prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

prizna niekto prebytok penazi materialu sefovi v praci a vrati ich ?

ano priznam prebytok a vratim
23
52%
nie nikdy nepriznam tak aby na to neprisli, snaha si nechat je vzdy
21
48%

Celkom hlasov: 44

mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: prieskum kto prizna sefovi v praci prebytky penazi

Príspevok od používateľa mLuks »

gego: píšeš, že príležitosť robí zlodeja, no toto:
priklad : napriklad zajtra idem kupit uhlie a viem jak osalit vahu proste v aute mam bandasku odvazi sa auto 50 litrov vody potom vylejem a tak mam +50 kil uhlia a tak , cize by som sa skorej charakterizoval ako podvodnik
už nie je príležitosť ale cielene a úmyselné odrbávanie, kradnutie. To už nie je o tom, že aaa zvyšili sa mi klince, tak si ich vezmem. To už je normálny podvod, krádež, lebo ty tam už ideš s tým, že to urobíš.
A toto je podľa mňa už choré, si proste rovnaký podvodník a okrádač ako tí "šmejdi", falošní plynári a pod.

k téme: takéto vynášanie vecí z práce mi nestojí za to by som prišiel o pracované miesto. Pár krát som nevedomky doniesol domov nejaké rukavice, či handru čo som mal vo vrecku pracovného odevu no nic víc.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmm, to sa to tu rozbehlo ale.

Gego: teba by som klasifikoval ako podvodnika a vypisovat to takto na verejnom fore tiez nie je najlepsia vec ;)

Osobne, ako som povedal uz viac krat, filmy a serialy si stahujem, windows nemam legalny.
Preco stahujem serialy? Lebo sa k nim neda normalne dostat tak, aby som si to mohol stiahnut do PC a pozriet kedykolvek (aj bez internetu) aj z ineho PC (HTPC). Toto u nas nefunguje a DVD/BR si moze ktokolvek strcit viete kam.
No a na filmy do kina nechodim, kedze to mam do Popradu (najblizsie normalne kino, slusne kino az KE - 3 hodiny cesty) takmer hodinu cesty a ked chcem pozerat film, tak chcem byt sam, v tichu a vzit sa do deja. Preto mam v obyvacke HTPC a domace kino s projektorom. A taktiez cakat kym kino bude vysielat film ktory chcem, ked si ho mozem v ten den stiahnut a pozriet, je dost nepohodlne.

K windowsu:
Je to taka moja mala averzia, kedze este ked sme mali win XP, tak sme ich behom 4 rokov kupili legalnych asi 8... 8x WIN XP (to bolo v dobe ked som sa o PC nezaujimal, myslim si ze nas len oje*abraval ITckar). No kedze teraz rozbehavam firmu, kupujem si book bez OS s legalnym WIN 7, potom upgrade na WIN 10 a ak bude dobry aspon ako Win 7, tak nemam problem kupit legalny Win 10 aj na osobny PC.
No a office? Problem je s tym ich novym modelom. Ten je super pre firmy, to uznavam, ale pre domacnosti uz to nie je tak vyhodne. Viem ze je OpenOffice, ale ten vyzera jak Office 2003... :smt096

Hry?
Kedysi som stahoval, no to bolo v dobe ked som nevedel o Steame. Potom so si vacsinu kupoval, no stale som si nejake drahe hry najprv stiahol, ci za to vobec stoja (napr. Dead Rising 2 - nezaujala ma a hral som ju 2 hodiny). Dnes mam ale vyse 220 original hier a 200 DLC k nim.

K mojmu platu:
Momentalne zijem z invalidneho dochodku, kedze v 12 rokoch sa mi rozpadol bedrovy klb (vyse 9 rokov barle, uz par rokov mam keramicky klb). Preto teraz sa snazim rozbehnut vlastny e-shop, kedze normalne ma nikto nezamestna (hlavne u nas v okoli nie je normalna IT firma, hlavne co by mala volne miesta) a chcem mat normalny plat a odstahovat sa do vlastneho (nie neplatim si za vodu, elektroniku atd., ale platim si za mobil, mobilny net a aj klasicky net, co ma vychadza okolo 60€ mesacne).

