3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre

Príspevok od používateľa Rethon »

Sær - Zrejme áno, lenže ja neviem o programovaní vôbec nič. No aj tak, pri tomto projekte to až taký význam nemá, predsa len, nepôjde to reálne do výroby. Čo samozrejme neznamená že by to nefungovalo, systém odpruženia funguje na 100%. Len či to unesie ten niekoľko tonový vrtuľník. :)

Pravdepodobne to ale budem ešte nejak vystužovať, takže nechajme sa prekvapiť.
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ako práca parádna, to fakt treba uznať, ešte ak to budeš vystužovať nedalo by sa spraviť trošku tvrdšie pružiny ? hentie mi prídu strašne na husto vynuté a tenké a keď si predstavím pružiny v aute a vrtulník bude asi o kúsok ťažší, prídu mi tie pružiny strašne na husto vinuté, už keď sa chcú robiť záťažové testy, tak nech neprasknú :D
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Vlastne som to modeloval tak, že už sú akože tie tlmiče zaťažené (len na 50%), keďže ten podvozok už "sedí" na zemi.Rozsah pohybu tých ramien je 10°, 5° do jednej strany (keď bude podvozok vo vzduchu) a ďalších 5° keď bude vrtuľník dosadať na zem (pri dosadaní na zem bude vyvíjaný najväčší tlak na tlmiče). Po dosadnutí by sa to malo ustáliť a vrátiť do neutrálnej pozície, aká je na obrázku (čo je 0°). Schéma by vyzerala nejak takto:
(-5° < 0° > 5°)

-5° = vrtuľník je vo vzduchu.
0° = vrtuľník je na zemi, ale ustálení.
5° = vrtuľník dosadá na zem, najväčšia záťaž.

Takže to by bol pohyb ramien, pri tom aké je zavesenie ramien a tlmičov, tlmiče sa budú stláčať minimálne.

A nakoniec, verte alebo nie, priemer pružín je presne 1cm. Čo by mohlo byť ako z nákladného auta?

Ale aby som uľahčil tlmičom môžem tam dať ešte napríklad vzduchové vankúše, na to som mohol prísť aj skôr. :lol:

Najjednoduchšie by bolo dať tam pružinovú oceľ, lenže chcel som aby to vyzeralo zaujímavo a prepracovane.

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2015, 23:24)
Takto to vyzerá pokope. Na nejaký čas si dám pokoj od renderovania, a začnem viac makať.

Renderovať budem, ale len pre seba, každý render ukladám do priečinku. Keď bude helikoptéra úplne dokončená tak zrejme uverejním tento priečinok (pre zvedavcov), bude to také "making-of".
Prílohy
SA-2.jpg
cervik777
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa cervik777 »

zase nieco cinema 4d
Prílohy
ziarivka hotovo.jpg
ziarivka hotovo.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

cervik777: Ako dlho ti renderuje takuto srandu a aky mas procesor???
cervik777
Medium Expert
Medium Expert

Renderuje mi to cca 3 minuty
NTB Toshiba Qosmio X870
procesor Intel Core i7 3630QM Ivy Bridge
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Usúdil som že by už bol čas aj na update. Nejaké nedokonalosti by sa určite našli, ale tak je to ešte WIP. Tak isto aj dizajn budem postupom času vylepšovať.

Inak až teraz si uvedomujem aký je ten vrtuľník vlastne obrovský.
Prílohy
SA-2 #2.jpg
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

trosku ina otazka,

Rethon ako vyzera tvoj normalny den?
- kludne zajdi do podrobnosti, pretoze si neviem prestavit akym sposobom stihas takeho srandy :) popri normalom zivote.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Netradičná otázka, ale fajn kľudne sa rozpíšem, nerobí mi to problém.

