Slobodný vysielač a iné alternatívne média

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Slobodný Vysielač

Príspevok od používateľa jackb »

neviem co si sa tak rozcertil.

ja som to pisal v duchu reakcie na film, knihu ci hudbu. tam tiez nikto nema specialne pravo povedat ci nieco stoji za nieco alebo za nic a ludia to bezne hovoria.

dovolil som si prejavit svoj nazor. v teme o SLOBODNOM Vysielaci. prepac. mam pocit, ze prislo na pana Orwella. ale nie na 1984, ale na Zvieraciu farmu. svoj slobodny nazor mozu mat len urcite zvieratka.

ostatni potrebuju nominaciu od Boha, aby si mohli dovolit napisat, ci sa im paci niekoho moderovanie v porovnani so stovkami inych moderatorov.

//jj, kopat do slobody je take... slobodne
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

a napísal som, že nemôžeš mať slobodný názor ? :) mne skôr vadí, že tvoj slobodný názor posúvaš do vyššie napísanych inštancií ej kej ej "ze prislo na pana Orwella. ale nie na 1984, ale na Zvieraciu farmu. svoj slobodny nazor mozu mat len urcite zvieratka." .... keď niekto povie, že sa mu páči ako SV funguje a ty ho napadneš, že to tak sa nemá, tak nespĺňaš hore uvedené podmienky na "určité zvieratká" ? :)

resp. teraz si okúsil svoju medicínu, keď niekto "napadol" tvoje slobodné presvedčenie :) a už sa tu oháňaš Orwelom :D len keď to robíš ty, tak je to v poriadku :)
jackb
Redeemer
Redeemer

pegasusss napísal: + kto ti dáva legitimitu, že tak ako to ty popisuješ, že sa to má robiť, tak je to aj správne ? Boh? spoločnosť? právo?
"napadnut" je prisilne slovo. ja som napisal, ze vedenie diskusnej relacie Informacna vojna nesiaha ani na uroven studentskych relacii. co je nie len moj nazor, ale aj pravidelnych posluchacov Vysielaca.

ludom na Slovensku sa paci Panelak. moj nazor je ze ten serial stoji za hovno a je plno inych serialov, ktore by ludia mali pozerat.

ludia maju pravo aby sa im nieco pacilo a ja tiez aby som mohol vyjadrit co si o tom myslim.
ci takto ta sloboda nefunguje?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

no teraz si spojil (i) legitimitu určovania spôsobu fungovania média ( kam smerovala aj moja otázka) s (ii) vyjadrením svojho postoju voči niečomu/niekomu - nevidíš v tom troška rozdiel ? lebo začínaš miešať nie rovnaké veci ... :)
igor215 napísal:Mne sa nahodou SV paci.
Obcas mozno trosku uletia, ako s Mezenskou, lebo tu dost propagovali pocas volieb, ale inac su ok.
Radio prilezitostne pocuvam a taktiez pravidelne prispievam na jeho prevadzku.
Ta informacna vojna s Lubom Hudom je spica, vrelo odporucam.
potom si reagoval :
jackb napísal: indeed it is. najma ak si student zurnalistiky aspirujuci na pracu rozhlasoveho moderatora, mas priklad ako sa to nerobi :)
a ja som sa ťa opýtal, že kto ti dal to "žezlo" do ruky, aby si mohol určovať, čo sa ako robí :) to je vec prvá (i)
pretože v slobodnej spoločnosti, kde má každý právo si robiť čo chce a ako chce, pokiaľ neporušuje zákon, je úplne jedno či siaha po nejaké internátne rádio alebo je na úrovni BBC :) tým pádom nemáš najmenšie právo určovať niekomu, ako má alebo nemá niečo robiť, pretože to je sloboda druhého a tam tvoja končí, ty to môžeš maximálne kritizovať ale nemôžeš určovať :) pretože sa pasuješ do role politruka (?), ktorý vždy vie ako sa veci majú robiť a čo je správne si myslieť - aspoň to je môj slobodný pocit, ktorý slobodne vyjadrujem v slobodnej téme a slobodnom vysielači a slobodne s tebou nesúhlasim v niečom :) ( už vidíš, tú slobodu ? )

