Branná povinnosť v čase vojny

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Branná povinnosť v čase vojny

Príspevok od používateľa hughito »

Ťažko sa nad takýmto niečím uvažuje, ale proste by som sa snažil ubrániť odvedeniu na front.
L.O.L.
Expert
Expert

Príspevok od používateľa L.O.L. »

Podla toho co je mi doteraz zname by najucinnejsi sposob mal byt prihlasenie trvaleho pobytu v zahranici.. Lenze ak to niekto spravi uz v case ked uz zacina resp. zacal konflikt, je to pokus o vyhnutie sa brannej povinnosti a je za to trest. Jedina moznost je urobit to v dostatocnom predstihu. Na toto by uz nemali mat ziadne paky pokial viem..
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa javatar »

Som celkom zvedavy ako by mi dorucili informaciu, ze sa mam vratit a ako by si po mna prisli keby som sa jednoducho nevratil.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

javatar napísal:Som celkom zvedavy ako by mi dorucili informaciu, ze sa mam vratit a ako by si po mna prisli keby som sa jednoducho nevratil.
No tak pokial by si bol v zahranici, ale trvali pobyt si mal stale tu, tak neaky ten povolavaci rozkaz, by ti samozrejme dorucili do miesta trvaleho bydliska. Neviem, ale co som citaval, ked este bola povinna ZVS, tak pisali v diskusiach, ze im povolavavi rozkaz prisiel povacsinu s dost velkym predstihom. Cize ak by si bol aj niekde prec, tak by si mal moznost sa do urcenej lehoty sa dostavit.Av k tomu, ako by si po teba prisli. No ak by sme ako stat boli vo vojnovomm stave, tak kedze sme clenmi NATO, tak by podla zmluvy o kolektivnej obrane, boli do vojnoveho stavu uvedene vsetky clenske staty NATO. Cize ak by si sa pobytom v zahranici umyselne vyhybal vojenskej sluzbe, tak je zaroven aj velka pravdepodobnost, ze by si sa nachadzal v neakom tom clenskom state alebo spojeneckom state, kedze NATO je najrozsiahlejsia vojenska organizacia. A ak by potom Slovensko vyhlasilo na teba trestne stihanie za zbehnutie, tak by mu tieto dalsie clenske staty s patranim po takych ako ty radi pomohli, kedze by si urcite nebol jediny z clenskych statov Nato co by sa takymto sposobom chcel vyhnut vojenskej sluzbe a tak by si navzajom pomahali s medzistatnym prinavracovanim takychto svojich zabludencov.Nieco ako Interpol. Takze zo skryvanim na uzemi EU ako aj v dalsich clenskych statoch NATO niekde za morom by si mal asi celkom problem. Ale to je len moj nazor, ze by to mohlo takto fungovat...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

L.O.L. napísal:Podla toho co je mi doteraz zname by najucinnejsi sposob mal byt prihlasenie trvaleho pobytu v zahranici.. Lenze ak to niekto spravi uz v case ked uz zacina resp. zacal konflikt, je to pokus o vyhnutie sa brannej povinnosti a je za to trest. Jedina moznost je urobit to v dostatocnom predstihu. Na toto by uz nemali mat ziadne paky pokial viem..
prihlasenie sa je jedna vec. ale kto z emigrantov ostane na tej adrese, na ktorej sa prihlasi pred emigraciou? ja som uz na tretej a chystam sa na stvrtu. a to som v case odchodu netusil ci si tu prvu nebudem hladat z hostelu. takze keby som aj panovi Ficovi chcel oznamit, kde ma hladat, nemal by som mu co uviest. a myslim, ze nie som sam, kto odchadzal naslepo.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

dragon883 napísal: No tak pokial by si bol v zahranici, ale trvali pobyt si mal stale tu, tak neaky ten povolavaci rozkaz, by ti samozrejme dorucili do miesta trvaleho bydliska.
A tu je ten zadrhel. Poslu ti:

a) Klasicky list - list sa jednoduchio "strati".
b) Doporuceny list. Staci aby ho na poste nik nevzyzdvihol (kedze by nasi asi vedeli co to je) a staci neotvorit postarovi aby si si nasiel oznamenie o zasielke v schranke.
c) List do vlastnych ruk. Ten mozem prevziat len ja.

Samozrejme mozu si ma nasledne v zahranici najst, dostat na slovensko a potom riesit ci som sa vyhybal povinnosti alebo nie. Lenze budu mat na to cas? Pocitaj s tym, ze budu musiet riesit aj nenaverbovanych co ziju na SVK. A ludi co nebude chciet ist do vojny by bolo dost.

Nehovoriac o tom, ze aby som nemal cas si odhlasit trvale bydlisko by museli povolavat ludi prakticky hned ako sa do konflitku stat zapoji.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Otazne je, ci bude v tom istom case verbovat aj krajina, v ktorej sa budes nachadzat. Kludne mozu prijat zakon a bud pojdes s nimi, alebo ta poslu na Sk.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tiez treba mysliet na to, co by sa dialo potom. Kazda vojna raz skonci, stat a jeho zlozky zacnu pomali fungovat ale este nie uplne standardne. Zbehovia a muzi ktori sa vyhybali svojim povinnostiam byvaju sudeni ludovymi sudmi ktore prebiehaju inac ako sme zvyknuti. Napr.po skonceni 2.sv. vojny sa zistovalo kto pocas nej co robil alebo nerobil.Musel vediet to dokazat alebo mat na to doveryhodnych svedkov ktori potvrdili jeho verziu. Stavalo sa ze niekto bol niekomu nesympaticky alebo mal zaujimavy majetok, tak ho sused obvinil z kolaborocie s nepriatelom. V tom lepsom pripade velmi rychlo nasledoval ludovy sud ktory sa vecsinou koncil rozsudkom smrti zastrelenim/obesenim. A to mal dotycny este relativne stastie,je dobre si precitat co robil dav s podozrivymi ktory sa k nijakemu sudu ani nestihli dostat,nebudem to tu opisovat, nie je to pre slabsie zaludky. Takze take predstavy ze pred "vojnou uteciem niekde do zahranicia alebo do hor a potom sa vratim ako ze nic a pohoda" su trosku naivne,hlavne ak by konflikt trval dlhsie a emocie naroda by boli vysoko..
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Kamoš uvažuje, že by išiel dobrovoľne..lekárska prehliadka za plentou je tak ako aj predtým bývala (povinná vojna)..vďaka.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Doporuceny list" aj niektoré iné zásielky sa považujú za vyzdvihnuté aj v prípade, že si ich konkétny človek neprevezme.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

Nikomu nic nebrani v tom, aby sa dal vyčiarknuť zo zoznamu občanov, ktory musia nastúpiť na vykon mimoriadnej sluzby. Da sa to spraviť každý január, čiže ešte je trochu času. Ja som to spravil už pred rokmi. Síce mi mozu dat vykonávať alternatívnu službu, ale radšej budem makať vo fabrike/v nemocnici, ako behať medzi granátmi. Medzi tými nech si behajú politici, čo vojnu zavinia, namiesto toho aby mali v telke falošné vlastenecké vyhlásenia.
Napísať odpoveď