Tak je pravda že do spoločnosti veľmi nechodím (momentálne som nezamestnaný, takže to odomňa ani nikto nevyžaduje), to nechodenie do spoločnosti je spôsobené aj tým že nemám s kým ísť, a ani za kým ísť. A práve preto nemám žiadnych kamarátov/kamarátky (možno keby som nejak silou mocou chcel tak by som mohol mať, ale narátal by som ich na prste jednej ruky). No a práve preto mám kopec času pre seba a svoje záľuby, a hlavne osobnostný rozvoj.

Takže dobre, môj bežný deň vyzerá asi takto.

Vstanem (nemám presne dané kedy, vstanem keď som už vyspatí), ranná hygiena, potom niečo zjesť (niečo ľahké, ovocie alebo inú maškrtu). A potom sa zavriem do izby, zapnem mašinu a pracujem. Vychádzam len vtedy keď idem jesť (prípadne iné potreby), alebo keď sa idem len tak prejsť. Po práci zase večerná hygiena a späť.

Toto sa opakuje každý deň (sú nejaké výnimky, kedy je niečo treba vybaviť), ale väčšinou sú tie dni skoro rovnaké. Takto žijem už nepretržite viac ako 3 mesiace. Je jasné že to nieje na stálo, len teraz chcem poriadne zamakať, spraviť portfólio a potom dúfam že práca. Ja viem že by som sa mal v mojom veku zabávať s mladými, chodiť na zábavy, piť, a žiť viac sociálne. Ale keď mňa to tak strašne nebaví, alkohol mi nechutí, a s mladými si ani veľmi nemám čo povedať (aj tak väčšinou len hrešia, a rozprávajú o úplných blbostiach). Už viac krát sa mi stalo že som si viac rozumel so staršími ľudmi. Tak napríklad na silvestrovskej zábave som si parádne pokecal s jedným päťdesiatnikom, rozprávali sme dlhé hodiny, a vždy bolo čo povedať. Mal som pocit ako keby sme boli rovnaká generácia, zrejme som rozumovo nejak predbehol svoj vek.

Nó asi tak, toľko z môjho života. :)

//autoeditácia príspevku (21 Feb 2015, 12:28)
Vyzerá celkom k svetu.
Prílohy
SA-2 Studio Render.jpg
cervik777
Medium Expert
Medium Expert

zase nieco cinema 4d
Prílohy
psp vita textura.jpg
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Update...

Takže postup bude zatiaľ takýto, teraz nechám exteriér na pokoji a pustím sa do tvorby interiéru (len základ, podlaha, steny a strop). Keď bude vnútro hotové, ešte na posledy sa pustím do exteriéru.
Keď bude hotová aj vonkajšia časť, už dokončím len interiér a mám hotovo. Aspoň tú modelovaciu časť, potom prídu na rad textúry. Práca minimálne na dva mesiace.

A samozrejme ešte samostatný doplnok, puška M60. Tak isto bude veľmi detailne a precízne spravená.
Prílohy
SA-2 Rear View.jpg
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

... a nechces robit uz nieco ine? ved pred rokom si to mal hotove :D post2076533.html#p2076533
cervik777
Medium Expert
Medium Expert

cinema 4d svietnik
Prílohy
svietnik upraveny predok.jpg
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

i-Cube - Iné? Hmm, ani nie, mňa to baví, ten vrtuľník je po technickej stránke dosť náročný. Zahŕňa mechanické (hard surface) aj organické modelovanie, takže je to akurát na moje ukojenie (+ praktické zručnosti, tie ti nikto nedá). Kto vie, možno že keď raz budem fachať v obore (čo by som veľmi chcel), tak akurát na mňa pripadne nejaká heli (prípadne iné vozítko), tak vtedy sa mi to bude náramne hodiť.

Ešte k tomu je to aj iná helikoptéra, to čo si postol je tá prvá (a už ju vôbec nemám, zahodil som ju, veď budem mať lepšiu). Jednoducho ich nemôžeš porovnávať medzi sebou, táto terajšia je na úplne inej úrovni.

