Klamstvá

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
franksinatra69
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok

Klamstvá

Príspevok od používateľa franksinatra69 »

Ahojte ľudia. Ak môžem, tak by som sa s vami rád podelil o môj vzťah a problémy, ktoré v ňom vidím a nedajú mi často krát spávať. Bol by som rád a vďačný ak by ste k tomu napísali váš názor. Takže k pointe. S priateľkou sme spolu vyše roka. Milujem ju. A ona miluje mňa. Ako z rozprávky, však? ALE... Je tu jedno veľké ale. Týka sa toho, že mi často krát klame a ide sa biť do krvi s obhajobou toho klamstva. Nejde o žiadne konkrétne klamstvo, proste tu a tam mi klame, občas na veci ktorá nie je dôležitá, občas na niečom čo má veľkú váhu. Na koľko ja viem veľa krát pravdu, ako sa veci majú, je to pre mňa fakt nechutné, že človek ktorý je mi veľmi blízky mi nepovie pravdu a keď sa o tom rozprávame/hádame, tak nepovie tú pravdu ani za nič a bude si obhajovať svoju hrdosť. Lebo ako všetci vieme, priznať si chybu, to chce silu šampióna. Už nemám silu sa s ňou ani o tom hádať a vyhadzovať jej to na oči. Nemá to vlastne ani zmysel, pretože človeka nezmeníte. Človek sa musí zmeniť sám od seba. Takže ak mi teraz niečo rozpráva a viem že klame, tak si zahryznem do jazyka, nahodím falošný úsmev a počúvam ju ďalej a prikyvujem. Lenže mne to berie strašne veľa energie, to že keď mi klame, tak potom jej asi nerobí problémy robiť aj iné veci a z toho plynú myšlienky ako napr. - podviedla by ma keby má možnosť? Pretože náš vzťah sa začal tak že podvádzala svojho bývalého, klamala jemu a aj mne. Ako môžem potom takémuto človeku veriť a oddať sa bez pochýb, keď viem že s klamstvami neprestala. Celé to má za výsledok že mám myšlienky ako - kiežby som mohol vidieť jej facebook aby som videl čo komu píše a ako ma klame aby som sa na ňu mohol tak vytočiť že by som ju právom nechal. Potom si dám facku, lebo sa za niečo také naozaj hanbím, že ma vôbec napadne. Ale nenapadlo by ma to ak by stále nepokračovala v klamstvách. Končí to vždy tým že spraví zo mňa toho hlupáčika čo vyvoláva hádku. A ja už nemám silu pokračovať tak jej dám za pravdu, aj keď vnútri viem že klame. Ďakujem že ste si našli na čas na prečítanie, prípadne odpísanie a vyjadrenie sa k môjmu problému.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Klamstvá

Príspevok od používateľa test »

Neviem co chces pocut, toto je jasny dovod na rozchod. Chronicki klamari sa nezmenia. Pokracovat v takomto vztahu nema vyznam pokial to nie je iba telesne a planujes rodinu. Ak ti teraz pravidelne klame v mensich veciach, tak neskor to mozu byt peniaze, majetok (v manzelstve), atd.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

s tym milovanim to asi nebude take vazne :?
- "Milujem ju. A ona miluje mňa"

a velmi dolezita je cast 2. si pis ze o toto ide...
- "Nejde o žiadne konkrétne klamstvo, proste tu a tam mi klame, občas na veci ktorá nie je dôležitá, občas na niečom čo má veľkú váhu."

