Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pegasusss
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa pegasusss »

áno, ja som pochopil, kam tou otázkou smeroval .... len vieš, kto je na vine, ten kto dáva zlé otázky alebo ten kto dáva odpoveď na zlú otázku :)

ale k veci - počul som nie jedného človeka, čo by odpovedal na otázku ohľadom kreatínu, že ho človek môže začať užívať hocikedy, aj hneď od začiatku, veci s "nasycovaním" sú tiež "že vraj" fámy ( ja osobne neviem ) ..... druhá vec je, pokiaľ ješ mäso, už tam prijímaš kreatín .... alebo nechajme prehovoriť skúsených :
Kolko kreatinu mam brat?
5g denne.

Kedy mam brat kreatin?
Hocikedy, casovanie kreatinu nema takmer ziadnen vplyv na jeho ucinky.

Ale, ale, ale... a co ta "nasycovacia faza"?
Ziadna nie je potrebna. Telo sice potrebuje dosiahnut urcitu uroven nasytenia (a nasledne ju udrziavat), ale 5g denne je postacujuce.

Aky typ kreatinu mam kupit?
100% monohydrat - overeny, najlacnejsi, najviac testovany, najviac podlozeny vyskumami.
Kupou inych len vyhadzujes peniaze, ucinok bude maximalne rovnaky ako u monohydratu (moze byt aj horsi).

Od akej znacky mam kupit kreatin?
Od ktorej chces. Monohydrat je monohydrat. Vyberaj podla ceny, ak mas nejake euro navyse mozes zobrat Creaupre (viacero znaciek ich ma v ponuke, staci troska pohladat)... resp. kup ten co ma na obale najsvalnatejsieho pure natty sportovca.

Mam brat kreatin kazdy den, aj ked netrenujem?
Ano, na udrzanie nasytenia tela je potrebna pravidelna suplementacia.

Narastu mi z kreatinu svaly?
Nie... resp. nie priamo. Kreatin ti moze pomoct byt trocha silnejsi v treningoch (zvysenim ATP), co z dlhodobejsieho hladiska moze viest k narastu svalovej hmoty.

S cim mam brat kreatin? Kamarat mi odporucal mangovo-papayovo-pomarancovy dzus.
Ber ho s cim chces, ale vysledok bude rovnaky.

Mam cyklovat kreatin?
Prave naopak. Pre vyuzitie ucinkov kreatinu je potrebna dlhodobejsia, pravidelna suplementacia a cyklovanim sa zbytocne narusi.

Co ak mi kreatin nezabera?
Dal si si pred treningom kreatin, ale nepodarilo sa ti pridat 10kg na bench? V takom pripade si precitaj tento prispevok znova.
Ak uzivas kreatin pravidelne, dlhodobo a nebadas ziadne rozdiely v treningoch, je mozne ze tvoje telo na suplementaciu nereaguje. Toto sa tyka urciteho percenta populacie a nejde to ovplyvnit. Skus kreatin vysadit a ak sila ostane stale rovnaka, mozes kreatin prestat brat... nechces predsa vyhadzovat peniaze.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

ArAsHiD napísal:Minimálne veľké partie by sa mali precvičiť aspoň 2 krát do týždna. Ale tebe ako začiatočníkovi by som odporučil cvičiť aspoň prvé 2-3 mesiace celé telo (fullbody) každý tréning.
to mam chapat ze chrbat prsia a nohy davas 2x týždenne ?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

To asi ale nebudes cvicit s velkou vahou ked 2x do tyzdna velku partiu... :psssst:

Neviem si predstavit, ze by som drepoval to co drepujem dva krat za tyzden alebo tahal...OMG
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

V pondelok som šiel nohy a dnes mám nohy znovu. Úplne v pohode. A to chodím po tréningu nôh tak, že mi ich podlamuje, keď idem z posilky dole schodmi. Dva, tri dni mierna svalovka a potom môžem znovu. Ostatok to isté, akurát na chrbát si dávam väčší pozor.
Bobr
Guru
Guru

Oukej a koľko drepujes a akú máš váhu? ;)
pinco
Darca
Darca

Z hodinového tréningu drepujem asi 3/4 hodiny. Prvé 2 série si dám zahrievacie s nižšou váhou, tak 70%. Potom pridám na 90% a postupne znižujem. Na záver si dávam ešte napríklad predkopávanie, tak 3x8-12 na 80%. Samozrejme necvičím až do zlyhania. Niekedy vládzem viac, niekedy je to horšie. Podľa toho prispôsobujem tréning.