A aby som len netliachal, tak sem hodím dva rendre vnútra. Jeden render je z vonku a druhý z vnútra. Zatiaľ je to od zvyšku helikoptéry oddelené (keďže sa na tom pracuje), vždy to tak robím, aby som náhodou nechtiac nepoškodil samotnú helikoptéru. Inak, je z toho celkom pekný domček, naozaj priestranné, výška od podlahy po strop je presne 180cm. Takže ľudia priemernej výšky, čo majú tých 175cm môžu chodiť úplne vzpriamene. No aj tak radšej pozor na hlavu. :lol:
Prílohy
SA-2 Vnútro Out.jpg
SA-2 Vnútro In.jpg
kroko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa kroko »

Viem že je asi úplne zbytočné to tebe hovoriť ale na tej heli je asi miliarda zbytočných faces. Mám len jednu otázočku rendruješ to cez procesor alebo GK lebo si neviem predstaviť kolko Gb budeš musieť poslať na render keď to budeš mať otexturované. Si sa nad tým nezamýšľal alebo máš možnosť to vyrendrovať na 12Gb Titane?

PS: tvoju prácu a zanietenie obdivujem takže to neber ako hejt.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Nedávno sa to tu spomínalo, ale ako bolo povedané, polygónov nieje nikdy dosť. Teraz sa vám môže zdať že ich tam je zbytočne veľa, lenže treba brať do úvahy aj jemné detaily. Vzhľadom k tomu čo všetko chcem s tým porobiť tak je tam tých polygónov ešte málo.

Čo sa týka renderovania, GPU zatiaľ zvláda aj Full HD rozlíšenie + 2x subdivíziu helikoptéry a 1x subdivíziu podvozku (všetky tie skrutky,pružiny, sú tam naozaj miniatúrne detaily). No vážne je to už trocha cítiť, že ju bude musieť čoskoro vystriedať CPU. V podstate od začiatku som počítal s tým, že finálny render GPU jednoducho nezvládne, ešte keď si k tomu pripočítam do detailu vymodelované prostredie s budovami, so stromami, s trávou, na to by bolo skutočne treba už toho Titana, a možno aj dvoch. Ale jasné že ich nemám k dispozícií.

Veď nech si ten procesor kľudne renderuje aj týždeň, pretože toľko času čo som venoval tomuto projektu (a ešte aj budem venovať), tak nejaký ten týždeň je zanedbateľný (týždeň je niečo ako jedna minúta z celého dňa).

Ďakujem, stále ma poháňa do predu predstava toho výsledku, že keď si predstavím ako úžasne to bude všetko vyzerať, tak to sakra stojí zato.
Goofy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Goofy »

na take komplexne sceny su render layers andrew price ma na to dobry tut
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Samozrejme s render layers som oboznámený (používam hlavne pri konceptoch), to ale nemení nič na tom že to GPU jednoducho nezvládne. Plánujem vymodelovať totiž celú krajinu, nie len to čo bude vidieť pred kamerou, ale aj za kamerou. A to z toho dôvodu že to nebude len pre jeden statický render. Takže už keď bude celé prostredie vytvorené, bude sa tam dať robiť hocičo. Aj nejaké animácie, krátke filmy a tak. Tu mi žiadne render layers veľmi nepomôžu. Napadlo mi aj že by som kúpil profesionálnu výpočtovú GPU (tak okolo 100eur) a šupol ju do starého kompu, na ktorý len sadá prach. Celý komp strčil niekde do pivnice a tam nech si renderuje aj pol roka (teda animácie budú trvať určite dlho). Ale to je ešte ďaleko, zatiaľ nemám ani vrtuľník dokončený. Čo mi pripomína, že by som mal ísť zase makať. :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

mna by zaujimalo to gpu za 100€ preco je tak lacne a prečo to renderuje lepšie než titan
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Že to renderuje lepšie než titan som ale nikde nenapísal. Rozdiel medzi multimediálnou GPU a tou profesionálnou je v architektúre. Už sme ale trocha OT, keď ťa to tak zaujíma si o tom niečo naštuduj.
Napísať odpoveď