Takze este k tebe gogo:
Ked skoncis vysku (ked), tak som zvedavy ako budes chciet zarabat. Byt zamestnany, alebo mat vlastnu firmu? Ak budes chciet sam podnikat, priprav sa na to, ze si za kazdy SW budes pekne platit, inak ti moze prist kontrola a drbnu ti taku pokutu ze az.
A k tomu ze si vezmes penazenku: Nenapadlo ta niekedy, ze ten clovek co ju stratil na tom moze byt OMNOHO horsie ako ty? Aj ked tam mal peniaze, ako vies ze to nebola jeho vyplata, z ktorej 90% da na elektrinu, plyn, vodu atd?
gego napísal:bill gates ma 63 miliard dolarov z coho ze vytvoril jeden produkt a neustale ho kopiruje ? a to ma clovek donekonecna za to platit ? ja musim vyrobit 20 praciek a nie ze vyrobim jednu a sedim na stolicky a tu potom kopirujem , jeho sikovnost je je ze je pocitacovy programator a moja ze kradnem lebo neokradnem ja okradnu mna
Vies kolko on dal penazi na charity? Vyse polovice svojho majetku. Dokazal si normalne zarobit, ty nie.

Dalsia vec: Mam kamarata ktoreho raz udali a prisla k nemu SW policia. Nastastie dostal len mensiu pokutu a upozornenie. Takze na to si daj pozor.

Ps.: AKo som pisal, blbost ako klince a prebytocny material by som si nechal. No tam ide do urcitej sumy. Preplatok? Okamzite vratim ak si to hned vsimnem. No aby som sa vracal do obchodu z domu koli 5€? To uz zasa nie. No vacsinou sa snazim nikomu nic nedlhovat a nekradnut. Mam trosku mrdle svedomie. No ak by ma omrdaval zamestnavatel? To by som nemal velke problemy si nieco (co potrebujem) vziat...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

ako viem, že sa to sem-tam stáva, kedy príde leak z nejakého festivalu alebo zákulisného zdroja, kde sa na nete objaví film v dobrej kvalite skôr ako je jeho kino premiéra v polke krajín sveta (prípadne v celom svete), ale tvrdiť, že "cakat kym kino bude vysielat film ktory chcem, ked si ho mozem v ten den stiahnut a pozriet" je dobrá blbosť. pokiaľ sa samozrejme na tvojom domácom kine s projektorom na veľkom plátne uspokojíš s cam ripom, v tom prípade beriem späť.

//síce..dáva to zmysel len ak žiješ fakt v nejakej diere, kde sú svetové premiéry posunuté o tri mesiace.. to sa stalo aj mne.. ale to bol rok možno 2010.. to sa ešte na svk niekde deje?

btw keď si mal/máš 7x legálny windows XP, mohol si mať 7x legálny Windows 8, dalo sa to upgradovať jeden čas za poplatok presne 0€. čiže tvrdiť, že microsoft by len chcel od ľudí vytrieskať prachy a vydáva stále rovnaký produkt dookola je tiež blbosť. čo tam akože má také fundamentálne zmeniť na operačnom systéme? prečo by menil niečo, čo funguje? tiež teraz nezačnú dávať na autá šesť kolies a dvere na prednú/zadnú stranu. takisto teraz budú mocť zdarma upgradovať vlastníci legálneho windows 7 a 8 na windows 10.
a tak ako gego tvrdiť, že gates má majetok vyše 60 miliárd preto, že prdel do stoličky a napísal pri tom "nejaký kód" a nič viac je nehorázne podceňovanie jeho talentu :roll: gego tvoj pohľad na svet je fakt skreslený.. to môžem potom rovnakú logiku aplikovať na čokoľvek.. "aha, ten degeš čo hrá za ten a ten tým prvej ligy dostáva desiatky miliónov ročne za to, že kope do lopty"... a ako už bolo spomenuté, gates polovičku svojho majetku dal charite, vlastní s manželkou jednu z najväčších charitatívnych organizácii sveta a po smrti odkáže drvivú väčšinu majetku charite, deťom nechá len málo. keby mal taký majetok pán gego, určite by šiel do afriky rozlúsknuť problém s nedostatkom pitnej vody :lol:

a toto, gego, má čo presne znamenať? "neokradnem ja okradnu mna" kto presne ťa perpetuálne okráda?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