a druhá je (ii) vyjadrenie tvoje slobodné, kde si môžeš povedať čo len chceš, ale keď si dovolí niekto s tebou nesúhlasiť, tak už, citujem : "dovolil som si prejavit svoj nazor. v teme o SLOBODNOM Vysielaci. prepac. mam pocit, ze prislo na pana Orwella. ale nie na 1984, ale na Zvieraciu farmu. svoj slobodny nazor mozu mat len urcite zvieratka."
čiže pokial ty vyjadruješ svoj "názor" tak je všetko v poriadku ale pokial niekto iný a opačný tak už je "určité zvieratko" ? :) .... true logic ....
jackb
Redeemer
Redeemer

ja som reagoval na jeho poslednu vetu - informacnu vojnu, ktora ma byt "spica". ziadne fungovanie media. prosim, prestan mi podsuvat co som nenapisal.

ja som ho kritizoval, a ty z toho robis ze mu upieram prava. + TY sa pytas mna, kto som, ze si uzurpujem pravo kritizovat nieci nazor. preto som spomenul prasiatka.

lebo to vyzera, ako by sa tu mohlo len lubit vysielac a jeho relacie a ten komu sa nepaci tu A) nema pravo diskutovat v tejto teme B) nema pravo kritizovat SV

ty miesas dve veci tym, ze mi chces podsunut nieco co som nenapisal :)
pegasusss
Light Professional
Light Professional

ach jo .... neviem, či nečítaš poriadne to, čo píšem a reaguješ na nejaké slovo, ktoré som napísal alebo fakt nechápem ....

to, akým štýlom bude niekto robiť reláciu nie je zahrnuté v pojme "fungovanie média"? ospravedlňujem sa - mal som to napísať skôr + ty si mal tiež napísať skôr, že reaguješ na "poslednú vetu" a ušetrili by sme si zopár riadkov ...

ak si si dobre prečítal, čo som napísal, tak kritizovať môžeš koho chceš a kedy chceš + hladanie pravdy a vyjadrnie "svojho názoru" sú dve podstatne odlišné veci .... keby že si učiteľ a malý Janko Hraško, ktorý má 6 rokov príde k tabuli a na príklad 2+2 napíše ako odpoveď 6 a dopíše k tomu, že je to jeho "slobodný názor" a keď mu učiteľ povie, že ale toto nie je správne, tak žiak ho napadne, že mu upiera práva ( vidíš tam to, čo chcem povedať ? )

keby že máme diskutovať štýlom, že tebe sa niečo páči a mne nie alebo mne sa niečo páči a tebe nie, tak o čom je tá diskusia? O slobodných názoroch, alebo o rozumných dôvodoch ( pod rozumným dôvodom určite nerozumiem "lebo mne sa to páči ..." )? - tie dôvody, že je arogantný, frfle, skáče do reči a pod. tie sú opodstatnené ( aspoň podľa mňa a tiež nie len podľa mňa)

ale okej, v pohode ... poďme ďalej :D
lebo to vyzera, ako by sa tu mohlo len lubit vysielac a jeho relacie a ten komu sa nepaci tu A) nema pravo diskutovat v tejto teme B) nema pravo kritizovat SV
- nojo, keď je niekto nastavený a priori proti niečomu, tak podvedome všetko opačné, čo kto povie, chápe ako útok a tu vidíš ako sa podvedomie bráni - už si niekedy počul, že tolerancia sa nájde tam, kde s niekym nesúhlasíš (?) a keď s tebou niekto nesúhlasí tak, citujem : "mam pocit, ze prislo na pana Orwella. ale nie na 1984, ale na Zvieraciu farmu. svoj slobodny nazor mozu mat len urcite zvieratka." ? :idea:

príklad - každý, kto neodsudzuje holokaust tak ho schvaľuje - každý, kto neodsudzuje SV tak ho schvaľuje? nemusím niečo schvaľovať, pokiaľ to neodsudzujem .... alebo nie ?

