Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
Re: Pre všetkých, ktorí potrebuju pomoc s MS Excel
tak daj vpohode formát 2007 , 9, 11, 13 to je úplne jedno mne to otvára všetko.... neviem ale preto toto nie resp.. ono to začne otvárať ale neotvorí len mám šedú obrazovku
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tak ci nema probelm s tym formatovnaim prave
- Prílohy
-
- e2.xlsx
- (101.54 KiB) 112 stiahnutí
kokso stále to nejde
vieš to uložiť vo formáte xls. alebo odt. ?
-
easton
Professional
Excel - odstranenie nevyplnených riadkov
Dobrý deň,
situácia: V práci máme cenníky spravené v Exceli, kde mám vypisane všetko o produktoch, zlava, ceny atd....posledne 2 stlpce su množstvo(kusy) a celkova bez DPH...Chcem sa opýtať, či existuje funkcia, ktorá by riadky kde nebude celkova cena(posledný stlpec) vyplnená, tzn. bude tam nula € teda túto položku do cenovej ponuky nedávam. Chcem sa vyhnúť ručnému vymazávaniu nepotrebných riadkov (položky, ktoré v cenovej ponuke niesú). Skúsal som to cez filter a podarilo sa mi dosiahnuť, to čo som chcel. Lenže ja excel subor posialam priamo zakaznikovi, takže nechcem, aby mal možnosť vypnuť ten filter a vidiet všetky položky. Proste pošlem mu excel súbor, kde bude mať vymenovať len tie položky, ktoré si odjednal, ich množstvo a ceny, nič viac...
Viete mi poradiť?
situácia: V práci máme cenníky spravené v Exceli, kde mám vypisane všetko o produktoch, zlava, ceny atd....posledne 2 stlpce su množstvo(kusy) a celkova bez DPH...Chcem sa opýtať, či existuje funkcia, ktorá by riadky kde nebude celkova cena(posledný stlpec) vyplnená, tzn. bude tam nula € teda túto položku do cenovej ponuky nedávam. Chcem sa vyhnúť ručnému vymazávaniu nepotrebných riadkov (položky, ktoré v cenovej ponuke niesú). Skúsal som to cez filter a podarilo sa mi dosiahnuť, to čo som chcel. Lenže ja excel subor posialam priamo zakaznikovi, takže nechcem, aby mal možnosť vypnuť ten filter a vidiet všetky položky. Proste pošlem mu excel súbor, kde bude mať vymenovať len tie položky, ktoré si odjednal, ich množstvo a ceny, nič viac...
Viete mi poradiť?
-
Michaelo
Hardcore addict
Re: Excel - odstranenie nevyplnených riadkov
Ulozit to v PDF tak, ako to robi kazdy normalny clovek. Ci je nejaky specialny dovod preco to musi byt v Exceli?
-
easton
Professional
skušal som to, ale vkuse mi v pdf uloži len prvy stlpec..mam tam dosť vela stlpcov..a vkuse mi to tak debilne sformatuje...
zakaz zmeny a zahesluj ho
Ako ukladáš do PDF? Ja používam virtuálnu tlačiareň PDF creator a nikdy som nemal problém, aby mi nejakú excelovskú tabuľku neuložilo tak ako má. Tiež v práci občas odosielam cenník a stále ho hádžem do PDF.
-
Michaelo
Hardcore addict
beardie: Nepomoze, excelacke a wordacke dokumenty odomnknes az prilis lahko.
ale ved on tam nema kody k jadrovym hlaviciam, pre bezneho zakaznika to uplne staci
Mozes to urobit tak, ze si zapnes filter a odfiltrujes tie riadky s prazdnymi hodnotami. Potom si oznacis celu tabulku a skopirujes do noveho suboru. Skopiruju sa ti iba viditelne riadky. Tento subor si mozes ulozit a poslat zakaznikovi.easton napísal:Dobrý deň,
Viete mi poradiť?
Funkcia v Exceli
Zdravím,
dúfam, že to môžem zaradiť do tejto sekcie.
Neviem prísť na to ako nastaviť výstup v exceli.
Mám stĺpec, do ktorého sa postupne pridávajú hodnoty.
Neviem prísť na to ako napísať funkciu pre bunku, ktorá spraví súčet hodnôt v stĺpci ale bez posledného riadka.
Čiže do výslednej sumy sa nezaráta aktuálne pridaná posledná hodnota, ale pripočíta sa hodnota pred ňou.
Ďakujem
dúfam, že to môžem zaradiť do tejto sekcie.
Neviem prísť na to ako nastaviť výstup v exceli.
Mám stĺpec, do ktorého sa postupne pridávajú hodnoty.
Neviem prísť na to ako napísať funkciu pre bunku, ktorá spraví súčet hodnôt v stĺpci ale bez posledného riadka.
Čiže do výslednej sumy sa nezaráta aktuálne pridaná posledná hodnota, ale pripočíta sa hodnota pred ňou.
Ďakujem
Re: Funkcia v Exceli
no a mohol by si napisat ako to mas teraz?
mozno by riesenim bolo spravit sucet celeho stplca a odpocitat poslednu.
-
audiotrack
VIP
zrátaš celý stlpec, a odrátaš poslednú hodnotu. Poslednú hodnotu získaš pre stlpec A takto:
Kód: Vybrať všetko
=INDEX(A:A, COUNTA(A:A), 1)Re: Funkcia v Exceli
Tento vzorec =INDEX(A:A, COUNTA(A:A), 1) mi nechcel zobrať, vyhadzovalo mi to chybu premanentne.audiotrack napísal:zrátaš celý stlpec, a odrátaš poslednú hodnotu. Poslednú hodnotu získaš pre stlpec A takto:Kód: Vybrať všetko
=INDEX(A:A, COUNTA(A:A), 1)
Predstavu mám približne takuto aby to robilo.
Situácia na začiatku:
1
1
1
2
Bunka mi ukazuje výsledok 3
Po dopísaní:
1
1
1
2
1
Bunka by mala ukazovať výsledok 5
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2015, 10:31)
To práve neviem ako vyselektovať posledné obsadené políčko v stĺpci.Forsaken napísal:no a mohol by si napisat ako to mas teraz?
Pretože sa posuvá. Po zadaní ďalšej hodnoty to je vždy iné políčko.
-
audiotrack
VIP
bolo by fajn vedieť aký máš excel, lebo ak máš českú alebo slovenskú lokalizáciu, tam tí debili pomenili aj názvy funkcií. Tak ak ti toto neberie, treba dohladať na googli ako je index a count v slovenskom alebo českom. Osobne som to neskúšal, ale všetky googlacke výsledky vedú k tomu čo som ti napísal tak by to malo ísť
A mohol by si to skusit len či ti to pôjde? Informatívne.
-
audiotrack
VIP
nemohol, lebo nemám excel 
-
vladenko007
VIP
Zdravím. Potrebujem poradiť.
Môžte mi pomôcť ako naformátovať bunku D9, keď potrebujem napísať do bunky F13 dátum v tvare napríklad 17.08.2015 a chcem aby sa mi to zjavilo v bunke D9 bez bodiek teda len 17082015?
Vopred Ďakujem a samoška K+
Môžte mi pomôcť ako naformátovať bunku D9, keď potrebujem napísať do bunky F13 dátum v tvare napríklad 17.08.2015 a chcem aby sa mi to zjavilo v bunke D9 bez bodiek teda len 17082015?
Vopred Ďakujem a samoška K+
Daj si tam vlastny format a nakonfiguruj ho bez bodiek: DDMMYYYY