Spixy napísal:gego: ty vole ty si v tom profík je vidno že to robíš už od detstvav každej príležitosti hľadáš spôsob, ako z nej viťažiť čo najviac, ale na úkor druhého
no hej taky proste som co s tym narobim nic , tak to bolo cely zivot
Spixy napísal:keby všetci rozmyšlali jak ty tak z tohto máme rómsky štát (či už dávno máme?
keby tak kazdy rozmyslal ako ja tak by sa v praxi nedal nikto oklamat pretoze kazdy by to o tom druhom predpokladal ze ho chce oklamat cize by to v konecnom dosledku zvysovalo inteligenciu ludi .
mLuks napísal:už nie je príležitosť ale cielene a úmyselné odrbávanie, kradnutie
dobre dam ti dovod preco to robim , na dokurovanie mam v izbe kachlovu pec a potrebujem priemerne 500-600 kil uhlia / sezonu no a ked som si ho dal doviest normalne aviou od predajcu ( 2€/km ) tak po konecnom prevazeni uhlia ktore mi doniesol na dvor bolo zo zaplatenych 600 kg vecsinou 480 - 520 kg uhlia cize ma odrbal on v priemere o 80 kg uhlia co je podla ceny 15-20 € a tak si po neho chodim sam a beriem si nazad co mi vzal on stratovy nieje odrbe ineho .
Michaelo napísal:Momentalne zijem z invalidneho dochodku, kedze v 12 rokoch sa mi rozpadol bedrovy klb
ou tak to mas krute fakt ze hej viem sa vzit do tvojej situacie moj foter bol teraz na operacii v lete viem ako ti je
Michaelo napísal:Ked skoncis vysku (ked), tak som zvedavy ako budes chciet zarabat. Byt zamestnany, alebo mat vlastnu firmu? Ak budes chciet sam podnikat, priprav sa na to, ze si za kazdy SW budes pekne platit
tak bc uz mam zimny semester za mnou snad skoncim no neviem , vlastne podnikanie nie , nejde o to ci by mi to slo alebo nie ale o to ze nemam zaujem robit 24/7 pretoze v robote riesim veci , poobede riesim ci som to dobre riesil a v noci v spanku uvazujem nad tym co bude na druhy den , proste podnikatel robi 24/7 a to ze ho vsetci uznavaju je len ich neochota sa do nich vcitit co vsetko preto musia robit a aj chyba niektorych ze sa chvalia iba z vysledkom ( platom a tak ) ale nepovedia ze teraz na zachode v bare bol vybavovat firemny telefonat a je v praci vlastne stale. Proste odrobim svojich 8,5 h a mam na salame . A za to dostanem dajme tomu 600 € .
Michaelo napísal:Nenapadlo ta niekedy, ze ten clovek co ju stratil na tom moze byt OMNOHO horsie ako ty?
podla mena a rodneho cisla si viem najst v katastri jeho nehmotne majetky a ak ma dotycny pozemkov po blud + 2 domy pripadne este chatu nevidim dovod mu to vraciat.
Michaelo napísal:Vies kolko on dal penazi na charity? Vyse polovice svojho majetku. Dokazal si normalne zarobit, ty nie.
No na to mam svoj nazor pomerom ak jedna pracka stoji 300 € a system windows 80 € ktory je bez tak iba kopirovany tak keby stal 10 € bral by som to pretoze pomer vydanej energie na vyrobenu pracku a na vyrobeny windows je v nepomere v ohladom na tu cenu ( vyroba materialu priprava montaz ) ( vyvoj navrh softwaru , testovanie , lisovanie cdciek ) , a sak nech dal keby ze mam 63 miliar eur ties by som nieco robil prospesne ludom , solarne elektrarne a podobne ale ako si povedal nemam pre seba a nie to pre inych .
Old Dirty Bastard napísal:pokiaľ sa samozrejme na tvojom domácom kine s projektorom na veľkom plátne uspokojíš s cam ripom
vecsinou cakam na blurey rip z dabingom :)
Old Dirty Bastard napísal:nič viac je nehorázne podceňovanie jeho talentu
ja jeho talent uznam ale nie tak ze ma hodnotu 63 miliard dolarov , kazdy z nas ma nejaky talent a dostane 63 miliard dolarov ? vecsina ludi za svoj talet dostane akurat take ze dakujem , alebo dakujem velmi pekne ale s toho sa nenajem a bill gates ma proste vela aj ked talent ma .
Old Dirty Bastard napísal:ha, ten degeš čo hrá za ten a ten tým prvej ligy dostáva desiatky miliónov ročne za to, že kope do lopty"
no ano tam by som to aplikoval ties , ale ponuka robi dopyt proste ked si mu ochotny dat tie miliony co s tym narobim
Old Dirty Bastard napísal:keby mal taký majetok pán gego, určite by šiel do afriky rozlúsknuť problém s nedostatkom pitnej vody
uz som to spomenul , solarne elektrarne napriklad na sahare alebo podobne .
Old Dirty Bastard napísal:a toto, gego, má čo presne znamenať? "neokradnem ja okradnu mna" kto presne ťa perpetuálne okráda?
no kto , stat platim dane z platu ked kupujem nieco , ked si natankujem najprv zaplatim ze robim statu dan a odvody , potom zaplatim dph , potom dan z paliv , a este predajca da do benzinu 2-5 % vody , alebo hocico ine , rozne karne opatrenia v praci zato ze sa idem vysrat su prestoje a podobne , ziadna podpora vzdelavania zo strany firmy a podobne , celkova ochota ludi ja pre teba vsetko a ty pre mna nic , susedia kamosi a podobne :) kopec krat som siel kamosa vytiahnut zo zaveja a ked mne odisla prevodovka tak on nemal cas dakujem pekne . Nevychadzaju v ustrety mne nebudem ani ja im .
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Old Dirty Bastard napísal:ako viem, že sa to sem-tam stáva, kedy príde leak z nejakého festivalu alebo zákulisného zdroja, kde sa na nete objaví film v dobrej kvalite skôr ako je jeho kino premiéra v polke krajín sveta (prípadne v celom svete), ale tvrdiť, že "cakat kym kino bude vysielat film ktory chcem, ked si ho mozem v ten den stiahnut a pozriet" je dobrá blbosť. pokiaľ sa samozrejme na tvojom domácom kine s projektorom na veľkom plátne uspokojíš s cam ripom, v tom prípade beriem späť.