ale keď nad tým tak premýšlam, tak pointou tejto témy na tomto fóre nie je pravda, ale vyjadrenie názoru + postoju, tak vlastne je to úplne v poriadku, čo si napísal :oops:
jackb
Redeemer
Redeemer

Ale ved. Ja som citoval poslednu vetu. A reagoval som na nu, ze sa tak nikde inde nemoderuje. (Preto je odstrasujuci priklad studentom). End of story.
A vlastne aj ty suhasil s tym, ze arogancia a tak dalej su opodstatneny dovod.
Ale, ty si mi pripisal neco ine, a na to som ja reagoval Orwellom. Az do teraz som myslel, ze vies ze ide len o poslednu vetu a preto som otazku "kto mi dal zezlo" myslel ako odpor ku kritike.
Ja to stale beriem ako keby ma kamarati volali na superhero film do kina. Ja im poviem, ze sa mi ten zaner nepaci a v mojich strata casu a penazi. Oni pojdu, lebo im sa zase nepacia superumelecke filmy. Problem solved.

Opakujem, ze vcera som napisla len vyhrady ku moderovaniu. Nie ku obsahu ci fungovania. Ze sa bavime o mojich starsich prispevkoch na tie temy, som si nie vedomy.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

STREDA 28.01.2015 :
12:00 - 14:00...nenásilný antiterorista...
svet očami Martina Urminského...
"O demokracii a oligarchii na Slovensku a vo svete a taktiež o náboženskej, etnickej a rasovej neznášanlivosti s doc. Mgr. Eduardom Chmelárom PhD. a doc. PhDr. Martinom Klusom Phd.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

bude na PNke čo počúvat :D aj ked zrejme zaspím v polke relácie. Martina Urminskeho poznám osobne a je to v pohode človek, ale jeho relácie vie robit strašne uspávajúcim spôsobom:)
K téme, už aj Hospodárske noviny spomínajú rôzne skupiny oligarchov v Grécku. Na 100% môžem povedať, žeoligarchia postihla Slovensko, Ukrainu a Grécko.
jackb
Redeemer
Redeemer

pegasusss
Light Professional
Light Professional

to ego sa niekde vy**niť muselo ..... a samozrejme sympatizanti nasledujú a anti-patizanti odcudzujú ..... ten pocit, že niekto nie je ochotný ísť do diskusie a len sa obhadzovať blogmi na nezaplatenie .....
jackb
Redeemer
Redeemer

do diskusie? s Hudom? si pusti Informacnu vojnu, ktoru celu venoval Fararikovi. s tym clovekom sa neda hovorit ani o tom, ze bude slnecno ked on si mysli, ze bude prsat. o zahranicnej politike ani nehovoriac.
nie je schopny drzat vo vysielani myslienku a pletie piate cez deviate.
no treba mu uznat, ze sovietsku propagadu z 30. rokov a nase politicke monster procesy z 50. rokov 20. storocia ma nastudovane podobne. inak by nemohol kriesit ich retoriku najma na margo Zidov alebo tych, ktori nesuhlasia s jeho rusofiliou.

no a na zaver snad len tolko, ze je patologicky konfabulator. ako dokaz okrem 9/11 unofficial, a inych znamych lzi ktore siri,
staci aj posedenie v divadle, ci kaviarni alebo aka institucia je Babylon kde tocili relaciu. jeho vstup, ktory nesie na YT nazov, Prestanme s nalepkovanim, postavil na cirej lzi. hned na uvod tvrdi, ze v slovinskom Koperi sa nasiel prave v ten den, 2.2. 2015, pri rekonstrukcii domu list z roku 1907 kde opisuje jeho autor svoju viziu ako o sto rokov budu zit vsetci rozdielni vedla seba vo vzajomnom pochopeni.
myslienka je to nadherna, problem je, ze v Koperi sa nic take nenaslo. ani 2.2. ani v tomto roku nie. hlavne by o takom niecom vedeli lokalne media a asi by sa on zaujimala aj miestna univerzita. google poskytne asi 4 odkazi totozneho obsahu v anglictine, ale ked clovek hlada po slovinsky, tak nastava problem...
butthead
Darca
Darca