a riesenie... povedat to jej... ze vies ze ti klame, a ze tebe sa to nepaci, chces aby sa rozhodla.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Kde robí chybu ona je každému jasné. Kde robíš chybu ty, je zvýraznené:
franksinatra69 napísal:Ahojte ľudia. Ak môžem, tak by som sa s vami rád podelil o môj vzťah a problémy, ktoré v ňom vidím a nedajú mi často krát spávať. Bol by som rád a vďačný ak by ste k tomu napísali váš názor. Takže k pointe. S priateľkou sme spolu vyše roka. Milujem ju. A ona miluje mňa. Ako z rozprávky, však? ALE... Je tu jedno veľké ale. Týka sa toho, že mi často krát klame a ide sa biť do krvi s obhajobou toho klamstva. Nejde o žiadne konkrétne klamstvo, proste tu a tam mi klame, občas na veci ktorá nie je dôležitá, občas na niečom čo má veľkú váhu. Na koľko ja viem veľa krát pravdu, ako sa veci majú, je to pre mňa fakt nechutné, že človek ktorý je mi veľmi blízky mi nepovie pravdu a keď sa o tom rozprávame/hádame, tak nepovie tú pravdu ani za nič a bude si obhajovať svoju hrdosť. Lebo ako všetci vieme, priznať si chybu, to chce silu šampióna. Už nemám silu sa s ňou ani o tom hádať a vyhadzovať jej to na oči. Nemá to vlastne ani zmysel, pretože človeka nezmeníte. Človek sa musí zmeniť sám od seba. Takže ak mi teraz niečo rozpráva a viem že klame, tak si zahryznem do jazyka, nahodím falošný úsmev a počúvam ju ďalej a prikyvujem. Lenže mne to berie strašne veľa energie, to že keď mi klame, tak potom jej asi nerobí problémy robiť aj iné veci a z toho plynú myšlienky ako napr. - podviedla by ma keby má možnosť? Pretože náš vzťah sa začal tak že podvádzala svojho bývalého, klamala jemu a aj mne. Ako môžem potom takémuto človeku veriť a oddať sa bez pochýb, keď viem že s klamstvami neprestala. Celé to má za výsledok že mám myšlienky ako - kiežby som mohol vidieť jej facebook aby som videl čo komu píše a ako ma klame aby som sa na ňu mohol tak vytočiť že by som ju právom nechal. Potom si dám facku, lebo sa za niečo také naozaj hanbím, že ma vôbec napadne. Ale nenapadlo by ma to ak by stále nepokračovala v klamstvách. Končí to vždy tým že spraví zo mňa toho hlupáčika čo vyvoláva hádku. A ja už nemám silu pokračovať tak jej dám za pravdu, aj keď vnútri viem že klame. Ďakujem že ste si našli na čas na prečítanie, prípadne odpísanie a vyjadrenie sa k môjmu problému.
čím viackrát jej to klamstvo prejde, tým viac bude klamať keď sa naučí že je to jednoduché. Pokiaľ má takú minulosť ako má, a pokiaľ je ten váš vzťah o klamstve a hádkach, tak si si dal facku neprávom a nemáš sa za čo hanbiť pri takých myšlienkach, že ju necháš. Radšej teraz ako neskôr. Čím dlhšie spolu budete, tým bude rozchod ťažší.
Aj keď sa hovorí že vo vzťahu sa nemajú dávať podmienky a ultimáta, toto je možno tá výnimka čo potvrdzuje pravidlo. Pohroz jej že ešte raz ťa oklame a končí u teba. Nech sa rozhodne, či si ťa váži viac ako svoju hrdosť.
Osobne v takomto vzťahu nevidím perspektívu, a aj keď to asi nechceš počuť, skôr či neskôr sa rozídete. Inak notorické klamanie je diagnoza, a možno by mala vyhladať lekársku pomoc: http://zdravie.pravda.sk/zdrava-dusa/cl ... hoterapia/
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ako pri kazdom medziludskom konflitke aj tu je dobre ak chapes druhu stranu:

1. Klame pretoze ako zena sa stale snazi vyzerat ako ta najdokonalejsia. Je to dane evolucne nakolko zeny ako tie slabsie si museli ulovit najlepsich muzov a pravda castokrat az taka pritazliva nie je.
2. Podvadzaju slabe povahy. No a ak je slaba tak tiez za tym nieco bude. Pre nieco sa neciti byt hodna a milovana taka aka je. Tak sa hra na niekoho kto nie je. Blbe.

Tot. vseobecne k zenam. Teraz k tebe.
Ako pri kazdom medziludskom konflikte tak bude dobre ak sa neprestanes respektovat.

1. Ak nepovazujes za dobre tolerovat klamstva tak ich netoleruj. Nikto si ta nebude vazit ak si nebudes vazit sam seba.
2. Hadky sa nevyhravaju argumentami ale cinmi/dokazmi. S tym sa velmi hadat nemoze. Ale aj ked jej ukazes, ze nieco robi zle tak jej daj najavo, ze ju mas rad aj s chybami. Zaroven jej daj najavo, ze klamat nemusi (aj tak do istej miery bude asi ako kazdy clovek).

