Klávesnica na hry a prácu - špeciálne požiadavky

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Klávesnica na hry a prácu - špeciálne požiadavky

Príspevok od používateľa Thommas »

Zdravím.

Po monitore nastal čas na upgrade klávesnice. Keďže moja SideWinder X4 dýcha z posledného, potrebujem zanedlho náhradu. Má to ale zopár háčikov.

1. Potrebujem kompletnú klávesnicu s dvoma Altami, dvoma Controlmi, numerickým blokom a oddelenými šípkami. (čiže klasický layout)
2. Klávesnica musí byť podsvietená, preferujem na 80% červené podsvietenie.
3. Nechcem žiadne makro (programovateľné) klávesy, zato ale oddelené (oddelené, čiže nie FN + tlačidlo, ale samostatne) multimediálne klávesy áno (aspoň zvýšiť/znížiť hlasitosť, mute, vypnutie/regulovanie podsvietenia)
4. Či budú klávesy mechanické alebo membránové, ma nezaujíma. Hlavne nech vydržia čo najviac.
5. Klávesnica by mala byť robustná, ako je aj moja terajšia X4.
6. Cena nezáleží. Ak sa oplatí, som ochotný dať aj 200€ za vynikajúcu klávesnicu.
7. Čím tichšia, tým lepšia (nie je podmienka, ale poteší)

Klávesnica bude používaná na FPS hry a písanie textu/účtovníctva (75:25).

Vďaka za rady, K :plus: za všetky užitočné nápady.

//autoeditácia príspevku (22 Jan 2015, 19:19)
Upík - nikto nič? Našiel som niečo, čo by mi v 80% vyhovovalo, len neviem nájsť nikde schopnú recenziu: http://www.alza.sk/corsair-vengeance-k7 ... 472635.htm
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Klávesnica na hry a prácu - špeciálne požiadavky

Príspevok od používateľa CheZteR »

M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ja mám vyšší model Corsair Vengeance K95 a je perfektná.
tu je recenzia: http://www.svethardware.cz/recenze-cors ... la/38612-2

K70 je v podstate trochu ochudobnená verzia K95 o programovateľné G-klávesy s červeným podsvietením miesto bieleho

ešte sa pozri na: CM Storm Trigger-Z -táto klávesnica takmer presne spĺňa Tvoje požiadavky až na to, že spínače Cherry MX Brown budú trochu hlučnejšie, ale s tým pri mechanickej klávesnici jednoducho musíš počítať
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

S tými hlučnejšími klávesami samozrejme počítam, to nie je problém. Ani moja X4 už nepatrí medzi najtichšie, a nevadí mi to. Tá Trigger sa mi nepozdáva vzhľadom na ten layout (nemá tlašidlo Win, FN+Fx tlačidlá, makro klávesy). Tá K70 vyzerá pre mňa najideálnejšie, asi zostanem pri nej.
Numerlor
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Numerlor »

http://klavesnice.heureka.sk/logitech-d ... e/#section kúp si toto a peniaze vyhoĎ na niečo iné ta klávesnica by mala stáť podľa mňa 100€ :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Z tych drahsich co tu boli je to bieda a zatial som ani ja nenasiel nic lepsie, hlavne vzhladom na pozadovany klasicky layout, ziadna ho nema - Enter je zrezany bud zlava alebo zhora, zrezany lavy Shift - to hlavne pri hrach bude vadit, tiez sa mi nepacia F-klavesy bez medzery.

Na toto pozor, ja som si tiez myslel ze si zvyknem, ale levy Shift a ten Enter mi neustale vadil, tiez ked som bol na kl. so spojenymi F-klavesami (s dolnou castou kl.) a ine rozlozenia, to uz by som nepouzival ani keby mi za to platili.

Numerlor - toto je hnus, odrezany Enter a lavy Shift, ak uz ist tymto smerom, tak co tato s najlepsim rozlozenim klaves?

http://klavesnice.heureka.sk/genius-kb- ... e/#section

"multimediálna hráčska klávesnica rozhranie USB odolná proti rozliatiu tekutiny možnosť výmeny 8 tlačidiel 5 pevný gumových podložiek pre lepšiu stabilitu hmotnosť 600 g"

K znacke, mal som vzdy lacne klavesnice a vzdy vydrzali dlho, mys Genius, opticka obycajna mi tiez vydrzala mozno 5+ rokov, Logitech sa mi dve drahsie pokazili priblizne po 2 rokoch. Z poziadaviek asi nesplna podsvietenie, ale sam by som sa jej nebranil, keby moja lacna neprezila uz dve drahe Logitech mysi a dalsiu ktoru som predal so starym PC.