//síce..dáva to zmysel len ak žiješ fakt v nejakej diere, kde sú svetové premiéry posunuté o tri mesiace.. to sa stalo aj mne.. ale to bol rok možno 2010.. to sa ešte na svk niekde deje?
Divil by si sa, ale to sa deje, napr Americky Sniper:
Slovenská premiéra: 19. 2. 2015 (Štvrtok)
Svetová premiéra: 25. 12. 2014 (Štvrtok)

A ja skor hovorim o kadejakych filmoch. Aj o tych, co mozu byt 2 roky stare. Ja si nestahujem stale tie najnovsie filmy. Aj ked ma film 5 rokov, ak som ho nevidel a zaujme ma obsah, stiahnem si ho. A nemyslim ze by som vobec nasiel kino kde by ho vysielali. A za ten hluk v ine a cenu benzinu mi to nestoji. Keby ze si mozem stahovat filmy a serialy do PC tak ako teraz, nemam problem im dat cenu listku do kina za ten film aby som ho mohol mat v PC a pozriet si ho kedykolvek.
Old Dirty Bastard napísal:btw keď si mal/máš 7x legálny windows XP, mohol si mať 7x legálny Windows 8, dalo sa to upgradovať jeden čas za poplatok presne 0€. čiže tvrdiť, že microsoft by len chcel od ľudí vytrieskať prachy a vydáva stále rovnaký produkt dookola je tiež blbosť.
Prave ze to neslo. Ten ITckar nam ho po kazdom upgrade preinstaloval a kupovali sme novy. Pricom sme mali verzie co sa dali preniest na nove PC. Proste ked som prechadzal z Win XP na Vistu, tak som Vistu stahoval nelegalnu, kedze na nu dost ludi nadavalo. Osobne som mal Vistu rad, ale aj tak, nejako som si uz od vtedy nekupil iny legalny win.