Ja osobne by som v takom vztahu radsej nebol. Ak podvadzala jeho tak tazko povedat, ci nebude podvadzat teba. Nemusi ale je pravdepodobnejsie, ze bude. Uz len preto, ze je slaba a bude robit to, co jej v danej situacii najviac emocionalne vybovuje. A emocionalne ovplyvnovat sa da naucit dost lahko.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Staci mi vypichnut jednu tvoju vetu.
Pretože náš vzťah sa začal tak že podvádzala svojho bývalého, klamala jemu a aj mne.
Spravi ti to iste (ak uz nespravila). Ruky prec od nej a to co najrychlejsie.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

presne ako pise melonSVK, mozno aj teba len klame a podvadza ta s niekym inym, kto mozno ani nevie, ze je zadana ... ked tolko klame, nevies v com vsetkom. Niektore klamstva mozno vies, ze su klamstva, ale si si isty, ze vies o vsetkom v com ti klame ? Asi nie. Porozpravaj sa s nou, povedz jej, ze vies, ze ti klame, netvar sa ze o tom nevies.
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Vykašli sa na ňu. Vzťah bez dôvery ťa bude len a len ničiť.
franksinatra69
Novice
Novice

Príspevok od používateľa franksinatra69 »

V prvom rade vám ďakujem za názory a rady. Musím priznať, že mi odľahlo, keď som o tom povedal teraz aj niekomu inému než len jej.
test napísal:Neviem co chces pocut, toto je jasny dovod na rozchod. Chronicki klamari sa nezmenia. Pokracovat v takomto vztahu nema vyznam pokial to nie je iba telesne a planujes rodinu. Ak ti teraz pravidelne klame v mensich veciach, tak neskor to mozu byt peniaze, majetok (v manzelstve), atd.
Áno a máme spoločné plány o rodine, a nemohol si ani presnejšie vystihnúť moje pocity, presne tohoto sa obávam že by nastalo.
Forsaken napísal:a riesenie... povedat to jej... ze vies ze ti klame, a ze tebe sa to nepaci, chces aby sa rozhodla.
Práve že, veľa krát som jej to povedal do očí. No ona si stále stojí za svojim že neklame, alebo sa bezdôvodne urazí.
audiotrack napísal: Radšej teraz ako neskôr. Čím dlhšie spolu budete, tým bude rozchod ťažší.
Aj keď sa hovorí že vo vzťahu sa nemajú dávať podmienky a ultimáta, toto je možno tá výnimka čo potvrdzuje pravidlo. Pohroz jej že ešte raz ťa oklame a končí u teba. Nech sa rozhodne, či si ťa váži viac ako svoju hrdosť.
Osobne v takomto vzťahu nevidím perspektívu, a aj keď to asi nechceš počuť, skôr či neskôr sa rozídete. Inak notorické klamanie je diagnoza, a možno by mala vyhladať lekársku pomoc: http://zdravie.pravda.sk/zdrava-dusa/cl ... hoterapia/
Niekoľko mesiacov dozadu som to nevydržal, všetko jej hodil do očí a povedal že končím s ňou. Po mesiaci som za ňou prišiel, vyzerala fakt hrozne, bolo vidieť že som ju tou dobou podusil a čakal som že konečne prišla k rozumu. No neprešiel ani mesiac a bolo to späť. Keby jej poviem že ešte raz ma zaklame tak by vybuchla, že ona neklame a že to len ja som paranoidný.
javatar napísal:Ako pri kazdom medziludskom konflitke aj tu je dobre ak chapes druhu stranu:

1. Klame pretoze ako zena sa stale snazi vyzerat ako ta najdokonalejsia. Je to dane evolucne nakolko zeny ako tie slabsie si museli ulovit najlepsich muzov a pravda castokrat az taka pritazliva nie je.
2. Podvadzaju slabe povahy. No a ak je slaba tak tiez za tym nieco bude. Pre nieco sa neciti byt hodna a milovana taka aka je. Tak sa hra na niekoho kto nie je. Blbe.

Tot. vseobecne k zenam. Teraz k tebe.
Ako pri kazdom medziludskom konflikte tak bude dobre ak sa neprestanes respektovat.

