Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Neviem či čo tu bolo, alebo nie... No mal som rozhovor, či môže ísť neveriaci po smrti do neba. Veľa ľudí si to vysvetľuje po svojom no:
Tu je vyhlásenie cirkvi: http://www.lidovky.cz/ateisti-skonci-v- ... hranici_jv
a ďalej si dovolím citovať:
" Boh hovorí, že vopred sľubuje a požehnáva tých, ktorí budú požehnaní, a zatracuje tých, ktorí budú zatratení. Pre Boha je spravodlivé požehnať veriacich a zatratiť neveriacich."
"A koho nenašli zapísaného v knihe života, bol zvrhnutý do ohnivého jazera."
(zdroj: http://www.bjnewlife.org/slovak/bstudy/sermons_15.php )
"Iďte do celého sveta a ohlasujte Evanjelium všetkému stvoreniu ! Kto uverí...bude spasený, ale kto neuverí, bude odsúdený." (Mk 16, 16)."
A ďalší zaujímavý článok: http://www.gotquestions.org/Slovencina/ ... smrti.html
Takže áno, aj dobrý neveriaci človek bude podľa cirkvi (samotnej biblii) zatratený v pekle
Tu je vyhlásenie cirkvi: http://www.lidovky.cz/ateisti-skonci-v- ... hranici_jv
a ďalej si dovolím citovať:
" Boh hovorí, že vopred sľubuje a požehnáva tých, ktorí budú požehnaní, a zatracuje tých, ktorí budú zatratení. Pre Boha je spravodlivé požehnať veriacich a zatratiť neveriacich."
"A koho nenašli zapísaného v knihe života, bol zvrhnutý do ohnivého jazera."
(zdroj: http://www.bjnewlife.org/slovak/bstudy/sermons_15.php )
"Iďte do celého sveta a ohlasujte Evanjelium všetkému stvoreniu ! Kto uverí...bude spasený, ale kto neuverí, bude odsúdený." (Mk 16, 16)."
A ďalší zaujímavý článok: http://www.gotquestions.org/Slovencina/ ... smrti.html
Takže áno, aj dobrý neveriaci človek bude podľa cirkvi (samotnej biblii) zatratený v pekle
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Len vyhrazat sa ateistovi peklom, je ako vyhrazat sa beznohemu, ze mu ukradnes topankyjavatar napísal:Paci sa mi ked sa niektori veriaci vyhrazaju posmrtnym sudom ako keby malu sudit oni.
O tom tu bola diskusia pred rokom, dvoma, a sama cirkev, biblia ani veriaci v tom nemaju jasno.NHISPVM napísal:Takže áno, aj dobrý neveriaci človek bude podľa cirkvi (samotnej biblii) zatratený v pekle
Niečo konkrétne z tých takmer 2 hodín?
keby si nieco s toho zazil uveril by si ???
Nebudem pozerat 2-hodinové video, ak neviem, ze tam bude niečo zaujímavé.
Najskôr naň navnad, potom sa uvidí
Najskôr naň navnad, potom sa uvidí
No to ma poj....
Rok som tu nebol, za ten čas som sa naučil nevadiť sa s ľuďmi kvôli každej blbosti, nevytvárať si nepriateľov na každom kroku, tiež som zistil, že vysokoškolské štúdium nieje pre mňa, naučil som sa variť a za ideálnych podmienok aj prať. Prídem sem a tu stále tie isté xichty rieśia to isté.
Kiež by ste vy, milí veriaci, dali euro charite za každý príspevok šíriaci svetlo do temných myslí ateistov, tak by ste svetu pomohli oveľa viac. A možno by vám zato v nebi dali nadštandardnú izbu...
Kiež by ste vy, milí veriaci, dali euro charite za každý príspevok šíriaci svetlo do temných myslí ateistov, tak by ste svetu pomohli oveľa viac. A možno by vám zato v nebi dali nadštandardnú izbu...
-
Waagbistritz69
King
generátor žiadosti o formálne vystúpenie z RKC je opäť online na novej adrese:
https://zbohom.net
https://zbohom.net
-
harrison314
Hardcore addict
takze, som v polovici knihy Boží Blud od Dawkinsa, a nechapem, preco o nej citam ako je plna nenavisti a urazok ako je Dawkins stelsnene zlo... zatial vidim len argumenty a poukazanie na paradoxy v mysleni veriacih, ci tal to este dakto?
