Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Kontaktne sosovky

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Tak skusim teda posuchat a tak tie sosovky vycistit a uvidim. A skusim ruky neutierat.

Tie sosovky co si poslal vyzeraju, co sa ceny tyka, lakavo. Objednal by som ich, ale ako si tam nastavim cylinder na prave oko? A este aj nejaku os mam uvedenu v karticke (pridam sem foto karticky ked pridem domov), ako to tam nastavim? Ci to si cez net sosovky nemozem objednat ked mam iba na pravom oku cylinder aj nejaku os?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Ked tam mas uvedenu os to znamena, ze trpis astigmatizmom a potrebujes toricke sosovky. Toto su klasicke a s nimi sa astigmatizmus nekoriguje. A nevyhodou torickych je, ze dokedy sa ti v oku usadia a narotuju na spravne miesto tak nic nevidis, tak isto aj pri prudkom pohybe sa vedia otocit. ja si ich vzdy natocim sam, ale cez den je to problem, ked si nemas kde umyt ruky, ale zvyknes si. :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Vidim ze sa vyznas tak sa ta spytam ak nevadi (som na mobile takze nebudem hladat po nete).

Po 1. for info, co je ten astigmatizmus? A ake su to toricke sosovky oproti normalnym? Nieco s korigovanim ci co? :-D

A to tocenie nejak nechapem, ako viem ze mi ich treba otocit s ake to je ak su otocene? Vidim rozmazane, rezu alebo ako? Diky za odpoved, zase som sa nieco nove naucil :-).
marek carey
Medium Star
Medium Star

Asigmatizmus to je ocna vada, ze oko nema tvar gule ale skor ragby lopty, tym padom vidis najostrejsie iba iba pod urcitou osou v zornom poli a toricka sosovka ti na zaklade tejto osi adne na oko a koriguje ti to videnie tak, aby si videl ostro v celom poli. lenze tym, ze pohlad cez nu je ostry iba pod tym danym uhlom, ktory koriguje, ked sa ti v oku otoci tak ostro neuvidis a musis cakat, dokedy sa opat otoci pod spravny uhol a sadne na oko. toto nositelom normalnych sosoviek odpada, lebo klasicke sosovky túto os nemaju. a odborne sa takymto sosovkam hovori toricke a ked si budes objednavat cez net tak musis kliknut na tuto kategoriu a tam si uz tieto tvoje hodnoty, co ti uviedla lekarka dokazes najst, aj cylinder aj os. u obycajnych nenajdes, lebo maju zakrivenie typicke pre zdrave oko.
no a ked ju mas zle otocenu tak len nevidis, ale nema dovod ta rezat, to moze byt skor tym, ze si si oko podrazdil, ked si ich nevies este rychlo nasadit, ale to s casom prejde. :) pripadne si ju mal naozaj otocenu naruby, ale vtedy sa neda ani nosit, lebo jednak nesedi na oku a je to aj velmi neprijemne, preto sa treba pozriet, ked si ich davas do oka, ci ju mas pekne otocenu v tvare pologule, nie taniera. a ak ta aj tak budu stale rezat oci, moze byt chyba v sosovkach, mne tiez nesedia vsetky znacky a zbytocnym setrenim si potom len vypestujes na ne averz a nebudes ich chcet nosit, lebo kazdy, kto je so sosovkami spokojny mi da za pravdu, ze sa v nich mas citit komfortne. :)
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

marek carey napísal:Ja aj s mokrými rukami si ich dávam, už nepotrebujem, aby mi držali na prste, ako mám, tak dám do oka.
Tiez nemam problem ich nasadit s mokrymi rukami, ale ked ma sosovky len dva dni tak nech sa nauci "standardny" postup :D

Unfeil: Ked objednavas z netu, tak skus zistit ci maju testovacie vzorky. Pokial najdes nieco co ti skutocne sadne tak to moze chvilu trvat a bez testovacich vzoriek by si sa dost preplatil.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Takže zistil som, že mi je lepšie čistiť šošovky na dlani ako to čistí tá slečná tu na 2:24 - ...

A k tomu rezaniu... našťastie ma nerežú, to som sa pýtal len na potenciálny príznak. Dnes tretí deň a celkom to ušlo, občas taký čudný pocit aj som ich cítil viac na ľavom oku, a ano ten asigmatizmus som si všimol už hneď prvý deň a strašne som sa čudoval čím to je (a že to mám len na pravom oku), ja som myslel že ich mám naopak ale teraz mi odľahlo že to je "normálne".

V prílohe je moja kartička kde sú uvedené tie hodnoty a na tom prvom obrázku vpravo dole pod tým Alcori je napísané - Novartis... je možné že to je názov šošoviek? Lebo myslím že podobný názov spomínala doktorka.

Roztok mám tento - http://roztoky-kontaktne-sosovky.heurek ... qua-90-ml/ ... neviem no, čo myslíte na začiatok? Asi to bude chcieť niečo kvalitnejšie nie?

Skúšam hľadať nejaké testovacie vzorky ale nedarí sa, asi to budem musieť risknúť, alebo kupovať od doktorky...

