Slobodny stat?
Slobodny stat?
Je podla vas v poriadku odchytavanie studentov v parkoch a podnikoch,nahodne kontroly mladych ludi, prehladavanie, zaobchadzanie ako so zlocincami(vacsinou sa jedna o pestovatelov rastliniek), zatial co najvacsie rozkradanie a vrazdy ostavaju skryte a nepotrestane?
Zaujima ma tvoj nazor na vec.
Zaujima ma tvoj nazor na vec.
-
woundgiver
Light Star
starsky, to je teda pekna pi*ovina. V case ked sa v Europe zacina vsemozne bojovat proti fajceniu zlegalizovat niekolko nasobne skodlivejsie "hululu" a nebodaj aj ine drogy su napady hodne zrnka mudrosti. Sucasna legislativa je podla mna dostacujuca, najma po rekodif. Trest. poriadku, len by to chcelo doraznejsie uplatnovanie v praxy a rovnaky meter na kazdeho.
aj tak sa da
ved tak treba to vycistit aj legalne drogy teda hlavne velenebezpecny chlast by som zakazal...a cigarety kokakolu light by som nechal ako bonus pre tych co bez drog nevedia zit. 
mne skor ide o to ako tu spominate ze sa to nemera rovnakym metrom.
ako niekdo moze hlasat ze dorgy su nebezpecne a popritom jednu z najtvrdsich predavat v potravinach(chapem ze je to spolocensky uznana droga to ale nic nemeni na jej potencialnom nebezpeci).
ked ale chcete represivne zasahovat v tejto zalezitosti, je logicky namieste predpokladat ze rovnako represivne mate zaujem riesit akukolvek krminalnu cinnost co zahrna aj ilegalne kopie software, hudby a filmov no nie?tu by bolo logicky namieste zvolit este tvrdsie tresty pretoze napachane skody su mnohonasobne vyssie

mne skor ide o to ako tu spominate ze sa to nemera rovnakym metrom.
ako niekdo moze hlasat ze dorgy su nebezpecne a popritom jednu z najtvrdsich predavat v potravinach(chapem ze je to spolocensky uznana droga to ale nic nemeni na jej potencialnom nebezpeci).
ked ale chcete represivne zasahovat v tejto zalezitosti, je logicky namieste predpokladat ze rovnako represivne mate zaujem riesit akukolvek krminalnu cinnost co zahrna aj ilegalne kopie software, hudby a filmov no nie?tu by bolo logicky namieste zvolit este tvrdsie tresty pretoze napachane skody su mnohonasobne vyssie
tv
rodicom tych deciek by som zakazal pustat tv pretoze to co z nej vylieza nici decka este viac ako navsteva baru.a prostitutky by som vsetky nakazil hiv aby vsetci co podporuju ten spinavy biznis dostali co proto.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
A co by si dosiahol tym, ze taka priemerna alebo podpriemerna rodina bude musiet zaplatit pokutu napr. 30 000 za to, ze ich syn dostal od babicky 200 Skk k patnastim narodeninam a trosku si za ne vypil??? Rodina, ktora preziva teraz bude zobrat aby mohla splatit 30 000 korun pokutu za syna???Spoty napísal:castejsie kontroly ovela, castejsie... a ked polcia zadrzi neplnoleteho v baere ako nasava, alebo nedajboze huli travu tak by som dal ich rodicom 10tisicove pokuty... chcel by som vidiet ci by im potom nedohovorili.
-
woundgiver
Light Star
Ja osobne by som zakazal aj volny predaj alkoholu a cigariet. Len v specialnych predajniach na obciansky preukaz a nie pod hrozbou pokuty ale odobratia zivnostenskeho listu predajcovi. To ze nelegalny soft tvori vacsie skody ako drogy je totalna kravina
- ako mozes porovnat cenu CD a ludskeho zivota, maminych slz a utrapaneho otca?