-
miki690
Medium Professional
Davnejsie som pocuval audioknihu. Nesuhlasim uplne so vsetkymi jeho nazormi, kazdopande to stoji za precitanie/vypocutie. V poslednych kapitolach tam Dawkins rozobera nazor, preco je akakolvek forma nabozenstva "zla", co sa urcite osobne dotyka velkeho mnozstva ludi. Obecne je tazke prijat, ked clovek zije cely svoj zivot urcitym sposobom, v presvedceni ze ten jeho sposob zivota prospieva nie len jemu ale aj ostatnym a niekto mu povie, ze robi presny opak. Vela ludi si to moze spojit s nenavistou, obzvlast ak sa to spoji s urcitymi predsudkami o Dawkinsovi, ktore predtym o nom poculi ako napr, to ze nenavidi veriacich (Co podla mna nie je pravda).harrison314 napísal:takze, som v polovici knihy Boží Blud od Dawkinsa, a nechapem, preco o nej citam ako je plna nenavisti a urazok ako je Dawkins stelsnene zlo... zatial vidim len argumenty a poukazanie na paradoxy v mysleni veriacih, ci tal to este dakto?
-
harrison314
Hardcore addict
Vdaka za komentar.miki690 napísal:Davnejsie som pocuval audioknihu. Nesuhlasim uplne so vsetkymi jeho nazormi, kazdopande to stoji za precitanie/vypocutie. V poslednych kapitolach tam Dawkins rozobera nazor, preco je akakolvek forma nabozenstva "zla", co sa urcite osobne dotyka velkeho mnozstva ludi. Obecne je tazke prijat, ked clovek zije cely svoj zivot urcitym sposobom, v presvedceni ze ten jeho sposob zivota prospieva nie len jemu ale aj ostatnym a niekto mu povie, ze robi presny opak. Vela ludi si to moze spojit s nenavistou, obzvlast ak sa to spoji s urcitymi predsudkami o Dawkinsovi, ktore predtym o nom poculi ako napr, to ze nenavidi veriacich (Co podla mna nie je pravda).
beardie
pointa je v tom ze ateisti svedcia ako uverili v boha po spiritualnom zazitku - prebrati sa k zivotu zo smrti...
otazka bola co by teba pijmelo k tomu aby si uveril... ??? ci vobec existuje take nieco ??
pointa je v tom ze ateisti svedcia ako uverili v boha po spiritualnom zazitku - prebrati sa k zivotu zo smrti...
otazka bola co by teba pijmelo k tomu aby si uveril... ??? ci vobec existuje take nieco ??
-
guess.whoo
Redeemer
skor je otazka, co prinutilo verit tolkych ludi? na zaklade coho? keby vytvorim dost velku skupiny ludi, napisem o tom hrubu knihu, pridal par "zazrakov" ktore vykonali a tvrdil by som, ze stromy vedia rozpravat pridal by si sa k mojmu stromovemu nabozenstvu/presvedceniu?
preco potom krestania vacsinou neveria na UFO? tiez ich nikto nevidel ale existuju ludia, ktori veria ze tam niekde su. je to uplne to iste ako s Bohom. tiez ho nikto nevidel, ale ludia veria, ze tam niekde je
preco potom krestania vacsinou neveria na UFO? tiez ich nikto nevidel ale existuju ludia, ktori veria ze tam niekde su. je to uplne to iste ako s Bohom. tiez ho nikto nevidel, ale ludia veria, ze tam niekde je
harrison314
nemysliim ze bola kritika pramo na tuto jeho knihu ako na osobu celkovo... pripodobovat nieci zmysel zivota pocitacovemu virusu... prinajmensom je to netaktne...
je to nieco podobne ako by som ja zacal mat prednasky o tom aky su ateisti tupy, namysleny , zaslepeny ze neveria nicomu okrem exaktnych dokazov... a prirovnaval by som ich k opiciam ktore objavili ohen a myslia si ze uz poznaju vsetky poznatky sveta.. pricom ich svet je dost obmedzeny zivotom na zemi ... a samotna zem je 0,000nic z vesmiru...