Však takmer za týždeň musíš mať svaly zregenerované.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Zdravím, cvičím objemový tréning a nechutí mi veľa jedávať. Jedávam pravidelne, ale málo. Stravujem sa na spôsob zdravého životného štýlu, stravu bohatú na potrebné látky a málo tučných jedál ako rôzne pečivá, veľké prílohy k jedlám a podobne. Málo bielkovín mám v strave, viac menej len toľko, čo spotrebuje môj organizmus. Viete mi poradiť nejaký proteín, ktorý by prebral túto úlohu? Čo sa týka stravy, hladný nezvyknem byť a jem tak 4-5x do dňa. Bude pre mňa postačujúce brať nejaký proteín, prípadne niečo iné? Taktiež čo som pozeral, je viacej druhov proteínov (srvátkový, hovädzí, ...) a tým pádom neviem odhadnúť, ako si čo najlepšie prispôsobiť konzumáciu nejakého konkrétneho doplnku výživy k môjmu jedálníčku. Prípadne, či mám začať viacej jedávať.. ďakujem
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

kúp toto http://www.namaximum.sk/kategoria/prote ... y-protein/
a keď chceš objem tak jedz aspoň 1,5-2g bielkovín/kg, 3-4g sacharov/kg, 1g zdravých tukov/kg...
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Díky
..ale tá doplnková výživa nie je náhodou náhrada práve za bielkoviny? pretože príjem bielkovín a hlavne bielkovín z mäsa by mi mohol robiť najväčší problém
pinco
Darca
Darca

Bobr, rozviň to trochu. Zaujíma ma to, prečo by si to nedal? Aký je tvoj tréning?
Bobr
Guru
Guru

Pinco, pretoze pri silovych treningoch ktore mam potrebujem tyzden regenaracie. To, ze prejde svalovica este neznamena, ze je sval zregenerovany. Okrem toho mam trenongy postavene tak, ze by som nestihal jednu partiu dva krat za tyzden. Ale na druhej strane, to ze ju nemam napisanu v treningu neznamena, ze ju neprecvicim v nejakom inom cviku... :)

V skratke rozdelenie treningovych partii:
A: hrudnik, triceps, biceps
B: nohy, lytka
C: chrbat, ramena
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Bobr a kolko cvikov ides na tie partie? Takto postavenu silovu rutinu som este nevidel.
Bobr
Guru
Guru

Na vacsie partie 4 cviky a na mensie 2-3 cviky

//momentalne to mam rozdelene takto, pretoze jeden trening do tyzdna absolvujem mimo moju domovsku posilovnu, ale celkom som si zvykol
akurat s drepmi v becku este aj taham...
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Bobr napísal:To asi ale nebudes cvicit s velkou vahou ked 2x do tyzdna velku partiu... :psssst:

Neviem si predstavit, ze by som drepoval to co drepujem dva krat za tyzden alebo tahal...OMG
By ma zaujimalo co povies na tento Smolovov trening http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=4699803
Bobr
Guru
Guru

Len tolko, ze to nieje rozhodne trening pre zaciatocnikov a neda sa ani cvicit dlhodobo.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Samozrejme, kazdopadne ale cvicit velku partiu len raz do tyzdna je velmi malo. Najidealnejsie je 3x, da sa aj viac ale tam uz trochu s rozumom.

Este nieco k vysokofrekvencnym treningom a k castemu drepovaniu http://forum.ironfactor.cz/viewtopic.ph ... 9b29bbab7f
Bobr
Guru
Guru

Ja radsej budem cvicit s velkou vahou raz do tyzdna ako s malymi 3x ;)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Myslím, že keď ideš na partiu 4cviky tak tie váhy sú každým cvikom nižšie a nižšie ako by boli keby si tie cviky predtým nerobil. Čiže omnoho efektívnejšie je ísť jeden cvik s veľkou váhou 3x do týždňa ako nezmyselne likvidovať sval 4 cvikmi s relatívne veľkou váhou raz do týždňa tak, že sa musí týždeň regenerovať.
Bobr
Guru
Guru

Kludne si cvic ako uznas za vhodne, ale kedze ja som zamerany na silovy trojoboj aj cely nas klub a nikto tak u nas necvici ako ty popisujes, tak nebudem ani ja. A to u nas pretekari dvihaju ine vahy...

Ilustracne video:

Skusim mu nabuduce povedat, nech to robi 3x do tyzdna, najma ked sa pripravuje na sutaz... ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

pegasusss napísal:áno, ja som pochopil, kam tou otázkou smeroval .... len vieš, kto je na vine, ten kto dáva zlé otázky alebo ten kto dáva odpoveď na zlú otázku :)

ale k veci - počul som nie jedného človeka, čo by odpovedal na otázku ohľadom kreatínu, že ho človek môže začať užívať hocikedy, aj hneď od začiatku, veci s "nasycovaním" sú tiež "že vraj" fámy ( ja osobne neviem ) ..... druhá vec je, pokiaľ ješ mäso, už tam prijímaš kreatín .... alebo nechajme prehovoriť skúsených :
Časovanie kreatínu je dôležité. ;)

A kreatín je aj priamo anabolický.

Inak súhlas.

__

Ja idem teraz tiež silový tréning a čo aj viem, tak ešte som nepočul o tom, aby sa išla jedna partia iba jedenkrát za týždeň.
Napísať odpoveď