neviem k tomu fararikovi, kto zacal prvy ? keby fararik a vsetci tito boli ticho, mozno by v pocuvanosti v tejto appke neboli v top10:

http://www.radia.sk/spravy/3231_smartfo ... emeni.html

preto aj vitam taketo blogove stekoty pseudointelektualnych kvazi demokratov
jackb
Redeemer
Redeemer

Boli ticho? Takze Hudovia a Rostasovia maju exkluzivne pravo na slobodu prejavu a ini nie? Alebo co sa snazis povedat, prasiatko?

a to nie je urazka, len link na oblubeneho Orwella.
pegasusss
Light Professional
Light Professional

keď niekto nemá gule ísť do diskusie proti protivníkovi, ktorého podľa tvojich slov je veľmi ľahké zničiť ale nedá sa s ním "diskutovať", tak ano, neostane nič iné, len písať blogy a hrať sa na intelektuálov ....
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

jackb napísal:Boli ticho? Takze Hudovia a Rostasovia maju exkluzivne pravo na slobodu prejavu a ini nie? Alebo co sa snazis povedat, prasiatko?

a to nie je urazka, len link na oblubeneho Orwella.
Butthead tým podla mna chcel povedať, že čím viac do nich budú šit, tým viac populárnejší budú. Najväčšie nebezpečenstvo ale vidím v Lichtnerovej ješitnosti ktorá je síce miernejšia ako bola predtým(alebo som si na to zvykol tak, že to nevnímam) ale poskytuje druhej strane velmi výživnú muníciu. Samozrejme, že mainstream sa potom chytí jednej vety a kolotoč slovnej pomsty začne bežat na plné obrátky. EDIT: a to neprospeje ani jednej strane, len to zvýši počet "nekritických fanúšikov"
butthead
Darca
Darca

jackb, povedali pred tym nieco o petrovi? bavime sa teraz o konfrontacii medzi ludmi, nie o tom co kto ake informacie siri, nemiesajme jablka s hruskami. to je ako, nepacia sa mi tvoje nazory, tak idem skumat tvoju historiu co vsetko si zle za cely svoj zivot urobil.
jackb
Redeemer
Redeemer

pegasusss, myslis, ze by som mu zavolalt ked bude v IV? z UK ma stoji jedna minuta hovoru na pevnu linku na Slovensku L1.50. takze diskutovat s nim aspon polhodinu by ma stalo takmer celodenny plat.

takze tym padom odpadava aj moznost prist na diskusny dejchanek. tam vidim este druhy problem: prist do jamy levovej. teda povedat mu pred obecenstvom, ze s nim nesuhlasim... a moj ucet z urazovej chirurgie by mal aspon tri miesta. lebo ked Petra odporucil zlikvidovat za blog, tak mne by jeho ucenici minimalne urobili nezelanu plastiku tvare.

BH, cital si prvy Petrov blog na temu SV, ktory bol rozbuskou pre predmetnu IV?

vyhrabanie spiny je nepekne. v tom sa zhodneme.
butthead
Darca
Darca

jackb napísal: BH, cital si prvy Petrov blog na temu SV, ktory bol rozbuskou pre predmetnu IV?
ano cital a nebyt tejto rozbusky, o Petrovi "nikto" nevie a mozno ma sv o zopar tisic fans menej, teraz podstate hovoris o dosledku toho o com ja pisem akokeby si nevedel, ze Noro s Lubom si nedavaju servitok pred hubu.

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2015, 19:28)
v SV to vacsinou chodi tak, ze po dohode ti oni zavolaju, aby si neplatil za telefon, kedze oni volaju vo velkom a vyhodne, nehovoriac o tom, ze aj cez skype hostia volaju.
Napísať odpoveď