ked povies o niekom ze je debil ... tak asi moc priatelsky k nemu niesi (da sa to prirovnat k nenavisti)navyse si jeho stav uzavrel ... a zaver je subjektivny
ked niekomu povies ze je nemudry ked robi to ci ono ... hovoris o tom istom ale respektujes stav ... a ked je nemudry stale moze byt este mudry.. cize neuzatvaras jeho stav...
nemysliim ze bola kritika pramo na tuto jeho knihu ako na osobu celkovo... pripodobovat nieci zmysel zivota pocitacovemu virusu... prinajmensom je to netaktne...
je to nieco podobne ako by som ja zacal mat prednasky o tom aky su ateisti tupy, namysleny , zaslepeny ze neveria nicomu okrem exaktnych dokazov... a prirovnaval by som ich k opiciam ktore objavili ohen a myslia si ze uz poznaju vsetky poznatky sveta.. pricom ich svet je dost obmedzeny zivotom na zemi ... a samotna zem je 0,000nic z vesmiru...
ked povies o niekom ze je debil ... tak asi moc priatelsky k nemu niesi (da sa to prirovnat k nenavisti)navyse si jeho stav uzavrel ... a zaver je subjektivny
ked niekomu povies ze je nemudry ked robi to ci ono ... hovoris o tom istom ale respektujes stav ... a ked je nemudry stale moze byt este mudry.. cize neuzatvaras jeho stav...
Tí svedčiaci ateisti, ktorí uverili v Boha po spirituálnom zážitku sú len obyčajní gašparkovia, ktorí pre "5 minút" televíznej slávy nemajú problém rozprávať aj o špagetovom monštre, ktoré vyletí z hrnca. Asi toľko k tej tvojej pointe. Je zaujímavé, že poznám 3 ľudí, ktorí utiekli hrobárovi z lopaty a ani jeden nesvedčí o tom, že uveril v Boba. Ani jedna z tých 3 osôb neverí v akéhokoľvek Boha. Dokonca jeden kolega prežil silnú mŕtvicu a prežil bez nejakých trvalých následkov len vďaka rýchlemu zásahu záchranarov. Takže žiadny Božský zázrak sa nekonal.
-
guess.whoo
Redeemer
akoby nie? ti zachranari boli predsa k dispozicii z bozej milosti
presne takto si to vysvetluju krestania, ale preco Boh nezabranil tomu, aby ten clovek mrtvicu dostal uz neriesia
presne takto si to vysvetluju krestania, ale preco Boh nezabranil tomu, aby ten clovek mrtvicu dostal uz neriesia
-
harrison314
Hardcore addict
Len problem je v tom, ze veriaci aj opravnenu kritiku, alebo poukazanie na paradox toho comu veria povazuju za utok, namiesto toho aby sa zamysleli.strapaty napísal:nemysliim ze bola kritika pramo na tuto jeho knihu ako na osobu celkovo... pripodobovat nieci zmysel zivota pocitacovemu virusu... prinajmensom je to netaktne...
Druha moznost je, ze ked by nekrical nebolo by o nom pocut. Najvetcia cast jeho kritiky patri kreacionistom, a to su primitivi aj podla mna.
A hlavne slovensky krestnia po tom nasom refernde su prikladom tolerancie, slusnosti a pravdovvravnosti
Treba si uvedomit ze Dawkins posobi v tejto sfere najme v USA, tam je situacia trosku ina.
Ked mas dokaz, tak to nie je vieraneveria nicomu okrem exaktnych dokazov
No a?pricom ich svet je dost obmedzeny zivotom na zemi
Kód: Vybrať všetko
a samotna zem je 0,000nic z vesmiru//autoeditácia príspevku (02 Apr 2015, 14:39)
Este doplnim. Ked ti niekto povie, ze evolucia je iba teoria, a ty mu do oci prsknes tonu dokazov a faktov. A on to o 10 minut zopakuje, tak to blbec je a nezasluzi si nic ine ako oznacenie primitiv a ignorant.