//autoeditácia príspevku (17 Mar 2015, 18:56)
Tak heureka nic moc, ale nieco som nasiel, klasicky Enter ma asi len Genius, ale ako som pisal, neobaval by som sa tejto znacky:

https://www.alza.sk/genius-gx-gaming-ma ... 479697.htm
https://www.alza.sk/genius-gaming-kb-g265-d412687.htm

Enter mozno pri hrach nevadi, ale skoro vzdy ked je enter zrezany, je zrezany aj lavy Shift.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Mám taký pocit, že po skoro dvoch mesiacoch bude mať Thommas už nejakú tú klávesnicu zakúpenú. Ale to len tak pomimo tému.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Už mám, ale ajtak je dobré sledovať postrehy. Nakoniec to ajtak inak dopadlo, lebo som zostal pri SideWinder X4 (zohnal som čisto novú nerozbalenú za 30€, čo je pre mňa fantastická kúpa). Čiže som si nemusel zvykať ani na nič nové, ani som neutratil 120€ na K70.

PS: Genius by som nebral ani zadarmo :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Nevsimol som si ze niekto reagoval na tak staru temu.
Thommas napísal: PS: Genius by som nebral ani zadarmo :)
Tvoja volba, ako som napisal vyssie, ja by som nebral klavesnicu so zrezanym Enterom ani keby mi za pouzivanie platili.

Inak moja lacna klavesnica az na mierne osuchany text na niektorych klavesoch funguje skvele, co sa neda povedat o drahych znackovych mysiach Logitech, na to ze su "neherne", stali asi po 30€, odisli po dvoch rokoch, navyse druha vrzgala brutalne a teraz zacal aj gamepad Microsoft Xbox One za 50€ - po jedinom mesiaci pouzivania - pritom stary Xbox 360 pre PC funguje dokonale mozno 5 rokov a mnohokrat mi spadol na zem, ten ma skrutky, One skrutky nema, cim to bude, ZAMEROM(?).
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Moja prvá SideWinderka odišla takmer po troch rokoch (vlastne ešte stále funguje, len je zlomená jedna nožička + ťažšie idú už klávesy [asi by stačilo prečistiť, ale nemám na to čas ani chuť]) Ja beriem veci podľa toho, čo stoja, aké sú kvalitné a či sa mi oplatia v danej cenovej kategórií. Každý máme iné požiadavky a iné cenové limity. Genius ( a podobné značky ako Hama, Connect It, C-Tech a čo ja viem čo ešte) by som nebral už len preto, že nemajú opierku na zápästie, sú hlučné a sú jednoducho horror na písanie. Kvalitná klávesnica, jednoduchá, ale predsa robustná myš a extrémne tiché PC sú u mňa top požiadavky, preto mám SideWinder X4, SteelSeries Rival a Bitfenix Raidon s maximálne zregulovanými fanmi + Noctuou. Kebyže mám aj ja nižší rozpočet (čo ale netvrdím, že ty máš) aj ja by som uvažoval nad niečím menej kvalitným a lacnejším.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja mam napr. odhlucnenu Corsair 330R skrinku, EVGA SuperNOVA 750 G2 zdroj s 10-rocnou zarukou, tiez som posudzoval tovar podla ceny, ale zistil som, ze v mnohych pripadoch mi vydrzali uplne lacne neznackove veci mnoho rokov a high-end veci odisli hned po skonceni zaruky, toto samozrejme nie je pravidlom, napr. monitor mam tiez high-end.

Inak prave tie klavesnice ktore som odporucal opierku na zapastia mali a obe su herne, okrem toho tieto opierky je mozne dokupit aj osobitne, gelove, ktore su urcite lepsie, zatial mam taku pre mys ale chcem dokupit aj pre klavesnicu, chcel som pre novu, ale ked ta stara sa nie a nie pokazit, asi tam nieco zabudli namontovat..

Vlastne ak sa zamyslim, casto som aj pri starych klavesniciach do nich busil, trieskal a vzdy to prezili, chcel som kupit nejaku znackovu, ale prave to rozlozenie klaves a pocet multimedialnych klaves ma odradilo, nie cena, teraz mam nejaku neznackovu za menej ako 10€, ma opierku na zapastia, klasicke rozlozenie klaves, 15 multimedialnych klaves a spolu s nenahraditelnym SW HotkeyP je dokonala.
Napísať odpoveď