Ako hovorim, ked ze sa mi podari rozbehnut obchod a zarabat si, nemam problem si kupit windows leaglne, no so 140€ mesacne vela nespravis.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

gego napísal:keby tak kazdy rozmyslal ako ja tak by sa v praxi nedal nikto oklamat pretoze kazdy by to o tom druhom predpokladal ze ho chce oklamat cize by to v konecnom dosledku zvysovalo inteligenciu ludi.
ano, ludia by boli v istom zmysle inteligentnejsi, ale ja osobne uznávam iné druhy inteligencie, nie že ako niekoho čo najlepsie oje**ť
ked si uz chces rozvijat svoju inteligenciu, zdokonalovat sa a pracovať na sebe, je plno inych zručností a sposobov ... ale tak každý je iný
gego napísal:podla mena a rodneho cisla si viem najst v katastri jeho nehmotne majetky a ak ma dotycny pozemkov po blud + 2 domy pripadne este chatu nevidim dovod mu to vraciat.
takže ak to správne chápem:
- okrádaš ludi, čo okradli teba - tak to ešte chápem, ale násilie plodí zase len násilie
- okradas ludi, ktorí su na tom financne lepsie ako ty - rozhodne nie som chudobný človek, no bohatším (väčšinou) nezávidím a pokial k tomu prišli poctivo tak aj obdivujem ich schopnosť a vytrvalosť, ty ich vidíš len ako zdroj príjmu
neokradnem ja okradnu mna
takto rozmýšlajú všetci, ktorí kradnú
je to psychológia, ktorá sa dá mimochodom aplikovať aj na iné činnosti, nie len kradnutie. Ale to už odbočujem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Spixy napísal:ale násilie plodí zase len násilie
Spixy - ale on kradne nenásilne.

Gego - zaujímalo by ma, ako sa pozeráš na situáciu z opačnej strany - ak niekto oje*** teba.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Grim: To uz povedal, ak niekto oje*babre jeho, tak on cmajzne nieco jemu :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ale v prípade, že to nemá komu ukradnúť? Ak nevie, kto ho oje***?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

oje*** náhodného okoloidúceho.. ale predtým mu skontroluje peňaženku, či tam má zlatú mastercard a členskú kartu v klube magnus. inak by porušil kódex pseudočestného oje***.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Spixy napísal:takže ak to správne chápem:
no neviem v com sa mam zdokonalovat co by nieco zmenilo ? nic svet nezmenim potrebujem v nom len prezit cize si myslim ze schopnost vediet fungovat v dnesnom svete zlodejov je ta najlepsia schopnost .
Spixy napísal:bdivujem ich schopnosť a vytrvalosť, ty ich vidíš len ako zdroj príjmu
no poznam dost bohatych ludi ( tocim sa v ich okruhu preco asi vsakze ) a len cca 30 % si to zasluzilo svojim pricinenim , zvysok su zbohatlici ze prehnanymi platmi za malo roboty , pravnici ,exekutori , dajme tomu doktori ale ty preto aj nieco robia , ale ak ma pravnik pytat za hodinu debaty pocas ktorej nic nepovie 100 € tak sa na to vysaram a bude prvy pri ktorom budem kut pikle ako z neho tie prachy vytiahnut .
Grim napísal:Gego - zaujímalo by ma, ako sa pozeráš na situáciu z opačnej strany - ak niekto oje*** teba.
sportovo a motivacne ,beriem to z chladnou hlavou aby mi to nezatienilo usudok uvazujem kto ako a adektvatnu pomstu :) o kazdom predpokladam ze ma chce oklamat , je mi jedno ci je to farar alebo mniska proste o kazdom , preto napriklad v o2 citam pol hodinu zmluvu a nezaujmaju ma pohlady ak ma prilis tlaci rovno jej poviem ze oje*** a preto chce aby som rychlo podpisal , ale samozrejme ze sa stane ze aj ja som oje*** , vecinou cierne ksefty bez zmluv a tak vtedy je to o dovere a ak to do toho idem mam vedomie o tom ze existuje riziko oje*** preto uz dopredu premyslam plan ako s toho nevyjst stratovy pripadne ako mat patricne zadostucinenie .