A co som pozeral niekolko videii s Dawkinsom, tak naozaj nebol neadekvatne hruby alebo urazlivy.
Tiez som si myslela, ze jeho vyjadrenia su netaktne. ALE vzhladom na to, ze vela rodicov automaticky dava deti krstit a povazuje ich automaticky za krestanov, pod hrozbou pekla, ak nebudu dodrziavat krestanske predpisy - to je citove vydieranie a manipulacia od malicka. Kritika takeho postoja je opravnena, ak veriaci prenasaju (ako virus) vieru na svoje deti, lebo to beru ako povinnost (sami sa boja pekla, resp. ocakavaju pozehnanie ako odmenu.) ak teda niekto manipuluje deti odmalicka (ze pojdu do pekla ak toto a tamto..), tak potom si take pocinanie nezasluhuje ziaden TAKT zo strany kritika. (Priklad: Ak nejaky muz bije manzelku, lebo mu to nabozenstvo dovoluje, je netaktne na neho podat trestne oznamenie a zasahovat do jeho manzelskeho zivota?)strapaty napísal:harrison314
Dawkins podopiera svoje tvrdenia (manipulacia deti a ich nekvalitne vzdelanie) viacerymi fenomenmi v USA - deti beru kreacionizmus ako fakt a drzia sa toho aj v dospelosti, lebo ich to naucila ich viera. Takyto ludia su zavadzani cely zivot, pricom zotrvanie na mylnych predstavach povazuju za svoju moralnu povinnost. Nehovoriac o tom, ze takyto ludia nemozu ludstvo posunut dalej, ak samostatne nemyslia.
Zial, Dawkins ma pravdu aj v inych veciach.. to hovorim ako byvala studentka teologie.
-
harrison314
Hardcore addict
Mozes byt konkretna?kathleen napísal:Zial, Dawkins ma pravdu aj v inych veciach.. to hovorim ako byvala studentka teologie.
Dawkins ma pravdu v tom, ze zatial co vacsina teologov medzi sebou teoretizuje a dohaduje sa, ako to vlastne je (co je hriech, co nie. ako riesit moralne dilemy. ako sa stavat k inoveriacim etc., ako vykladat Bibliu), veriacim ludom sa "viera" serviruje ako HOTOVA PRAVDA OD BOHA a ziju v tom, ze musia vsetko presne dodrziavat.
Napriklad by asi kazdy katolik so 100% istotou povedal, ze nepokrsteny clovek ide po smrti do pekla. Pritom, az do roku 2001 sa pokrsteni evanjelici pocitali pre katolikov ako nepokrsteni, az pred par rokmi RKC uznala evanjelicky krst ako rovnocenny. - Kolko rodin uz bolo rozhadanych kvoli rozdielom medzi katolikmi a evanjelikmi? Ked veriaci clovek berie vieru vazne, nema priestor sam premyslat nad vecami. Berie ich ako hotove a nemenne a riadi sa podla nich. A ani netusi, ze TEOLOGOVIA PRAVDU NEPOZNAJU, ONI JU HLADAJU! Preto popredni teologovia, intelektuali - ako Jan Pavol II. - neposudzuju a nezatracuju, kdezto presvedceni veriaci su schopni sa kvoli presvedceniu zabijat (vid konflikty v Irsku).
Napriklad by asi kazdy katolik so 100% istotou povedal, ze nepokrsteny clovek ide po smrti do pekla. Pritom, az do roku 2001 sa pokrsteni evanjelici pocitali pre katolikov ako nepokrsteni, az pred par rokmi RKC uznala evanjelicky krst ako rovnocenny. - Kolko rodin uz bolo rozhadanych kvoli rozdielom medzi katolikmi a evanjelikmi? Ked veriaci clovek berie vieru vazne, nema priestor sam premyslat nad vecami. Berie ich ako hotove a nemenne a riadi sa podla nich. A ani netusi, ze TEOLOGOVIA PRAVDU NEPOZNAJU, ONI JU HLADAJU! Preto popredni teologovia, intelektuali - ako Jan Pavol II. - neposudzuju a nezatracuju, kdezto presvedceni veriaci su schopni sa kvoli presvedceniu zabijat (vid konflikty v Irsku).