Vloženie tmavého pozadia za titulky

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Vloženie tmavého pozadia za titulky

Príspevok od používateľa retkvic »

Ahojte, už istí čas zháňam program v ktorom by som to spravil, no zatiaľ bezúspešne.

Momentálne používam na vkladanie titulkov do videa program formatfactory, super freware program,
spraví všetko čo chcem, len ak vložím do videa napevno titulky, tak tam neexistuje funkcia zatmaviť pozadie za titulkami,
alebo znížiť priehľadnosť pozadia za titulkami, určite na to existuje nejaký program, len zatiaľ som naň nenatrafil.
Pokiaľ by ste o niečom vedeli a ak by to bolo aj freware, poprípade ani plateným sa nevyhýbam, tak by som bol veľmi vďačný, vopred ďakujem :smt006
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Vloženie tmavého pozadia za titulky

Príspevok od používateľa hojko »

Aky je dovod, ze tie titulky vkladas rovno do videa??? Nie je pracnejsie ich mat v samotnom subore a vediet si ich upravit, zmenit font pisma, farbu atd...???
retkvic
Addict
Addict

Ahoj, je to pracnejšie, ale ak ma niekto požiada aby som mu vytvorené titulky vložil priamo do videa a na pozadí toho videa bežia originálne hardcodnute titulky, tak by som to potreboval prekryť tmavým pozadím (ono celkovo je lepšie mať za titulkami tmavšie pozadie, nemusí to byť len v prípade ak sú za tým ešte ďalšie titulky).

Zatiaľ som na vkladanie napevno používal ff, ale ten to nedokáže zatmaviť, tak som sa obrátil sem či to už náhodou niekto neriešil, normálne využitie by som v tom videl asi len vtedy, keď niekomu neprehrá titulky s filmom na tv a tak si ich vloží priamo do videa. Len ja by som potreboval ešte to zatmavenie, ak je tu niekto kto pracuje s videom, tak sa s tým už určite musel stretnúť.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

V prípade hardcoded tituliek v pozadí beriem, inak ale v žiadnom prípade. Čierne okraje písma bohate postačujú. Po novom sa dokonca používa iba jemný tieň (v kine, napríklad). Dávať čierny rámik keď netreba je drastické a veľa zakrýva.

A skúsenosti nemám, tak neporadím, ale pokiaľ ten, čo ťa žiada nemá nejaký starý a lacný DVD prehrávač, ktorý titulky neprehrá, tak nevidím jeden jediný dôvod toto robiť. Externé titulky si môže meniť podľa seba, veľkosť, font, a väčšinou aj spomínaný čierny rámik, nie?
retkvic
Addict
Addict

Som skôr za zatmavenie, nie úplné začiernenie, vtedy je to už rušivé. No ak sa nebude dať, tak ani tomu sa nebránim.
Neviem, mne sa titulky čítajú vždy lepšie, keď ich čítam na pozadí so zníženou priehľadnosťou, lebo pri svetlých scénach biele titulky dosť zanikajú, poprípade používam žlté titulky, ale najradšej by som to mal tak, že sú titulky akejkoľvek farby s niakym rámom a za tým je tak dajme tomu o 30% znížená priehľadnosť ako to býva aj u bežných prehrávačov, neruší to a titulky si tak lepšie užijem, keď sú trochu sepoarované od pozadia. Také niečo potrebujem. Možno sa to dá spraviť v niakom video editore ako sony vegas, ale najradšej by som preferoval program, ktorý sa venuje iba vkladaniu titulkov, lebo inštalovať si to len kvôli vkladaniu titulkov... no neviem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Co je na tom pracnejsie, ze ked to pusti na malom televizore, tak tie titulky ani neprecita??? Podla mna pracnejsie mat film a nacitat titulky samostatne, kde si mozem upravit co potrebujem (font, velkost pisma, farba pisma, okraj/tienovanie pisma, casovanie titulkov, pripadne mozem pouzit novu opravenu verziu predkladu, iny jazyk atd...).
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

OT: Nie je "pracný" synonymum od "namáhavý"? :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Asi malo byt pouzite slovo prakticky :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Malo.
retkvic
Addict
Addict

jj to pracnejšie vyznelo dosť protichodne, no ale stále nikto nenavrhol nič seriózne, hádam sa tu niekto nájde, inač mi ostáva ďalej hľadať.

Mňa sa nepýtajte prečo to chcú priamo do videa, ale najskôr bude problém medzi pc a stličkou.

Ešte by ma zaujímalo, vie niekto ako sa robia titulky v kinách? Napr. ma zaujala taká vec s pohyblivými titulkami, keď niekto rozpráva a titulok sa mu objaví priamo pri ústach, pobehuje po obraze (naposledy som to videl, ak si dobre spomínam v Lucy), že či sa to dá urobiť priamo v nejakom editore, príkazom, alebo je každý takýto titulok ručne pasovaný do obrazu, ale to je asi hovadina, tam titulky tiež nahrajú ako externý súbor, každopádne by ma to zaujímalo :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vobec netusim ako funguju titulky v kinach, ale zrejme to ide cez pocitac. Takze jedna vec je nejaky zdroj videa a druha vec je umiestnenie titulkov do toho videa. Ty ked prehravas film, tak standardne dokazes titulky nacitat a vybrat si kde maju byt, teda centrovane niekde dole, dokazes nastavit polohu vzhladom na monitor, resp. samotne video. Do titulkov (aspon pri formatoch srt/sub) nedokazes urcit polohu, pretoze tie obsahuju len casovu znacku, tj. zaciatok a koniec daneho riadku + text, ktory sa zobrazi. V kinach mozu pouzivat program, ktory ma moznost volby aj polohy, teda okrem casovej znacky prida aj polohu. Pripadne to mozu spravit cez Adobe After Effect, Sony Vegas a dalsie programy, ale skutocne neviem v com a ako to prehravaju v kine.

Skus tento postup, zda sa, ze su tam moznosti nastavenia pozadia, odtiena atd...: http://magazin.stahuj.centrum.cz/jak-na ... a-napevno/

Edit: Aha: titulky-priamo-do-filmu-t91979.html
retkvic
Addict
Addict

Tak, skúsil som to cez ten virtuladub a nakoniec som tam spravil čo som potreboval, predtým mi pomohol ešte tento článok:
http://forum.videohelp.com/threads/3150 ... b-SRTtoSSAhlavne v tom, že nemusím titulky vkladať do obrazu, ale pod obraz, trochu bol problém nájsť správny kodek pre kompresiu, ale našiel som tento http://komisar.gin.by/index.html cez toto videohttps://www.youtube.com/watch?v=o9XOgnaJ_Hs, takže to tu dávam pre prípad, že by to niekto potreboval do budúcna... no a dotyčný potreboval vložiť video na svoju webstránku.
Napísať odpoveď