Cyklistika - vase jazdy, skusenosti, trenovanie

O športe...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Cyklistika

Príspevok od používateľa brm »

Ja osobne si myslím, že je to jedno.. hlavne, aby si mal niečo na hlave, čo Ti dobre sedí, aby si v prípade pádu zabránil priamemu kontaktu hlavy s miestom dopadu (cesta, auto, a pod). Môj názor je, že môžeš mať na hlave neviem akú kvalitnú prilbu, ak raz hlavou vletíš priamo do stromu, možno prilba a samotná hlava ostane v celku, ale odnesie si to Tvoja krčná chrbtica.

Akú si mal prilbu? Ako skončila? Myslíš si, že keby si mal niečo kvalitnejšie, že by to dopadlo lepšie?
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

To je jasné, ale z toho čo som čítal na internete nové prilby využívajú technológie, také že obsahuje v sebe konštrukciu, ktorá v prípade nárazu, energiu odvedie na iné "vhodnejšie" miesta.
Tiež som si vravel, čosi také aj napriek tomu, že som nehľadal najlacnejšiu prilbu, ale teraz mám akosi väčší strach, a pocit, že mám na hlave kvalitnejšiu prilbu ma bude trochu ukludňovať.
Prilbu som mal Uvex Sport Boss CC (http://www.amazon.co.uk/Uvex-Sport-Boss ... B00447XH50) a momentálne je na ľavej strane, celá dopraskaná, ale popravde čakal som že bude viac na kúsky. A otázka či by to dopadlo lepšie s kvalitnejšou prilbou je ťažká, ale aspoň budem mať pocit, že som do bezpečnosti investoval dostatočne.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kup niecoco pouzivaju v cyklistike, napriklad prilby Giro su dost popularne alebo aj Specialized. Uvex ma tiez highend Neocakavaj ale zazraky za 30 eur, ak chces nieco lepsie, tak pocitaj aj 100 eur. Technologie prilby byvaju pisane v popise, takze sleduj pozorne eshopy.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Kup si prilbu na All-mountain/Enduro bicyklovanie, je to niečo medzi klasikou a integrálou, podľa mňa je úplne jedno akú klasickú priblu by si kúpil. Kukni sa po prilbách ako Catlike Leaf, MET Parabellum, Bell Super, Giro Xar/Hex, Lazer Oasiz, Scott Stego a podobne, cena je vyššia, ale určite je bezpečnejšia ako klasická prilba :)
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

No skor sa mi asi paci ten cestny styl prilieb ako ten all-mountain/enduro :) ked uz ide o design. Ceny som si obzeral takze viem v akej cenovej hladine sa pohybujeme, a tiez som pozeral tie technologie ale tazko z toho nazvu posudim co je kvalitnejsie. A nejak sa na nete neviem dopatrat k nejakym recenziam na technologie alebo tak nieco.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Chutovka pre MTB jazdcov: http://www.mtbiker.sk/clanky/7407/spani ... l-rey.html

//autoeditácia príspevku (12 Dec 2014, 12:49)
Tak som si doprial k Vianociam Garmin Edge 510, snad bude fungovat a sluzit ako ma: http://www.sportreport.sk/index.php/ako ... in-edge510
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

so svojim clankom o M. Zoncolan si sa nepochvalil :)
Tiez planujem kupit computer(ROX 10), preco si sa rozhodol prave pre Garmin ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Som zabudol, ale uz som tu o Zoncolane pisal v lete. Tak teda sa chvalim s clankom o Zoncolane, ktory sme slapali v lete. Poslal som uz aj dalsi clanok, tak snad ho uverejnia... Ak sa chce niekto pogrckat od unavy uz len od pocitaca, nech sa paci, moze citat: http://www.mtbiker.sk/video/7411/s-part ... az-20.html

Garmin Edge 510 preto, lebo nemam rad Sigmu a myslim si, ze zaspali dobu. Ich marketing je nulovy, ziadna prezentacia a ked clovek nieco chce zistit, musi hladat. Garmin je na ociach, ma siroku komunitu aj podporu. Konkretne pre 510 su to caste aktualizacie firmware, pracuju na vylepseniach, je to relativne novy computer a tak sa da ocakavat este dlha podpora od Garminu. Software Garmin na aktualizaciu je rychly a jednoduchy, moznost spojit cez bluetooth. GPS+Glonass, barometer... Skusenosti ludi a recenzie odporucaju Garmin. Asi takto by som to zhodnotil preco Garmin. O tej Sigme som sa prakticky nic nedocital, ani som nehladal. Pozeram, ze 150 eur, k tomu hrudny pas 50 eur, snimac kadencie 30 a samotny magnet 6 eur. Cize do 236 eur, presne o stovku menej ako som dal za Garmin. Funkcie a samotne zhodnotenie by bolo vhodne na posudenie nejakych recenzii.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tak ja som si dnes vybehol na Popradské pleso :smt119
Prílohy
20150117_145344 (1).jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

V nedeľu som zahájil sezónu. Neviem sa dočkať teplého počasia. :smt009
Prílohy
20150215_131725.jpg
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Po mojich obľúbených trasách sa akurát bežkuje a skialpuje, takže tak :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tu je moj druhy clanok na mtbiker.sk ohladom bikovania v Taliansku: http://www.mtbiker.sk/clanky/7524/na-ce ... ordoi.html
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Viete poradit nejake kratke nohavice/shortky s tou vlozkou,ktora zprijemni dlhsie trasy na biku.Nieco do 20€ ak sa da...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Obehaj predajne Lidl, predchádzajúci týždeň myslím také mali v akcii, možno niekde ešte niečo majú..

:)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Za 20€ asi iba tie z Lidla, čo nemusí byť zlá voľba ak ich ešte nájdeš a sadnú ti. Inak ale odporúčam http://www.endurashop.sk/baggies/26-mus ... ortky.html najlepšie šortky aké som kedy mal, vložka sa dá vybrať a šortky môžeš nosiť aj mimo bike, jazdím s nimi už dva roky a paráda.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

pripajam sa k endura, pripadne za 20€ zozenies endura cyklo vlozku ;)
mam teraz silvini ale dalsia uz bude endura
heker
Redeemer
Redeemer

Za 20 eur si kupi aj na Aliexpresse cyklogate s coolmax vlozkou vo farbach Sky, Cannondale, Tinkoff Saxo, Garmin a kopa dalsich.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak nech si kupi a poti v nich vajcia
heker
Redeemer
Redeemer

Co je na nich zle? Mas ich ked si napisal takuto obligatnu vec?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

nie, mam sa rad
Napísať odpoveď