Ja sam som tym preliezol ked som bol decko, moji kamarati zomreli na predavkovanie, pripadne sedia v base ze dealovanie. Videl si niekedy mamu ako uteka pred vlastnym synom v hroze a strachu co sa stalo jej dietatu a bezmocne doslova reve pricom ju vidi cele sidlisko? Videl si "travnikara", co po rokoch nevie povedat suvislu vetu a je celemu svetu len na smiech? Je jedno ci je to trava, trip alebo Hacko - princip je ten isty. AKo to dokazuju ludia co sa z toho dostali len discilnina a tvrda praca dokazu pomoct a preto tie pracovne tabory - samozrejme nie ako koncentraky alebo basy ale skor velke pracovne komunity pod dohladom lekarov a strazcov. A pre dealerov, vyrobcov a pestovatelov len a len smrt - co vyriesi basa? Je tam jedlo a skoro hovno sa tam robi, navyse ich zivia dane rodin tych, ktorym oni znicili zivot.
nesnazim sa zlahcovat situaciu priatelu, to ze si sa stal zavisly ako dieta je fakt smutne.porovnaval som financne straty.emocie tu nehraju rolu,keby bol kazdy nevrazivy ako ty asi by to tu bolo riadne krvave.a na com si bol zavisly na heroine?ako si sa k tomu dostsal?ja som vyrastal v prostredi kde sa takto veci nediali, a ked mi niekdo nukal (tvrde)drogy som vzdy odmietol okrem alkoholu. 
Schvalujem ze chodia kontrolovat bary ale take veci a ganja tu by fakt mohli povolit.Tisicky ludi fajci ganju a pritom su to slusni, vzdelani a pracujuci ludia takze take teorie ze ganju uplne zakat a podobne to by posrali este viac lebo potom by sa ludia kvoli tomu skrivali a utakali dakde na koniec mesta aby si mohli vychutnat 1 speka takze myslim ze ganju by mali povolit ale inak som so sucasnym systemom spokojny
.
podla mna je to hlupost a absolutne nic to neriesi
rovnako akykolvek zakaz drog je uplne bezvyznamny - kto chce drogu si ju aj zozenie
vacsina ludi zabuda (mozno aj naschval) na jedinu vec: cloveka a drogu nedeli jej mala dostupnost, cena, nelegalnost a tresty s nou spojene, to su vsetko pomyselne hranice - jedina vec co ich rozdeluje je rozhodnutie
skratene povedane: vsetko zalezi na cloveku
rovnako akykolvek zakaz drog je uplne bezvyznamny - kto chce drogu si ju aj zozenie
vacsina ludi zabuda (mozno aj naschval) na jedinu vec: cloveka a drogu nedeli jej mala dostupnost, cena, nelegalnost a tresty s nou spojene, to su vsetko pomyselne hranice - jedina vec co ich rozdeluje je rozhodnutie
skratene povedane: vsetko zalezi na cloveku
-
woundgiver
Light Star
to s tymi rezimami nemas pravdu uz za komancou sa tu velmi dobre predaval heroin a nezabudni na to ze piko bolo vymyslene v cechach pocas vlady komunistou to ze sa o tom vtedy nehovorilo neznamena ze to nebolo len to vedeli dobre skryt a ludia sa bali o tom hovorit a to je rozdiel a velky.To ze vela ludi je proti drogam je fajn a je to spravne ale ked clovek do toho vidi tak zisti ze na slovensku takmer kazdy mlady clovek minimalne raz hulil alebo huli je fakt ze sa to neda zastavit. A mimochodom v europe je ganja uz tak uznavana uz tak ze aj starsi ludia fajcia a to staci ist len do ciech nemusis si ani robit vylet do sveta.
looooooooooooooooool akoze musim sa zasmiatwoundgiver napísal:Keby to bolo tak, tak by potom drogy museli byt po celom svete rovnako rozsirene. Tvrde totalitne rezimy a diktatury ich vsak maju len v minimalnej miere. Drogy su len problem demokracie a liberalnych systemov.
po 1.: cigarety a alkohol akoze nie su drogy? IMHO na (nielen) slovensku su tieto veci dost velkym problemom
po 2.: zjavne netusis kolko ludi berie nelegalne drogy. aspon polovica mladych ludi co poznam su minimalne prilezitostni uzivatelia nelegalnych drog, pritom su to normalni studenti, ci pracujuci ludia
to s tymi kontrolami je to smutny fakt.Uz nemozes ist do mesta bez toho aby si sa necitil byt stale kontrolovany.Nehovorim ze si nerobia svoju pracu alebo ze by ju nemali robit ale nemali by otravovat beznych ludi. Je tu vela osob ktore nas okato okradaju alebo okato predavaju tvrde aj lahke drogy a na nich si nedovolia tak zarabaju na strednej vrstve.A podla mna je to len dosledok toho ze po minule roky boli policajti alkoholici a tento rok sa im zacalo darit a aby vsetci vydeli ze to funguje aj ked to nefunguje tak zneprijemnuju zivot.....