Dovolenka 2010 až 2025

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dovolenka 2010 až 2014

Príspevok od používateľa beardie »

plati sa tak, ako je napisane pri konkretnom hoteli, vela z nich sa da bezplatne zrusit az do 2 dni pred prichodom, je to tam vsetko napisane v podmienkach
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

cez booking.com ked som bral hotel vo Viedni, tak mi len blokli na karte peniaze (najprv som si myslel ze je to platba), ked som dosiel a zaplatil na recepcii, zas to uvolnili (asi, keby som neprsiel), no co ma zaraza, rezervoval som si v HUN opat cez booking, no hotel hra mrtveho chrobaka. Booking potvrdil rezervacku, cez nich som aj napisal hotelu pripomienku ohladne platenia (ci zoberie eura) no neozval sa hotel. Tak som im napisal priamo (mail maju freemail.hu) a opat nic. Snad tam nepridem a nebudu kukat ako tela na nove vrata :/
Oni inak pisali, ze sa plati az u nich osobne.. no som zvedavy, mam tam ist o par dni..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

plusminus: Kontaktuj booking.com s tymto problemom, oni cez nejakeho madarskeho zamestnanca kontaktuju hotel a daju ti spatne echo. Kazdopadne by som sa zbytocne nebal, ked je to raz booknute, tak to plati.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Tak som to nevydrzal a zavolal tam.
Inak mail som mal rozpisany, ale vzhladom na kratkost casu som radsej brnkol.. (nevedel som, ci mam pisat SJ alebo AJ, kedze vsetky info z bookingu mam v SJ).
Vsetko je, ako ma byt. Vedia o mojej rezervacii. Inak, beru aj eura..
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Prvého ideme dvaja na výlet cez Rakúsko a Taliansko. Prvú zastávku by sme mali mať v Scheffau am Wilden Kaiser, kde sa stretneme s kamarátom čo tam pracuje. Tam prespíme jednu noc. Potom máme namierené do Bolzana, kde sa stretneme s ďalším známym kde tiež strávime jednú noc. A tak by sme chceli ísť niekde k moru. Pravdepodobne pozrieme Ligano, to sa ale ešte nevie.
Chcem sa opýtať na čo si dať pozor pri týchto štátoch? Prípadne kde sa po ceste zastaviť a pozrieť niečo zaujímave?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na policajtov hlavne. Inak nemyslim, ze na nieco si treba davat pozor. Po ceste mas Dolomity, takze cestou z Bolzana do Ligana si to viete prejst horskymi prechodmi a pokochat sa v pripade pekneho pocasia. Na zastavky v mestach si najdes zaujimave veci cez WikiTravel alebo TripAdvisor.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tankovať v Rakúsku aspoň 100km od hraníc, stojí tých asi 1.3€, v Taliansku okolo 1.8€
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

A niečo špeciálne čo by som potreboval do povinnej výbavy?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

lukas9206: Hadam mas Google, ze by si si ho otvoril a napisal tam: povinna vybava v Taliansku.. a potom to iste s Rakuskom, co ty na to??? A urcite treba hasiaci pristroj.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak prechod krajnym severom Skotska bol uzasny. pocasie sa vydarilo a vobec nevadila relativne nizska teplota umocnena vetrom. oplati sa prist pozriet si to tu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pri Lochnesske si sa vyfotil? :)
ja som sever Skotska absolvoval 2 roky dozadu, krasna prirodna sceneria, mesta nic moc, hlavne Glasgow je diera
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal:pri Lochnesske si sa vyfotil? :)
ja som sever Skotska absolvoval 2 roky dozadu, krasna prirodna sceneria, mesta nic moc, hlavne Glasgow je diera
Loch Ness ani nebolo v plane, to sa len vcera vytvorilo ako spontanny plan pred navratom. ale ani Nessie, ani delfiny ci velryby a kostky sa neukazali. len jelene a tulene.