1. Ak nepovazujes za dobre tolerovat klamstva tak ich netoleruj. Nikto si ta nebude vazit ak si nebudes vazit sam seba.
2. Hadky sa nevyhravaju argumentami ale cinmi/dokazmi. S tym sa velmi hadat nemoze. Ale aj ked jej ukazes, ze nieco robi zle tak jej daj najavo, ze ju mas rad aj s chybami. Zaroven jej daj najavo, ze klamat nemusi (aj tak do istej miery bude asi ako kazdy clovek).

Ja osobne by som v takom vztahu radsej nebol. Ak podvadzala jeho tak tazko povedat, ci nebude podvadzat teba. Nemusi ale je pravdepodobnejsie, ze bude. Uz len preto, ze je slaba a bude robit to, co jej v danej situacii najviac emocionalne vybovuje. A emocionalne ovplyvnovat sa da naucit dost lahko.
Ďakujem, tvoj príspevok sa mi veľmi páči, hlavne to že sa hrá na niekoho koho nie je, to veľmi sedí! Keď som jej predložil dôkazy (po tom ako ona vymenila 5 scenárov tej istej udalosti ako sa stala) tak začala: "Jasné, vidíš aká som na prd žena. Nič si nezaslúžim, teba si nezaslúžim. Nájdi si inú...". A potom sa tá vec nedorieši.
dunno napísal:Porozpravaj sa s nou, povedz jej, ze vies, ze ti klame, netvar sa ze o tom nevies.
Tvárim sa že o tom neviem, už teraz posledných pár dní. Pretože predošlé mesiace som jej to hneď povedal že viem že klame a viedlo to len k hádkam a k tomu ako mi predloží jej argumenty, poprípade rozprávaním že má toho dosť v robote a doma a ešte ja ju rozčulujem, alebo presedlá na inú tému kedy zaútočí zas na mňa. Nikdy to nemalo zmysluplnú dohru.
vonjose napísal:Vykašli sa na ňu. Vzťah bez dôvery ťa bude len a len ničiť.
Ničí ma to a veľmi. Ale nechcem sa hneď vzdať. Chcem vyskúšať všetky možné spôsoby ako by sa to mohlo napraviť. Keby je to len o sexe, tak nepoviem. Ale niečo sme už preskákali, tak chcem o náš vzťah bojovať.

Ešte raz, veľmi pekne ďakujem. Dosť mi pomáha že to môžem otvorene riešiť aj s inou stranou a prečítať si rôzne názory.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Plany o rodine by som mierne podrzal. A pravdepodobne ich zrusis.
franksinatra69 napísal:...tak začala: "Jasné, vidíš aká som na prd žena. Nič si nezaslúžim, teba si nezaslúžim. Nájdi si inú...". A potom sa tá vec nedorieši.
Osobne toto doslova neznasam. Skus jej nejako dat najavo, ze ju milujes nech uz bola dana situacia akakolvek. Ono sa neda nic konstruktivne riesit ked sa do toho zatahuju prilisne emocie.

Pokial ale ani to nezaberie (niekedy treba na vysledky pockat) tak sa priklonim k nazoru vacsiny. S chronickym klamarom sa vychadzat neda.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Chlape, osobne ťa obdivujem, že dokážeš s takou ženou vydržať. Keby mi pri nejakej hádke, v ktorej by som si bol 100%-ne istý, že zase klamala, povedala na konci toto: "Jasné, vidíš aká som na prd žena. Nič si nezaslúžim, teba si nezaslúžim. Nájdi si inú...", tak by som jej na to odpovedal asi takto: "Dobre, máš pravdu. Nezaslúžiš si ma!" a ak by svoje správanie ani po tomto neprehodnotila, naozaj by som to slovo dodržal.

Ak u nej nevidíš absolútne žiadnu snahu na zmenu, myslím si, že nemá veľký zmysel pokračovať v takomto ubíjajúcom vzťahu. Ja si vždy pokladám otázku - vedel by som si s touto osobou predstaviť celý život a mať s ňou rodinu? Úprimne s niekým takým, ako si vo svojich postoch popísal, teda rozhodne nie.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

S klamaním je to ako keď sa narodíš s veľkými ušami, nosom, alebo si malý... do konca života na tom nič nezmeníš a bude to súčasť tvojej osobnosti.

