Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

A acer ako znacka? Co viem tak v minulosti neboli velmi oblubene. A aky ultrabook si mal? No len to ze neviem teraz ci ma aj SSD a SSHD disk alebo nie, lebo niekde pisu ze hej a niekde nie, nevies ako to je? Dalo by sa kupit este nieco lepsie?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja podľa značiek neselektujem. Pred tým som mal HP Envy 6 1030ec, predal som ho tu na fóre a bol som max. spokojný, od výkonu, cez dizajn a kvalitu - len to už chcelo upgrade no (nechcel som book bez záruky). Pred kúpou ma odhováral snáď každý, vraj "lebo HP". Vieš, ale to ti povedia takí, čo mali HP-čka za 229€ z Okay Elektrospotrebiče, absolútny low-end, kombinovaný s dementným užívateľom, a katastrofa je na svete. Celá tá Envy séria bola podarený a ja som s kvalitou a značkou nemal problém absolútne.

Tento Acer, ako hovorím je krok vzad (nie výkonom, zovňajškom). Je to plast, niektoré diely sa prehýbajú (čo mi trhá srdce, aj keď viem, že je to v poriadku, len proste po dvoch rokoch s hliníkom je to divný pocit), ale vo všeobecnosti pôsobí kvalitne. Kvalitnejšie ako väčšina notebookov, s ktorými som sa stretol. Takou tou "jednoduchosťou" pripomína Lenová, aj materiálmi. Ten môj SSHD nemá, čo je tiež škoda, lebo to HP-čko malo, a toto je o 30000% horšie a pomalšie, to SSD-čko, aj keď len cachovacie je na nezaplatenie. Napíš na Acer podporu, mne odpísali do 24 hodín, keď som sa pýtal či má ten Aspire V7 ultrabook IPS displej alebo nie.

Neviem, keď som ja kupoval, tak v tej cene (môj stál asi 670€) som lepší nenašiel. Respektíve, boli iné modely, v niečom horšie, v niečom lepšie, ide o priority. Teraz moc nemám prehľad, ale tak ubehli iba 2 mesiace, tak sa to zas tak nemohlo zmeniť.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no len pozor..HP Envy bola asi najlepsia modelova rada od HP
error22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa error22 »

zdravim,po tom ako sa mi rozpadol NTB som chcel kupit novy,ale nvm sa rozhodnut medzi tymito variatami
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y50-7 ... 170946.htm
http://datacomp.sk/asus-g551jm-dm181h-_ ... NqA2OaG-lQ

potreboval by som poradit ktory ma kavalitnejsie spracovanie,plusi,minusi...odhliadnuc od cenoveho rozdielu medzi nimi
dik za info
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

och to tu uz bolo tolko krat omielane ze to ani neni pravda, ze sa dalsi na toto pyta..na y50-70 tu najdes xy referencii. su celkom podobne, lenovo by bral kvoli chladeniu
error22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa error22 »

dik
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Hensym: Tak ja sa snazim tiez ale obcas pri vybere zavazi aj znacka. Od aceru som nemal este nic takze ja nemam skusenosti ale mal som HP ProBook, a to bola dost bieda. Nebol ani lacny ale asi to bola nejaka zla seria alebo co ale odisiel mi disk, displej, grafika, vypinal sa kvoli prehrievaniu atd atd. Takze ja HP moc nemusim aj ked mohol by som kupit teraz novy a isiel by v pohode.

Takze toto je je len plast s imitaciou hliniku? Lenovo je to iste? Aj ten vivobook vsetko plast?
Myslim ze by mohol mat to 8gb ssd na cache ale este napisem na acer, diky.
A ten tvoj je aky model presne?

Nieco od inej znacky s takymi parametrami nie je? Napr. asus a tak.

A este som sa chcel spytat aky je vlastne rozdiel v spotrebe pri U a napr. tom MQ, bude velky rozdiel ak by som isiel len na baterke?
Hensym
VIP
VIP

Je to plast no. Ako nie je to imitácia hliníku, ono sa to nehrá na hliník. Hliníkové booky sú prémiové (väčšinou ultrabooky), plastové notebooky tvoria dobrých 90% trhu.