ked mi kamos ukradol penazenku z obcianskym a hral sa na debila ukradol som mu ja jeho obcianskym a zobral na neho 4 telefony v byvalom t-mobile ,ked mi ukradlol jeden motorku tak som dal anonymny typ ze pestuje travu , a tak dalej a tak dalej . Nevyhoda mojho zitia je ta ze zrejme zomriem na vredy v 50 tky pretoze som v podstate v neustalom strehu aby neoje***** mna a ako oje*** ich a davat si pozor na pomstu z minulosti :) taka vlastna studena vojna :) ale cibri to mysel :)
Old Dirty Bastard napísal:oje*** náhodného okoloidúceho.. ale predtým mu skontroluje peňaženku, či tam má zlatú mastercard a členskú kartu v klube magnus. inak by porušil kódex pseudočestného oje***.
no vsetko na svete ma pravidla , stat ma pravidla premavka ma pravidla , domacnost ma pravidla , aj ja v zaujme ospravedlnenia svoji prehreskov musim mat nejake pravidla , okradnut babku co nema na chleba je podla mna nespravne , ale okradnut niekoho co kazdy tyzden nakupi zradla pre 10 tich a potom na konci tyzdna to vyhodi , alebo takeho co ma nejaku x6 co zerie 20 L / 100 km , tak takemu peniaze isto chybat nebudu , taky co kradne a mysli si ze je jediny co kradne a ze jeho nik neokradne , a podobne, cize ano mam nejaky kodex oje*** , ak by som nemal tak by som uz davno bol bud v base alebo za vodou :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

no áno, to dáva zmysel :roll: pokiaľ právnik dostáva parádny plat, tak na to väčšinou existuje pádny dôvod, pretože ten právnik študoval 8 rokov na prestížnej škole, potom ďalšie roky praxe ako koncipient a určite to nebol jeho nástupný plat. je rozdiel právnik a právnik. jeden ťa vyvlečie ohýbaním práva z vraždy a pri druhom si odsedíš 25 rokov. potom je to tak aj platovo ohodnotené. každý máme svoje miesto..sa ti nepáči, že dostávaš málo niekde za linkou? treba zmeniť profesiu, treba zmeniť pôsobenie.. určite s tebou súcitia aj tí číňania, ktorí robia za linkou 12 hodín za 40 centov a je im tak dobre, že si to často hodia voľným pádom z budovy. áno, svet je strašne nespravodlivý. manuálna robota je veľmi dobre ohodnotená, ale nie niečo, čo dokáže robiť stroj, kt. by tam postavili za teba. akurát, že je veľmi drahý. alebo sorry, budem sprostý, trebárs taká opica.. akurát, že ju by trebalo vytrénovať a nemá hygienické návyky. myslím, že v rámci aj Slovenska je robota vo fabrikách ohodnotená férovo. ak si spravíš nejaké kurzy a certifikáty, tak pri rovnakej alebo podobnej námahe vieš doniesť domov namiesto 350€ v čistom aj ten slovenský priemer 650€.
ďalej..napr. koľko dostáva obyčajný priemerný hodinár? výrobca ručne robených náramkových/vreckových hodiniek? minule som videl video, ako kdesi tuším vo švajčiarsku bola spoločnosť, ktorá robila model hodiniek, všetko ručne, ktoré mali cenu vyše dvoch miliónov (vzácne kovy a diamanty v nich).. myslíš, že boli platovo ohodnotení ako tí bežní hodinári? robili prakticky tú istú robotu.. je to aj o klientoch a aj o spoločnosti v rámci rovnakého systému a hlavne o tvojich danostiach. rovnako si môže programátor s portfóliom pýtať za prácu tisíce eur, pričom by to isté do bodky spravil študent a dostane za to stovky.

