klasika, treba aspoň raz za život navštíviť
Ak by sa ti chcelo zájsť až do Švajčiarska, tak určite odporúčam Zürich - naozaj mesto, ktoré sa oplatí vidieť. Navyše tam každú chvíľu natrafíš na autá typu Corvette, Nissan GTR, Porsche, Bugatti a Bentley...Mercedesy, BMW a Audi sa nerátajú
Keby si sa rozhodol pre ten Zürich, kúsok odtiaľ cestou naspäť cez Nemecko sa oplatí zastaviť v Konstanze. Bodensee je veľmi pekné jazero pripomínajúce more - minimálne pre Nemcov, čo znamená zase luxusné autá na každom kroku
Mníchov - na nemecké pomery podľa mňa priemerné mesto, veľa menších miest vo mne zanechalo lepší dojem.
na Slovinsko si sa mohol opytat. zil som tam polroka. v Koperi. v meste su len betonove "plaze" a celkovo idea plavat v tom co vyteka z turistickych cruisserov a nakladnych lodi. pritom druha plaz v meste je vlastne pri plote pristavu.
Izola. tu som mal hodku cez kopec a je tam velka kamienkovo-travnata plaz.
v Pirane je plaz len pod utesom s kostolom - da sa prejst z promendy na nabrezi, a daco sa najde aj smerom na sever spat do Izoly. ci sa tam da kupat legalne neviem, lebo je to prirodna rezervacia.
dalej na Chorvatske hranice je letovisko Portoroz. to je tiez hlavne o betone, ale smerom prirodne rezervaciu Soline su vilky a okolo nich a kamienkove plaze.
z Koperu na zapad je po talianske hranice Ankaran, kde je jedina pieskova plaz v Slovinsku
o Maribore snad lepsie popise konyk87, ten tam studoval a mal cas prechadzat sa. ja som bol na kalvarii a naprotivnom vrsku. na Pohorie (kde sa jazdia lyziarske zavody) sa mi nechcelo.
Ljubljana je fajn, aj pekna. okrem hradu aj kongresove namestie a trojicne namestie... no neoslovila ma specialne.
pri Postojnej je este zaujimavy Predjamsky hrad - postaveny vo vchode do jaskyne. znacne nemecka architektura sa mi pacila ako nezvyk. to iste vlastne aj budovy v Maribore.
cele pobrezie je benatske ako vlastne cela Dalmacia az po Boku Kotorsku a Stari Bar. a ked v tom clovek zije, uz ho to nefascinuje
Izola. tu som mal hodku cez kopec a je tam velka kamienkovo-travnata plaz.
v Pirane je plaz len pod utesom s kostolom - da sa prejst z promendy na nabrezi, a daco sa najde aj smerom na sever spat do Izoly. ci sa tam da kupat legalne neviem, lebo je to prirodna rezervacia.
dalej na Chorvatske hranice je letovisko Portoroz. to je tiez hlavne o betone, ale smerom prirodne rezervaciu Soline su vilky a okolo nich a kamienkove plaze.
z Koperu na zapad je po talianske hranice Ankaran, kde je jedina pieskova plaz v Slovinsku
o Maribore snad lepsie popise konyk87, ten tam studoval a mal cas prechadzat sa. ja som bol na kalvarii a naprotivnom vrsku. na Pohorie (kde sa jazdia lyziarske zavody) sa mi nechcelo.
Ljubljana je fajn, aj pekna. okrem hradu aj kongresove namestie a trojicne namestie... no neoslovila ma specialne.
pri Postojnej je este zaujimavy Predjamsky hrad - postaveny vo vchode do jaskyne. znacne nemecka architektura sa mi pacila ako nezvyk. to iste vlastne aj budovy v Maribore.
cele pobrezie je benatske ako vlastne cela Dalmacia az po Boku Kotorsku a Stari Bar. a ked v tom clovek zije, uz ho to nefascinuje
-
seth82
Darca
jackb: To kde takto fungujú dovolenky? Teda na základe diktátov delegátov? Ja som chodieval na dovolenky s UK cestovkami, jediný krát, kedy som sa stretol s delegátom, bolo vtedy, keď som mal záujem o nejaké letáky a lokálne výlety.