kedze byvame v mestach, tak sme boli radi za prirodu, ktora je severne od Inverness fantasticka. najviac nas dostali "karibske" plaze na sverozapade a severe (medzi Ullapoolo a Thurso). len na Sandwood Bay Beach, ktora je hned pod Cape Wrath sme sa nedostali, lebo sme vela cas stravili kochanim sa zo Stac Polly.

v Ullapool maju skvele cerstve morske plody. V Druness je jedna z dvoch restik s ceskym personalom, no divina sa nepodarila, takze sme mali polka partie otravu jedlom, ktoru sme najskor chceli zvalit na dopravu na Cape Wrath alebo presun po single track roads. no posledny den sme naozaj dohnali co sa v pondelok pre zdravotne problemy nepodarilo. a ku Loch Ness sa podaril aj gycovi, no bezoblacny, pohlad na Ben Nevis v zapadajucom Slnku pri Commandos Momorial severne od Fort William
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Thread necromancing (asi to chce pridať 2015).

Hľadám dovolenku na marec, niekde, kde je aspoň 15-16, pričom som sa zameral na Kanárske. Avšak všetky tie debilné dovolenkové weby, na ktoré narážam, vyzerajú buď tak, ako keby ich robil stredoškolák, alebo majú ceny nízke a potom človek narazí na akési servisné či aké poplatky a je z toho troj alebo štvornásobok.

V minulosti som narazil na nejaký web, kde sa dali hľadať aj ponuky z rakúskych CK, viem, že dovolenky.sme.sk funguje, ale chcel by som aj nejaké podľa vás rozumné alternatívy. A môže byť aj last minute, pretože chcem odtiaľto vypadnúť tak, že mi to asi bude neskôr aj jedno kam. Pretože za 7 dní na Kanárskych žiadajú približne 600-700 eur a tá cena sa mi zdá akási privysoká, či sa náhodou nenájde niečo lepšie. Vopred vďaka.

(môžu byť aj české, ak majú dobré ceny, ale uprednostňujem Viedeň alebo Budapešť, prípadne slovenské letiská, samozrejme)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Dovolenka 2010 až 2015

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak to holt u nás chodí... chceš vyslovene package deal alebo by bola možnosť kúpiť letenku a pobyt oddelene?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Rakuste cestovy najdes na verne.sk alebo airstop.sk alebo reisen.sk, skus hladat tam. Ceny by mali byt finalne, tj. so vsetkymi poplatkami.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Celú package chcem, hoci popravde, rád by som šiel aj tak, že letenku a k tomu airbnb, ale letenky z Viedne/Budapešti na Tenerife stoja 400 eur, každá z nich má nejaký prestup a trvajú od 9 hodín a viac, pričom tie priame lety s cestovkami sú oveľa rýchlejšie. Takže na výber asi nemám.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mozem o.rat slovenske cestovky, a pri tom aj 90% package dovoleniek, treba si najst akciovu letenku, a potom uz k tomu hotel, skoro vzdy to vyjde lacnejsie....

PS: a aby som netliachal, tak tuto spravu prave pisem z Thajska, letenka stala 199 eur, a 5 noci v hoteloch cca 115 eur na osobu, toto je krasny pripad preco nie CK :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

400 za Tenerife ked za 400 mas letenku do Thajska, Los Angeles alebo Miami? To si robis asi srandu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To si nerobím srandu ja, ale letecké spoločnosti. Prípadne existuje niečo, čo Skyscanner nenájde. A ja mám na mysli istý dátum, ktorého sa nemôžem pustiť, pretože mi to najviac vyhovuje. Nájsť byt na Tenerife na 21 dní za 600 eur nie je problém, tá letenka je ale niečo, čo ma od toho stále odrádza.

(Mimo Európy veľmi nechcem ísť, tento rok budem mať ešte cestovania viac ako dosť).
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

A Linzu tam lieta za ryanair
Napísať odpoveď