Branná povinnosť v čase vojny
Re: Branná povinnosť v čase vojny
Presne o tom pisem v druhom prispevku. Male konflikty si osefuje NATO vlastnymi silami a ked pojde o velky konflikt, tak sa na papiere nebude prihliadat. Zmeni sa zakon, ustava, hocico, len aby mohlo ist do boja co najviac ludi. A mozno bude dalsi velky konflikt uz s pouzitim nuklearnych zbrani a to je potom uz uplne jedno. Ja som chcel poukazat hlavne na to, ze ta hysteria je zbytocna, pretoze Slovensko je v uplne inom postaveni ako Ukrajina.
@GothaR: Napisal som ze ak bude napadnuty hociktory stat NATO, bude sa to podla clanku 5 brat ako utok na celu alianciu - a ze obrana sa netyka len vlasti ako si to pisal v prispevku predtym.. Ako si prepana z tohto vyroku usudil ze Ukrajina ma byt v NATO??? Fakt zazracna dedukcia.
A predstav si, takisto si nemyslim ze by neskusenych ludi povolavali na zaciatku konfliktu do vojny, a dokonca ani hocikto iny kto tu pise o brannej povinnosti a ci by siel bojovat si to nemysli, bavime sa o teoretickej moznsti dlhotrvajuceho konfliktu.
A predstav si, takisto si nemyslim ze by neskusenych ludi povolavali na zaciatku konfliktu do vojny, a dokonca ani hocikto iny kto tu pise o brannej povinnosti a ci by siel bojovat si to nemysli, bavime sa o teoretickej moznsti dlhotrvajuceho konfliktu.
Priznavam, ze to bolo mimo, ale mne sa cely tento povyk okolo brannej povinnosti spaja s Ukrajinou, lebo to zacalo presne potom ako Fico povedal v nejakom rozhovore, ze tam na 70% hrozi vacsi konflikt. A hned sa vsade vyrojilo plno hrdinov, ktori tvrdili, ze radsej budu bojovat za Putina ako za Ukrajinu, alebo ze na Ukrajine vobec nechcu bojovat a take zvasty.
Par doplnujucich otazok (necital som celu temu).
.
Ako ke to s brannou povinnostou, ked mate modru knizku? Ako posledny odvodovy rocnik som ju stihol:) Sranda, ze modra knizka je vlastne zelena a je to len papierik..
.
Je povinny zamestnavatel drzat miesto, alebo sa vratite ako nezamestnany hrdina?
Ako je s prijmom zo zavislej cinnosti a splatkami napr. hypoteky? Su pozastavene alebo sa vratite ako hrdina s exekutorom na krku?
.
Ako ke to s brannou povinnostou, ked mate modru knizku? Ako posledny odvodovy rocnik som ju stihol:) Sranda, ze modra knizka je vlastne zelena a je to len papierik..
.
Je povinny zamestnavatel drzat miesto, alebo sa vratite ako nezamestnany hrdina?
Ako je s prijmom zo zavislej cinnosti a splatkami napr. hypoteky? Su pozastavene alebo sa vratite ako hrdina s exekutorom na krku?
Ako to bude s platenim hypoteky pocas tretej svetovej vojny, to fakt netusime
Mame uz iba profesionalnu armadu a mobilizaciu sme tu este nemali. Cize odpovedat na tieto otazky, je podla mna dost zlozite. Ak by zial aj doslo na mobilizaciu, co dufajme, nikdy na nu nedojde, tak by sa podla mna ukazalo, ze prislusne zakony su derave a na podobne situacie sa akosi uplne pozabudlo
Mozno budes mat stastie a budeme viest vojnu proti statu, kde ma tvoja banka matersku spolocnost, takze hypoteku im nebudes musiet platit
Mne sa zda, ze aj odvedeni chalani pocas druhej svetovej dostavali nejaky žold, ale to bola fakt almuzna...
Mame uz iba profesionalnu armadu a mobilizaciu sme tu este nemali. Cize odpovedat na tieto otazky, je podla mna dost zlozite. Ak by zial aj doslo na mobilizaciu, co dufajme, nikdy na nu nedojde, tak by sa podla mna ukazalo, ze prislusne zakony su derave a na podobne situacie sa akosi uplne pozabudlo
Mozno budes mat stastie a budeme viest vojnu proti statu, kde ma tvoja banka matersku spolocnost, takze hypoteku im nebudes musiet platit
Mne sa zda, ze aj odvedeni chalani pocas druhej svetovej dostavali nejaky žold, ale to bola fakt almuzna...
prave pocuvam Dobreho vojaka Svejka nahovorena panom Werichom, tam sa spomina vyplacenie zoldu.
aj niekolko epizod MASHu sa venuje rozdelovaniu zoldu.
da sa teda, tvrdit ze "plat" vojaci dostavaju.
ale asi nebudem daleko od pravdy, ak si myslim, ze to bude len zlomok z toho co sa vyplaca profesionalom na misiach.
s modrou knizkou asi dopadnes ako 12tisic a v case po moblizacii budes uradnikom ako zdravotnym bracekom. aj ked sa mozno pred tym preskuma dovod tvojej nesposobilosti este raz.
