Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

cokilll: ...to by ma zaujimalo, podla akeho paragrafu by bola ta pokuta...
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Pokiaľ tu nedáš paragrafové znenie je to na úrovní jedna babka povedala...
cokilll
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cokilll »

Hladal som to a nic som nenasiel kym ma to neprestalo bavit.. Tiez by ma to zaujimalo.. Skoda, vcera som sa mal spytat ked mi jeden z nich daval pokutu..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja som nasiel, netyka sa ale vyhlasky, ale VZN, napriklad toho v Ziline:

Zásady správania majiteľov a prevádzkových vozidiel na komunikáciách sú upravené príslušnými predpismi. V zmysle týchto je na území mesta Žiliny z a k á z a n é :

4. Jazdiť vozidlami (včítane bezdôvodnej jazdy), ktoré sú nadmerne hlučné a nadmerne znečisťujú ovzdušie, rozstrekovať kaluže alebo blato, ako aj zbytočne ponechávať v chode motor stojaceho vozidla.
cokilll
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cokilll »

Takze sa da za to udelit pokuta.. I ked podla mna aj zabava je dovod.. :-)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ale take neexistuje ze ides len tak bez ciela. Takisto ani bez dovodu sa neda jazdit. Vzdy mas nejaky dovod preco sa prevazas, ci sa nudis, alebo iba pre zabavu, aj to je dovod. Ziadny zakon neurcuje ktory urcuje kvoli akemu dovodu nesmies jazdit.
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Za"vozidla nadmerne hlucne, ci nadmerne znecistujuce ovzdusie" povazujem tazke stroje ako bager, traktor, tank a podobne.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

to je relativne, podla mna je hlucne kazde auto a takisto znecistuje ovzdusie v porovnani s bicyklom :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Veru, ajj bike moze byt hlucny. Napr taky olpran :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

No hej, pokiaľ si pár rokov nemazal reťaz.. :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Policajt nema pravo zistovat, kam a preco ides. V ktorom zakone je napisane, ze sa policajt pri beznej cestnej kontrole moze pytat veci z tvojho sukromia? Kam idete, co ste mali dnes na obed, kolkokrat ste dnes onanovali atd. Proste na hlupe otazky neodpovedat.

Dobry clanok ohladom cestnych kontrol je na dfens - http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014122802
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To je uhol pohladu, ze ci je ten clanok dobry a ci nie. Beriem, ze su tam uvedene zakony, prava ci povinnosti, ale su tam aj pre mna arogantne dristy. Rady typu, ze sa s policajtom nebavime, neodzdravime, natahujeme cas hladanim dokladov..., no neviem, ja som skor za opacnu techniku. Pozdravit, resp. odzdravit, tak ako slusnost kaze, podat doklady, opytat sa na pocasie, ako dlho stoja, kolkych chytili, ukazat mu co chciet..., pri takejto slusnosti som nemal nikdy problem.

Nedavno ma zastavila v cudzom meste hliadka mestskej policie, bol som za volantom, kamarat vedla mna. Vraj sme vbehli do dvojiteho zakazu, aj ked sme si nic nevsimli. Zial, neskor sme zistili, ze tam zakaz bol, avsak nestatne umiestneny az pri plote za chodnikom, trochu nevyrazna tabula, ale moja chyba, uznavam. Vraj 50 eur. Nechal som ho dovorit tie jeho naucene frazy a potom som spustil, ze som z cudzieho mesta, ze to vidi na SPZ auta a aj v dokladoch, ze sme dvaja, ze ved sme ich videli stat pri kraji cesty, ze nemal som dovod tam ist, ze ved dvojity zakaz by sme si boli obaja vsimli... Uz to bolo za 30 eur. Este pol minuty o tom, ze ved ked sme si to nevsimli my dvaja v aute, tak zarobi za chvilu aj na inych ludoch..., on sa branil tym, ze su tam kamery, ze ho mozu sledovat cez kameru... a tak prisli na rad smutne oci, pripomenutie, ze sme z ineho mesta, ze sme zakaz nevideli, ze som tam nesiel naschval, ze ani jemu sa v tej zime tam nechce stat..., tak to dal za 20 a isli sme. Este som sa spytal, ze ci uz mozem celou ulicou prejst, ked som uz zaplatil a ze reku hej, ze stastnu cestu. Myslim, ze keby som pouzil metodu z clanku, ze by som sa nepozdravil, 5 minut hladal obciansky a vobec s nim nekomunikoval, tak bud by som to mal hned vypisane za 50 eur alebo by zavolal statnu policiu, kde by to bolo aj za viac.

Nuz, ale je to na kazdom, ze aky pristup si zvoli. Mna v komunikacii s policiou na ceste slusnost este nesklamala.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Tiež idem podobným štýlom ako hojko a tiež som nikdy nemal problém. Ak som problém mal, tak sa vždy dalo dohodnúť na znížení výšky pokuty.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Pokial je slusny policajt, nemam s tym problem ani ja. Ale nie je bohuzial vynimkou, ze clovek narazi na cu*aka, ktory si potrebuje nejak kompenzovat svojich 170cm alebo neuspechy v zivote. S takym sa nemam o com bavit a bez slova mu ukazem doklady. Suhlasim, ze clanok je dost kontroverzny a su tam aj niektore veci na hrane, ale s tymi klasickymi frazami (viete preco vas zastavujeme? viete coho ste sa dopustil?) tam maju velku pravdu. Ich ulohou je dokazat moju vinu, nie chciet odo mna priznanie (na to sluzi prezumpcia neviny).

+ pridavam este jeden clanok co som dnes nasiel z najdemokratickejsej krajiny sveta http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/po ... a-doklady/
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Suhlasim s hojkom. Uz viackrat som si vsimol, ze najviac na policajtov a na to ake s nimi maju problemy, nadavaju zrovna advokati radobydrsneho pristupu.
Ja sa k policajtom vzdy spravam slusne a nikdy som nemal problem, stalo sa mi viackrat ze mi pokutu uplne odpustili.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

veru tak, ked uznas, ze maju pravdu a vyjadris nejakym sposobom lutost a nespravas sa ako ch*j tak ziaden problem nevidim.
takisto ako fabovi aj mne uz par krat uplne odpustili pokuty aj ked mali pravo mi ich dat
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

asi vas este nezastavil policajt so slovami "si ty uz uplny KOK*T ???, naco sa tu smykas na parkovisku, mas zbytocnych 100 €ur??? " :D
Utorok, 2:30 nadranom v neobytnej casti - okraj Bratislavy, prazdne parkovisko Metro DnV
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

:D :D :D by som sa asi dobre zasmial :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hegy: ...to nie, ale uz sa stalo, ze som im raz nezastavil :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Hegy: nie, ale mozno to bude tym, ze sa nechodim v stred noci smykat na parkoviska :hmm:
Napísať odpoveď