Predvčerom som to vzdal a objednal som si 8 dní v 5* hoteli v Turecku, spravím to podobne - jediný kontakt s delegátom budem mať na letisku po príchode do Antalye, potom sa zveziem do hotela a plán bude jednoduchý - ráno foťák na krk a ísť peši niekam na túru, popoludní spadnem do vírivky a budem chľastať, žrať a relaxovať a žiaden delegát mi do môjho plánu liezť nebude :3
Veď sa počas pobytu predsa nemusíš riadiť nejakou skupinou, je to predsa tvoja dovolenka za tvoje peniaze a ideš tam na vlastnú zodpovednosť, tak o čo ide...
Predvčerom som to vzdal a objednal som si 8 dní v 5* hoteli v Turecku, spravím to podobne - jediný kontakt s delegátom budem mať na letisku po príchode do Antalye, potom sa zveziem do hotela a plán bude jednoduchý - ráno foťák na krk a ísť peši niekam na túru, popoludní spadnem do vírivky a budem chľastať, žrať a relaxovať a žiaden delegát mi do môjho plánu liezť nebude :3
Veď sa počas pobytu predsa nemusíš riadiť nejakou skupinou, je to predsa tvoja dovolenka za tvoje peniaze a ideš tam na vlastnú zodpovednosť, tak o čo ide...
-
Fabo
Hardcore addict
Pilifo, dik za info. Zurich som rozmyslal, mam tam kamarata z vysky, ale dost by mi to natiahlo trasu, tak neviem. Auta ma nejak extra netrapia, predvlani v Monaku som si toho uzil dost 
Neuschwanstein je ta bodka medzi Mnichovom a Innsbruckom, zato je tam aj zachadzka na zapad. V Mnichove ma hlavne zaujima BMW museum, rad by som porovnal s Porsche a Mercedes muzeami v Stuttgarte, ale je tam aj par dalsich veci ktore by som chcel vidiet.
jackb: tiez dik za info. Pobrezie ma nejak extra nezaujima, momentalne to mam naplanovane z Terstu na Kozinu a hore na Lublanu. Ale ked sa tam oplati zajst kvoli niecomu inemu nez plazam, tak preco nie. Plaz ak tak na par dni v Taliansku. Bud vyskusam legendarne Bibione
alebo bratranec bol pred par rokmi v Lido di Jesolo a ze vraj dobre.
Prikladam este obrazok komu by sa nechcelo klikat na link:
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2015, 10:24)
seth: kupodivu vela Slovakov to takto vyzaduje, a casto to tak aj funguje, niekde v hoteli slovensky tym ktory sa "stara" o slovenskych hosti.
Neuschwanstein je ta bodka medzi Mnichovom a Innsbruckom, zato je tam aj zachadzka na zapad. V Mnichove ma hlavne zaujima BMW museum, rad by som porovnal s Porsche a Mercedes muzeami v Stuttgarte, ale je tam aj par dalsich veci ktore by som chcel vidiet.
jackb: tiez dik za info. Pobrezie ma nejak extra nezaujima, momentalne to mam naplanovane z Terstu na Kozinu a hore na Lublanu. Ale ked sa tam oplati zajst kvoli niecomu inemu nez plazam, tak preco nie. Plaz ak tak na par dni v Taliansku. Bud vyskusam legendarne Bibione
Prikladam este obrazok komu by sa nechcelo klikat na link:
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2015, 10:24)
seth: kupodivu vela Slovakov to takto vyzaduje, a casto to tak aj funguje, niekde v hoteli slovensky tym ktory sa "stara" o slovenskych hosti.
ked nie teda plaze, ale vnutrozemie:
okolie Bovca a Kobaridu ci Tominu je krasne aj z doliny Soče. na tej sa raftuje v letnej sezone.
hore su stale zvysky zakopov a kavern po vojne a dole v dedinach vojnove cintoriny a muzea.
smerom na rakuske hranice a dialnicny tunel cez Trentu (alpska vieska, vyvieracka Soce) je do priesmyku Vrsic serpentinova "ruska cesta", ktoru postavili ruski POW. z Vrsicu je pekna kratucka vychadzka na Mojstrovky s vyhladom na Triglav.
napisal, si ze nedostatok plazi, tak som ponukol kde su
seth82, takto mi opisala svoju pracu byvala - delegatka pre slovensku cestovku v Turecku...