Ináč kupovanie cez net bude asi problém. Vravíte, že potrebujem Torické, ale ak si dám napr tieto - http://www.sosovky-kontaktne.sk/acuvue- ... 6-sosoviek , tak ako si nastavím cylinder a os iba pre jedno oko? Pretože ja mám cylinder a os iba na pravom oku, ľavé mám normálne.
Prílohy
10578431_10202669783586008_1284506081_n.jpg
11081886_10202669783426004_1025312442_n.jpg
marek carey
Medium Star
Medium Star

No ved vyberies cylinder a vyberies aj os a mas. Kupis iba na jedno oko a na druhe si vyber normalne sosovky. :) Odporucam ale tu istu znacku lebo potom budes citit, ze na jednom oku mas inu sosovku. :)
A co sa roztoku tyka, ak ti pekne cisti sosovky a cely den ta nerezu oci, lebo dobre lubrikuje, tak neni dovod menit. Ja som dlhe roky pouzival biotrue a nedavno som len nahodne videl ze v DM drogerii maju svoje vlastne roztoky za par eur tak som si zo srandy jeden kúpil (kombilosung super) a nie je medzi nimi ziadny rozdiel, sedia mi obidva a ušetrím pekné love. :)

A k tým šošovkám čo si sem hodil, pozor na to, že to sú iba dvojtýždňové.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Už už som išiel editovať svoj príspevok s tým, že či to tak mám kúpiť že napr http://www.sosovky-kontaktne.sk/air-opt ... -3-sosovky + http://www.sosovky-kontaktne.sk/air-opt ... -3-sosovky ... ale ako tak pozerám, tak sa mi to asi moc neoplatí, keďže doktorka mi ponúka 6ks (3 páry) mesačných za 30 €.
marek carey
Medium Star
Medium Star

No mne tieto airoptixy vyhovuju uplne najmenej. :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Pre tych co nepotrebuju toricke je asi vyhodnejsie kupovat z netu ale ja asi budem brat od doktorky kedze uz tak sa mi to neoplati a to som pozeral tie najlacnejsie, ktore mi ani nemusia vyhovovat tak ako tebe :-).
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Pozrel som roztoky a som dost prekvapeny, par rokov dozadu som naposledy bral Renu 360 a stalo to nejakych 17-18 eur a teraz pozeram ze za 9.
Tak prvy krat skus tie od doktorky, uvidis ci ti sadnu ale kazdopadne by som skusal hladat na nete, pisat maili ci nemaju nejake skusobne atd.
A roztok aj z DM by som bral ak je za dobru cenu :wink:
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Popozerám po tom roztoku aj v DM. Určite vezmem minimálne prvý krát od doktorky a potom uvidím, pretože zatiaľ som nič výhodnejšie nenašiel :). Ešte otázka, keď fúka taký bláznivý vietor ako napr. dnes, nemôže sa stať že mi ich vyfúkne? :D
marek carey
Medium Star
Medium Star

Nevyfukne ti ich, ale moze sa stat, ze ta budu fantasticky rezat oci, lebo ti ich vysusuje, preto lubrikacne kvapky mat so sebou nie nie nikdy na skodu. :P
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

A len pre info.. Plakanie v sosovkach?
marek carey
Medium Star
Medium Star

Lepšie ako kvapky. :D
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Ako tak som myslel, že nevyplačem sa tak že vypadnú? :D
marek carey
Medium Star
Medium Star

Nie, nie, už raz keď ich máš v oku tak ich nemusíš riešiť, dokedy ich nepôjdeš dať dolu. :D
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

skor je niekedy problem ze ich nevies vybrat von z oka, nez aby ti mali vypadnut :D
gingo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa gingo »

ahojte, nastal u mna taky problem nosim mesacne toricke/astigmaticke sosovky aktualny par asi tyzden a zo dna na den mam s lavym okom problem ze vidim zahmlene akoby sa sosovka nechcela vycentrovat na oko niekedy to nabehne a vidim normalne ale vacsinu casu vidim tym lavym rozmazane
skusal som ju aj poriadne vycistit aj som overil ci som si ich neprehodil ale problem ostava. myslite ze to moze byt problem s okom pretoze ked v poslednom case davam sosovky dole tak v tom lavom oku ma nieco po vybrati skrabe aj ked v zrkadle v nom nic nevidim..
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

A na obe oci trpis astigmatizmom?
Skus si ju po vlozeni par krat potiahnut do strany (na bielko) a nech sa vycentruje sama.

Inak tiez mate problem pri vkladani ze sosovka sa proste "neprisaje" na oko, ale miesto toho sa na vasom ukazovaku otoci naopak, resp. obrati naruby. Dnes som myslel ze si ju na lave oko ani nedam. Vkuse sa obraciala, uz som fakt nevedel ze co s tym. Ukazovak som si furt vysusil, dal kvapku roztoku na sosovku (dokona aj do oka), uz som dokonca aj vydrzal pozerat sa rovno a davat si ju priamo na rohovku bez klipnutia (lebo obycajne sa pozeram do strany a davam si ju na bielko) a nic. Neviem ci je az taka jemna/makka/tenka lebo to je naozaj jediny problem ktory pri vkladani mam. Preto si ich davam 20 min, inak by som to mal hned. A vyberanie na stastie bez problemu (nech nezakriknem) .
Napísať odpoveď