Osamostatniť sa alebo bývať vo viacgeneračnej rodine

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Osamostatniť sa alebo bývať vo viacgeneračnej rodine

Príspevok od používateľa wladas »

Old Dirty Bastard napísal:lebo to treba splacat 20-30 rokov a je nutne mat stale po ruke pravidelny prijem, aby si to mal z coho splacat, co je v dnesnej dobe na slovensku sen a preto sa ludia boja takymto stylom viazat?
A ked si v podnajme tak nepotrebujes pravidelny prijem? Prijdes onho rovnako ako v pripade hypo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

guess.whoo napísal:aj moj kamarat to tak urobil v BA. Kupil 3i byt 200 metrov od prace a ubytoval v nom dalsich dvoch kamaratov. v tomto pripade ma uplne vyhrate pretoze vie s kym byva - poznaju sa cely zivot a prakticky mu platia hypo a cast energii. idealny pripad kym nebude mat deti a rodinu
tiez planujem nieco podobne, ak teda este zostanem v Brne
ale aj keby som tu nebol, tak by to asi nemusel byt problem, hlavne treba mat stastie na podnajomnikov
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no to je dost podstatna vec. ako som pisal on ma kamaratov takze vystarane...ale ak chytis nejakych zmrdov, co ti par mesiacov nezaplatia uz sa to moze dost komplikovat a to nehovorim o spravani sa k vybaveniu bytu
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

samozrejme, toho sa bojim najviac, uplne dokonale by bolo, keby som mohol kupit byt, v ktorom som momentalne v podnajme, ale kedze majitelovi dobre platime a sme slusni, tak by bol blby, keby mi to predal :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

viem aj o takych pripadoch kedy majitel po case predal byt najomnikovi. napr. teraz si vybavuje hypo kamarat v BB s rovnakym pripadom
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

osamostatnit sa, preto som odisiel do anglicka, 10litrov rocne sa tu da urobit, kazdy si vie zratat kolko stoji byt na svk.. v ziadnom priapde nie hypoteku
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a co robis v UK? dokazdes sa potom s predchadzajucim zamestnanim slusne zamestnat aj tu? (neber to prosim ofenzivne) poznam dost ludi, co boli vonku aby zarobili na dom/byt..tam si zili celkom ok no potom tu nevedeli najst poriadnu robotu, lebo vonku robili hlavne v skladoch alebo pri pase. Dali prachy do nehnutelnosti a zarabali potom 400e mesacne a bolo po standarde
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Stále lepšie ako zarábať 400 a nemať nehnuteľnosť :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Zitie s rodicmi urcite nie :lol: Viacgeneracne byvanie...to si viem predstavit mozno niekde na Orave, kde su silni katolici a aj tie rodinne vazby su potom take silnejsie, ale inak...Dakujem.

Moj najlepsi kamarat napriklad byval tak, ze na prizemi v dome byvali stari rodicia a potom prve a druhe poschodie domu bolo pre neho a jeho rodicov. A dost na to nadaval, dedkovci STALE nieco chceli po nom a otravovali ho, typu chod mi kupit toto a toto, potrebujem toto porobit...blablabla. Take byvanie zakonite vyusti do hadok a konfliktov > prestanete sa spolu rozpravat.
Ja by som dokonca nechcel byvat ani v tom istom panelaku ako rodicia. Aj tam je priestor na konflikty :lol:

Nedoporucujem nikomu.

A co sa tyka rozdielu medzi hypotekou a prenajimanim si. Ja napriklad nie som proti hypoteke, sam si ju za chvilu budem brat, ale velky rozdiel vidim v tom, ze ked nedajboze clovek pride o pracu, tak lahsie je odist z podnajmu a vratit sa k rodicom, ako odist z "vlastneho" zatazeneho hypotekou = to musim furt platit, pri prenajme nie. A u rodicov uz vobec nie.
Ale toto sa samozrejme neda aplikovat vzdy, asi len ked su rodicia z toho isteho mesta.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

brainwirm napísal:osamostatnit sa, preto som odisiel do anglicka, 10litrov rocne sa tu da urobit, kazdy si vie zratat kolko stoji byt na svk.. v ziadnom priapde nie hypoteku
Zabudol si si ale vypocitat kolko ta stoji zivot v anglicku na rok...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Byty,dokonca aj domy sa daju na Svk kupit aj velmi lacno. Problem je ze taketo nehnutelnosti su vzdy daleko od vecsich miest s dostatkom prace. Dlho som rozmyslal co by bolo riesenim a vitazom su programatory a podobne zamestnania ktore sa daju vykonavat z domu. Takze clovek pekne sedi doma niekde na dedinke pod Tatrami, cerstvy vzduch, priroda a kódi pre firmu s bratislavskym platom.. A je vysmiaty, pretoze za tie peniaze za ktore by v BA kupil ledva 2izbovy byt ma v hornej-dolnej velky dom so zahradou..
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Zase byvat v hornej-dolnej tiez nie je pre kazdeho. Ja by som si to predstavit nevedel. Osobne by tom bral radsej byt v BA. Ale mozno casom sa mi hodnoty zmenia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Iste, je to presne o tom, ze skoro nikto nechce byvat niekde na samote resp. v malej dedine./pokial tam nevyrastal/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja by som tam aj býval, ale prácu si tam nenájdem :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

praveze poslednu dobu sledujem hlavne tu v okoli TN, ze ludia si stavaju domy na okrajoch dedin dalej od ostatnych domov
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

To už fakt nevidím ako problém, keď máš auto. Ak to niekomu vyhovuje, môže bývať aj 10 km od najbližšej civilizácie. Asi aj ja by som preferoval žiť vo svojom dome trochu ďalej od centra dediny.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

V pripade Nitry alebo Brna to problem nie je (mozno tak parkovacie miesta). Skus trosku vacsie mesta a zistis. Kolega cestuje do prace hodinu pri dobrej premavke. Ak chyti kvalitnu zapchu tak vola, ze bude pracovat z domu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

cestovanie na dlhsie vzdialenosti je dost otravne,hlavne ked to musis absolvovat dvakrat denne
Napísať odpoveď