ale k veci - počul som nie jedného človeka, čo by odpovedal na otázku ohľadom kreatínu, že ho človek môže začať užívať hocikedy, aj hneď od začiatku, veci s "nasycovaním" sú tiež "že vraj" fámy ( ja osobne neviem ) ..... druhá vec je, pokiaľ ješ mäso, už tam prijímaš kreatín .... alebo nechajme prehovoriť skúsených :
Kolko kreatinu mam brat?
5g denne.
Kedy mam brat kreatin?
Hocikedy, casovanie kreatinu nema takmer ziadnen vplyv na jeho ucinky.
Ale, ale, ale... a co ta "nasycovacia faza"?
Ziadna nie je potrebna. Telo sice potrebuje dosiahnut urcitu uroven nasytenia (a nasledne ju udrziavat), ale 5g denne je postacujuce.
Aky typ kreatinu mam kupit?
100% monohydrat - overeny, najlacnejsi, najviac testovany, najviac podlozeny vyskumami.
Kupou inych len vyhadzujes peniaze, ucinok bude maximalne rovnaky ako u monohydratu (moze byt aj horsi).
Od akej znacky mam kupit kreatin?
Od ktorej chces. Monohydrat je monohydrat. Vyberaj podla ceny, ak mas nejake euro navyse mozes zobrat Creaupre (viacero znaciek ich ma v ponuke, staci troska pohladat)... resp. kup ten co ma na obale najsvalnatejsieho pure natty sportovca.
Mam brat kreatin kazdy den, aj ked netrenujem?
Ano, na udrzanie nasytenia tela je potrebna pravidelna suplementacia.
Narastu mi z kreatinu svaly?
Nie... resp. nie priamo. Kreatin ti moze pomoct byt trocha silnejsi v treningoch (zvysenim ATP), co z dlhodobejsieho hladiska moze viest k narastu svalovej hmoty.
S cim mam brat kreatin? Kamarat mi odporucal mangovo-papayovo-pomarancovy dzus.
Ber ho s cim chces, ale vysledok bude rovnaky.
Mam cyklovat kreatin?
Prave naopak. Pre vyuzitie ucinkov kreatinu je potrebna dlhodobejsia, pravidelna suplementacia a cyklovanim sa zbytocne narusi.
Co ak mi kreatin nezabera?
Dal si si pred treningom kreatin, ale nepodarilo sa ti pridat 10kg na bench? V takom pripade si precitaj tento prispevok znova.
Ak uzivas kreatin pravidelne, dlhodobo a nebadas ziadne rozdiely v treningoch, je mozne ze tvoje telo na suplementaciu nereaguje. Toto sa tyka urciteho percenta populacie a nejde to ovplyvnit. Skus kreatin vysadit a ak sila ostane stale rovnaka, mozes kreatin prestat brat... nechces predsa vyhadzovat peniaze.