//poeditovane
okolie Bovca a Kobaridu ci Tominu je krasne aj z doliny Soče. na tej sa raftuje v letnej sezone.
hore su stale zvysky zakopov a kavern po vojne a dole v dedinach vojnove cintoriny a muzea.
smerom na rakuske hranice a dialnicny tunel cez Trentu (alpska vieska, vyvieracka Soce) je do priesmyku Vrsic serpentinova "ruska cesta", ktoru postavili ruski POW. z Vrsicu je pekna kratucka vychadzka na Mojstrovky s vyhladom na Triglav.
napisal, si ze nedostatok plazi, tak som ponukol kde su
seth82, takto mi opisala svoju pracu byvala - delegatka pre slovensku cestovku v Turecku...
//poeditovane
-
Fabo
Hardcore addict
jackb: to si ma s niekym pleties
ja som plaze v Slovinsku neriesil
hej, hej. prepac
-
Fabo
Hardcore addict
V pohode, dakto bude hladat, aspon uvidi. ja si vystacim s Lublanou a mozno trochu vyletom do kopcov.
Fabo: ja by som urcite pridal Modenu a muzeum Ferrari, potom kusok odtial v Sant'Agata je aj muzeum Lamborghini (virtualna prehliadka).
v Trieste je zaujimave stare mesto. od romanskej architekutry az po baroko a klasicizmus. plus rimske divadlo a na citadele aj zvysky fora.
na moste pri kanale (benatsky vyzerarujucom) je na moste veducemu ku pravoslavnemu chramu sv. Michala Archanjela socha Jamesa Joyca. na zamocek Miramare som sa vsak nedostal, aj ked za dobreho pocasia ho bolo vidno z terasy mojho bytu v Koperi...
na moste pri kanale (benatsky vyzerarujucom) je na moste veducemu ku pravoslavnemu chramu sv. Michala Archanjela socha Jamesa Joyca. na zamocek Miramare som sa vsak nedostal, aj ked za dobreho pocasia ho bolo vidno z terasy mojho bytu v Koperi...
-
Fabo
Hardcore addict
jackb: jj, na Trieste som pocul dobre veci.
Dik za tip, keby som stihol nejak rozumne Ferrari aj Lamborghini, to by mi za tu zachadzku stalo.GothaR napísal:Fabo: ja by som urcite pridal Modenu a muzeum Ferrari, potom kusok odtial v Sant'Agata je aj muzeum Lamborghini (virtualna prehliadka).
-
Grim
Darca
Toto leto plánujeme cestu na bicykloch po Donauradweg z Donaueschingen do Bratislavy. Máme na to 9 dní. Chcel by som vedieť, čo sa oplatí po ceste vidieť a kde zastaviť. Z cesty schádzať veľmi nechceme.
http://www.fahrrad-tour.de/Donautal/Fertig/
http://www.fahrrad-tour.de/Donautal/Fertig/
Nebol by tento tvoj prispevok vhodnejsi skor v teme cyklistika v casti sport? Podla mna ano. Ale k veci. Aka je dlha ta trasa? Ako riesite ubytovanie? Ak stany a kempy, tak pocitaj s tazkou batozinou. Bude ta boliet chrbat, tasky na bicykli razantne pocitis. Najvacsi nepriatel bude pocasie. Priprav sa na to, ze v okoli Dunaja a vlastne hociktorej inej rieky moze dost silno fukat.
-
Grim
Darca
Aj nad tým som uvažoval, ale nakoniec mi táto téma prišla vhodnejšia. Pouvažujem nad tým. Trasa má 1042 km. Ubytovanie bude v ubytovniach, ak sa nám podarí nejakú nájsť, keďže rezervácie riešiť nemôžeme a nechceme, pretože nikdy nevieme, kde večer zalomíme. Ak nenájdeme ubytovňu, rozložíme stan. S ťažkou batožinou počítam, plán je nosič na zadnom kolese. No a teraz k veci - čo stojí za to vidieť?