Benzin vs. Nafta
Re: Benzin vs. Nafta
haha mas pravdu, nie ze by na tych 0,04 nejak zalezalo ale ta tabulka dobre odzrkadluje moje stastie
presne v ten cas som tam bol 
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Chlopaci, ropa dnes z priemeru 61.2 na 62.1. Ideme dalej hore. Dnes capujem tiez plnu, zajtra uz moze byt aj u nas za viac.
A vlastne uz dnes su tusim drahsie.
A vlastne uz dnes su tusim drahsie.
-
mato951
Star
Čo som dnes bol v Nr,Lv a v okolí tak všade bola nafta 1.124€ tak som dal aj ja plnú 
Hmm.. co vy na to? - http://autobild.cas.sk/clanok/199967/pr ... nto-tyzden
Benzin do 11 centov..?
Benzin do 11 centov..?
-
Makovnik
Medium Professional
Aby cena paliv stupla o 11 centov, cena ropy by musela vyskocit zhruba na 80USD. Co je samozrejme nezmysel, realne sa to moze stat zhruba o 2 mesiace.
Teraz je vsak ropa cca 58USD a ma namierene na pokles.
Hento je len stupidny bulvar.
Teraz je vsak ropa cca 58USD a ma namierene na pokles.
Hento je len stupidny bulvar.
Lenze ono je to vzdy tak, ze na zdrazovanie maju vzdy dovody a na zlacnovanie len vyhovorky.
ja som mal aj aj a jasne, ze zalezi od auta
-
Makovnik
Medium Professional
Ropa lezie hore, tankujte cim skor. Do tyzdna tu mame rast o najmenej 2-3centy.
Pridám jednu hlášku, ktorá ma dnes rozsekala. Podotýkam, že sám vlastním dieselové auto, takže voči nafťákom nemám negatívny postoj.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."
Autor:
Pepa, hrdý řidič BENZÍNOVÉ fabie 1.2 htp
)))) (jk)
Pepa, hrdý řidič BENZÍNOVÉ fabie 1.2 htp
Hegy, v tomto prípade to zrovna neplatí...
Našiel som to v podpise usera na BMW klube, takže tam by si upotené 1.2 alebo 1.4 benzíny ťažko našiel
Našiel som to v podpise usera na BMW klube, takže tam by si upotené 1.2 alebo 1.4 benzíny ťažko našiel
Furt lepšie jak 1.2 dízle
*1.0 Ford EcoBoost
Náhodou staré hladké dízle boli perfektné motory, jednoduché a spoľahlivé. Atmosférický benzín to isté... A v tom je krása tých motorov, v ich jednoduchosti. Problém je, že dnes už nestačia, nestačia sa vyrovnať moderným motorom v parametroch ako výkon/spotreba, výkon/objem alebo v emisiách.
Atmo. dízle sa nemontujú do nových áut už pomerne dlho, posledným v Európe bol VW s jeho SDIčkami, ktoré skončili v 2010. Atmo. benzíny na tom tiež nie sú najlepšie, myslím že poslednými, kto sa ešte zaoberá vývojom týchto motorov je Toyota a Mazda.
Inak, za pár rokov budú podľa mňa vážnym konkurentom spaľovacích motorov elektromobily. Minimálne pre ľudí žijúcich v mestách.
Atmo. dízle sa nemontujú do nových áut už pomerne dlho, posledným v Európe bol VW s jeho SDIčkami, ktoré skončili v 2010. Atmo. benzíny na tom tiež nie sú najlepšie, myslím že poslednými, kto sa ešte zaoberá vývojom týchto motorov je Toyota a Mazda.
Inak, za pár rokov budú podľa mňa vážnym konkurentom spaľovacích motorov elektromobily. Minimálne pre ľudí žijúcich v mestách.
Jasné, že hladké dízle a atmosferické benzíny boli spoľahlivé motory, ale koho baví jazdiť na aute bez výkonu a akéhokoľvek pocitu zrýchlenia? Veľa ľudí to nebude. Preto sa dnes všade montujú turbá, ktorých oprava je síce nákladnejšia, ale aspoň dajú človeku pocit, že má pár desiatok konských síl pod tou kapotou...
Objem...
-
Fabo
Hardcore addict
No, mna napriklad bavi podstatne viac jazdit na atmo. Neznasam turbodieru.
-
Arkaz
Addict
Mne sa paci ze atmo treba vytocit do otacok a vtedy ma aj pekny zvuk
teda 6 a viac valec.
Atmosféra je super. Je to však o spotrebe a emisiách viac ako o čokoľvek inom.
Fakt? My máme doma ešte staršiu Corollu, ktorá je predstav si dvojliter, ale hladký dízel a má neskutočný výkon 53 kWbeardie napísal:Objem...
Pri atmosferických benzínoch je to o niečo lepšie, čo sa týka výkonu, ale u hladkých dízlov ho väčšinou hľadáš márne...
-
Fabo
Hardcore addict
Dva litre je hovno objem.