Ja mám Aspire E15 E5-572G-74LM

Haswell ULV procesory, napríklad tá 4510U má tuším nejakých 15W, nejaká 4200U asi ešte menej. 4712MQ a HQ majú niečo medzi 35-40 myslím. Rozdiel v spotrebe určite je, ale napríklad tento notebook čo mám teraz tiež drží 6 a viac hodín, ako ultrabooky Ivy Bridge-Haswell, takže pohodička.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Vyzera to jak bruseny kov, aspon na fotkach. Ale hej asi by som chcel vela aby to bolo aj hlinikove :D

Ked tak pozeram je to uplne rovnake az na rozlisenie nie?
Hej presne ako pises, 15 vs 37 (4712MQ). Ten tvoj ma 2500 mAh, akurat pri druhom nepisu ale zeby tam dali rovnaku?

A jednu dolezitu vec som zabudol, ako je to s hlucnostou? V pohode? Lebo moj stary ntb hucal jak fen, a to sa nedalo vydrzat :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Vďaka za rady, strávil som dosť času nad výberom, zatiaľ som vybral 2 notebooky

1. i3 4010U, super cena http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapad-m30-70-17-3497
2. Pentium N3558 http://www.lenovo-shop.sk/lenovo-ideapa ... -14-9-3328

Najviac sa mi pozdáva č.1, veľkosť akurát, i3 procesor, super cena, bez OS, osobne by som z týchto dvoch volil ten prvý, môže byť? :)
PS: Ak sa mi podarí kamošku nahovoriť bral by som tento http://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edge ... 522460.htm
Hensym
VIP
VIP

Shadow: Myslím, že baterka bude rovnaká. Môj a tvoj sa líši teda rozlíšením, ďalej procesorom, "tvoj" má MQ a môj má HQ, ktorý má tuším o 100Mhz nižší takt, ale zase vyššie taktovanú grafiku, ale nie som si istý, a potom tam mám nízkovoltážne DDR3L pamäte, zatiaľ čo ty máš DDR3, ak si dobre pamätám. A ešte neviem ako s tým SSHD diskom, môj nemá, radšej napíš do Aceru, odpíšu rýchlo. :)

Jop, vyzerá to ako brúsený hliník. Inak nechutný povrch, vyzerá pekne, ale neskutočne ľahko ho zacapkáš, treba pravidelne čistiť ak ti to vadí.

Hlučnosť je dosť v pohode. :) Vyfukuje na boku, a nijak extra nehučí ani pri hraní. Ultrabook HP čo som mal predtým hučal oveľa viac - ale ten to mal ospravedlnené, keďže mal 19 milimetrov na hrúbku a mrežu navyfukovanie mal vzadu/dole a nemal veľa miesta. Skôr mi vadí trošku hlučnejší HDD. Respektíve, HDD je v poriadku, avšak keď som bol zvyknutý na SSHD, tak som pevný disk počul iba pri kopírovaní a tak. Teraz počujem jak preskakuje to rameno na disku aj pri nič/nerobení. Seriózne zvažujem dokúpenie SSD, ak tam niekde je miesto v tom booku, zatiaľ neviem ako vyzerá zvnútra.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Hej asi bude, 2500 mAh, v notebook nemam prehlad je to dobra kapacita ci nie velmi? Co som nasiel tak tvoj ma tiez MQ, a myslim ze aj moj ma DDR3L, na acer webe je DDR3L ale inde som nasiel aj DDR3.
Napisal som, ale aj som pozrel parametre na acer webe a tam je 1TB HDD + 8GB SDD, a myslim ze aj toto by mal tvoj mat :D

Hm no snad to nebude az tak vidno, aj ze sa to nebude ohybat a vrzgat a neviem co.