a tiez mozno nebude od veci myslienka, ze ak by fakt prislo na mobilizaciu, mozno uz nebude sef, ktory by ti mal drzat miesto, alebo nebude firma, alebo...
aj niekolko epizod MASHu sa venuje rozdelovaniu zoldu.
da sa teda, tvrdit ze "plat" vojaci dostavaju.
ale asi nebudem daleko od pravdy, ak si myslim, ze to bude len zlomok z toho co sa vyplaca profesionalom na misiach.
s modrou knizkou asi dopadnes ako 12tisic a v case po moblizacii budes uradnikom ako zdravotnym bracekom. aj ked sa mozno pred tym preskuma dovod tvojej nesposobilosti este raz.
a tiez mozno nebude od veci myslienka, ze ak by fakt prislo na mobilizaciu, mozno uz nebude sef, ktory by ti mal drzat miesto, alebo nebude firma, alebo...
@lumir: Cital som ze ak mas modru knizku tak sa to berie tak ze neprejdes lekarskou prehliadkou a nebudes odvedeny.. Co sa tyka toho zoldu tak v ukrajinskej armade ho dostavaju, presne cisla si nepamätam ale almuzna to rozhodne nebola.. A odmeny za zniceny, transporter, tank alebo zostrelene lietadlo boli v tisicoch az desattisicoch eur.
EDIT: Problem vsak je (ako inak) ze sa tie peniaze cestou k vojakom casto stratia v cudzich vreckach
EDIT: Problem vsak je (ako inak) ze sa tie peniaze cestou k vojakom casto stratia v cudzich vreckach
mladsia gen. uz ani nestihla modre knizky.. takymto ludom so zravotnymi nasledkami by museli vystavovat nieco po novom nie
Lol. Co sa tyka tych odmien v ukrajinskej armade.
Aktualny kurz hrivny voči doláru sa pohybuje okolo 25 hrivien za dolár, na čiernom trhu sa podľa ukrajinských médií dolár nakupuje za 33 až 35 hrivien.Ukrajinský premiér Jaceňuk sa rozhodol zvýšiť platy všetkým vojakom / NG / atď .. bojujúcim v ATO. Podľa premiéra, každému bude vyplatených tisíc hrivien za každý deň v boji + splnenie bojovej úlohy, plus odmena za každé zničené lietadlo, tank alebo inú techniku separatistov.
Každá brigáda za úspešné splnenie bojovej úlohy dostane odmenu 365 000 hrivien, pluk 243 000 hrivien, prápor 121 000 hrivien, rota 60 000 hrivien.
Za zničený letún / vrtuľník Jaceňuk sľúbil odmenu 121 000 hrivien, za Grad alebo Smerč alebo iný MLRS - 60 000 hrivien, taktický raketový komplex - 54 000 hrivien, za každý tank - 48 000 hrivien.
delostrelecký systém a bojové vozidlo pechoty je za 42 000 hrivien, MANPADS za 30 000 hrivien. http://lifenews.ru/news/149259
€1611 za tank... keby to ponukol Robo v case vojny, tak by mozno bojachtivost a bojova moralka nastupala
-
mumbojumbo
Light Expert
Zrovnoprávnenie žien má hranice ktoré siahajú po to čo sa im hodí.Muffi napísal:Nejako sa tu množia tie vojnové témy. Inak ja som asi pred pol rokom debatoval s jednou známou, ktorá mala silné reči o zrovnoprávnení žien. Tak som načrtol presne túto tému, či by bola za to, že v čase vojny aj ženy vezmú pušky do rúk a už bola ticho
Mne nejde vôbec o hoax v zmysle Ukrajiny, ak to tak niekto chce prezentovať, tak pokojne. Každopádne za štát bojovať nebudem, ani keby nás niekto napadol. Sú to kapitalistické vojny - nech si bojujú papaláši a vlastníci zbrojoviek.
V pripade vojny je castokrat vyhlasene stanne pravo kedy docasne zanikaju niektore obcianske prava obcanov. V tej chvili je v podstate jedno ci je dotycny vojak alebo nevojak. Vtedy sa nikto nikoho dvakrat nebude pytat ci nieco chce, alebo nechce. Dufajme ze sa toho nikdy nedozijeme,podporujme mier vo svete.
-
vladenko007
VIP
-
Solo_Kamen
King
To bude pri vyhlásení výnimočného stavu velmi tažko vysvetlovať 
Hrdina Vasil je FAKE, niekde to bolo na nete bez tych zaciernenych udajov a ani meno ani spolocnost neexistovali v OR... 
RC hlavne nebolo delitelne 11, takze fake
ale mily
ale mily
Tak potom jedine do hôr.gogo956 napísal:V pripade vojny je castokrat vyhlasene stanne pravo kedy docasne zanikaju niektore obcianske prava obcanov. V tej chvili je v podstate jedno ci je dotycny vojak alebo nevojak. Vtedy sa nikto nikoho dvakrat nebude pytat ci nieco chce, alebo nechce. Dufajme ze sa toho nikdy nedozijeme,podporujme mier vo svete.
Ale co potom, ked sa to skonci? Len tak sa vratit asi nemozes.