Mini PC
Mini PC
Potrebujem do firmy Mini PC ktory potrebujem mat zapnuty 24/7. Moznost pripojit monitor, tlaciaren, pripadne robit zalohy z inych PC. Rozpocet je do 200 eur. Len neviem ci potrebujem ktomu zvlast HDD. Vopred dakujem za dobre rady, ktore karmou odmenim.
Re: Mini PC
Neviem aky tam potrebujes vykon, co ti tam vsetko bude bezat. Kedze bude bezat 24/7, pozeral by som na spotrebu a rozmyslal by som nad nejakym intel nuc celeron. Ram podla toho co to budes na tom robit a disk taktiez.
Ako som pisal, len zalohy, tlaciaren do neho pripojit a monitor. Inak sa na neho budem len pozerat. Nechcem kvoli tomu kupovat regulerny PC.
Zalohy budes robit do toho pc, ci do nas?
Neviem co je NAS. Skratka len zalohy, copy na iny disk.
Nas mas sietove ulozisko.
Ak to teda budes davat na ten mini pc, tak nejaky klasicky hdd, ale vojde tam len 2,5" ako do kazdeho mini pc. Neviem ako dolezite subory ides zalohovat, ale zalohy je dobre robit zrkadlovo na dva disky, do raidu. Moze sa ti stat, ze ti jeden disk odijde a prides o tie data. Neviem ci planujes tie povodne data na tych ostatnych pc nechavat a do mini pc ich kopirovat, alebo ich prenasat na ten mini pc a tym padom ich budes mat len na jednom disku (v tom mini pc).
Velkost disku zalezi od toho, co vsetko tam chces zalohovat.
Ak to teda budes davat na ten mini pc, tak nejaky klasicky hdd, ale vojde tam len 2,5" ako do kazdeho mini pc. Neviem ako dolezite subory ides zalohovat, ale zalohy je dobre robit zrkadlovo na dva disky, do raidu. Moze sa ti stat, ze ti jeden disk odijde a prides o tie data. Neviem ci planujes tie povodne data na tych ostatnych pc nechavat a do mini pc ich kopirovat, alebo ich prenasat na ten mini pc a tym padom ich budes mat len na jednom disku (v tom mini pc).
Velkost disku zalezi od toho, co vsetko tam chces zalohovat.
NAS zariadenie by bolo pre teba vhodne. Kupis zariadenie za 100 eur, das tam disk za 150 eur a zrazu mas 4TB dat pre zalohovanie. Spotreba je par wattov, prebudi sa zo siete, tlaciaren dokaze zdielat, urcite lepsia volba ako mini pc.
Z nejakeho dovodu tam chce aj monitor a periferie. Samozrejme nas je na zalohu zaklad. Na zdielanie tlaciarne ti netreba ani ten nas, su tlaciarne ktore jednoducho pripojis do siete.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Alebo ti staci normalny router s USB portom, vacsina z nich rozona tlaciaren sama a da sa tlacit 
Tak ak ma nejaky svoj osobny notebook, nebude potrebovat ani periferie. Kedykolvek sa napoji na firemnu Wi-Fi, bude mat pristup aj k NAS.
Tak ak ma nejaky svoj osobny notebook, nebude potrebovat ani periferie. Kedykolvek sa napoji na firemnu Wi-Fi, bude mat pristup aj k NAS.
Pozeral som na alze tie Mini PC ale neviem co vsetko taka skatulka obsahuje. Napriklad toto zariadenie https://www.alza.sk/intel-nuc-de3815-bulk-d2169225.htm co vsetko by som musel k tomu dokupit.
Do toho musis dokupit ram a hdd.
-
Michaelo
Hardcore addict
Si si isty ze pre teba bude vyhodnejsi nejaky extremne pomaly NUC ako nejaky kvalitny NAS s velkou kapacitou?
Na co vsetko to chces okrem kopirovania/zalohovania dat? Ak len na to, tak na NAS sa napojis z akehokolvek PC ktore je napojene na rovnaku siet (lan, wi-fi) a ovladat ho mozes z neho.
Na co vsetko to chces okrem kopirovania/zalohovania dat? Ak len na to, tak na NAS sa napojis z akehokolvek PC ktore je napojene na rovnaku siet (lan, wi-fi) a ovladat ho mozes z neho.
No ja som hovoril vo firme viac alternativ. Ale trvali na Mini PC. Co uz snimi narobim. Neni to velka firma aby zas potrebovala nieco extra. Alebo ze by mala zas velky rozpocet.
-
Michaelo
Hardcore addict
No lenze zasa ak chcu fakt iba zalohovat data, s NASkom budu na tom lepsie. Minimalne rozhodne budu mat omnoho viac miesta na diskoch ako keby kupili nejaky NUC...
-
hojko
Site Admin
Pises, ze nemaju velky rozpocet a aj tak to tlacia do Mini PC, hoci uz spomenute NASko je daleko lepsie resenie. Co tak im to skusi odargumentovat???
Ak to chcu len cisto na zalohy, tak je urcite lepsie riesenie nas. Ak aj na nieco ine, tak treba povedat na co konkretne az vieme poradit.
skusal som vytvorit aj alternativu NAS stym ze tlaciaren by sme zapojili do nejakeho Routeru s printserverom alebo tak nejak. Ale zas mame starsiu tlaciaren a to Minoltu a tam by mohol nastat problem zas v kompatibilite. A nechceme zas kupit macku vo vreci len preto ze sa to javi byt lepsie. Ak mi to niekto vyvsetli ako to cele zrobit budem len rad.
Tlaciaren sa da pripojit aj do NAS ako printserver a aj do routru.
Tato informacia sa hodi. Akurat musim daco o kompatibilite zistit.
-
hrban
Addict
je tá tlačiareň sieťová, má možnosť pripojiť lan kábel ? ak hej tak to proste musí ísť cez IP tlač a to dokáže už snáď aj win95