No potom je to ok, hlavne nech je tichy pri pozerani webu a pod. lebo ten moj bol ticho len kym som neotvoril nejaky program. Hej to chapem, HDD vie dost rusit hlavne ked nic ine nie je pocut.
No stary HDD vymenis za SSD a HDD das namiesto mechaniky a mas :) Alebo si spravis externy. Mohlo by to vyzerat podobne:

Este pocuj, na heureke som si vsimol 2 recenzie na ten ntb a v oboch spominaju ze obcas vynechava touchpad, tiez mas taky problem?
Hensym
VIP
VIP

Máš pravdu, mám MQ, pomýlil som sa. Ale SSD-čko nemám, mám určite iba 1TB disk, aj na acer-shope to píšu. :)

Tiež sa moc do bateriek nevyznám, ale 2500 mAh sa mi zdá málo, to mávajú aj smartfóny. Ale neviem. Každopádne zrejme tam bude rovnaká ako moja, čiže v pohode výdrž.

Výmena mechaniky za disk by mi vyhovovala, ak je to reálne možné. HDD->SSD je samozrejmosť, ale dá sa aj Mechanika->HDD? Ak áno tak super.

Touchpad nevynecháva vôbec, avšak je tam nahodený nejaký ovládač, ktorý má zabraňovať náhodným pohybom po touchpade dlaňou. Výsledok je taký, že ty keď spravíš pohyb prstom po touchpade, tak prvé asi 3 milimetre nezaregistruje, a až potom sa pohne. Ako ochrana to funguje veľmi dobre, ale pri používaní to vie byť otravné, hlavne keď chceš myšku posunúť len o maličký kúsok. Čiže ono to môže mať pocit vynechávania ak nevieš o čo ide. Tiež som mal prvý deň taký pocit. Som si ale istý, že je to len nastavením/ovládačom, a alternatívnym by sa to dalo vyriešiť. Zatiaľ som sa s tým nebabral, lebo 99% času používam myšku, no keď zistím poviem ti.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Ano mas pravdu az teraz som si vsimol ze pri "mojom" je tam + 8gb, predtym som to musel prehliadnut :)

Tiez sa mi to zda malo ked to ma tahat cely notebook, aj tazko uverit ze by to zvladlo 6+ hodin ale uvidime :D

Jj prave som to pozeral, HDD normalne vymenis, a potom vyberies mechaniku, kupis slot v tvare mechaniky kde zasunies disk, a potom vlozis naspat do ntb a napajat sa to bude z mechaniky.

Jaj chapem, tak asi to bude tym ale vidim ze si na to bude treba zvyknut, alebo to nejak vypnut. Lebo tiez hlavne budem pouzivat mys ale ak nebudem mat stol tak neni na vyber.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nemam momentalne cas citat recenzie a kukat, vie mi niekto poradit zaklady NB 13-15" pre zensku, bohuzial tak do 300€, ked aj 250.. cim menej tym lepsie :D Len na kancelarske pouzitie a net. K+ ista. Dik.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Horšiu alebo lepšiu značku? :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Doteraz mala Lenovo a bola s nim spokojna..radsej lepsiu. :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

FANTOM092
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa FANTOM092 »

Potrebujem poradit s kupou notebooku, vyuzivat by som ho chcel hlavne na net a office word atd. Cena tak do 300 eur ked je nieco lepsie prihodim nejake to euro hlavne nech neseka pri tych cinnostiach ktore som spominal...zatial favorit je tento http://m.heureka.sk/notebooky/asus-x553ma-sx376b/ mate nejake skusenosti z tymto notebookom?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Z akeho dovodu je favoritom??? Kupujes notebook do 300 eur, ten sa predava za 280 eur, pricom vykon N3540 je daleko za opicami, vid moj prispevok tu (sleduj odpoved pre Syfona): post2146850.html#p2146850 Ked uz chces nieco pouzitelne, tak priplat na 320 eur a zober toto bez operacneho systemu: http://www.alza.sk/hp-250-g3-d2192404.htm
Napísať odpoveď