Nech budeš robiť čokoľvek, tak ju neprinútiš aby ti hovorila pravdu, to musí chcieť sama. A z vlastnej skúsenosti hovorím, že aj keď chce druhá strana, tak je to ťažké. Podľa mňa ide o určitý druh psychickej poruchy (bez srandy), hlavne keď sa to opakuje pomerne často. Ťažko ti bude s takou ženou...
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Vas vztah je zalozeny na klamstve. Bodka. A je len na tebe, ci si to ochotny akceptovat.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to by som netvrdil az tak radikalne, ale chalani maju pravdu. klame ti teraz ked este o nic nejde v podstate, len spolu chodite.
predstav si, ze ste manzelia a musite riesit financie, byvanie a pod. a tu keby ti klamala. keby si este o klamstve vedel bolo by to ok, ale keby ta oklamala v nejakej zavaznejsej veci, ktora by mala sirsi dopad bol by to vacsi pruser.
ak sa nezmenila ked si ju nechal mesiac podusit tak sa uz nezmeni vobec. ja by som s nou nestracal cas, energiu a hlavne nervy. nemas dost starosti ze potrebujes riesit aj toto?
Míša1231
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Míša1231 »

Vztah s klamsvami nieje láska ani vzťah je to len bezcitná hádka medzi dvomi:(
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Autor temy
Tvoj a jej vek?
Test to vystihol uplne perfektne a ja len doplnim to, ze ked robí z teba hlupaka pri uplne kazdej veci a vieš ze podvádzala bývaleho tak bude to robit aj tebe.
Je to obycajná arogantná,egoisticko - sebecká nevyrovnaná žena, ak aj má nejaké dobré vlastnosti svojim chovaním k tebe ich uplne pochováva a berie ti energiu, het sňou z tvojho zivota.
Tam uz nepomoze ani rozhovor, nakolko ona bude neustále prekrucat, klamať a robit z teba k*k*ta.
Toto su dost dobré dovody na rozchod.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

javatar napísal:Ako pri kazdom medziludskom konflitke aj tu je dobre ak chapes druhu stranu:
.
Nie! :evil: Klamstvo by rozhodne nemalo byt tolerovane ako nastroj vydobytia si lepsieho postavenia v spolocnosti. Co tak cestnost, respekt, pokora...
franksinatra69 napísal:Pretože náš vzťah sa začal tak že podvádzala svojho bývalého, klamala jemu a aj mne.
Tu mas odpoved na svoje pochybnosti. Nebud slepo zalubeny.
franksinatra69 napísal:Keď som jej predložil dôkazy (po tom ako ona vymenila 5 scenárov tej istej udalosti ako sa stala) tak začala: "Jasné, vidíš aká som na prd žena. Nič si nezaslúžim, teba si nezaslúžim. Nájdi si inú...". A potom sa tá vec nedorieši.
Tomu sa povie citove vydieranie, nie laska.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Dovera, pocit bezpecia a vzajomna podpora su zakladom stastneho dlhodobeho vztahu. Ak uz teraz zijes v tom, ze partnerka klame a ty sa pretvarujes, ze s nou suhlasis a este k tomu zijes v pochybach, ze by ta bola schopna podviest:

-> bud sa s nou rozid sam a zachovaj si sebauctu, alebo
-> trp v tom vztahu, kym vyvrcholi do katastrofy

Zivot je prilis kratky na to, aby si zabijal cas s niekym, kto k tebe nie je uprimny.

PS: Podla mna je ta baba pripad na psychiatra/ psychologa. Bud nerozoznava realitu od bludov, alebo ma potrebu druhych zavadzat. Normalne clovek z toho vyrastie este ako dieta, alebo prezije zivot vo svojom paralelnom svete.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

kayko napísal:Nie! :evil: Klamstvo by rozhodne nemalo byt tolerovane ako nastroj vydobytia si lepsieho postavenia v spolocnosti. Co tak cestnost, respekt, pokora...
Rad by som zil v takom svete. Bohuzial dejiny i sucasny svet tvrdia nieco ine.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Element »

nainštaluj si na komp keylogger a prinúť ju nejak nenápadne aby sa u teba prihlásila na fb, napr. jej pošli nejaké video a nech ti ho spätne ukáže, alebo jej ho nainštaluj, alebo sa pozri do jej prehliadača na jej uložené heslá a daj si ich zobraziť.

Keď sa dopátraš ku jej fb a keď si ho pozrieš, budeš veľa prekvapený ;)
Napísať odpoveď