a už len na záver,možno pochopíš pointu, pochopil to aj Henry Ford, keď musel zaplatiť faktúru vo výške 10000 dolárov za to, že inžinier spravil čiarku kriedou:
http://www.smithsonianmag.com/history/c ... 22/?no-ist
Ford, whose electrical engineers couldn’t solve some problems they were having with a gigantic generator, called Steinmetz in to the plant. Upon arriving, Steinmetz rejected all assistance and asked only for a notebook, pencil and cot. According to Scott, Steinmetz listened to the generator and scribbled computations on the notepad for two straight days and nights. On the second night, he asked for a ladder, climbed up the generator and made a chalk mark on its side. Then he told Ford’s skeptical engineers to remove a plate at the mark and replace sixteen windings from the field coil. They did, and the generator performed to perfection.

Henry Ford was thrilled until he got an invoice from General Electric in the amount of $10,000. Ford acknowledged Steinmetz’s success but balked at the figure. He asked for an itemized bill.

Steinmetz, Scott wrote, responded personally to Ford’s request with the following:

Making chalk mark on generator $1.

Knowing where to make mark $9,999.

Ford paid the bill.
a robíš ešte jednu chybu, gego. predpokladáš, že každý bohatý alebo majetnejší človek prišiel k svojmu majetku nelegálnym spôsobom alebo minimálne neférovým. WTF? no a čo.. zarobil som si sto tisíc eur poctivo.. mám sen kúpiť si auto za 50 tisíc, tak to spravím. čo mi kto do toho má kecať, je to totálne len a len moja vec kur*a. akokoľvek nerozumná. aj keby som si za to kúpil šiltovku zo solídneho zlata. a teraz má niekto právo ma za to okrádať? nech si aj on zarobí poctivo a nech si trebárs ide dať spraviť aj pleťovú masku s obsahom zlatého prachu, keď chce.. peniaze sa dajú využiť podstatne lepšie, ale nemáme právo nikomu kecať do toho, čo robí.. ak okrádaš zlodejov, tak to ti kvitujem ;) ale to určite nerobíš.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Asi by som priznal a vratil. Mat ciste svedomie je viacej ako sa obohatit necestne.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:Asi by som priznal a vratil. Mat ciste svedomie je viacej ako sa obohatit necestne.
co sa bojis ze skoncis v pekle ?
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

a ty nemáš svedomie?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Spixy napísal:a ty nemáš svedomie?

tazko povedat ale necitim sa nejak blbo ked niekoho okradnem skorej sa s toho tesim ze som s nim vybabral
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Uz chapem preco je Slovensko taka zumpa. Staci si precitat tuto temu a takychto je urcite neurekom. Posledny nech zhasne.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Svedomie je len virtuálny konštrukt.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

wladas, netreba, gego udrbal ziarovku. Zevraj ze ked bude tma, neuvidia ze ju ma on.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

gego

dovody su minimalne dva:
1/Ked clovek nekradne tak, stupne vo svojich vlastnych ociach- po lopate: clovek sa potom lepsie citi
2/Pravdepodobne si ziskas doveru svojho nadriadeneho co nikdy nie je na skodu.

Apropo z Tvojej vlastnej otazky vyplyva ze svedomie mas-zareagoval si.

Andi_Cibula

Svedomie je virtualny konstrukt rovnako ako vsetko ostatne co patri k osobnosti cloveka napriek tomu to vplyv na psychiku ma.

Tym som sa nechcel pasovat do role moralizatora, kazdy robime chyby a nikto z nas myslim nie je svaty.
Napísať odpoveď